Runkosarja tappiolla pakettiin

14.2.2015

Titaanien peliä Nummelan lauantai-illassa johtanut Jari Multanen ei ollut kovinkaan tyytyväinen näkemäänsä.

Titaanit Akatemia pisti lauantai-iltana Eteläisen alueen II-divisioonan runkosarjarupeamansa tappiolla pakettiin Nummelan Esbecon Areenalla. Voittoa selkeästi enemmän janonnut kotijoukkue HAKI ratkaisi kamppailun nimiinsä vahvalla toisen erän rypistyksellä, josta sininutut eivät enää toipuneet. Sen myötä kaikki kolme sarjapistettä jäivät isännille 3-1 (0-1, 3-0, 0-0) –lopputuloksella.

HAKI – Titaanit Akatemia 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

18:51 0-1 Jami Miettinen (Aapo Lampinen, Markus Laakso) YV
21:06 1-1 Petteri Veiksola (Tommi Sundberg)
29:47 2-1 Ville Muukkonen (Ville Lindqvist) YV VoM
32:36 3-1 Juha Pelo (Ville Muukkonen)

Maalivahdit:

HAKI – Toni Sundberg 13+15+23= 51 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Niilo Pussinen 7+24+5= 36 torjuntaa (poissa 58:51-60:00)

Jäähyt:

HAKI 6 x 2min= 12min
Titaanit Akatemia 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Nummelan Esbecon Areenalle ystävänpäivän kunniaksi vaivautuneet 107 silmäparia saivat nähdä tiukan ”Rautaliiga”-väännön, jonka aikana kävi harvinaisen selväksi kumpi osapuoli kaukalossa janosi voittoa selvästi toista enemmän.

”Paikasta auringossa” kynsin ja hampain taistellut HAKI näytti Titaanit Akatemialle etenkin toisessa erässä taivaan merkit sekä suoranaisesti taklasi pelihalut pihalle kotkalaismiehistöstä.

Kun isännät vielä siinä sivussa onnistuivat tekemään kolme täysosumaa, eivät sininutut kovasta yrityksestä huolimatta pystyneet enää päätöserän aikana kuromaan maalieroa umpeen.

3-1-lukemiin lopulta päättyneen kamppailun jälkeen oli oletettavaa, ettei Titaanien peliä lauantai-iltana johtanut Jari Multanen ollut kovinkaan tyytyväinen mies.

– Olimme tänään jostain syystä aivan liian huonolla jalalla liikenteessä, emmekä sen myötä pystyneet pitämään normaalia pelitempoamme yllä kuin ajoittain, Multanen murehti.

Ottelun avauserässä tämä ei vielä näkynyt, sillä sininuttujen onnistui pitää kiekkoa sekä sen avulla tappaa isäntiensä suurin alkukiima.

Kun vielä Jami Miettinen onnistui Aapo Lampisen tarjoilusta iskemään aivan erän lopussa kamppailun avausmaalin, näytti tilanne titaanilasein katsottuna varsin hyvältä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja saimmekin tapettua HAKI:n alkuryöhän aivan täysin, Multanen kommentoi.

Sivustaseuraajan rooliin ensimmäisessä erässä tyystin jäänyt kotijoukkue oli mitä ilmeisimmin tauon aikana päättänyt pistää aivan kaiken peliin sekä samalla lisätä fyysisyyttä otteisiinsa, sillä kiekon pudotessa uudelleen jäähän oli kaukalossa täysin uudestisyntynyt kotijoukkue.

HAKI taklasikin lähes välittömästi suurimmat menohalut pois kotkalaispelaajilta ja kun Titaanit vielä sopivasti sössi omissa, pääsi Petteri Veiksola tasoittamaan pelin vain 66 sekunnin pelaamisen jälkeen.

1-1-tasoituksen jälkeen pelin painopiste siirtyi entistä selvemmin titaanimaalia vartioineen Niilo Pussisen silmikon alle ja vain kotkalaismaalivahdin komeat torjunnat pitivät maalilukemat muuttumattomina.

Titaaneille kuitenkin avautui kesken HAKI-myllytyksen oiva tekopaikka, mutta läpiajoon luistellut Tomi Salovaara sai sen verran paljon puutavaraa takaapäin käsilleen, että titaanihyökkääjän ratkaisu jäi puolittaiseksi, eikä isäntien maalivahti Toni Sundbergilla ollut vaikeuksia tehdä torjuntaa.

Tilanteesta tuomittiin kuitenkin rangaistuslaukaus, joka ei sekään tuottanut tulosta, sillä kovan vauhdin ottanut Salovaara laukoi terävästi ranteella vain todetakseen Sundbergin hanskakäden liian nopeaksi.

Ja kun Titaaneille ei lisämaali maistunut, heilahti verkko hetken päästä Pussisen selän takana.

Tähän tosin tarvittiin kotkalaisten väärästä vaihdosta ottama rangaistus, jonka aikana HAKI pelasi paikan kokeneelle Ville Muukkoselle, eikä tämä erehtynyt, vaan naulasi pelivälineen varmaotteisesti ohi voimattoman titaanivahdin.

Titaanit ei vielä kunnolla ehtinyt toipua 2-1-takaiskusta, kunnes jälleen soi omissa. Tällä kertaa maalintekijäksi merkittiin väellä ja voimalla sota-alueelle vyörynyt Juha Pelo, joka onnistui napauttamaan kumimuikun kotkalaisrysään Esbecon Areenan digitaalien pysähtyessä aikaan 32:36.

– Kaverin alkaessa taklata meidän uskalluksemme sekä pelihalumme loppui kuin seinään, emmekä olleet enää valmiita ottamaan mustelmia vastaan ja siitä syystä hävisimmekin lähes järjestään kaikki kaksinkamppailut, totesi Multanen harmistuneena.

Loppuerän aikana HAKI lähenteli vielä muutamaan otteeseen vaarallisesti Titaanien maalia, mutta kolmesta takaiskusta huolimatta loistovireessä ollut Pussinen ei suostunut enää antautumaan, pitäen näin oman joukkueensa mukana pelin voittotaistelussa.

Maltin puute ja Sundbergin torjunnat sininuttujen kompastuskivinä

Kahden maalin takaa-ajoasemasta päätöserään startanneen kamppailun sävelet kävivät varsin nopeasti selviksi kaikille peliä seuranneille.

HAKI keskittyi puolustamaan ja pitämään oman maalinedustansa puhtaana maalivahti Toni Sundbergin hoitaessa loput, kun taas Titaanit alkoi jo hieman tuskastuneen oloisena hakata päätään isäntien muuriin.

Sininutut eivät millään onnistuneet ohittamaan varsin omintakeisella tyylillä kiekkojen eteen pomppinutta Sundbergia edes miesylivoimalla, jota kotkalaisille tarjoiltiin kolmannessa erässä lähes mielin määrin.

Suurin syy maalihanojen tukkoisuuteen oli kotkalaispelaajien liian hätäiset ratkaisut tekopaikoissa sekä se, ettei parhaaseen maalintekosektoriin menijöitä vierasjoukkueesta juuri tahtonut löytyä.

Kamppailun ratkaisevin näytös näyteltiin ajassa 56:21, kun Titaanit pääsi veivailemaan minuutin ja 15 sekunnin ajan kahden miehen ylivoimaansa. Vedot jäivät kuitenkin jälleen piippuun ja lopulta hoiti uhrautuvasti omaa maaliaan puolustanut kotijoukkue.

Tokihan vieraat vielä lopussa yrittivät saada peliä tasoihin ottamalla aikalisän sekä maalivahti Niilo Pussisen pois veräjänsä suulta, mutta mikään ei enää auttanut ja näin ollen HAKI pääsi tuulettelemaan summerin soimisen jälkeen 3-1-kotivoittoa.

Isäntien juhlat vaihtuivat kuitenkin varsin nopeasti masennukseen, kun hallilla kiiri tieto, että Salamat oli niin ikään voittanut omassa pelissään Haukat ja näin ollen pistänyt sekä HAKI:lta että KooKoo-65:selta pudotuspelioven tylysti kiinni.

Titaanit Akatemian leirissä puolestaan tehtiin varsin nopeasti analyysit illan ottelusta, jonka jälkeen katseet siirtyivät kohti ensi viikolla alkavia pudotuspelejä.

– HAKI:n maalivahti torjui paljon ja välillä varsin näyttävästikin, mutta kyllähän me totuuden nimissä hänestä hyvän teimme, pyöritteli Titaanit Akatemian valmentaja Jari Multanen.

– Meiltä puuttui maalipaikoissa tarvittava maltti aivan täysin – myös ylivoimapelaamisemme oli tänään todella heikkoa ja se osaltaan käänsi pelin HAKI:n nimiin.

HAKI:lle kärsityn tappion myötä sininutut ovat runkosarjassa joko 2. -tai 3. sijalla ja näin oikeutettuja kotietuun pudotuspelien avauskierroksella.

Mahdollisesta suosikkivastustajasta kysyttäessä kokenut titaanipiiskuri Multanen ”tyhjensi pankin” varsin yksiselitteisellä vastauksella.

– Pudotuspeleissä vastustajilla ei ole mitään väliä, sillä jokainen pitää voittaa.

Jotta Titaanit niitä himoittuja pudotuspelivoittoja tulevalla viikolla saisi otettua, on kotkalaisten saatava varsin nopealla aikataululla rivinsä jälleen järjestykseen.

– Kyllä meidän pitää ensi viikolla saada täysi miehitys jäälle harjoituksiin sekä peleihin, jotta pystymme pistämään oman pelaamisemme taas haluamallamme tasolle, selvensi Multanen.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan Eteläisen alueen pudotuspelien puolivälierävaiheessa alkaa ensi viikolla. Puolivälierien vastustaja, pelipäivät ja otteluiden alkamisajat selviävät maanantai-iltaan 16.2.2015 mennessä.