Maali-ilottelua Ilona Areenalla

31.10.2014

Kun teet itse 10 ja päästät samalla seitsemän maalia, niin pistäähän se väkisinkin hieman naurattamaan.

Olipahan ottelu… vai mitä muuta voi sanoa yhteensä 17 täysosumaa sisältäneestä hurlumheistä? Titaanit Akatemia ja NASKI tarjosivat perjantai-iltana Ilona Areenalle saapuneille 286 katsojalle todellisen maalijuhlan, joka päättyi lopulta sininuttujen neljänteen perättäiseen voittoon lukemin 10-7 (4-1, 1-3, 5-2).

Titaanit Akatemia – NASKI 10-7 (4-1, 1-3, 5-2)

04:03 1-0 Joni Jokila (Joonas Tiainen, Aapo Lampinen) YV
04:37 2-0 Roope Eerola (Jyri Seppinen, Paavo Viinikainen)
09:01 3-0 Niko Hämäläinen (Ville Hämäläinen, Jalmari Lekander)

10:33 3-1 Niko Forsström (Aku Laaksonen) YV
12:47 4-1 Ville Valli (Jyri Seppinen)
24:41 4-2 Aku Laaksonen (Joona Hiltunen, Jesse Näveri)
30:32 4-3 Anssi Mertaranta (Joona Hiltunen, Niko Forsström) YV
32:35 5-3 Roope Eerola (Ville Valli)
33:58 5-4 Aku Laaksonen (Antti Kautonen)
45:34 6-4 Niko Hämäläinen
49:36 7-4 Ville Myyryläinen (Mikko Lehtinen)
49:45 8-4 Niko Hämäläinen VoM
51:14 9-4 Tomi Inkinen (Aapo Lampinen) YV

54:51 9-5 Samuli Jämsen (Aku Laaksonen) YV
55:51 10-5 Joni Jokila
56:09 10-6 Aku Laaksonen (Jesse Näveri, Niko Forsström)
57:34 10-7 Anssi Mertaranta

Maalivahdit:

Titaanit Akatemia – Santtu Eloranta 7+9+11= 27 torjuntaa
NASKI – Tommy Silvennoinen 17+13+13= 43 torjuntaa (poissa 58:24-59:27 & 59:37-60:00)

Jäähyt:

Titaanit Akatemia 5 x 2min= 10min
NASKI 4 x 2min= 8min

Lokakuun sateisessa perjantai-illassa näyteltiin todellinen ”Rautaliigan” erikoinen, sillä Titaanit Akatemian ja NASKI:n välinen koitos sisälsi lähes kaikkea mahdollista, jota jääkiekko-ottelu voi koko komeudessaan sekä samalla kaameudessaan tarjota.

Ainoastaan myllyt jäivät puuttumaan peräti 17 maalia sisältäneestä ottelusta, jossa katsojat toivottavasti viihtyivät ja vastavuoroisesti valmentajat voivat pahoin.

Kotijoukkue Titaanien päävalmentaja Marko Oksasen mielessä kävi varmasti taiston aikana pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, sillä niin äärilaidasta toiseen sininuttujen peliotteet heittelivät.

Kotkalaiset esittivät ajoittain, etenkin avauserässä ja kolmannen ensimmäisen kympin aikana, todella laadukasta jääkiekkoa, eikä vierasjoukkue NASKI meinannut pysyä alkuunkaan isäntiensä perässä.

Sitten taas, kun sininuttujen fokus karkasi liiankin tutunoloisesti selvässä johtoasemassa pelkästään hyökkäyspelaamiseen ja maalinteon tavoitteluun, pääsi vastustaja kuin varkain mukaan voittotaisteluun.

– Voittoja tulee ja pisteitä kertyy mukavaan tahtiin, mutta kokonaisvaltaiseen tekemiseen ei voi kovin tyytyväinen tällä hetkellä olla, Oksanen huokaisi.

– Pelaajille tuntuu tällä hetkellä olevan todella suuri haaste pystyä pelaamaan joukkueelle täydet 60 minuuttia.

Vaikka ottelu päättyikin lopulta Titaanien 10-7-voittoon, piti Oksanen pukukopin suojissa pitkän neuvonpidon joukkueensa kanssa.

– Totesimme pelinjälkeisessä rupattelutuokiossa lähes yhteen ääneen joukkueen kanssa, että se on niin pelaajien kuin valmentajienkin yhteinen asia saada pidettyä paketti kasassa sekä pelattua joukkueelle koko pelin ajan.

Sininutut tulivat taiston alkuun jälleen vahvasti, eikä NASKI:lla ollut juuri nokan koputtamista kaukalon tapahtumissa.

Vikkelästi liikkunut kotkalaismiehistö leipoi limppua tasaiseen tahtiin ohi nastolalaisvahti Tommy Silvennoisen, jonka onnistuivat jo avauskympin aikana ohittamaan Joni Jokila, Roope Eerola sekä kuluvan kauden debyyttinsä tehnyt Niko Hämäläinen.

Vieraiden ylivoimakavennuksesta huolimatta Titaanit jatkoi vankkaa menoaan, eikä Ville Vallin laukoman 4-1-osuman myötä joukkueiden tasoerossa ollut ensimmäisessä erässä yhtään ilmaa – pikemminkin päinvastoin.

– Meillä on kovana pyrkimyksenä pystyä pelaamaan koko peli samalla tavalla, kuin mitä esitimme ensimmäisessä erässä, Oksanen kommentoi.

– Matka on tosin varsin pitkä, sillä kuten kaikki varmasti tänäänkin näkivät – päästyämme johtoon, muuttui pelaamisemme yksilöurheiluksi ja se ei vain joukkuelajissa toimi.

Toinen erä, niin… sehän on aivan täysin samanlainen 20 minuuttia kestävä rykäisy, kuin ne kaksi muutakin, mutta jostain kumman syystä titaanimiehistö ei tätä ole kuluvan syksyn aikana kyennyt sisäistämään.

Kotkalaiset olivat nimittäin taas kerran aivan totaalipurjeessa, eikä joukkueen tekemistä auttanut yhtään se, että suurin osa sinipaitaisista pelaajista keskittyi vain ja ainoastaan hyökkäämään, jättäen puolustuspelaamisessa tarvittavan asenteen vaihtopenkin puolelle.

Avauserässä ottavana osapuolena ollut NASKI huomasi kotijoukkueen osittain jopa ylimielisenkin pelaamisen ja alkoi nakuttaa tasaisen tappavaan tahtiin kostoiskuja Titaanien suojauksen läpi varsin hyvällä menestyksellä.

Titaanipelaajien lähinnä katsellessa vierestä kirivät vieraat ensiksi maalin päähän Aku Laaksosen ja Anssi Mertarannan osumilla, eikä Roope Eerolan laukoma 5-3-maalikaan saanut nastolalaisten taistelutahtoa järkkymään.

Sen seurauksena toiselle erätauolle poistuttiinkin kutkuttavissa 5-4-lukemissa, Laaksosen vipattua jo illan toisen häkkinsä ohi voimattoman titaanivahti Santtu Elorannan.

Peli nopeasti pakettiin ja vaihde vapaalle

Jos menivät kaksi aiempaa erää selvästi kummallekin osapuolelle, jaettiin myös viimeisen kaksikymppinen sopuisasti kahtia.

Titaanit oli päättänyt ratkaista pelin heti alkuun ja sen joukkue myös teki. Sininutut käytännössä reppuselkäänsä ottanut Niko Hämäläinen ampui kaksi kiekkoa ja Ville Myyryläinen sekä Tomi Inkinen yhdet kumimuikut Tommy Silvennoisen vartioimaan NASKI-rysään reilut viisi minuuttia käsittäneen tehohetken aikana.

Tämän jälkeen kotkalaiset päättivät pelin olevan taputeltu, jonka myötä jalka oli syytä nostaa pois kaasulta ja kuinkas sitten meinasi käydäkään?

NASKI ei halunnut kovasta kurituksesta huolimatta myydä nahkaansa halvalla ja kun titaanivahti Santtu Eloranta vielä sopivasti avusti, alkoivat nastolalaiset lappaa laattaa häkkiin toisen erän malliin.

Joni Jokilan lyötyä reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria kympin rikki, tahtoivat nastolalaiset vielä kovalla vimmalla kaunistella maalilukemia.

Tässä vieraat myös onnistuivat, sillä hattutemppunsa täydentänyt Aku Laaksonen ja illan toisen täysosumansa onnekkaalla kimmokkeella roiskaissut Anssi Mertaranta naulasivat varsin eriskummallisen ”Rautaliiga”-taiston paljon puhuvat 10-7-päätöslukemat.

Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen nimesi kolmannen erän ja miksei samalla myös koko ottelun aikana nähdyn maali-ilottelun varsin osuvalla tavalla hurlumheiksi.

– Päätöserä oli puolin ja toisin aikamoista hurlumheitä, joskin ratkaisimme pelin nimiimme sen ensimmäisen puoliskon aikana, titaaniluotsi totesi.

Jatkoa silmällä pitäen peliotteiden on kuitenkin syytä parantua, jottei hyvässä kasvussa oleva voittoputki rasahda tylysti poikki.

– Koko touhu lähtee edelleen yhteisen harjoittelun ja yleisen tekemisen kautta, Oksanen selvensi pelin parantumiseen vaikuttavia tekijöitä.

– Käymme alkavalla viikolla joukkueen kanssa muutamia juttuja läpi, joiden avulla pyrimme parantamaan tekemistämme sekä harjoituksissa että peleissä.

Jää nähtäväksi auttavatko yhteiset tarinatuokiot sekä harjoitusten avulla läpi käytävät pelilliset muutokset, sillä sininutut pelaavat ensi viikonloppuna kaksi kovaa vierasottelua.

Ensiksi perjantaina (7.11.) Kirkkonummella sekä heti perään lauantaina (8.11.) Nastolassa, joista puolivillaisilla peliesityksillä ei varmasti ole irtoamassa mukaan muuta kuin kokemusta.

– Kyllähän kaksi vieraspeliä sisältävä tuleva viikonloppu näyttää näin ennakkoon varsin haastavalta, tuumi sininuttuvelho Oksanen.

– En näe kuitenkaan mitään syytä sille, miksemme voisi jatkaa voittoputkeamme, sillä olemme viime aikoina pelanneet vieraissa hyvällä tasolla.

Titaanit Akatemia – NASKI-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion pelikuvat-sivustolta.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu tasan viikon päästä perjantaina (7.11.), kun sininutut matkaavat Kirkkonummen Varuboden Areenalle, jossa vastaan asettuu kello 19:10 alkavassa koitoksessa HCK Salamat.