Akatemian sihti edelleen kesäterässä

27.8.2014

Eero Vilkas oli punanuttujen näkyvin pelaaja keskiviikkoillan koitoksessa.

Eipä auennut vieläkään Titaanit Akatemian kuluvan kauden maalitili. Keskiviikkoiltana Porvooseen matkannut punanuttumiehistö joutui kovan väännön jälkeen todistamaan Suomi-sarjassa pelaavan kotijoukkue Huntersin paremmakseen lopulta maalein 6-0 (1-0, 2-0, 3-0).

Hunters – Titaanit Akatemia 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)

01:56 1-0 Santeri Myllys VoM
26:21 2-0 Joona Sellman (Jussi Paunila)
36:48 3-0 Timo Hirvonen (Roope Sipiläinen, Antti Paavilainen) YV
46:11 4-0 Tomi Roukala (Arttu Leppä, Janne Nukarinen)
51:33 5-0 Roopertti Martikainen (Jussi Paunila, Roope Sipiläinen) YV
58:55 6-0 Mikko Seppänen (Marko Kettunen, Joona Sellman)

Maalivahdit:

Hunters – Janne Karvonen 3+9+9= 21 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 16+10+7= 33 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 2 x 2min= 4min
Titaanit Akatemia 2 x 2min= 4min

Edellisperjantaina ilman tehtyä maalia Ketterä-koitoksessa jäänyt Titaanit Akatemia lähti ”pikkulauantain” kunniaksi Porvooseen murtamaan kuparistaan sekä samalla kehittämään omaa pelaamistaan muutaman viikon päästä käyntiin polkaistavaa sarjakautta silmällä pitäen.

Hyvän oppitunnin punanutut isänniltään lopulta saivatkin, sillä kepeällä jalalla läpi kamppailun porhaltanut Hunters näytti kotkalaisille miten virheistä rankaistaan sekä maalintekopaikat käytetään hyödyksi.

Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen yltyikin kehumaan porvoolaisten raikasta pelaamista taiston tauottua.

– Hunters on todella liikkuva porukka ja voisin melkein jo tältä istumalta veikata, että he tulevat olemaan korkealla Suomi-sarjassa, Oksanen suitsutti.

– Mielestäni Huntersin tyyliset joukkueet sopivat meille vastustajina ja kehittävät meidän pelaamistamme, sillä haemme itsellemme vähän samankaltaista pelitapaa.

Hunters tosiaankin näytti mikä mahti jääkiekossa on sillä, että luistelee kovaa ja liikuttaa pelivälinettä sovittujen kuvioiden mukaisesti nopealla tahdilla.

Titaanit jäikin ottelun alussa lähes lähtötelineisiin ja avauserän ensimmäisen puolikkaan show enteilikin kamppailun jäävän varsin yksipuoliseksi näytökseksi, sillä sen verran pahasti isännät vieraitaan jäisellä taistelutantereella kahville veivät.

– Ensimmäiset 10 minuuttia olimme aivan jaloissa, myönsi rehdisti myös titaaniluotsi Oksanen.

Hunters ei kuitenkaan onnistunut tekemään myllytyksensä aikana kuin yhden osuman ja sekin syntyi punanuttujen kannalta todella epäonnekkaasti, kun oma puolustaja ohjasi mailallaan Santeri Myllyksen viivavedon ohi voimattoman Eero Vilkkaan vajaan kahden minuutin tahkoamisen jälkeen.

Aikaisen avausosuman jälkeen peli alkoi kuitenkin pikkuhiljaa tasoittua ja kun Vilkas pisti maalillaan parastaan, ei kotijoukkue saanut enää lisäosumia ensimmäisen kaksikymppisen aikana tehtyä.

Vastavuoroisesti Huntersin maalilla päivystänyt ex-titaanivahti Janne Karvonen pääsi todella helpolla, sillä mies joutui muutaman kerran koskemaan kiekkoon pelin pyöriessä vahvasti kaukalon vastakkaisella puoliskolla.

Yksipuolisen ensimmäisen erän jälkeen titaanivalmennus kertasi kopissa joukkueelleen teesit, joilla Huntersin harrasta "hurlumhei" saataisiin jatkossa kuriin ja kappas, neuvot tepsivät kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin.

Peli alkoi tasoittua mitä huomattavimmassa määrin kiekon pudottua toisen erän alkamisen merkiksi jäähän ja nyt myös kotkalaiset alkoivat saada luotua itselleen maalintekopaikkoja.

Punanuttujen sihti oli kuitenkin edelleen kesän jäljeltä enemmän kuin hakusessa, eikä kiekkoa saatu edes lyötyä kahdella nollaa vastaan hyökkäyksestä ohi kevätjuhlaliikkeitä maalillaan esitelleen Karvosen.

Hunters sitä vastoin käytti omat paikkansa kovalla prosentilla hyödykseen ja Porvoon jäähallin digitaalit pysähtyivätkin seuraavaksi aikaan 26:21, kun puolittaiseen läpiajoon vasemmalta kirmannut Joona Sellman jysäytti todella kovalla lyöntilaukauksella limpun aivan Eero Vilkkaan vartioiman titaanimaalin oikeaan yläkulmaan.

Kahden maalin takaa-ajoasemasta huolimatta Titaanit ei lannistunut – vieraat jaksoivat säntillisesti puolustaa omaa maaliaan ja iskeä pelivälineen haltuun saatuaan vastaan, mutta kun peliväline ei tuntunut millään menevän porvoolaisrysään, tapahtui toisessa päässä se varsin odotettu tapahtuma.

Hunters iski nimittäin toisen erän lopulla taiston ensimmäisestä ylivoimastaan yhden täyn lisää aikakirjoihin, joukkueen kokeneen kapteeni Timo Hirvosen uitua alivoimaneliön keskelle ja piiskattua ranteella kiekon samaan koloon, johon Sellman reilut 10 minuuttia aiemmin ampui oman osumansa.

Maalinteon sietämätön vaikeus, osa VI

3-0-tilanteesta käyntiin polkaistu kolmas erä noudatteli hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin aiempikin.

Titaanien onnistui kokoajan paremmin päästä peliin kiinni ja kun Hunters vielä erän alussa sopivasti himmasi, loivat vieraat solkenaan sellaisia paikkoja, joista peliväline olisi ehdottomasti pitänyt runtata ohi kotijoukkueen häkkäri Janne Karvosen.

Tässä punanutut eivät kuitenkaan onnistuneet ja joukkueen otteista alkoikin hienoisesti paistaa pieni tuska sen suhteen, että takana oli jo reilut 100 pelattua minuuttia ilman ainuttakaan onnistumista maalinteon saralla.

– Kolmas erä oli aivan selkeästi meidän erä pelillisesti, mutta kun tämä on maalintekokilpailu, niin kyllä meidänkin pitää alkaa pikkuhiljaa tehdä maaleja, harmitteli Titaanit Akatemian pääpiiskuri Marko Oksanen.

Jälleen tapahtui tuttu ilmiö – Titaaneille kun ei maaleilla mässäily maistunut, otti Hunters pelin hallinnan takaisin itselleen ja vieraiden vielä sopivasti väsyessä, iski kotijoukkue ennen täyttä aikaa kumimuikun vielä kolmesti Eero Vilkkaan selän taa.

4-0-osuman nosti läheltä ylös titaanipuolustajan sitä ennen näyttävästi vipuun vetänyt Tomi Roukala, illan viidennen metsästäjä-merkkisen kihauksen napautti ylivoimalla takakulmalle unohtunut Roopertti Martikaisen ja lopullisen voitelun ”tennisnumeroihin” päättyneessä ottelussa vierailleen antoi kärppänä paluukiekkoon maalinedustalla sännännyt Mikko Seppänen.

Kuuden maalin ero ei lopulta kotkalaiskäskyttäjä Oksasta sen suuremmin surettanut, mutta maalintekoon on Titaanien jatkossa kiinnitettävä ihan jo harjoituksienkin kautta entistä enemmän lisää huomiota.

– Maalinteossa on tällä hetkellä yksi selvä kehittämiskohde. Se ei riitä, että hallitset peliä jos et tee ainuttakaan maalia, Oksanen tokaisi.

– Meillä oli tänään neljä kahdella yhtä vastaan hyökkäystä ja kerran pääsimme yrittämään jopa kahdella nollaa vastaan, emmekä silti saaneet yhtään maalia tehtyä – nämä ovat sellaisia erikoistilanteita, mitkä pitää vain pystyä hyödyntämään.

– Kaveri sen sijaan rankaisi kovalla kädellä meidän virheistämme ja teki paikoistaan maalit, joten tämä oli jälleen erittäin hyvää oppia meille, titaaniluotsi kommentoi.

Seuraavan kerran punanutut pääsevät yrittämään maalikipsin rikkomista ensi viikon keskiviikkona (3.9.), kun Hunters saapuu vastavierailulle Kotkaan. Titaanit pelaa myös kaksi päivää myöhemmin perjantaina (5.9.) Imatralla viimeisen harjoitusottelunsa Ketterän vieraana.

Päävalmentaja Oksasella olikin mielessään jo selkeät sävelet millä keinoilla tulevan viikon rypistykseen lähdetään valmistautumaan.

– Huomenna on tarkoituksena vetää rankan viikon päätteeksi treeneissä niin sanotusti ”löysät pois”, jonka jälkeen otetaan viikonloppu huilia ja sitten alammekin taas valmistautua tuleviin haasteisiin.