Leipää ja sirkushuveja

25.10.2013

Jyri Seppinen ampui jälleen kolme maalia siivittäen omalta osaltaan punanutut jo seitsemänteen perättäiseen voittoon Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa.

10 täysosumaa ja 94 rangaistusminuuttia – niistä oli Titaanit Akatemian ja StU:n välinen Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjataisto tehty. Pelissä suurimman osan ajasta kuskin paikalla olleet punanutut väänsivät itselleen seitsemännen perättäisen voiton 207 katsojan riemuksi lopulta maalein 7-3 (3-1, 3-1, 1-1).

Titaanit Akatemia – StU 7-3 (3-1, 3-1, 1-1)

06:50 0-1 Riku Vattukumpu (Aki Nutikka)
07:24 1-1 Jyri Seppinen (Aapo Lampinen)
08:24 2-1 Jyri Seppinen (Tomi Inkinen)
12:25 3-1 Ville Myyryläinen (Ville Äijälä, Janne Sulin)
20:20 4-1 Tomi Inkinen (Antti Kutvonen) VoM

24:43 4-2 Joona Tiainen (Toni Kangasmäki, Jani Heiniluoto)
38:19 5-2 Tomi Inkinen (Jyri Seppinen, Antti Kutvonen)
39:26 6-2 Tomi Salovaara (Marko Puhakka)

StU 5 x 2min + 1 x 10min + 1 x 25min= 45min

Titaanit Akatemian vahva meno voitosta voittoon ei tunnu hyytyvän millään ilveellä. Perjantai-iltana punanuttujen vireen sai kokea vajaa kuukausi takaperin kotihallissaan kotkalaisia ahtaalla pitänyt StU, joka teki pelistä jälleen jännittävän sekä katsojille varmasti mieleisen kokemuksen.

Ilona Areenan lehtereille vääntäytyneet 207 maksanutta katsojaa saivatkin nähtäväkseen täyden kympin edestä maaleja sekä rapian vajaat 100 rangaistusminuuttia sisältäneen taiston kolmesta sarjapisteestä.

Titaanit Akatemian päävalmentaja Marko Oksanen tokaisikin ottelun olleen varmasti ”yleisöön menevää lätkää”.

– Yleisö tuntui viihtyvän, kun kentällä tapahtui ja poikapaineja oli tasaisin väliajoin – valmentajan silmään se taas ei niin miellyttävältä näyttänyt.

Varsinkin kamppailun alku oli titaaninäkökulmasta katsottuna vähän kuin sukkasillaan hiihtelyä, sillä edelliskohtaamisen pohjalta vastustajansa selkeästi tosissaan ottanut kotijoukkue ei meinannut millään saada konettaan käyntiin.

– StU on yksi tämän sarjan luisteluvoimaisimpia ja pelaavimpia porukoita – lähdimme ehkä jopa hieman varovaisestikin pelin alkuun katsomaan mitä vastapuoli tekee, Oksanen kommentoi.

Vierailija StU sitä vastoin painoi heti tallan pohjaan ja hurjasteli 0-1-johtoon ex-titaani Riku Vattukummun löydettyä kiekon mentävän aukon punanuttuvahti Janne Sulinin suojista.

Takaa-ajoasemaan jouduttuaan kotkalaiset heräsivät kunnolla pelaamaan ja tilanne hallin valotaululla vaihtui varsin tiheässä tahdissa Akatemian 3-1-johdoksi.

Jälleen ahneella pelipäällä ollut Jyri Seppinen nakutti kaksi ensimmäistä osumaa ja avauserän päätöskaapin kävi täräyttämässä komeasti 1vs1-tilanteessa puolustajan hassuttanut sekä kiekon ylähyllylle ohi StU-veskari Niko Pöntisen nostanut Ville Myyryläinen.

– Ensimmäisen maalin jälkeen pelaamisemme oikeastaan vasta vapautui sellaiseksi, kuin mitä se olisi pitänyt heti alusta lähtien olla, titaanipiiskuri Oksanen mietiskeli.

Homma meinasi lähteä lapasesta

Tomi Inkisen heti toisen erän alkajaisiksi miinuskulmasta ampuman 4-1-maalin jälkeen Akatemian ote pelistä kirposi varsin pitkäksi toviksi, mutta StU ei kyennyt kuin yhden kavennusosuman verran käyttämään isäntien alavirettä hyödykseen.

Osittain varmasti omaan saamattomuuteensa turhautunut vierailija alkoi koventaa otteitaan, jonka johdosta myös kotijoukkue alkoi lämmetä ja se taas johti lukuisiin torikokouksiin sekä pienimuotoisiin poikapaineihin.

Lämpöisissä tunnelmissa edennyt kamppailu ratkesi lopullisesti aikavälillä 38:19–39:26, kun Tomit Inkinen ja Salovaara iskivät punanutut jo neljän maalin mittaiselle karkumatkalle.

Erän lopussa nähtiin vielä yksi mielenkiintoinen episodi, kun Joonas Tiaisen käsittelyssä jäätä maistelemaan joutunut Mikko Löyttynen päätti kostaa kovaotteisen titaanipuolustajan tempun potkaisemalla tätä jalkoväliin. Raukkamaisesti liikkeestä kimpaantunut Tiainen hyökkäsi välittömästi Löyttysen niskaan ja härdelli oli valmis.

Pienen neuvonpidon jälkeen ottelun tuomaripari Henri HuuhiloMarko Räsänen lähetti savitaipalelaispelaajan oikeutetusti ottelurangaistus niskassaan aikaistetulle suihkukomennukselle, kun taas Tiainen selvisi pikkukakkosella.

Erätauko ei tunteita liiemmin viilentänyt, sillä kolmas erä oli alusta lähes hamaan loppuun asti aikamoista miekkailua sekä nenänhieromista.

Nahistelun ja puolin sekä toisin harrastetun suunsoiton myötä isäntien Marko Puhakka ja vieraiden Mikko Lohi kuittaisivat itselleen 10 minuutin käytösrangaistukset aivan kuin esisoitoksi ennen viimeisiä hulinoita.

Toki päätöserässä myös maaleja tehtiin – StU kavensi ensiksi ylivoimalla Riku Vattukummun illan toisella tilanteeksi 6-3, mutta Jyri Seppinen päätti vieraiden viimeisetkin pyristelyt asettelemalla jälleen knallin päähänsä kolmen henkilökohtaisen onnistumisen merkiksi vajaat neljä minuuttia ennen summerin soimista.

Kaikki ei kuitenkaan ollut vielä tässä, sillä ajassa 59:54 StU:n kapteeni Ville Mankki löysi ensimmäistä kertaa ottelun aikana itseltään miespuoliset pelivärkit alkaen maalineduskahinan keskellä uikuttaa tuskaisena kuin pieni koiranpentu.

Jälleen tarvittiin pieni torikokous ja kuulumisten vaihto ennen kuin tuomarit päättivät antaa Akatemian Markus Salmiselle keihästämisestä 5+20 minuutin rangaistuksen, vaikkei titaanipuolustaja kuin pitänyt mailaansa Mankin jalkovälissä omaa maalia suojatessaan.

Tämäkään episodi ei enää muuttanut sitä tosiasiaa miksikään, että Titaanit Akatemia nappasi itselleen seitsemännen perättäisen voiton pönkittäen näin entisestään asemaansa Kymi-Saimaan alueen III-divisioonalohkon piikkipaikalla.

Akatemian päävalmentaja Marko Oksasen mieltä lämmitti ottelun lopputulos, mutta muuten punanuttujen pelaaminen jätti parantamisen varaa.

– Tänään nähtiin ajoittain meiltä erittäin hyvää tekemistä, mutta sitten taas hetkittäin homma hajosi aivan täysin – ei ollut tietoakaan siitä pelitavasta, josta olemme sopineet, Oksanen totesi.

– Peliin ei kokonaisuutena voi olla hirveän tyytyväinen, joskin lopputulos oli meidän kannaltamme hyvä.

Punanutuille lähes kaikki kaikessa oli perjantai-iltana jälleen kasan maaleja ja muita tehomerkintöjä värkännyt ykkösvitja Jyri Seppinen (3+1) – Tomi Inkinen (2+2) – Aapo Lampinen (0+2), pakiston johtohahmoihin lukeutuneen Antti Kutvosen (0+2) antaessa hyökkääjille hyvää tulitukea.

– ”Kokenut osasto” ratkaisi pelin meille, kuten heidän kuuluukin, kiitteli Oksanen.

– Heillä pysyi keskittyminen kasassa lähes täydet 60 minuuttia, eikä paketti seonnut edes pahimman hurlumhein aikana.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu reilun viikon päästä lauantaina (2.11.), kun punanutut matkaavat AaKoon vieraaksi Inkeroisten jäähallissa kello 17:00 alkavaan otteluun.