”Luottavaisin mielin kohti sarja-avausta”

9.9.2015

Titaanien ja Haukkojen välillä mitellyn kenraaliharjoituksen voitosta muodostui lopulta varsin tiukka vääntö.

Titaanit paketoi harjoitusottelunsa Ilona Areenan keskiviikkoillassa lyömällä niin ikään kenraaliinsa matkanneen Haukat vahvan avauserän ansiosta jään pintaan. Selkeässä johtoasemassa askelmerkkinsä hetkellisesti hukanneet punanutut onnistuivat lopulta pitämään vieraansa takanaan 6-4 (4-1, 1-2, 1-1) –lukemiin päättyneessä kamppailussa.

Titaanit – Haukat 6-4 (4-1, 1-2, 1-1)

09:00 1-0 Joni Jokila
11:35 2-0 Juho Luukkonen (Kalle Kolehmainen)
13:02 3-0 Santeri Kunttu (Markus Salminen)
14:13 4-0 Topi Paappanen

19:57 4-1 Jonne Juntheikki (Harri Alakotila) AV
22:55 5-1 Aapo Lampinen VoM
31:55 5-2 Vili Mustonen (Jukka Happonen) TV
34:58 5-3 Jere Haikarainen (Antti Suominen)
58:38 5-4 Vili Mustonen
59:29 6-4 Juuso Löppönen (Miro Mänttäri) IM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 6+10+12= 28 torjuntaa
Haukat – Henri Halttunen 14+8+14= 36 torjuntaa (poissa 59:09-59:29)

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Haukat 6 x 2min= 12min

Titaanien ja Haukkojen toisesta, harjoituskauden aikana mitellystä, keskinäisestä kohtaamisesta ja samalla kummankin osapuolen viimeisestä harjoitusottelusta ei tullut Järvenpäässä nähdyn ”ilotulituksen” toisintoa, vaikka verkot molemmissa päissä kaukaloa varsin taajaan taiston aikana heiluivatkin.

Titaanit oli tälläkin kertaa vastustajaansa luistimenpotkun verran edellä, napaten voiton jälleen nimiinsä kamppailun keskivaiheilla tulleesta pelillisestä notkahduksesta huolimatta.

Punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen näki ottelun olleen varsin kaksijakoinen – hyvä avauserä ja toisen alku kantoi lopulta kolmannessa nähdyn piristymisen myötä loppuun asti.

– Ensimmäinen erä oli aivan yhtä maalia, mutta sen jälkeen annoimme aivan turhaan otteen pelistä vastustajalle, Oksanen kommentoi.

Näinhän siinä juuri kävi, sillä Titaanit onnistui hankkiutumaan reilussa 14 minuutissa jo neljän maalin karkumatkalle keskialueen kiekonriistoista lähteneiden vastahyökkäysten siivittämänä.

Haukkojen maalivahti Henri Halttusen itseluottamusta kävivät vuorollaan murentamassa Joni Jokila, Juho Luukkonen, Santeri Kunttu ja Topi Paappanen, jonka väkisin punnertaman 4-0-osuman jälkeen osa yleisöstä ja kotijoukkueesta uskoi varmasti pelin olleen valmiiksi taputellun.

Vieraat saivat kuitenkin punanuttujen karmeasta syöttöhassista kavennuksen aivan ensimmäisen erän loppuun ja vaikka Aapo Lampinen napauttikin heti toisen erän alussa läpiajosta 5-1-maalin, sekosi kotkalaisten paletti aivan täysin.

Titaanit lopetti työnteon ja luistelun, josta seuranneen himmailun Haukat käytti kokeneena nippuna surutta hyväkseen ex-titaani Vili Mustosen toimiessa kirin kapellimestarina.

– Helposti käy noin, kun pääsee liian helpolla johtoasemaan – siitä on hyvä ottaa oppia, mietiskeli Oksanen syitä omiensa peliotteen totaaliseen katoamiseen.

Löppösen spurtti sammutti vieraiden valot

Kahden maalin karussa päätöserään lähteneet punanutut onnistuivat viimeisellä erätauolla pukukopissa pidetyn neuvonpidon avulla ”nousemaan takaisin satulaan” ja terästämään etenkin oman maalin varjeluaan.

Kun tähän lisättiin vielä kotkalaismaalia vartioineen Niilo Pussisen esittämät rauhalliset ja itseluottamusta uhkuneet torjunnat, alkoi hiekka Haukkojen tiimalasissa valua uhkaavalla tavalla loppuun.

Reilut puolitoista minuuttia ennen päätössummerin soimista saatiin kuitenkin vielä hyvät säpinät aikaiseksi, kun haukkasentteri Mustonen iski illan toisella henkilökohtaisella onnistumisellaan vieraat vain maalin päähän.

Haukkojen päävalmentaja Ari Kuisma ottikin tähän kohtaan aikalisän ja syötti pelaajilleen käärmekeitot tasoitusosuman tekoa varten.

Tämä aie jäi kuitenkin pelkäksi haaveeksi, sillä järvenpääläisten otettu Halttusen pois maaliltaan ja haettua tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, sai Miro Mänttäri suupaistua kiekon hiljalleen lierimään kohti vieraiden päätyä.

Pelivälineen perään luistelleen Samu Öystilän jalan frekvenssi ei ollut kuitenkaan riittävällä tasolla, sillä lähes kahden viivavälin takamatkalta vauhtiin polkaissut Juuso Löppönen meni vihellellen haukkapakista ohi, nappasi irtokiekon haltuunsa ja laittoi pelin lopullisesti pakettiin tyhjiin tekemällään 6-4-osumalla.

– Kolmannessa erässä onnistuimme kuitenkin kasaamaan oman pelaamisemme parempaan kuosiin ja pystyimme ottamaan ansaitun voiton tilillemme, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen taiston tauottua.

Vaikkei Titaanien peli vielä kaikilta osin Oksasta miellyttänytkään, osasi kokenut titaanipiiskuri laittaa asiat oikeanlaiseen perspektiiviin.

– Tätä tämä kasvuprosessi aina on – otteet sekä suoritustaso heittelevät otteluiden sisällä ja peli ei ole valmista, mutta onneksi se ei ole sitä vielä kellään muullakaan, Oksanen sanaili.

– Töitä on vielä paljon jäljellä, sillä tuo tällä hetkellä pukuhuoneessa oleva ryhmä on tietyllä tapaa vielä aika raakile.

Töitä on totisesti edessä, mutta siitä huolimatta Titaanit voi lähteä II-divisioonan runkosarjakarkeloihin pää pystyssä ja rinta rottingilla.

– Otimme kahdeksasta harjoituspelistä seitsemän voittoa ja pelkästään jo siitä syystä voimme varsin luottavaisin mielin suunnata katseemme kohti sarja-avausta, tuumi Oksanen.

– Uskon, että palaset loksahtelevat pikku hiljaa oikeille paikoilleen ja peli alkaa sen myötä kulkea haluamallamme tavalla.

Titaanit – Haukat-harjoitusottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanit avaa II-divisioonan runkosarjan 2015–2016 kotoisalla Ilona Areenallaan lauantaina (19.9.), kun punanuttujen vieraaksi kello 16:00 alkavaan kamppailuun saapuu HC Giants Hollolasta.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroa TERVETULOA!