Haukat vei punanutuilta karkit kädestä

31.10.2015

Kyllähän se harmittaa, kun kaveri vie karkit kädestä.

Titaanien kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki napsahti Pyhäinpäivän iltana tylysti poikki. ”Rautaliigan” runkosarjaottelua Järvenpään K-Rauta Areenalla isännöinyt Haukat näytti punanutuille loppuun asti pelaamisen merkityksen, nousi lähes kuolleista peliin mukaan ja vei lopulta voiton nimiinsä jatkoajan jälkeen maalein 4-3 (0-1, 0-1, 3-1, 1-0).

Haukat – Titaanit 4-3 ja (0-1, 0-1, 3-1, 1-0)

10:04 0-1 Joni Kainulainen (Juho Luukkonen) AV
23:32 0-2 Aapo Lampinen AV RL
50:01 0-3 Juho Luukkonen (Aapo Lampinen, Joonas Saarilehto)

54:33 1-3 Juha Puurula (Vili Mustonen, Jonne Juntheikki)
57:29 2-3 Antti Suominen (Jaska Vilen, Samu Öystilä) AV
59:17 3-3 Jonne Juntheikki (Jukka Happonen)

Titaanit 5 x 2min= 10min

Titaanit linja-autoili lokakuun viimeisen lauantain kunniaksi Keski-Uudenmaan sydämeen Järvenpäähän, päämääränään jatkaa jo todella pitkäksi venynyttä voittojensa sarjaa. Punanuttujen ohjenuorana oli valmennuksen lanseeraamaan ”60 minuutin keskittyminen olennaiseen”.

Kyseinen ohje säilyikin lähes peilikirkkaana kotkalaisjoukkueen mielissä vajaan 55 minuutin ajan, mutta sen jälkeen iski totaalinen black out ja Haukat kokeneena kiekkopumppuna käytti tämän täydellisesti hyödykseen.

– Kokemus vastaan nuoruus käänsi pelin lopussa isännille, harmitteli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Haukkojen Juha Puurulan ajassa 54:33 laukoma 1-3-kavennus käynnisti tapahtumasarjan, jollaista Titaanit ei ole hetkeen kokenut.

– Haukat alkoi 1-3-kavennuksen jälkeen taas uskoa omaan juttuunsa ja meille sitä vastoin kävi vähän klassisesti – lirahti pikkuisen ruskeaa ainetta toppahousuihin, Oksanen tokaisi.

Haukat sai avausosumastaan hurjan hengen päälle ja kotkalaisia vietiin sen myötä todella lujaa. Titaanivalmennus huomasi tämän ja otti taktisen aikalisän rauhoitellakseen omiaan.

Se näyttikin tepsivän, sillä Titaanit sai jälleen rivinsä hetkellisesti järjestykseen, joka johti lopulta Vili Mustosen vajaat kolmea minuuttia ennen täyttä aikaa ottamaan rangaistukseen.

Tässä kohtaa punanutut ilmeisesti uskoivat uudemman kerran pelin olevan taputeltu, mutta mitä vielä…

…järvenpääläiset pamauttivat vain hetkeä myöhemmin toisen kavennusosuman alivoimalla, kun Antti Suominen sai nautiskella pelivälineen titaanivahti Niilo Pussisen ulottumattomiin Jaska Vilenin törkeän kauniista poikittaissyötöstä.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan Mustosen kirmatessa normaalin peliajan viimeisellä minuutilla takaisin kaukaloon, laukoi yksin Titaanien puolustusalueelle liukunut Jonne Juntheikki puolihuolimattomalta näyttäneestä tilanteesta kiekon kohti kotkalaismaalia ja sisäänhän se löpsähti lyhyen ajan sisään jo kolmannen kerran.

Digitaalit pysähtyivät aikaan 59:17, joka tarkoitti sitä, että Haukat oli tullut 3-3-tasalukemiin, eivätkä punanutut voineet muuta kuin seurata tyrmistyneinä vierestä järvenpääläisten valtaisaa ilakointia.

– Teimme viimeisen vitosen aikana enemmän virheitä omissa, kuin olimme tehneet siihen mennessä koko pelissä ja se näkyi valotaululla, titaaniluotsi tyytyi kommentoimaan lopun romahdusta.

Titaanien täydellisen sulamisen kolmen maalin johtoasemasta aina kirvelevään tappioon asti sinetöi jatkoajan neljännellä peliminuutilla Antti Suominen, joka sohi kovan pakkopelipyörityksen päätteeksi Pussisen paraatitorjunnan jälkeen ilmaan pompanneen kiekon tyhjään kotkalaisuuniin.

Suomisen illan toinen henkilökohtainen onnistuminen merkitsi samalla sitä, että Haukat otti Pyhäinpäivän kärkikahinasta kaksi pistettä, kun taas Titaanien oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

– Meidän olisi pitänyt jatkaa omaa pelaamistamme loppuun asti, mutta emme tänään pystyneet siihen kuin 55 minuutin ajan, vaikka tavoitteena olikin 60, totesi Oksanen.

– Jos katsotaan pelin viimeistä viittä minuuttia ja jatkoaikaa, oli Haukkojen voitto niiden perusteella täysin ansaittu.

Itku pitkästä ilosta

Titaanit lauantainen ryöstöretki Järvenpäähän alkoi todella mainioissa merkeissä, sillä punanutut olivat selkeästi isäntiään vetreämmällä jalalla liikenteessä ja pelin hallinta siirtyi heti avausvaihdoista lähtien tukevasti kotkalaisten haltuun.

Toki Haukat hyökkäili välillä vaarallisesti ja sai luotua myös muutaman hyvän maalipaikan, mutta titaanivahti Niilo Pussinen näytti miksi hän on II-divisioonan Etelä-lohkon etevimpien veskarien joukossa ja torjui järvenpääläisten lähentelyt kylmänviileästi.

Punanuttujen kova karvaus ja painostus tuottivat lopulta ansaittua tulosta, kun Juho Luukkonen sai hyökkäysalueella haltuunsa haukkapakin harhasyötön ja siirsi limpun Joni Kainulaiselle, joka napautti tarkalla kudilla 0-1-johtomaalin alivoimalla.

Titaanit rakenteli Kainulaisen avausosuman jälkeen tukun muitakin tekopaikkoja, mutta Haukkojen veräjää tukkinut Heikki Kokkonen venyi kiekon tielle välillä tuurilla ja välillä taas taidolla.

Toisen erän alussa Kokkonenkaan ei voinut enää joukkuettaan pelastaa, kun Mikko Lehtisen läpiajoon päästänyt ja sen myötä takaapäin rikkomaan joutunut Tuomo Härmä aiheutti kolttosellaan rangaistuslaukauksen punanutuille.

Tilanteessa kovaa maalitolppaa päin ajautunut Lehtinen ei kyennyt peliä enää jatkamaan ja näin ollen rankkaria asettui ampumaan tasan viikko sitten GrIFK:n veiveillään upottanut Aapo Lampinen.

Lampinen polkaisi itsensä vauhtiin, malttoi jälleen oivallisesti odottaa maalivahdin ensimmäisen liikkeen, jonka jälkeen ovela harhautus ja kiekko varmasti häkkiin.

0-2-maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi aivan täysin vieraille, mutta Titaanit ei onnistunut ”tappamaan” taistoa, vaikka paikkoja siihen siunaantuikin yllin kyllin.

Päätöserään titaanivalmennus teroitti joukkueelleen huolellisuuden tärkeyttä ja kotkalaiset tekivät työtä käskettyä. Haukat ei yhtä ylärimaa lähemmäs maalintekoa päässyt, kun taas punanutut kävivät iskemässä ajassa 50:01 jo illan kolmannen rysänsä.

Joonas Saarilehto syötti kiekon omalta alueelta keskiviivan tuntumassa seisseelle Lampiselle, joka jatkoi pelivälineen yhdellä kosketuksella täydessä vauhdissa porhaltaneelle Juho Luukkoselle.

Luukkonen otti kumimuikun haltuunsa, lisäsi vauhtiaan ja vaikka kotijoukkueen puolustaja roikkui reppuselässä, onnistui titaanihyökkääjä sivaltamaan upealla rystylaukauksella telkän pönttöön ohi hölmistyneen haukkaveskari Kokkosen.

0-3-johtoasemassa ”kolme karkkia” käteensä jo omasta mielestään saaneen titaanimiehistön pelaaminen ja työnteko kuitenkin lopahtivat kuin seinään – ”veren haistaneen” kotijoukkueen huomattua tämän, kääntyi pelin kulku aivan täydellisesti päälaelleen.

Tästä syystä kotkalaisten loistava vieraspelaaminen ja reilun 54 minuutin aikana saavutettu tukeva johto valuivat viemäriin, kuin auringossa sulanut jäätelö konsanaan.

– Se oli meiltä hyvää pelillistä hallintaa – ehkä siinä 0-3-johtotilanteessa tuli tietynlainen luulo, että tämä riittää, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen omiensa vajaat 55 minuuttia kestänyttä huippusuoritusta.

– Noh… eihän se sitten riittänyt, vaan Haukat teki yhden maalin, sitten toisen ja kolmannen sekä sai jatkoajalla vähän halvahkosta jäähystä rakennettua voitto-osuman ylivoimalla.

Haukkojen upea ”nousu kuolleista” harmitti totta kai kotkalaisleirissä, mutta titaaniluotsi Oksanen kykeni siitä huolimatta antamaan rehdin tunnustuksen järvenpääläisille.

– Nyt näimme miten kokeneet pelaajat pelaavat tiukassa paikassa ja siitä iso hatunnosto Haukoille, sillä he osasivat hienosti hyödyntää meidän lopun jäätymisen, kotkalaiskäskyttäjä sanaili.

– Näin se jääkiekko-ottelu välillä vaan menee – muutut varmasta voittajasta nopeasti häviäjäksi.

Jos kitkerästä tappiosta voi ja suoranaisesti jopa pitää hakea hyvä puoli, on se ehdottomasti Järvenpään illasta mukaan lähtevä oppi sekä pitkän voittoputken katkeamisen mukanaan tuoma nöyryyden palautuminen aivan kaikkeen tekemiseen.

– Otamme tästä oppia ja teemme harjoituksissa tiettyjä asioita vielä astetta tai jopa kahta paremmin, jotta olemme taas valmiita käärimään voitot tilillemme kummastakin tulevan viikonlopun ottelusta, naulasi Oksanen loppukaneetikseen.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (7.11.), kun NASKI saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen kello 16:00 alkavassa kamppailussa, jonka otteluisäntänä toimii Oy Hacklin Bulk Boys Ltd.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!