Kolmen pisteen arvoinen suoritus

13.2.2016

Vahvasti jälleen vääntänyt Joni Jokila sai pitkästä aikaa palkinnon työstään, ottelun voittomaaliksi jääneen 0-3-osuman muodossa.

Titaanien vierastaistot ”Rautaliigan” runkosarjassa saivat jämäkän päätöksen. Jo ennen lauantai-iltana Hollolassa miteltyä taistoa piikkipaikkansa sarjataulukossa varmistaneet punanutut eivät antaneet panoksettomuuden näkyä otteissaan, vaan nuijivat kotijoukkueena esiintyneen HC Giantsin lopulta komeasti nurin maalein 2-6 (0-2, 0-4, 2-0).

HC Giants – Titaanit 2-6 (0-2, 0-4, 2-0)

08:39 0-1 Aapo Lampinen (Juho Saarilehto, Joni Kainulainen)
16:08 0-2 Joni Kainulainen (Santeri Kunttu) AV
29:06 0-3 Joni Jokila (Marko Puhakka, Markus Laakso) VoM
33:03 0-4 Santeri Kunttu (Aapo Lampinen)
33:22 0-5 Eppu Oksanen (Tomi Salovaara, Mikael Cederberg)
39:13 0-6 Joni Kainulainen (Santeri Kunttu, Aapo Lampinen)

40:18 1-6 Kim Ranta-Aho (Aku Nevalainen)
46:17 2-6 Tomi Stylman (Kim Ranta-Aho, Aku Nevalainen)

Maalivahdit:

HC Giants – Lauri Rämö 17+4+0= 21 torjuntaa (vaihto 29:06 / 0-3)
HC Giants – Eelis Turta 0+6+14= 20 torjuntaa
Titaanit – Oskari Taari 9+11+9= 29 torjuntaa

Jäähyt:

HC Giants 2 x 2min= 4min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Jos pelistä puuttuu panos, menee se yleensä luvattoman helposti puolivillaiseksi neppailuksi, liian hienojen kuvioiden sekä täysosumien hakemisen myötä.

Moni varmasti odotti tämänkaltaista näytöstä Titaanien ja HC Giantsin välisestä lauantai-illan II-divisioonataistosta, mutta toisin kuitenkin kävi.

Etenkin runkosarjavoittonsa jo pari viikkoa takaperin varmistaneet punanutut näyttivät Heinsuon jäähallissa ottelua seuranneille 80 silmäparille, ettei kotkalaisjoukkuetta kiinnosta matkustaa satoja kilometrejä linja-autossa vain huvin vuoksi.

– Plussat joukkueelle ehdottomasti siitä, että emme käyneet Hollolassa vain virkamieskiekkoa pelaamassa, vaan toteutimme omaa hommaamme lähestulkoon täyden 60 minuutin ajan, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tyytyväisenä näkemäänsä.

Kotijoukkue HC Giants putosikin tämän myötä jo heti alusta vieraiden kelkasta ja vain isäntien maalilla aloittaneen Lauri Rämön lukuisat torjunnat estivät maalilukemien repeämisen avauserän erän aikana nähtyä suuremmiksi.

Titaanien pelaamisessa näkyi nappiin mennyt valmistautuminen ja peli-ilo, joka korreloitui suoraan aktiivisena sekä suoraviivaisena pelaamisena kaukalon jokaisella kolmanneksella.

Sen myötä ei ollutkaan kuin ajankysymys, kunnes verkko venyy Rämön selän takana ja lopulta tämä hetki nähtiin ensimmäisen kerran vajaan yhdeksän minuutin kohdalla, kun Aapo Lampinen pääsi jysäyttämään kovalla lyöntilaukauksella kumimuikun nuottaan.

Johtoon päästyään kotkalaiset lisäsivät entisestään vauhtia peliinsä ja laittoivat kiekon tekemään töitä, mutta Rämö onnistui osin tuurilla ja taidolla pitämään maalinsa puhtaana.

Jäteille tarjoutui avauserän lopulla oiva mahdollisuus pelin tasoittamiseen Ville Myyryläisen otettua kakkosen estämisestä, mutta kiekko lävähtikin lopulta isäntien omaan veräjään Joni Kainulaisen napautettua Santeri Kuntun tarjoilusta verkot tötterölle.

Titaanien kahden maalin karkumatkan siivittämänä toiseen erään startannut taisto alkoi saada viitteitä lopullisesta ratkaisusta.

Ensiksi HC Giants hukkasi pari mahtipaikkaa kavennukseen ja kun kotijoukkueelle ei kelvannut, iskivät punanutut voimalla vastaan.

Pakkipari Marko PuhakkaMarkus Laakso pelasi kahdella nopealla isäntien pakan avanneella syötöllä Joni Jokilan laidasta täyteen vauhtiin.

Sektoriin päästyään Jokila pisti klassisesti ranteet lukkoon ja läväytti kovalla kudilla pelivälineen tolppaan, josta se kimposi jättiveskari Lauri Rämön oikean jalan pohkeeseen sekä pyöri siitä sisään uuniin.

0-3-maali riittikin Rämölle, joka luisteli välittömästi vaihtoon ja tilalle HC Giantsin maalille liukui Eelis Turta.

Maalivahdin vaihto näyttikin tepsivän, sillä Turta sai heti alusta lähtien hyvän pelifiiliksen päälle ja poimi sen seurauksena suoranaisesti solkenaan vulkaanista kuminpalasta kohti maalia tulittaneiden titaanipelaajien vedot suojiensa uumeniin.

Vinkkejä vastaisuuden varalle

Titaanipelaajien huomattua Turtan olevan lämmin, muuttui taktiikka sen verran, että nyt tekopaikat pedattiin niin varmoiksi, ettei edes pyttytason torjunta olisi enää estänyt täysosumien syntyä.

Illan neljännen punanuttu-merkkisen kihauksen kirjautti nimiinsä ajassa 33:03 maalin kiertänyt ja räväkästi p-pisteen kaaren tuntumasta telkän pönttöön laukaissut Santeri Kunttu.

Lisää kylmää vettä isäntien niskaan kaatoi vain 19 sekuntia edellisestä osumasta läpiajoon pelattu Eppu Oksanen, jonka veto painui millimetrin tarkasti vasemman tolpan juureen, hollolalaisvahdin haroessa tilanteessa epätoivoisesti tyhjään kilpikädellään.

Kun vielä Joni Kainulainen sai toisen erän päätteeksi namutella Kuntun ja Aapo Lampisen kermaisten lättysyöttöjen jälkeen kiekon täysin tyhjiin, komeilivat Heinsuon jäähallin valotaululla paljon puhuvat 0-6-lukemat.

Tässä kohtaa kaikki tiesivät pelin olevan voittotaistelun kannalta taputeltu ja sama aatos pesiytyi erätauon aikana hetkellisesti myös titaanipelaajien pääkoppiin.

Punanutut nimittäin tulivat päätöserän alkuun selkeästi jo suurimmat herkkunsa tiskiin ladanneina ja se kostautui.

HC Giants oli nimittäin ilmiselvästi sopinut pukukopissa, että viimeinen erä voitetaan ja se näkyi joukkueen otteissa, sillä vain 18 sekunnin pelaamisen jälkeen Kim Ranta-Aho syöteltiin läpiajoon, eikä mies erehtynyt, vaan mursi titaanimaalia siihen asti täydellisesti vartioineen Oskari Taarin unelman nollapelistä.

1-6-kavennuksesta entisestään lisää virtaa saanut kotijoukkue veikin tämän jälkeen peliä hetken aikaa nimiinsä aivan täysin, eikä Titaanit tuntunut enää millään saavan konettaan käyntiin.

Tästä seurasi se, että Taari joutui pomppimaan hyeenan lailla maalinsa suulla isäntien lisäosumat estääkseen ja tässä tehtävässä mies olisi myös onnistunutkin, jollei kenttäpelaajien lepsuilu omissa olisi tarjonnut Tomi Stylmanille täysin vapaata tekopaikkaa.

Titaanipelaajien haahuillessa omissa kaikkialla muualla paitsi oman maalinsa edustalla, pääsi Stylman nostamaan terävällä kiepautuksella ensiksi limpun maalin kattoon ja sen jälkeen kätensä ilmaan onnistumisen merkiksi.

Kotkalaisvalmennuksen ohjeistettua omiaan keskittymään jälleen vain olennaiseen palautti kuitenkin nopeasti marssitahdin normaaliksi, eivätkä punanutut tarjoilleet isännilleen enää lisää armopaloja maalien muodossa.

Kun Titaanitkaan ei enää Eelis Turtaa onnistunut päätöserän aikana ohittamaan, päästiin taisto iskemään aikakirjoihin kotkalaisten selkein 2-6-voittolukemin.

Punanuttujen pääpiiskuri Marko Oksanen oli hyvillä mielin kamppailun jälkeen, eikä ihme, sillä kotkalaiset pelasivat kauttaaltaan varsin mallikkaan vierasottelun.

– Kokonaisesitys oli kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä, naulasi Oksanen.

Toki korjattavaakin löytyi, sillä kolmannen erän avausneljännes olisi voinut sujua selkeästi paremmin.

– Kolmannen erän alku oli jälleen hyvä osoitus siitä, että pienikin löysäys ja lipsuminen omasta pelisuunnitelmasta avaa kaverille paikkoja iskeä, tuumi titaaniluotsi.

Kolmen sarjapisteen lisäksi Hollolan reissu oli suurempien panosten puuttumisesta huolimatta erittäin opettavainen.

– Saimme pelin tiimellyksessä vinkkejä juuri niistä asioista, joihin meidän pitää vielä hieman tarkemmin paneutua ennen pudotuspelien alkua, kommentoi Oksanen.

Mitähän nämä asiat mahtavat olla?

– Ne käydään joukkueen kesken läpi, eikä niitä paljasteta muille, Oksanen tokaisi ykskantaan.

Jos jotain hyvää, niin myös hieman huonompaakin. Titaanihyökkääjä Juho Paavolan iltapuhde päättyi toisen erän alussa laitaväännössä tulleeseen tälliin, jonka vakavuus selvinnee tulevien päivien aikana.

– Toivottavasti ”Pavelle” ei käynyt mitään pahempaa, vaan pikkukolhulla selvittäisiin, sillä meillä ei olisi tässä kohtaa kautta enää vara menettää yhtään enempää miehiä sairastuvalle, harmitteli Oksanen.

– Ensi viikolla olemme viisaampia hänen terveydentilansa suhteen.

Titaanit päättää II-divisioonan runkosarjarupeamansa tasan viikon päästä lauantaina (20.2.), kun HC Vantaa saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen kello 16:00 alkavassa kamppailussa.

Otteluisäntänä toimii Players Sports Bar Kotka.

Ottelu on Ladies Night –teemailta, joten kaikille kauniimman sukupuolen edustajille on ilmainen sisäänpääsy Ilona Areenalle.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!