Turhankin tuttu tarina

23.11.2016

Maalivahti Niilo Pussinen oli punanuttujen synkkääkin synkemmän keskiviikkoillan Imatran reissun yksinäinen valopilkku.

Kuluvan kauden kolmas Kaakkois-Suomen herruustaisto noudatteli hyvin pitkälti samoja säveliä, kuin kaksi aiempaakin. Ketterä oli kotikaukalossaan etenkin kamppailun ensimmäisessä suorastaan suvereeni ja takoi taululle selkeät lukemat, eikä punanutuilla ollut tähän hirveämmin nokan koputtamista. Sen myötä loppupeli meni pelkäksi pelailuksi, jonka tiimoilta imatralaisten voitto päästiin merkkaamaan aikakirjoihin lopputuloksella 8-1 (6-0, 2-1, 0-0).

Ketterä – Titaanit 8-1 (6-0, 2-1, 0-0)

00:28 1-0 Ondrej Mikula (Jesse Juntheikki, Jarno Lippojoki)
05:03 2-0 Mikko Kettunen (Erno Ripatti, Onni Toivanen) VoM
05:36 3-0 Kristian Tyyskä (Saku Viskari, Juho Mättö)
16:00 4-0 Ondrej Mikula (Jesse Juntheikki, Rudolfs Maslovskis)
18:14 5-0 Jesse Koskinen (Samuli Vuokniemi, Niko Kosonen)
19:43 6-0 Ville Tenosalmi (Onni Toivanen, Erno Ripatti)
20:43 6-1 Aapo Lampinen (Juho Luukkonen, Jesse Hurme)
36:51 7-1 Ondrej Mikula (Jesse Juntheikki, Jarno Lippojoki)
38:19 8-1 Toni Jalovaara (Kristian Tyyskä, Niko Kosonen)

Maalivahdit:

Ketterä – Santeri Lipiäinen 6+8+5= 19 torjuntaa
Titaanit – Joel Luhtanen 2+0+0= 2 torjuntaa (vaihto 05:36 / 3-0)
Titaanit – Niilo Pussinen 15+10+10= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Ketterä 3 x 2min= 6min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Etukäteisasetelmat syksyn kolmanteen ”paikalliskoitokseen” olivat enemmän kuin todella otolliset.

Titaanit pääsi lähtemään Imatralle kolmen perättäisen voiton siivittämänä hyvällä fiiliksellä ja samat sanat pystyi sanomaan myös peräti viiden ottelun voittoputkessa punanuttuja isännöineen Ketterän kohdalla.

Imatralaisseura oli muutenkin panostanut komeasti kotiottelunsa oheistoimintaan ja saikin sen avulla houkuteltua Spa Areenalle piirun vajaat 700 silmäparia, jotka varmasti odottivat näkevänsä joukkueiden välillä kuluvan kauden tiukimman taistelun voitosta.

Odotukset eivät kuitenkaan täyttyneet, sillä Ketterä oli jälleen kerran suoranaisesti tyly vastus punanutuille, jotka keskittyivät erityisesti kamppailun avauserässä lähinnä pyytelemään anteeksi olemassaoloaan.

Imatralaiset sitä vastoin pistivät heti täyden tivolin pystyyn kumimuikun pudottua päätuomari Jari Suorsan lapasesta jäähän ja nuijivat Titaanien maalilla aloittaneen Joel Luhtasen vaihtoaition puolelle ajassa 5:36 tulleen 3-0-osuman jälkeen.

– Peli oli käytännössä ohi ensimmäisen vitosen ja Ketterän sen aikana takomien kolmen maalin jälkeen, hymähti Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Hävisimme tämän taiston päidemme sisällä jo ennen kuin kiekko oli edes ensimmäistä kertaa pudonnut jäähän.

Sitä se totisesti oli, sillä punanutut eivät olleet ollenkaan pelissä mukana ja Ketterä sitä vastoin pääsi puskemaan täydellä neljän kentän höyryllä vaihdosta toiseen kiekkoa kotkalaisten kenttäpäätyyn.

Luhtasen liu’uttua tulistuneena vaihtoaition puolelle, otti torjuntavastuun harteilleen Niilo Pussinen, jonka varmat torjunnat rauhoittivat hetkellisesti tilastoja näpytelleen ottelutoimitsijan sormenpäät.

Yksi mies ei kuitenkaan luonnollisesti mahdottomuuksiin 20:ä vastaan pysty, joten myös Pussisen takana alkoi verkko venyä avauserän loppupuolella kutakuinkin alkuminuuttien malliin.

Ketterä nimittäin takoi toiset kolme kiekkoa titaanimaaliin ja tyrmäsi vieraansa aivan täydellisesti 6-0-lukemin.

– Jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli aistittavissa, ettemme olleet tänään siinä pelivalmiudessa, jossa meidät on normaalisti totuttu näkemään – näinköhän mielissä kummitteli vielä edellisen Imatran reissun traumat, sillä tyydyimme lähinnä odottamaan, että koska omissa soi, mietiskeli Piispanen syntyjä syviä.

– Kyseistä odotusta jatkui sitten oikeastaan koko ensimmäisen erän ajan, eikä ollut kovin suuri ihme, että Ketterän tasoinen taitava joukkue käytti luomansa tekopaikat kovalla prosentilla hyväkseen.

Uutta matoa koukkuun!

Lieni sanomattakin pläkkiselvä juttu, että ottelun voittotaistelu oli tauonnut ensimmäisten 20 minuutin aikana nähdyn ”Ketterä-show’n” seurauksena.

Tästä syystä jäljelle jääneiden kahden erän aikana ei enää kovin suuria hienouksia saati taistelua kaukalossa nähty, sillä kumpikin joukkue keskittyi lähinnä pelailemaan sopuisasti taiston loppuun asti.

– Tottahan toki pelin taso odotetusti ensimmäisen erän jälkeen laski, kun Ketteräkään ei enää kovin hanakasti tuntunut hakevan lisäosumia, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Toki Titaanit tuli vielä toisen erän alkuun hieman ryhdistäytyneenä ja Aapo Lampinen kavensikin päädystä ponnahtaneesta kiekosta lukemat 6-1:een.

Ketterän selkeästi laskettua omaa suoritustasoaan, saivat punanutut hetkellisesti pelin haltuunsa sekä pientä pyöritystä aikaan kotijoukkueen päädyssä ja tämä poiki myös pari rangaistusta imatralaispelaajille.

Titaanit ei kuitenkaan kyennyt kahdenkaan miehen ylivoimalla kaunistelemaan maalilukemia, josta kiitos kuului hyvin pitkälti kelvollisesti kiekkojen eteen itsensä löytäneelle Ketterä-vahti Santeri Lipiäiselle sekä vastavuoroisesti punanuttujen heikolle laukauksille selvissäkin tekopaikoissa.

– Toisen erän ensimmäiselle puoliskolle saimme tekemisemme tason hetkellisesti edes vähän sinnepäin missä sen kuuluisikin olla ja pystyimme rakentamaan muutaman maalipaikankin, tuumi Piispanen.

Ketterän sai tapetuista alivoimista vielä pienen virtapiikin, jonka avulla se värkkäsi kaksi lisäosumaa, aivan kuin näyttääkseen sekä Titaaneille että kotiyleisölle, kuka Spa Areenalla oikeasti määrää.

Toni Jalovaaran ajassa 38:19 laukoma 8-1-osuma jäikin lopulta koko kamppailun viimeiseksi, sillä kolmannessa erässä ei tapahtunut oikeastaan mitään muuta mainittavaa, kuin kummankin maalivahdin – Titaanien Niilo Pussisen ja Ketterän Santeri Lipiäisen – tileilleen ottamat torjunnat.

Sen myötä summeri päättikin vähän ennen puoliyhdeksää varsin epätasaisen Kaakkois-Suomen herruustaiston, jonka voitto meni jo kolmannen kerran perätysten selvänumeroisesti punanuttuja ojentaneille ”Vuoksen sotureille”.

Piispasta luonnollisesti korpesi pelin päättymisen jälkeen oman joukkueen heikko esitys, mutta titaaniluotsi halusi siitä huolimatta nostaa edes yhden positiivisen huomion esille.

Kyseessä nimittäin oli epäkiitolliseen paikkaan kesken avauserän joutuneen punanuttuhäkkäri Niilo Pussisen vahva, kaikkinensa 35 torjuntaa käsittänyt, iltapuhde.

– Pussinen oli tänään joukkueen ainut todellinen taistelija, ”Pise” kehaisi reilut 54 minuuttia imatralaisten järjestämässä kiekkosateessa huhkinutta maalivahtiaan.

– Takaiskuille Niilo ei voinut yhtikäs mitään, mutta hän pelasi siitä huolimatta oikein hyvän ottelun.

Ketterälle kärsityn vierastappion myötä Titaanien voittoputki päättyi tällä haavaa kolmeen. Punanutuille aukenee kuitenkin muutaman päivän päästä hieno paikka niin kasvojen pesuun kuin seuraavan voittosuoran kasaamiseen.

– Niinhän sitä sanotaan, että harjoitus tekee mestarin – onnistuimme nollaamaan edellisenkin Imatralla kärsimämme suurinumeroisen tappion yhdessä yössä, joten miksemme kykenisi siihen uudelleen, ”Pise” rohkaisi omiaan.

– Aurinko nousee tuttuun tyyliin taas huomenna ja lauantaina meille tarjoutuukin jälleen oiva mahdollisuus pistellä Kotkaan vieraaksi saapuvaa KJT:a päin näköä!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Ketterän Youtube-kanavalta.

Titaaniluotsi Mika Piispasen ottelun jälkeiset kommentit ovat katsottavissa Ketterän Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu kuluvan viikon lauantaina (26.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu tuusulalainen KJT.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!