Vain voitto mielessä

15.2.2019

Titaanit lähtee lauantaina heittämään kapuloita pudotuspelijunaan pyrkivän Riemun rattaisiin suoraviivaisuuteen perustuvan pelisuunnitelmansa voimalla.
Titaanit lähtee lauantaina heittämään kapuloita pudotuspelijunaan pyrkivän Riemun rattaisiin suoraviivaisuuteen perustuvan pelisuunnitelmansa voimalla.

Viime viikonlopun kahden tappion myötä saumansa suoraan säilymiseen Suomi-sarjassa käytännössä hukannut Kotkan Titaanit ei edelleenkään lähde himmailemaan edessä siintävistä playout-peleistä huolimatta. Tästä syystä punanuttuja lauantaina LähiTapiola Areenalla Jyväskylässä isännöivä Riemu saakin olla todella tarkkana, sillä se saa vastaansa todella nälkäisen kotkalaisvieraan.

Perättäiset tappiot sekä HC Giantsille että Laser HT:lle tiesivät kutakuinkin sitä, että Kotkassa pelataan kuluvana keväänä Suomi-sarjan karsintojen avausvaiheen mukanaan tuomia playout-pelejä.

Ero viimeiseen suoran säilyjän paikkaan on 16. sijalla majailevien Titaanien osalta tällä hetkellä kahdeksan pistettä ja kun punanutuilla on pelejä alemmassa loppusarjassa jäljellä enää kolme, voidaan haihattelu ihmepelastumisesta käytännössä lopettaa.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kotkalaiset lähtisivät jäljellä oleviin koitoksiinsa vain pelailemaan ne alta pois ja säästelemään näin energioitaan karsintakamppailuita silmällä pitäen.

– Turha tässä on mitään mahdollisia kotietuja playouteihin tai muita sen suuremmin etukäteen miettiä, vaan lähdettävä voittamaan kaikki jäljellä olevat pelit, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Emme voi mitään alkaa säästelemään, vaan meidän on vain annettava mennä täysillä peli kerrallaan eteenpäin, kuten tähänkin asti.

Aiemminkin punanuttujen kanssa tiukassa paikassa valmennusuransa aikana ollut Iltola tietää mistä puhuu, sillä nyt jos koskaan Titaaneille avautuu mitä parhain sauma pistää omaa pelaamistaan entistä parempaan kuntoon niin harjoittelun kuin jäljellä olevien loppusarjataistojen avulla.

– Jokainen jäljellä oleva alemman loppusarjan koitos on meille hyvä paikka laittaa pelaamistamme entistä parempaan kuosiin ja siihen me myös pyrimme, ”Illi” selventää.

– Haluan meidän parantavan eritoten pelaamisemme rytmiä, pelinopeuttamme ja reagointiamme.

Lauantaina Titaanien vastustajaksi asettuva Riemu, ensi viikolla KSOY Areenalla kohdattavat Haukat ja Muik Hockey sekä tuleva playout-vastus saanevat siis olla enemmän kuin hereillä, hypätessään samaan kaukaloon nälkäisten punanuttujen kanssa, vai kuinka?

– Kyllä me voitosta lähdemme pelaamaan ihan jok’ikinen kerta, kun pelipaidan päälle vedämme, Iltola toteaa tyhjentävästi.

Ei mitään ilmaiseksi

Titaaneilla on edessä kuluvan Suomi-sarjakauden osalta varsin poikkeuksellinen viikko, sillä se ei pidä harjoittelun ohella sisällään kuin yhden vaivaisen ottelun.

Toki tuo kyseinen koitos on alemman loppusarjan näkövinkkelistä katsottuna se kovin mahdollinen, kun punanutut kohtaavat vieraissa tähän mennessä voitosta voittoon paahtaneen sekä kohti pudotuspelejä päävalmentajansa Simo Luukkaisen johdolla kurottavan Riemun.

Kotkalaisleirissä tiedostetaan Titaanit jo kahdesti meneillään olevan sesongin aikana kepittäneen Riemun vahvuus, mutta nöyristelemään Mika Iltolan johtama punanuttumiehistö ei Jyväskylään ole todellakaan lähdössä.

– Mitä olen Riemua ehtinyt hivenen videoilta katsomaan, niin onhan kyseessä erittäin hyvä joukkue tälle tasolle, eikä se suotta ole tämän alemman loppusarjan piikkipaikalla, Iltola antaa tunnustusta vastapuolen leiriin.

– Heillä on liikkuva ja pelitaitava ryhmä, joka pystyy pysymään kiekossa kovemmankin paineen alla.

Seurahistoriansa aikana ensimmäistä kertaa kohti Suomi-sarjan pudotuspelikarkeloita kurottava Riemu tarvitsee vielä muutaman lisäpisteen, jotta se jättää lopullisesti takaa-ajajansa nuolemaan näppejään, mutta mikäli punanuttupiiskuri Iltolaa vain on uskominen, ei niitä himoittuja pinnoja ole Titaaneilta kovin helpolla liikenemässä.

– Tuskin Riemu on tähänkään asti saanut yhtikäs mitään ilmaiseksi ja sama tahti tulee jatkumaan myös lauantaina Jyväskylässä, ”Illi” naulaa.

Kokeneen kiekkomiehen puheessa on selkeä kate, kunhan Titaanit kykenee jälleen pelaamaan samanlaista suoraviivaista vauhtilätkää, jolla se iski viime viikonloppuna Laser HT:n lähes tainnoksiin.

– Pelasimme suoraviivaisesti ja olimme mielestäni pelin hallitsevampi, energisempi sekä liikkuvampi osapuoli, titaaniluotsi luettelee.

– Ajoimme surutta maalille ja loimme varsinkin ottelun avauspuolikkaan aikana sen verran suuren määrän ykkössektorin maalintekopaikkoja, että meidän olisi niistä pitänyt pistää koko homma pakettiin.

Vaikka kotkalaiset onnistuivatkin pelaamaan varsin viihdyttävää sekä tuloksekastakin kiekkoa, ei se kuitenkaan tuonut haluttua lopputulosta ja syy siihen oli varsin selvä.

– Pelin puolenvälin jälkeen liikkeemme kuitenkin hidastui ratkaisevasti ja vaikka saimmekin päätöserään taas energiapiikin aikaiseksi, pitää pelaamistamme jatkossa miettiä hieman tarkemmin, toteaa Iltola.

– Voimme jatkossa vaikuttaa jaksamiseemme muun muassa pelipaikkaroolien ja pelin rytmittämisen avulla, jotta pystyisimme kamppailemaan suhteellisen samalla sykkeellä täyden 60 minuutin ajan.

Punanutut matkustavat lauantaina (16.2.) Jyväskylässä sijaitsevalle LähiTapiola Areenalle, jossa kello 12:45 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Riemu.