Ja sitten taas mennään!

8.8.2019

Titaanit ja Hunters laittavat perjantai-iltaisessa harjoituspelissään KSOY Areenan uuden joustokaukalon välittömään testiin.
Titaanit ja Hunters laittavat perjantai-iltaisessa harjoituspelissään KSOY Areenan uuden joustokaukalon välittömään testiin.

Kotkan Titaanien kiekkokausi 2019–2020 pyöräytetään perjantai-iltana kotoisalla KSOY Areenalla oikein kunnolla käyntiin, kun punanutut isännöivät harjoituspelirupeamansa avaukseen vieraaksi saapuvaa ”paikallisvastustaja” Porvoon Huntersia.

Töyssyisen edelliskauden jälkeen haavojaan rauhassa nuollut sekä samalla varsinkin pelaajistonsa osalta nahkaansa luonut Titaanit on ehtinyt olla jo hyvän tovin jäällä ennen perjantaista Hunters-koitosta.

Toissaviikon alussa KSOY Areenalle kesällä asennetun upouuden joustokaukalon uumeniin syöksähtäneet punanutut ovat vetäneet treenejä läpi päävalmentajansa Mika Iltolan johtamana intoa täynnä kuin se kuuluisa ilmapallo.

Kokenut kotkalaisluotsi on mielissään joukkueensa harjoitusasenteesta -ja ilmeestä, jolla reilun 20 pelaajan ryhmä on jäällä kesätauon jälkimainingeissa temmeltänyt.

– Tässä on nyt yhteensä kahdeksan jääharjoitusta ehditty vajaan kahden viikon aikana vetää ja olen ollut erittäin tyytyväinen joukkueen jäällä esittämään ilmeeseen, Iltola kommentoi.

Kysyttäessä siitä, onko kyseinen harjoitusmäärä riittävä ennen harjoituspelien aloitus, tulee Iltolalta vastaus suoraan vastapalloon.

– Mielestäni on jo korkea aika päästä myös pelihommiin käsiksi, ”Illi” naulaa.

Titaanimiehistö on viime kauden päätöksestä uusiutunut jonkin verran, sillä osa pitkään punanuttua kantaneista sotureista pisti putket kilpakiekon osalta naulaan työ- ja siviilikiireiden vuoksi.

Kun vielä muutama toiselta paikkakunnalta Kotkaan jalkautunut pelimies palasi takaisin kotikonnuilleen, on tilalle pitänyt etsiä uusia kasvoja täyttämään poistuneiden tyhjäksi jättämiä luistimia.

Onkin siis varsin selvää, ettei punanuttujen pelaaminen voi vielä olla mitään kovinkaan sulavaa, mutta sitä varten harjoituksissa tehdäänkin hartiavoimin töitä, jotta kuvioita päästään harjoitusotteluissa testaamaan sekä niistä saatujen yhteisten kokemusten myötä sitten viilaamaan entistä sujuvampaan muotoon ennen sarjapelien alkua.

Iltolan mukaan tuloksella on aina oma merkityksensä, mutta valmistaumisjakson aikana olennaisemmaksi nousevat muut seikat.

– Tottahan toki jokaista peliä lähdetään aina voittamaan, mutta tulosta tärkeämpänä näen tällä hetkellä harjoiteltujen asioiden edes jonkinasteisen näkymisen pelaamisessamme, titaanipiiskuri toteaa ykskantaan.

Välitön hyppy ”altaan syvään päähän”

Titaanien perjantai-iltainen avausvastustaja ei ole enempää eikä vähempää kuin tuttu ja turvallinen ”kiistakumppani” Porvoon Hunters, joka selvitti viime kaudella tiensä aina Mestis-karsintoihin saakka ja sijoitttui lopulta toiseksi Suomi-sarjan kokonaisvertailussa.

Kesän aikana näkyvin muutos porvoolaismiehistössä on tapahtunut pääkäskijän paikalla, sillä loistotyötä tehnyt Sami Ryhänen siirtyi Jokerien B-nuorten valmennusryhmään ja tilalle Hunters-penkin taakse siirtyi Kiekko-Espoota varmaotteisesti luotsannut Mikko Juutilainen.

Pelaajapuolella Hunters ei oikeastaan maalivahtiosastonsa täydellisen muuttumisen lisäksi mitään suurempia menetyksiä ole kokenut, vaan pikemminkin vahvistunut entisestään, joten olettaa sopii, että porvoolaiset nähdään jälleen kerran taistelemassa tiukasti Suomi-sarjan kärkisijoituksista.

Punanuttuluotsi Mika Iltolaa ei kuitenkaan liiemmin hirvitä kivikovan vastuksen kohtaaminen heti ensikättelyssä, sillä vuosikausia jääkiekkoilun parissa niin pelaajana kuin valmentajanakin toiminut konkari luottaa omiensa pystyvän pistämään omilla vahvuuksillaan vihulaiselle kampoihin.

– Jostainhan se on aina lähdettävä liikkeelle ja minusta se on vain hyvä asia, että pääsemme heti näkemään missä Suomi-sarjan etukäteen oletettu kärki menee sekä samalla testaamaan miten pysymme kyydissä mukana, Iltola mietiskelee.

Kuten todettua ei jääkiekkoilullisia hienouksia kannata vielä huomiselta liiaksi odottaa, mutta uusien pelaajien ohella luvassa on aivan varmasti sitäkin enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä lätkään niin ominaisena asiana kuuluvaa taistelua ja tunteiden paloa.

– Olen pelaajille painottanut heti alusta lähtien tunteen ja asenteen merkitystä sekä suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä varsinkin hyökkäyspelaamisessa – juuri niitä asioita haluan myös nähdä Huntersia vastaan, ”Illi” painottaa.

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjan harjoitusottelu polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (9.8.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!