Kotivoittomarssille murskaavaa jatkoa

2.11.2019

Erkka Huttusen pyhäinpäivän illan Suomi-sarjakoitoksessa ovelasti maalin takaa sisään ujuttama 1-0-osuma aloitti lopulta varsin murskaavan titaanimarssin.
Kotiottelun 2.11.2019 Warrior –tähtipelaajat.

Kolme edeltävää Suomi-sarjan kotitaistoaan nimiinsä vienyt Kotkan Titaanit jatkoi pyhäinpäivän iltana murskaavaa menoaan KSOY Areenalle vieraaksi saapuneen Muik Hockeyn kustannuksella. Erityisesti kamppailun toisessa erässä hurjana olleet punanutut kun takoivat tauluun lopulta tylyt 8-2 (1-0, 6-1, 1-1) –voittolukemat, jotka hivelivät varmasti myös oikein olan takaa KSOY Areenalle saapuneiden katsojien makunystyröitä!

Titaanit – Muik Hockey 8-2 (1-0, 6-1, 1-1)

17:52 1-0 Erkka Huttunen (Miro Mänttäri, Rene Hiekkataipale)
20:45 2-0 Panu Laitinen (Erkka Huttunen, Niilo Pussinen)
21:12 3-0 Vertti Vuoksiala (Santeri Kunttu, Santeri Salminen) VoM
28:16 4-0 Ville Myyryläinen (Panu Laitinen, Elmeri Kotro) YV

29:47 4-1 Nicolas Neznik (Jonas Burman, Victor Volkov)
36:23 5-1 Rene Hiekkataipale
37:27 6-1 Panu Laitinen (Ville Myyryläinen, Santeri Kunttu)
39:34 7-1 Rene Hiekkataipale (Markus Salminen)

40:23 7-2 Joel Pyykkönen (Emil Blomqvist, Marcus Wik) YV
57:53 8-2 Tomi Keijonen (Elmeri Kotro, Roope Lantta)

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+6+10= 26 torjuntaa
Muik Hockey – Mathias Biskop 9+13+0= 22 torjuntaa (vaihto 40:00 / 7-1)
Muik Hockey – Marcel Mattsson 0+0+13= 13 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min + 2 x 10min= 24min
Muik Hockey 5 x 2min= 10min

Vahvasti viime aikoina kotikaulossaan esiintynyt Titaanit lähti jatkamaan positiivista saldoaan viikon ainoassa ottelussaan, jossa kotkalaiset saivat vastaansa sarjajumbona majailleen Muik Hockeyn.

Oliko syynä sitten juurikin uusikaarlepyyläisten sarjasijoitus, vaiko perinteinen marraskuun kaamosmasennus, sillä punanutut eivät olleet ottelun avauserässä juuri ollenkaan pelin ytimessä saati valmiita maksamaan sitä hintaa, joka voiton eteen Suomi-sarjassa on aina maksettava.

Peli oli nimittäin puolin ja toisin varsin valjua, sillä vierasjoukkuekaan liiemmin edes kunnolla yrittänyt pistää Titaaneita selkä seinää vasten, vaan tyytyi lähinnä pitämään isäntänsä poissa maalipaikoilta sekä erityisesti sota-alueelta.

– Muik Hockey oli selkeästi koutsannut pelitapamme – etenkin avauserässä heidän nöyrä pelaamisensa ja paineen purkamisensa omista piti meidät aisoissa, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

– Pelaamisemme oli varsinkin ottelun ensimmäisten 15 minuutin aikana vähän puolittaista ja siinä oikeastaan näkyi koko kuluneen viikon harjoittelumme, joka oli kauttaaltaan sellaista happyfamily-hommaa.

Punanuttujen onneksi vahvalla pelipäällä ollut ja rohkeasti hyökkäyksiä tukenut puolustaja Erkka Huttunen onnistui ujuttamaan reilut pari minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä kiekon maalin takaa lähteneellä ovelalla heitollaan Muik Hockeyn maalin perukoille uusikaarlepyyläisveskari Mathias Biskopin suojien kautta.

Huttunen vähän kuin tyhjästä taikoma 1-0-osuma tuntui nimittäin herättäneen horroksessa pelanneen kotkalaisjoukkueen ja se taas tiesi kohtalon kellojen kumajamista vierailijoille.

– Painotimme muun valmennuksen kanssa tauolla joukkueelle, että jätetään turhat neppailut pois ja aletaan pelaamaan suoraviivaisemmin sekä täyttämään keskustaa, Iltola kertasi.

– Ohjeet menivät perille ja homma oli toisen erän jälkeen selvää pässinlihaa.

Titaanit toden totta pisti pelin klassisesti pakettiin keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana, sillä pelikello ei ollut ehtinyt nytkähdellä kuin 72 sekuntia erän alusta, kunnes KSOY Areenan valotaululla komeilivat jo kotkalaisten 3-0-johtolukemat.

Avausmaalin iskenyt Huttunen alusti ensiksi koko kaukalonmittaisella soolollaan Panu Laitisen niittaaman 2-0-maalin ja seuraavassa vaihdossa vuoron sai Vertti Vuoksiala, jonka terävä rannekuti viivasta yllätti täydellisesti maskissa olleen Biskopin.

Muik Hockeyn päävalmentaja Marcus Ittosen kolmannen takaiskun jälkeen pitämä aikalisä ei liiemmin hillinnyt isäntien menoa saati tuonut lisäpuhtia vieraiden otteisiin, sillä ajassa 28:16 heilahti jälleen maaliverkko uusikaarlepyyläisten päädyssä, kun Ville Myyryläinen pääsi paraatipaikalta sivaltamaan Titaanit jo 4-0-johtoasemaan.

Pientä lohtua vieraat kuitenkin saivat lähestulkoon välittömästi Myyryläisen onnistumisen jälkeen, kun vahvan paineistuksen seurauksena Victor Volkov tulitti viivasta ja maalin edessä teutaroinut Nicolas Neznik onnistui ilmasta ohjaamaan pelivälineen titaanivahti Niilo Pussisen ulottumattomiin.

Punanutuille Muik Hockeyn kavennus tuntui kuitenkin toimivan kuin tulitikun heittämisenä bensakanisteriin, sillä kiekkoa kaivettiin kakkoserän loppupuolella vielä kolmesti Mathias Biskopin vartioimasta ”muikku-uunista”.

Kahdesti limpun uuniin tulitti komeilla rannelaukauksilla titaanimiehistön kuopus, vasta 18-vuotias hyökkääjä, Rene Hiekkataipale ja kertaalleen taas uusikaarlepyyläisiä pääsi nöyryyttämään puolittaisella rystylämärillä Biskopin yllättänyt Laitinen.

”Tänään meille riitti voittoon toisen erän vahva pelaaminen”

Kuuden maalin johtoasemassa päätöserään lähtenyt Titaanit nosti varsin odotetusti jalan kaasulta ja se näkyi suoraan pelin tason palaamisena avauserän alun tasolle.

Titaanikippari Roope Lantan taklattua itsensä heti ensimmäisessä vaihdossa 2+10 minuutin rangaistukselle ja aiheutettua pienimuotoiset poikapainit kaupan päälle, pääsi Muik Hockey kaventamaan miesylivoiman turvin maalinedustalle täysin vapaaksi unohtuneen Joel Pyykkösen toimesta.

Kyseinen 7-2-osuma jäi kuitenkin lopulta vierasjoukkueen synkän pyhäinpäivän illan viimeiseksi ilonaiheeksi, sillä kotkalaiskassari Niilo Pussinen ei suostunut enää enempää armopaloja Muik Hockeylle tarjoilemaan, vaan liimasi kohti tulleet kiekot varmaotteisesti suojiensa uumeniin.

Punanutut sitä vastoin päättivät vielä muutama minuutti ennen täyttä aikaa värkätä vielä yhden näyttävän nyytin, kun Lantan voittaman p-pistealoituksen jälkeen Elmeri Kotro siirsi pelivälineen Tomi Keijoselle, joka otti pari potkua eteenpäin ja naulasi kumimuikun aivan uusikaarlepyyläisrysän yläriman alle.

328-päisen kotkalaisyleisön riehaantuessa titaanipuolustajan kuluvan kauden ensimmäisestä täysosumasta, pistettiin peli sen jälkeen sopuisasti kiekottelemalla pakettiin Titaanien varsin selkein 8-2-voittolukemin.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli luonnollisesti erittäin hyvillään omiensa komeasta kotivoitosta, joka irtosi lopulta reilun 20 minuutin vahvalla pelaamisella.

– Päätöserä oli 7-1-tilanteen myötä odotetusti pelkkää pelailua ja varsinkin meidän tekemistämme vaikeuttivat lukuisat rangaistukset, jotka hyvin viheltänyt päätuomari [Thomas Sairanen] antoi meille ihan aiheesta, ”Illi” sanaili.

– Tänään meille riitti voittoon toisen erän vahva pelaaminen.

Kolmen sarjapisteen ohella kokenut kotkalaiskäskijä oli mielissään kaksi komeaa maalia mieheen iskeneiden Rene Hiekkataipaleen ja Panu Laitisen peliesityksistä.

– Mieltä lämmittää erityisesti nuoren Hiekkataipaleen vahva iltapuhde ja kaksi tehtyä maalia – lopussa vähän jopa metsästimme hänelle kypärätemppuakin, mutta se jäi tällä kertaa tulematta, Iltola myhäili.

– Myös Laitisen palaaminen takaisin tehohyökkääjiemme joukkoon on pitkässä juoksussa hieno asia.

Titaanit kipusi neljännen perättäisen kotivoittonsa myötä Suomi-sarjan runkosarjassa 7. sijalle, jonka myötä kotkalaiset voivat varsin levollisin mielin alkaa valmistautua hurjavireisen Kiekko-Espoon kohtaamiseen.

– Otetaan tässä nyt muutama päivä lepoa, jonka jälkeen on vuorossa tarvittavien konnankoukkujen miettiminen Kiekko-Espoon päänmenoksi, tokaisi punanuttuluotsi tarinatuokionsa päätteeksi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (8.11.), kun punanutut matkustavat Espooseen, jossa majaansa pitävä Kiekko-Espoo isännöi Metro Areenalla kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.