Saat aina tasan sen, minkä kulloinkin ansaitset

13.11.2019

Panu Laitisen johtama punanuttujen ykköskenttä vastasi keskiviikkoiltana jokaisesta vierasjoukkueen tekemästä täysosumasta.
Panu Laitisen johtama punanuttujen ykköskenttä vastasi keskiviikkoiltana jokaisesta vierasjoukkueen tekemästä täysosumasta.

Kotkan Titaanien keskiviikkoinen vierailu ”Suomen Monte Carlossa” eli Järvenpäässä oli kaikkea muuta kuin nappisuoritus. Selkä seinää vasten pitkän tappioputken ahdistamana taistellut kotijoukkue Haukat nimittäin huomasi alun punanuttupyörityksen jälkeen, etteivät kotkalaiset ole tänään täysin pelin ytimessä, iskivät sen myötä tylysti vastaan ja veivät taiston lopulta täysin ansaitusti nimiinsä jatkoajan jälkeen maalein 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0).

Haukat – Titaanit 4-3 ja (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

07:06 0-1 Panu Laitinen (Kalle Kolehmainen, Ville Myyryläinen)
12:46 1-1 Peter Jurvelin (Juuso Miettunen)
32:49 1-2 Arttu Räisänen (Panu Laitinen, Ville Myyryläinen)
33:49 2-2 Andre Linde (Joseph-Kenji Hawkins-Kinebuchi)
41:44 3-2 Joonas Rinnetmäki (Aleksi Virta, Samu Öystilä)
47:03 3-3 Markus Salminen (Panu Laitinen, Ville Myyryläinen)
63:25 4-3 Joonas Rinnetmäki (Aleksi Virta) VoM

Maalivahdit:

Haukat – Samu Mäkinen 18+17+15+1= 51 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 8+11+7+2= 28 torjuntaa

Jäähyt:

Haukat 6 x 2min= 12min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Titaanien taistelu ylemmän jatkosarjaan pääsystä ja sitä myöten pudotuspelijunan kyytiin hyppäämisestä kokivat Järvenpäässä mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa ikävähkön takapakin.

Punanutut eivät nimittäin kyenneet toistamaan kotijoukkue Haukkojen kustannuksella samaa temppua kuin vajaata kuukautta aiemmin Kotkassa eli ottamaan tärkeää voittoa ja kolmen sarjapisteen pottia, vaan taipuivat lopulta isäntiensä edessä harmilliseen 4-3-jatkoaikatappioon.

Niukkaa maalin häviötä kiusallisemmaksi asiaksi nousi pelin päättymisen jälkeen tapa, jolla kotkalaiset haukkaparven edessä polvistuivat ja se veti myös punanuttupiiskuri Mika Iltolan mietteliääksi.

– Meiltä puuttui tänään raaka työnteko ja liikkumisemme oli niin ikään vajavaista, emmekä myöskään olleet valmiita maksamaan sitä hintaa, jota voittamisesta pitää aina maksaa, Iltola totesi.

– Totta kai piste on aina piste, mutta kyllä meille enemmänkin oli tarjolla ja se harmittaa aikalailla.

Jos keskiviikkoillan pelin jakaa Titaanien näkökulmasta katsottuna osiin, olivat ensimmäiset 12 ja puoli minuuttia todella hyvää vieraskiekkoa, mutta sen jälkeiset reilut 50 minuuttia sitten jotain ihan muuta.

– Tulos ei ikävä kyllä koskaan valehtele, vaikka miten päin sitä kääntelisi, Iltola mietiskeli.

– Kaikki pelaajat eivät olleet alkuunkaan valmiita pelaamaan saati pistämään itseään likoon yhteisen hyvän eteen, joten sitä toden totta saimme mitä otteillamme tilasimmekin.

Tilastoja tutkailemalla voi vaikkapa maalivahtien torjuntamääristä nähdä, että Titaanit oli enemmän kiekossa ja hallitsi näennäisesti tapahtumia, mutta haukkaveskari Samu Mäkisen pölhö päivä ja vastavuoroisesti punanuttujen puolittaiset ratkaisut tekopaikoissa pitivät pelin tuloksellisesti tasaisena kaiken aikaa.

– Loimme mielestäni aivan riittävästi maalipaikkoja ja lauoimme pelin aikana yli 50 kertaa kohti vastustajan maalia, mutta saimme kiekon vain kolmesti reppuun, ”Illi” tokaisi.

– Pelaajille oli korostettu koko alkuviikon ajan, että sota-alueelle pitää mennä jos maalin haluaa tehdä, mutta eipä niitä menijöitä tänään pahemmin löytynyt.

”Meillä ei tuntunut olevan aikomustakaan ratkaista peliä jatkoajalla”

Titaanien vahva alkumyllytys ja Panu Laitisen reilun seitsemän minuutin jälkeen ampuma 0-1-osuma olivat omiaan antamaan hieman valheellisen kuvan tulevasta.

Haukat ei nimittäin missään vaiheessa punanuttujen kovan painostuksen alla menettänyt uskoaan omaan tekemiseen ja kun Peter Jurvelin ykskaks yllättäen onnistui tasoittamaan pelin ajassa 12:46, sai kamppailu täysin uuden suunnan.

– Veimme peliä ennen Haukkojen tasoitusta aivan kuusinolla, mutta sitten tekemisen taso lopahti, ihmetteli Titaanien päävalmentaja Mika Iltola miehistönsä suorittamaa Dr. Jekyll/Mr. Hyde –ilmiötä.

Titaanit ei nimittäin Jurvelinin 1-1-maalin jälkeen tuntunut pääsevän enää edes lähelle alun tasoa saati tekemisen laatua ja vaikka Arttu Räisänen onnistuikin toisen erän puolivälin jälkeen viemään vieraat uudemman kerran johtoasemaan, kuittasi Haukat jälleen ottelun tasalukemiin tällä kertaa Andre Linden toimesta.

Entistä mielenkiintoisemmaksi taistelu voitosta meni heti kolmannen erän alkajaisiksi, kun Joonas Rinnetmäki pääsi nokikkain titaanivahti Santeri Leväsen kanssa, eikä jättänyt tälle mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Nyt kuitenkin Titaanien onnistui kuitata puntit hetkeä myöhemmin tasoihin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, joka johti Markus Salmisen kuluvan kauden ensimmäiseen täysosumaan Laitisen laukauksen paluukiekosta.

Salmisen 3-3-maali jäi lopulta myös normaalin peliajan viimeiseksi, vaikka punanutuille tarjoiltiin kaksi ylivoimamahdollisuutta lisäosumien tekoon. Haukat kuitenkin tappoi orjallisesti alivoimat pois kellosta ja pääsi näin hakemaan lopullista niittiä jatkoajan turvin.

Sellaisen isännät saivatkin aikaiseksi, digitaalien pysähtyessä keskiviikkoillan kunniaksi K-Rauta Areenalla viimeisen kerran aikaan 63:25.

Voittomaalin tekijäksi nousi Haukat jo kertaalleen aiemmin johtoon vienyt Rinnetmäki, joka pääsi näyttävästi ohjaamaan Aleksi Virran maukkaan syötön ohi Leväsen ja käynnistämään iloiset haukkajuhlat kaukalossa.

Titaanileirissä tappiota pureskeltiin odotetusti varsin apein mielin päävalmentaja Iltolan johdolla.

– Haukoille kaikki kunnia voitosta – he puolustivat oman maalinsaedustaa todella nöyrästi läpi ottelun, ”Illi” summasi.

– Meidän olisi pitänyt pyrkiä murtamaan heidän puolustussumppunsa pelaamalla kiekkoa päädyn kautta ja luistelemalla, mutta teimme oikeastaan juuri päinvastoin ja puskimme pelivälineen kanssa järjestään niin pieniin tiloihin, ettei tuollaista miesmuuria vastaan hyvä heilu.

Jos oli isäntien tahtotila tänään punanuttuja suurempi, niin parhaiten se näkyi kokeneen kotkalaiskäskyttäjän mukaan jatkoajalla, jossa Titaaneilta tuntui se kuuluisa punainen lanka olevan lähes totaalisesti hukassa.

– Jatkoaika näytti kauttaaltaan siltä, ettei meillä ei tuntunut olevan aikomustakaan ratkaista peliä sen aikana omiin nimiimme, Iltola tuhahti.

Titaaneille jäi siis todistetusti Järvenpään vierailulta käteen yksi arvokas sarjapiste, mutta paljon pitää tulevien päivien aikana muuttua, jotta lauantaina Kotkaan saapuva HC Giants joutuu lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

– Meidän pitää parantaa aivan kaikkea omassa tekemisessämme seuraavaan peliin – suurin yksittäinen asia on maalinteko ja sota-alueelle meno, johon pitää saada lisää päättäväisyyttä, Iltola tokaisi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Haukkojen Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu kuluvan viikon lauantaina (16.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Giants Hollolasta.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!