Sijoitukset sarjataulukoissa kaudella 2020–2021

23.9.2020


Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on tehnyt päätöksen sen alaisten sarjojen sarjataulukkojen suhteen joukkueiden paremmuusjärjestyksen määrittävien kriteerien osalta.

Kilpailuvaliokunnan tiistaisen (22.9.) kokouksen tiimoilta kaikissa Suomen Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa, joihin myös Suomi-sarja kuuluu, määrittyy joukkueiden järjestys sarjataulukossa kokonaispistemäärän sijaan pistekeskiarvon perusteella.

Syynä muutokseen on koronaviruksen jääkiekkokaudelle mukanaan tuoma epävarmuus ja mahdolliset vaikutukset ottelumääriin.

– Alun perin oli tarkoitus, että pistekeskiarvo olisi otettu käyttöön vasta myöhemmin, mikäli kauden päättyessä joukkueilla olisi ollut eri määrä pelejä pelattuna, kommentoi muutosta Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

– Kauden alku on kuitenkin osoittanut, että sarjatilannetta on helpompi seurata reaaliajassa, kun pistekeskiarvoon siirrytään välittömästi. Pelejä on jo tässä vaiheessa jouduttu osin siirtämään ja osin jättämään pelaamatta.

Nyt vallalle otettu käytäntö koskee tällä haavaa vain kuluvaa kiekkokautta 2020–2021.

– Toivottavasti ensi kaudella olemme taas takaisin normaalitilanteessa, jolloin paremmuus ratkotaan pisteiden perusteella ja täydet määrät otteluita saadaan pelattua. Tämä kausi mennään kuitenkin näin, Antila toteaa.

Suomen Jääkiekkoliiton aiheesta julkaisema tiedote löytyy täältä.