”Edessä on kaksi todella kovaa vierasottelua”

20.11.2020

Sairastuvalta takaisin pelaavaan kokoonpanoon viikonlopun vieraspeleissä palaava Erkka Huttunen ja muu titaanimiehistö lähtevät nälkäisinä metsästämään päätöstä pitkähköksi venähtäneelle tappioputkelleen.
Sairastuvalta takaisin pelaavaan kokoonpanoon viikonlopun vieraspeleissä palaava Erkka Huttunen ja muu titaanimiehistö lähtevät nälkäisinä metsästämään päätöstä pitkähköksi venähtäneelle tappioputkelleen.

Kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautunut Kotkan Titaanit lähtee tulevana viikonloppuna kirkastamaan kolhiintunutta kilpeään tien päälle, sillä punanutuilla on edessään vajaan 1200 kilometrin moottorimarssi ja kaksi kovaa vieraskamppailua. Kotkalaisten nykyvireen kun testaavat perättäisinä päivinä Kalajoen ylpeys JHT sekä uusikaarlepyyläinen Muik Hockey.

Sarjataulukossa viimeiselle pudotuspelipaikalle eli 12. sijalle valahtanut Titaanit on päässyt edeltävän kerran maistelemaan voiton mukanaan tuomaa nektariinia reilut puolitoista kuukautta takaperin.

Lokakuun alun Haukat-kotivoiton jälkeen punanutut ovat ottaneet kuudesti perästysten kärsäänsä ja vielä entistä kirvelevämmäksi tappiot tekee se, että viisi viimeisintä on tullut vain maalin erolla vastustajaan.

– Onhan tässä hieman vaikeat ajat kieltämättä päällä – syitä siihen miksi olemme hävinneet monta peliä putkeen ja vieläpä yhdellä maalilla voimme tietysti hakea vaikka mistä, mutten näe sen vievän meitä yhtikäs enempää eteenpäin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Iltola.

Tunnetusti maalin tappion kääntäminen maalin voitoksi ei ole mikään ihan pieni juttu varsinkaan silloin, kun itseluottamus ei ole parhaassa mahdollisessa jiirissä, eikä kiekko muutenkaan tunnu pomppivan suotuisasti.

– Varmaan se kurssin kääntyminen tarvitsisi tällä hetkellä sitä, että ne kiekot alkaisivat tekopaikoissa mennä maalin sisäpuolelle, eikä tolppiin, laseihin tai maalivahdin suojuksiin, Iltola mietiskelee.

Vaikkei kotkalaisjoukkueen peli ole tuloksellisesti kulkenut kovinkaan kaksisesti, ei se punanuttupiiskurin mukaan ole näkynyt juuri millään muotoa titaanimiehistön keskinäisessä ilmapiirissä saati tekemisen tasossa.

– Joukkueen pelillisessä ilmeessä ei ole mielestäni ollut pidemmän päälle mitään huonoa, mutta silti käteen ei ole jäänyt viimeisimmissä peleissä oikeastaan yhtikäs mitään, ”Illi” harmittelee.

– Meiltä on vain ratkaisupaikoissa puuttunut se kokemuksen mukanaan tuoma kylmäpäisyys sekä maltti, jonka myötä vastustajat ovat kurittaneet meitä kovalla kädellä.

Kokemuksia ja eritoten voittoja sekä pisteitä Titaanit lähtee tulevana viikonloppuna metsästämään tien päälle, kun punanutut iskevät ensiksi lauantaina yhteen JHT:n ja sunnuntaina puolestaan Muik Hockeyn kanssa.

Iltolan mukaan pitkästä aikaa ”normaaliin tahtiin” eli kaksi peliä peräkkäisinä päivinä on jokseenkin uusi kokemus kotkalaisjoukkueelle, joka on pitkään jo tottunut kamppailemaan yhden ottelun viikkotahdissa.

– Onhan se taas vähän uudenlainen tilanne, kun edessä on kaksi peliä perättäisinä päivinä – taitaa olla vasta toinen kerta kuluvalla kaudella, kun sellainen tulee meille eteen, punanuttuluotsi tokaisee.

– Se on kuitenkin jo etukäteen selvää, että edessä on kaksi todella kovaa vierasottelua, joissa saamme kyllä kummassakin pistää parastamme, mikäli mielimme pinnoja saada reissusta mukaamme.

Linjuriauto on maantien ässä, punanutut ryöstöretkiä tekemässä!

Lauantaiaamuna matkansa kohti Kalajokea aloittava ja viikonlopun aikana kilometrejä vajaat 1200 maantiellä kumipyörien päällä nielevä Titaanit ei päävalmentajansa Mika Iltolan mukaan ole liiemmin pitkästä matkustamisesta etukäteen jaksanut stressata, sillä se vain kuuluu lajiin nimeltä kilpajääkiekko.

– Eipä se matkustaminen nyt mitään uutta touhua ole – tokihan se tuo mukanaan omanlaisensa haasteen, mutta turhaa siitä on sen suurempaa numeroa tehdä, Iltola toteaa ja jatkaa:

– Pitkän linja-autossa istumisen jälkeen on tietysti ensiarvoisen tärkeää saada kroppa totaalisesti auki sekä mieli kirkkaaksi ennen pelin alkua ja siihen me myös tulemme joukkueen kanssa panostamaan.

Viime viikolla tärkeitä palasi etenkin hyökkäyskalustostaan sairastuvalle menettäneet punanutut eivät aivan parhaalla mahdollisella miehityksellä reissuun pääse lähtemään, mutta kuitenkin riittävän hyvällä sellaisella, jotta jaossa olevat kuusi sarjapistettä on mahdollista napsia mukaan omaan pussukkaan.

– Totta kai se määrittää taktiikkaa sen suhteen, minkälaisen miehistön saamme reissuun mukaan ja miten tulemme viikonloppuna pelaamaan, ”Illi” tuumii.

– Vieraissa maalivahtipeli sekä koko joukkueen tiivis viisikkopuolustaminen nousevat aina suureen rooliin ja niiden onnistuminen tulee myös nyt ratkaisemaan hyvin pitkälti otteluiden lopputulemat.

Kalajoella ja tarkemmin ottaen Pirkonsuon jäähallissa kotkalaisvieraitaan vesi kielellä odotteleva JHT on edelliskausien tapaan kivunnut mukaan Suomi-sarjan kärkihaminoihin.

HC Giantsia männävuodet luotsanneen Jesper Jalosen päävalmentajakseen kuluvalle sesongille saanut kalajokismiehistö porskuttaa sarjataulukossa tällä haavaa 4. sijalla ja kolmen ottelun voittoputkessa, joten mihinkään helppoon paikkaan ei Titaanit ole lauantai-illaksi menossa.

– JHT:lla on kasassa laadukas joukkue tälläkin kaudella, joten meillä on iso haaste Kalajoen pienessä askissa edessämme, ennakoi titaanikäskyttäjä Iltola.

– Eiköhän sieltä kotijoukkue tule kovalla paineella päälle heti alusta lähtien ja siihen meidän pitää olla enemmän kuin valmiita vastaamaan.

”Kalajoen karusellin” jälkeen punanutuilla on edessä toinen tiukka testi, sillä sarjajumbona majaileva ja Michael Ringbergin komennossa vääntävä Muik Hockey haluaa varmasti pistää Titaanien kustannuksella viiden pelin mittaisen häviöputkensa poikki sekä parannella asemiaan kiivaassa taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

– Muik Hockey tarvitsee meidän tavoin rutkasti lisää pisteitä plakkariinsa päästäkseen pudotuspeleihin ja välttääkseen näin ollen karsinnat, Iltola myöntää.

Titaanit on viimeksi reilu vuosi takaperin käynyt Komarov Arenalla voittamassa, joten historian soisi näin kotkalaisnäkökulmasta katsottuna toistavan itseään, mutta se on selvää, etteivät punanutut ilman raskasta työntekoa ja taistelua, saa Uusikaarlepyystä kuin pelkkiä känsiä käsiinsä.

– Tulossa on varmasti hurja taistelu voitosta, sillä Muik Hockey ei tunnetusti jätä kotiyleisönsä edessä vuodattamatta edes siitä viimeistä hikipisaraa, muistuttaa ”Illi” omaa miehistöään tarinointinsa päätteeksi.

Titaanit matkustaa lauantaina (21.11.) Kalajoelle, jossa majaansa Pirkonsuon jäähallissa pitävä JHT isännöi kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (22.11.) punanutut puolestaan hyökkäävät Uusikaarlepyyhyn ja testaavat Komarov Arenalla vieraitaan kestitsevän Muik Hockeyn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.