Reilun kuudentoista minuutin karuselli

10.3.2021

Pyry järjesti kotikaukalossaan mitellyn pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksen avausosasottelussa aikamoiset maalitalkoot. © Harri Hedman – https://hedman.kuvat.fi/kuvat/
Pyry järjesti kotikaukalossaan mitellyn pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksen avausosasottelussa aikamoiset maalitalkoot. © Harri Hedman – https://hedman.kuvat.fi/kuvat/

Suomi-sarjan pudotuspelit ovat aivan eri maailma, kuin mitä normaalit runkosarjakahinat. Sen sai keskiviikkona Nokialla vieraillut Kotkan Titaanit karusti kokea, sillä selkeästi valmiimpana ”villi kortti” –kierroksen avausosaotteluun hyökännyt Pyry pisti homman pakettiin reilussa 16 minuutissa ja nappasi lopulta itselleen ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan maalein 8-2 (7-1, 0-1, 1-0).

Pyry – Titaanit 8-2 (7-1, 0-1, 1-0)

05:45 1-0 Miska Varjosaari (Eeli Pajuoja, Valtteri Mäkiviinikka)
07:11 2-0 Juho Painilainen (Waltteri Selimgerei, Aleksi Niemi)
08:33 3-0 Lauri Oksa (Ville Lehtonen, Valtteri Mäkiviinikka) SR VoM
11:20 4-0 Ville Lehtonen (Waltteri Selimgerei)
13:02 5-0 Miska Varjosaari (Eeli Pajuoja, Hector Majul)
14:24 6-0 Aleksi Niemi (Ville Lehtonen, Joni Mäkelä) YV
16:35 7-0 Jere Koskinen
18:07 7-1 Panu Laitinen (Markus Salminen)
34:36 7-2 Leevi Pekkarinen (Samuel Funtek, Petteri Paajanen) YV
46:02 8-2 Dante Hahn (Joni Mäkelä, Valtteri Mäkiviinikka)

Maalivahdit:

Pyry – Valtteri Kyllinen 5+13+13= 31 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 8+0+0= 8 torjuntaa (vaihto 14:24 / 6-0)
Titaanit – Jakob Brandner 3+9+12= 24 torjuntaa


Jäähyt:

Pyry 6 x 2min= 12min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Jääkiekko on ennen kaikkea tahtopeli, joka korostuu entisestään, kun aletaan pelata pelkästään voitoista, kuten pudotuspeleissä on tapana tehdä.

Jos annat pienenkin siiman vastustajalle tahtopuolella, etkä ole valmis taistelemaan jokaisesta mahdollisesta sentistä kaukalossa, käy hyvin usein kylmät, mikäli vastapuoli on kyseisen asian valmis tekemään.

Kolmen vuoden tauon jälkeen Suomi-sarjan pudotuspelimaailmaan palanneelle Titaaneille kävi juuri edellä mainitulla tavalla Nokian keskiviikkoisessa ”villi kortti” –kierroksen avausosasottelussa, joka olisi voitu viheltää päättyneeksi jo ensimmäisten reilun 16 minuutin show’n päätteeksi.

Nokialaisisännät, kun takoivat avauserässä punanuttujen maaliverkkoon peräti seitsemän kiekkoa ja saivat kotkalaismaalilla aloittaneen, mutta 6-0-tilanteessa vaihtoaition puolelle komennetun Niilon Pussisen sekä miehen tilalle tolppien väliin luistelleen Jakob Brandnerin näyttämään veräjänsä suulla lähestulkoon reikäjuustolta.

– Ei meillä ollut mitään palaa – Pyry oli kaikessa parempi ja valmiimpia lyömään kaikkensa likoon, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström joukkueensa ensimmäisessä erässä kokemaa kylvetystä.

Ottelun ensimmäiset minuutit näyttivät vielä siltä, että pelistä olisi tulossa samanlainen tasainen vääntö, kuin mitä muutama päivä aikaisemmin runkosarjan päätöskierroksella, mutta Pyryn lyötyä Miska Varjosaaren toimesta kuparisensa rikki ja pistettyä oikein kunnon karusellin käyntiin.

Varjosaaren näyttämän esimerkin pohjalta nokialaisista kävivät vieraiden uuniin limppuja latomassa Juho Painilainen, Lauri Oksa, Ville Lehtonen, maalitalkoot aloittanut Varjosaari uudemman kerran sekä Aleksi Niemi ja 7-0-osuman aikaan 16:35 sivaltanut Jere Koskinen.

Punanuttupiiskuri Holmström ei liiemmin löytänyt sanoja Pyryn miehistölleen järjestämälle täydelliselle tyrmäykselle.

– En osaa näin äkkiseltään sanoa mikä oli päällimmäinen syy sille, ettemme olleet alkuunkaan valmiita pudotuspelien vaatimalle tasolle, ”Holle” mietiskeli.

– Olimme aivan unessa jokaisessa osa-alueella ensimmäisessä erässä ja tulos näkyi siitä sitten valotaululla.

”Taistelu hävittiin, mutta sota jatkuu”

Seitsemän maalin takaa ei ole Suomi-sarjassa taidettu koko sen historian aikana nousta vielä kertaakaan mukaan voittotaisteluun, eikä niin tapahtunut pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksen avauskoitoksessakaan, vaikka Titaanit onnistuikin hieman kaunistelemaan maalilukemia Panu Laitisen sekä Leevi Pekkarisen toimesta.

– Jotenkin tuntui siltä, ettemme olleet henkisesti läsnä, vaan pelkät kuoret olivat saapuneet keskiviikkona Nokian jäähalliin, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström happamana.

Vaikka punanutut saivatkin jotenkuten koottua rivinsä Pyryn 7-0-johtoasemassa ja tehtyä pari kavennusrysää, ei toisessa ja kolmannessa erässä ollut enää mitään epäselvyyttä siitä, kumpi illan osapuolista poistuu kaukalosta voittajana.

– Aivan täyttä pelailua ja onhan se myös niin, että aika vaikea on lähteä peliä kääntämään omiin nimiin noin pitkältä takamatkalta, Holmström sanaili.

– Se toki on sanottava, että kun saimme kiekkoja syvään sekä vastustajan maalille ja painetta heidän pakkeihinsa, niin touhu rupesi näyttämään jo hieman pudotuspelityyppiseltä jääkiekolta.

Kotijoukkueen nikkarihyökkääjä Dante Hahnin viimeisteltyä päätöserän alkuminuuteilla kamppailun viimeisen täysosuman, päästiin ottelu lopulta kirjaamaan Pyryn kannalta kauniisiin aikakirjoihin 8-2-lukemin.

Titaanileirissä mieli oli luonnollisesti maassa täysin vihkoon menneen peliesityksen jälkeen. Punanuttupiiskuri Holmströmin mukaan keskittyminen lauantaina Kotkassa miteltävään toiseen osaotteluun alkoikin välittömästi jo päätössummerin pärähdettyä Nokian jäähallissa, sillä tappiota ei hektisessä pleijaritahdissa ole vara jäädä sen suuremmin murehtimaan.

– Taistelu hävittiin, mutta sota jatkuu – lupaan sen, että lauantaina olemme aivan helvetisti parempia, ”Holle” paalutti totisena.

Kotkalaisille KSOY Areenalla pelattava peli on siinä mielessä selkeä, että kyseessä on klassinen ”tulos tai ulos” –koitos. Voitolla Titaanit venyttää ”villi kortti” –kierroksen ottelusarjan ratkaisun sunnuntaina Nokialle ja tappiolla taas punanutut voivat alkaa etsiä uimapatjoja ja muita kesälomaan totutusti kuuluvia välineitä.

– Parannus lauantaille lähtee siitä liikkeelle, että niin sydän kuin sielukin saadaan täysillä mukaan tähän hommaan, Holmström selvensi.

– Muuten meidän on aivan turha alkaa edes puhua mistään pelitavallisista asioista, jollei jok’ikinen solu ole jokaisen pelaajan kropasta täysillä liossa yhteisen päämäärän puolesta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Pyryn Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Harri Hedmanin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksella jatkuu kuluvan viikon lauantaina (13.3.), kun Pyry saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkassa miteltävään toiseen osaotteluun.

Kamppailu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 ja se on katsottavissa suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

KANNUSTA PUNANUTUT RUUDUN KAUTTA KOTIVOITTOON!