Treenipelit käyntiin ”futislukemin”

11.8.2021

Vaikka Ketterän U20-miehistöltä turpaan tulikin, on kesällä kertyneet karstat nyt ryitty konehuoneista pihalle, aivan kuten titaanihyökkääjä Rene Hiekkataipaleen ilmeestä on pääteltävissä.
Vaikka Ketterän U20-miehistöltä turpaan tulikin, on kesällä kertyneet karstat nyt ryitty konehuoneista pihalle, aivan kuten titaanihyökkääjä Rene Hiekkataipaleen ilmeestä on pääteltävissä.

Kotkaan keskiviikkoiltana vieraaksi saapunut Imatran Ketterän U20-miehistö onnistui himppasen kovemman kiimansa turvin kampittamaan askelmerkkejään kutakuinkin pelaamisen jokaisella osa-alueella hakeneen Titaanit varsin perinteisin ”futislukemin”, sillä tasaisen harjoitustaiston voitto kirjattiin imatralaisille lopulta maalein 0-1 (0-1, 0-0, 0-0).

Titaanit – Ketterä U20 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

06:38 0-1 Valtteri Kekarainen (Vilho Airola, Aleksi Kettunen) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 8+15+11= 34 torjuntaa (poissa 58:42-60:00)
Ketterä U20 – Rasmus Ahlblad 12+14+11= 37 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
Ketterä U20 6 x 2min + 1 x 10min= 22min

Harjoituspelirupeamansa kotikaukalossaan yllättävänkin runsaslukuisen (182 katsojaa) yleisön edessä avannut Titaanit ei odotetusti ollut lähelläkään sitä tikkiä, jolla joukkueen otteiden tulee olla Suomi-sarjassa menestyäkseen.

Kotkaan vieraaksi saapunut Ketterän U20 Mestis-miehistö sitä vastoin uhkui heti alusta lähtien hurjia näyttöhaluja, että se varmasti välittyi Kotkan jäähallin lehtereiden ylimmälle penkkiriville saakka.

Vaikkei imatralaistenkaan esiintyminen pelillisesti ja vuodenaika huomioon ottaen mitään täyttä timanttia ollut, riitti se kuitenkin punanuttujen kepittämiseen, kiitos Valtteri Kekaraisen avauserän komean yksilösuorituksen sekä täyden 60 minuutin ajan veräjänsä puhtaana pitäneen Rasmus Ahlbladin komeiden torjuntojen.

– Tärkein juttu tästä illasta oli ehdottomasti se, että saimme tälle uudistuneelle joukkueelle ensimmäisen yhteisen kokemuksen pelihommista, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström 0-1-lukemiin päättyneen kamppailun tauottua.

Tottahan toki jääkiekkoa pelataan aina voittaakseen, mutta harjoitusotteluissa kun ei pisteitä jaeta, ei sillä lopputuloksellakaan ole niin suurta painoarvoa, kuin mitä sarjapeleissä.

– Seurailimme muun valmennuksen kanssa ihan muita asioita, kuin tulostaulun tapahtumia, emmekä sitä lopputulosta jälkeenkään jääneet liiemmin mietiskelemään, Holmström totesi.

Monesti vähämaalisia otteluita voi pitää jokseenkin tylsinä, mutta Titaanien ja Ketterän välisessä kahinassa tapahtumia riitti tasaiseen tahtiin kaukalon molemmissa päissä. Yltyivätpä joukkueet välillä myös pienimuotoisiin torikokouksiin ja nenästä vääntämisiin, mutta isommilta hulinoilta kuitenkin vältyttiin.

”Lisää vain puita uuniin”

Jos oli Ketterän peräpää keskiviikkona täysin tukossa mainion maalivahtipelaamisen myötä, niin sitä samaa voi kyllä käsi sydämellä sanoa Titaanienkin rysää tukkineen Jakob Brandnerin otteista.

Nuori itävaltalaisveskari näytti, että kesällä on työnteko maistunut ja kehitystä tapahtunut, sillä sen verran monta pahaa tilannetta Brandner selvitti sekä piti omansa kokoajan ottelun voittotaistelussa mukana.

Harmi vain, etteivät maalivahdit yleensä kykene maalintekoon, sillä juuri se asia, jolla pelit ratkotaan oli punanutuilla aika pahasti epävireessä.

– Hyökkäyspelaamisemme oli kuin lumilapiolla olisi heilunut, sillä sihtimme ja terävyytemme maalipaikoissa oli aivan täysin kesäterässä, sanaili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Omassa pelifilosofiassa puolustus on se kivijalka, jonka varaan rakennetaan ja kun se on kunnossa, niin hyökkääminenkin helpottuu jo ihan itsestään.

Yksi päästetty maali, vaikka se tappioon lopulta johtikin lämmitti Holmströmin mieltä, sillä se osoitti ensimmäisen täyden kautensa punanuttujen peräsimessä aloittaneelle pääpiiskurille, että oikealla tiellä ollaan, vaikka matka onkin vasta aivan alkutekijöissään.

– Puolustuspelaamisessa meillä on luonnollisesti vielä todella paljon tekemistä, mutta siihen olen ehdottoman tyytyväinen millä tarmolla jätkät joka päivä hommia paiskivat, ”Holle” jakoi omilleen tunnustusta.

Nyt kun pää on auki harjoituspelien osalta, ei titaanileirissä ole mitään syytä alkaa sen suuremmin himmailemaan, sillä tulevan viikon vastustajat ovat jo oman sarjatason kivikovia porukoita.

– Lisää vain puita uuniin ja työnteko jatkuu – tarkoitus on käydä taas vähän lisää pelillisiä nyansseja läpi ennen seuraavia koitoksia, Holmström naulasi.

Titaanit esiintyi kotiyleisölleen hivenen vajavaisella rosterilla, sillä sivussa oli joukko isoihin rooleihin kaavailtuja pelaajia. Punanutuilla on muutenkin vielä haku päällä pelaajamarkkinoilla, jotta varsinkin tuloksentekoyksikköön saataisiin lisää lihaa luiden ympärille.

– Katsotaan mitä tulevien päivien aikana tapahtuu erityisesti pelaajarintamalla – saatamme saada muutamia lisänimiä kokoonpanoon Hunters- ja Haukat-otteluihin, mutta ne selviävät mahdollisesti vasta ensi viikon aikana, punanuttuluotsi tuumi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanit pelaa seuraavan harjoituspelinsä ensi viikon keskiviikkona (18.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Kotkan jäähallissa kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!