Lisää työkaluja hyökkäyspakkiin

12.9.2021

SaPKon sotisovassa koko tähänastisen uransa hyökkännyt Simo Kauppinen pukeutuu jatkossa punanuttuun. @ Petri Saarelainen – https://petrisaarelainen.com/
SaPKon sotisovassa koko tähänastisen uransa hyökkännyt Simo Kauppinen pukeutuu jatkossa punanuttuun. @ Petri Saarelainen – https://petrisaarelainen.com/

Suomi-sarjan runkosarjakahinat ensi viikon lopulla aloittava Titaanit on saanut lisää ”tuoretta verta” hyökkäyskalustoonsa.

Harjoituspelinsä kuluvalla viikolla päätökseen saattanut Titaanit on kasvattanut sopimuspelaajiensa määrää kahdella uudella nimellä.

Puumerkkinsä punanuttujen tarjoamiin yksivuotisiin pelaajasopimuksiin ovat nimittäin kirjailleet hyökkääjät Simo Kauppinen sekä Eetu Mäki-Soini.

Koko tähän astisen uransa kasvattiseuransa SaPKon riveissä viettänyt Kauppinen, 22, kipparoi edelliskaudella savonlinnalaisseuran U20 Mestis-miehistöä ja tekaisi siinä sivussa 32 runkosarjaottelussa tehot 11+18.

– Sain SaPKon Mestis-joukkueen päävalmentaja Niko Eroselta erittäin tyhjentävän raportin siitä minkälainen pelaaja Kauppinen on ja mitä hänellä on meille tarjota, kommentoi Titaanien pääpiiskuri Henri Holmström.

– Simo on todella urheilullinen ja pelitaitava hyökkääjä, joka kuuleman mukaan paikan saadessaan osaa pistää lötön pussiin sekä jakaa sitä myös tarvittaessa muille.

Ennen Titaanien täkyyn tarttumistaan Kauppinen metsästi pitkään try-outin kautta Mestis-sopimusta kotikaupunkinsa ylpeyteen SaPKoon, siinä kuitenkaan lopulta onnistumatta.

– Kauppinen taisteli loppuun asti itselleen sopimusta SaPKoon, mutta lopulta hän päätti yhteistuumin Erosen kanssa, että tässä vaiheessa pelaajan kehityskaarta Titaanit on fiksumpi paikka hakea seuraavaa steppiä uralle, Holmström sanailee toissakaudella Mestis-debyyttinsä tehneestä uunituoreesta titaanihyökkääjästä.

Kauppisen ohella punanutun tulee kuluvalla kaudella pukemaan päälleen Titaanien testattavana ollut tyrvääläislähtöinen Mäki-Soini, joka vakuutti Holmströmin taidoistaan pelaamissaan kahdessa Suomen Cup-ottelussa, jotka komistuttivat 21-vuotiaan hyökkääjän saldoa kahdella (1+1) tehopisteellä.

– Mäki-Soini antoi Cup-peleissä sellaiset näytöt osaamisestaan, että halusin hänet ehdottomasti joukkueeseeni – Eetu on isokokoinen hyökkääjä, jolla on hyvä kuti ja kunhan vielä saamme kaverin liikkeeseen vielä lisää puhtia, niin uskon hänen tuovan oikein hyvän lisän hyökkääjistöömme, punanuttupiiskuri toteaa tyytyväisenä.

Ennen Titaaneihin saapumistaan Mäki-Soini haki niin ikään tuloksetta paikkaa SaPKon Mestis-joukkueesta, jonka ohella miehen vyöltä löytyy pelejä niin Lukon, Hermeksen kuin Pyrynkin juniorijoukkueista sekä Yhdysvaltain MPHL- ja USHS-Prep-juniorisarjoista.

– Eetun pelaamisessa näkyy selkeästi se, että hän on kiertänyt vähän muutakin kuin tahkoa – Pohjois-Amerikasta eritoten on hänen vyölleen tarttunut suoraviivaisuutta ja rämäpäisyyttä ajaa maalille sekä ahtaisiin väleihin, ”Holle” naulaa.

Kapteenisto nimetty – Paajaselle C-kirjain rintaan

Sarjapelien alku on totutusti aikaa, jolloin joukkueet julkistavat kapteenistojaan ja sama kaiku on askelten myös titaanileirissä.

Titaanien kapteenina Suomi-sarjakaudella 2021–2022 tulee toimimaan neljättä perättäistä sesonkiaan punanuttujen riveissä kiekkoileva 24-vuotias puolustaja Petteri Paajanen.

– ”Pete” on erittäin tunnollinen ja esimerkillinen pelaaja kaukalossa sekä rauhallinen kaveri pukuhuoneen puolella – siis todellinen liiderityyppi ja sen myötä selkeä valinta kapteeniksi, selventää Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kapteenin valintaa.

Titaanikipparin adjutantteina esiintyvät puolestaan puolustajat Kim Nordström ja Leevi Laine, hyökkääjä Tuomas Lyytikäinen sekä koko punanuttumiehistön kokenein ja samalla pitkäaikaisin hahmo eli maalivahti Niilo Pussinen.

– Haimme kapteenistoon tälle kaudella hieman erilaisen roolin kavereita, joilta löytyisi niin esimerkin, verbaalisuuden kuin kehonkielenkin kautta muille välittyvää johtajuutta, Holmström myhäilee.

– Mielestäni kasassa on laaja kombo persoonallisuuksia, jotka nivovat muun joukkueen varmasti todella hyvin yhteen hiileen puhaltavaksi kokonaisuudeksi.