Tuplavee-ilta Isomäessä

12.11.2021

Päävalmentajansa Henri Holmströmin mukaan ”saamarin latautunut titaanimiehistö” metsästää lauantaina Porin legendaariselta Isomäki Areenalta paluuta takaisin voittojen tielle.
Päävalmentajansa Henri Holmströmin mukaan ”saamarin latautunut titaanimiehistö” metsästää lauantaina Porin legendaariselta Isomäki Areenalta paluuta takaisin voittojen tielle.
”Walttu” – we all salute you!
”Walttu” – we all salute you!

Porin Isomäki Areenassa on kuluvan viikon lauantaina tarjolla todellinen tuplavee-ilta. Ensinnäkin tuplavee tarkoittaa lontoon kielellä sanaa win, jota kaukaloon liukuvat Karhu HT sekä Titaanit taatusti himoitsevat ja toinen tuplavee meinaa puolestaan konkarihyökkääjä Ville Vallia, jonka pitkä kiekkoura pistetään taiston tiimellyksessä kauniiseen pakettiin.

Illan juhlituin yksittäinen sankari on siis eittämättä kunnioitusta herättävän, yhteensä 17 kautta aikuisten tasolla, uran kiekkoillut Ville Valli, 38, joka lyö Isomäki Areenalla miteltävän Suomi-sarjan runkosarjakamppailun Karhu HT – Titaanit yhteydessä putkensa virallisesti naulaan.

Monissa liemissä vuosien aikana marinoidun Vallin vyöltä löytyy kahden voitetun Suomi-sarjan mestaruuden ohella kaikkinensa runkosarja-, pudotus- sekä karsintataistot yhteen laskettuna 463 ottelua niin Mestiksestä, Suomi-sarjasta, 2. ja 3. divisioonasta sekä Itävallan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Titaaneissa kokemäkeläislähtöinen ässäkasvatti pelasi kausien 2005–2010 ja 2012–2015 aikana kaikkinensa 256 kamppailua, joissa kanuunamaisesta laukauksestaan tunnetun hyökkääjän tilille kirjattiin varsin maireat 174 (92+82) tehopistettä.

Vallin pelaajaurasta siis reilusti yli puolet kului punanuttu päällä ja siitä miehelle valtaisa hatunnosto sekä iso kiitos vielä päälle.

Juuri näiden edellä mainittujen faktojen myötä Vallin kilpakiekkouran viimeiseksi seuraksi jäävän Karhu HT:n vieraana esiintyvä Titaanit tullee muistamaan luottohyökkääjäänsä asiaan kuuluvin tavoin, jotka voi jokainen itse henkilökohtaisesti todistaa livenä saapumalla paikalle Isomäki Areenan lehtereille sekä peliä että ”Waltun” juhlia seuraamaan.

– Ville oli uransa aikana maaliahne joukkuepelaaja ja vielä astetta tai kahta parempi pukukoppipelaaja. Ihmisenä taas hän on kieroutuneella porilaisella huumorilla varustettu seuramies, kommentoi HK Titaanit ry:n puheenjohtaja ja Vallin entinen joukkue- sekä ketjukaveri Aapo Lampinen.

– Onnittelut “Waltulle” upeasta urasta ja tsemppiä tulevaan – moikataan, kun taas tavataan!

Nykyisestä titaanimiehistöstä illan juhlakalun kanssa samaan aikaan punanuttua on kantanut vain maalivahti Niilo Pussinen, joten jo se kertoo aivan kaiken siitä, kuinka pitkään Valli on jaksanut vetää luistimet jalkaansa, lyödä varusteet niskaansa ja pelata kovalla, mutta kuitenkin tietyssä määrin sopivan rennonletkeälläkin asenteella rakastamaansa lajia Suomen alemmilla sarjatasoilla.

– Todella hienoa, että saimme yhdessä Karhu HT:n taustaryhmän kanssa junailtua asiat niin, että pääsemme keskinäisessä kohtaamisessamme juhlistamaan Villen komeaa uraa, sillä sen hän on totisesti ansainnut, toteaa Titaanien manageri ja joukkueenjohtaja Juho Hannukainen.

– Titaaneissa ”Walttu” tullaan aina muistamaan todella monipuolisena joukkuepelaajana, jonka repertuaarista löytyi mainioiden pelitaitojen ohella jos jonkinlaisia hengennostatuskonsteja pahan päivän varalle sekä sitten tietysti hänestä puhuttaessa tulee aina mieleen se laukaus, jollaista ei kovin monelta punanuttua tähän mennessä kantaneelta kaverilta ole löytynyt.

”Uskon pelistä tulevan aikamoisen kiekkosodan”

Jos on Porin lauantai-ilta jo etukäteen näkemisen ja kokemisen arvoinen, niin tärkeä se on myös monella muullakin tapaa, eikä niistä vähäisin ole se, että jaossa on kolme sarjapistettä, jotka kelpaisivat vuorenvarmasti niin kotijoukkue Karhu HT:n kuin vierailija Titaanienkin lapasiin.

– Karhu HT:lla on tulosten valossa päällä vähän samanlainen tilanne kuin mitä meillä eli pitäisi ruveta pikkuhiljaa voittamaan pelejä, mikäli pudotuspeleihin mielii päästä, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– En luulisi ainakaan meillä olevan juuri minkäänlaisia syttymisongelmia lauantain otteluun, kiitos vastaan asettuvan hallitsevan Suomi-sarjan mestarin.

Varsinkin Titaaneille voitto pahasta vieraspaikasta tekisi eetvarttia ihan jo itseluottamuksenkin kannalta, sillä punanutuilla ei viime aikoina ole homma toiminut kaukalon puolella pelillisesti saati tuloksellisesti.

– Pidimme alkuviikosta kapteeniston kanssa palaverin ja mietimme yhdessä mistä etenkin edellisessä ottelussa nähty hengettömyys, pelokkuus ja epäröivä toiminta pelitilanteissa oikein johtuu, Holmström tokaisee.

– Olemme nimittäin nähneet sen, että kunhan vain pystymme pelaamaan omien normiemme mukaisesti, myös tulos on hyvä, mutta jos rupeamme oikomaan, olemme totaalisesti nesteessä.

Kotkalaisten on toden totta syytä olla kaikessa tekemisessään pelin ytimessä välittömästi kiekon pudotessa jäähän, sillä pienen pieneenkään epäröintiin tai lepsuiluun ei legendaarisessa Isomäen pyhätössä ole varaa.

– Aina ”helppo” Isomäki – paikka, johon et voi lähteä millään tasolla pelleilemään, varsinkin kun tiedämme minkälaisia porilaiset ja heidän kiekkokulttuurinsa pohjimmiltaan ovat, ”Holle” sanailee.

– Mikäli asenne ei Poriin mentäessä ole kunnossa, tulet saamaan turpaasi niin fyysisesti, henkisesti kuin tuloksellisestikin.

Kuten todettua on Karhu HT Suomi-sarjan hallitseva mestariyhdistelmä, joka kuitenkin on kokenut viime kaudesta aikamoisen ”karvanlähdön” niin pelaaja- kuin valmennuspuolellakin.

Tästä syystä ei ole kovin suuri ihme, että Mikko Antilan kaitseman porilaismiehistön alkukausi on sujunut hieman mollivoittoiseen sävyyn, mutta se ei tosiaankaan tarkoita sitä, että nallelauma olisi punanutuille vastustajan vain pelkkä pala kakkua.

– Kyllä se näkyy tällä tasolla ihan ketä vastaan tahansa ikävällä tavalla valotaululla, mikäli rupeamme vähänkään ylipelaamaan tai -hyökkäämään – näihin pelillisiin asioihin tulemme kiinnittämään huomiota isolla kädellä jo ennen peliä sekä myös sen aikana, titaanipiiskuri Holmström selventää.

– Erityisesti isossa kaukalossa, jollaiseksi Isomäen myös lasken, peli kääntyy kiekonmenetysten jälkeen todella nopeasti toiseen suuntaan ja nykypäivän jääkiekossa ylivoimahyökkäykset ovat yksi isoimmista asioista maalintekotehokkuuden kannalta katsottuna.

Asenne, valmistautuminen ja suoritustaso nousevat siis lauantaisessa kamppailussa arvoon arvaamattomaan,

– Sen voin luvata, että kaikki lauantaina paikalle vaivautuvat ja vastavuoroisesti peliä Leijonat.tv:stä seuraavat tulevat näkemään kaukalossa saamarin latautuneen titaanimiehistön, ”Holle” naulaa itsevarmana.

– Uskon pelistä tulevan aikamoisen kiekkosodan, jossa ei armoa anneta saati pyydetä!

Titaanit matkustaa lauantaina (13.11.) Poriin, jossa majaansa Isomäki Areenassa pitävä Karhu HT isännöi kello 17:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjakoitosta.