Riemukas ”lumierä”

27.2.2022

Jyväskylän sunnuntai-illassa luukut klassisesti kiinni laittanut Niilo Pussinen johti 40 torjuntaa sisältäneellä nollapelillään Titaanien onnistunutta vierasryöstöreissua.
Jyväskylän sunnuntai-illassa luukut klassisesti kiinni laittanut Niilo Pussinen johti 40 torjuntaa sisältäneellä nollapelillään Titaanien onnistunutta vierasryöstöreissua.

Kyllä huomaa, että kevät tekee tuloaan. Selkein merkki siitä on punanuttujen kokoajan parantunut pelivire, joka tuottaa tällä hetkellä hedelmää enemmän kuin se kuuluisa laki sallii. Titaanit nimittäin jatkoi sunnuntaina Jyväskylässä mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa siitä, mihin se edeltävänä iltana kotikaukalossaan jäi, tyrmäämällä peliä isännöineen Riemun tyylipuhtaasti kanveesiin 0-6 (0-3, 0-2, 0-1) –”lumierälukemin”!

Riemu – Titaanit 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)

03:49 0-1 Simo Kauppinen (Niilo Korhonen, Juuso Hoikka) VoM
04:28 0-2 Erkka Huttunen (Jesse Niinisaari, Danil Yakimchuk)
10:06 0-3 Rene Hiekkataipale (Juuso Hoikka, Simo Kauppinen)
37:45 0-4 Danil Yakimchuk (Eetu Laurinantti, Niilo Korhonen)
39:18 0-5 Eelis Salovaara (Simo Kauppinen, Juuso Hoikka)
43:42 0-6 Eetu Laurinantti (Kim Nordström, Danil Yakimchuk)


Maalivahdit:

Riemu – Petri Pitkänen 18+9+10= 37 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 12+19+9= 40 torjuntaa

Jäähyt:

Riemu 6 x 2min= 12min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Titaanijuna puksuttelee tällä haavaa varsin mukavasti raiteillaan. Punanutut onnistuivat sunnuntai-illan prime time-koitoksessa Jyväskylässä jatkamaan tismalleen siitä, mihin kotkalaiset edeltävänä iltana kotikaukalossaan jäivät, jonka seurauksena LähiTapiola Areenalla Suomi-sarjan runkosarjakamppailua isännöilleelle Riemulle ei lopulta jäänyt kuin luu käteen.

Tästä syystä ei ollutkaan kovin suuri ihme, että Titaanien päävalmentaja Henri Holmström saapui 0-6-vierasvoiton jälkeen median tentattavaksi erittäin tyytyväisellä mielellä.

– Tennistä on tullut katseltua viime aikoina televisiosta ja kuusi-nolla on aika hyvä tulos siinäkin lajissa, Holmström veisteli hymy huulillaan.

– Tämä oli meiltä erittäin tyly vieraspeliesitys ja siitä iso hatunnosto joukkueelle.

Titaanien peliotteissa kuluneen viikonlopun aikana oli erityisen kuvaavaa, että kotkalaiset olivat enemmän kuin valmiita heti alusta lähtien kamppailemaan tosissaan otteluiden voitoista, sillä sekä Karhu HT että Riemu tuntuivat jääneen aivan täysin telineisiin punaisen pyörremyrskyn vyöryessä ensisekunteista lähtien päälle.

– Varmaan aika lähelle kauden paras lähtö peliin ja paljon sen merkityksestä olemme jo pelaajille tässä toitottaneetkin, ”Holle” myhäili.

– Nuoret pojat ovat mitä ilmeisimmin alkaneet pikkuhiljaa ymmärtää mitä se peliinvalmistautuminen ja alusta asti valmiina oleminen tässä sarjassa oikein tarkoittavat.

Kuten lauantaina porilaiskylvetyksessä, myös kiekkoviikon päättäneessä Riemu-kairauksessa punanutut pistivät heti alusta lähtien maaliverkon pöllyämään Simo Kauppisen, Erkka Huttusen ja Rene Hiekkataipaleen toimesta vastapuolen päädyssä, eikä jyväskyläläisveräjää vartioinneella Petri Pitkäsellä ollut täten muuta mahdollisuutta, kuin kaivella nöyrästi kiekkoja tämän tästä selkänsä takaa.

Kun vielä hieman Riemu-merkkisen toisen eränkin ainoat maalintekijät olivat titaanipelaajia eli Danil Yakimchuk ja Eelis Salovaara, spekuloinnit ottelun voittajasta alkoivat olla varsin turhia.

– Olimme ottelun alusta aina loppuun asti huomattavasti valmiimpia ja tehokkaampia kuin Riemu, joka näkyikin päätössummerin soimisen jälkeen karusti LähiTapiola Areenan valotaululla, kotkalaiskäskyttäjä Holmström totesi ykskantaan.

– Tottahan toki olisimme voineet johtoasemassa pelatessamme olla vieläkin vähän säälimättömämpiä, mutta käydään sitä sitten taas ensi viikon harjoituksissa tarkemmin joukkueen kanssa läpi.

”Jokainen kun hoitaa oman ruutunsa, on lopputulema silloin yleensä varsin hyvä”

Titaanit onnistui vielä taiston viimeisen kaksikymppisen aikana huipentamaan lähes täydellisyyttä hiponeen viikonloppunsa 0-6-täysosumaan, Eetu Laurinantin taidokkaan ohjauksen seurauksena ja sementoimaan näin saldokseen kaikki jaossa olleet kuusi sarjapistettä yhteismaalein 19-1.

– Jatkoimme siitä mihin eilen jäimme, emmekä antaneet kaverille kuin ihan pieniä hetkiä siellä täällä hallita peliä sekä luoda joitakin maalipaikkoja, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Paketimme oli aika kivasti tänään kasassa täydet 60 minuuttia, mutta toki olisimme voineet olla vielä hivenen fiksumpia itse ottelun sisällä.

Kun vielä kaksi huippupeliä punanuttuveräjällä vajaan 24 tunnin sisään torjunut Niilo Pussinen onnistui nollaamaan Reimu-kapteeni Waltteri Viitasen aikeet ajassa 50:00 tuomitusta rangaistuslaukauksesta, tuskin kukaan LähiTapiola Areenalla lähti enää edes leikillään kyseenalaistamaan Titaanien suvereeniutta illan kamppailussa.

– Tässä juuri alkaa näkyä se, ettei meillä ole mitään suuria tähtiä riveissämme, vaan pyrimme pelaamaan joukkueena hyvin yhteen ja sieltä ne onnistumisetkin sitten myös tulevat, antoi Holmström tunnustusta omilleen.

– Jokainen kun hoitaa oman ruutunsa, on lopputulema silloin yleensä varsin hyvä.

Titaanit ponnisti kahden makean voittonsa myötä komeasti pudotuspeliviivan päälle ja nappasi niiden ansiosta myös kaikki kortit niin sanotusti omiin kätösiinsä otteluiden mahdollisen jatkumisen suhteen runkosarjan päätteeksi.

Punanuttuluotsi Holmström oli luonnollisesti tästäkin tosiasiasta enemmän kuin mielissään.

– Aika kiva tilanne kieltämättä – tähän olemme alusta lähtien tähdanneet ja sen myötä varsin kovaa tälle tasolle joukkueena harjoitelleet, ”Holle” tokaisi.

– Nyt se arjen laatu ja kova vaatimustaso näkyvät peleissä erityisesti siinä, että jaksamme pelata, kamppailla sekä pystymme jalalla olemaan lähestulkoon jokaista vastustajaa parempia.

Vuodenvaihteen jälkeisen vahvan titaanimarssin yksi kulmakivistä on ollut aiempaa selkeästi paremmin luonnistunut maalinteko, joka on laajalle levinneiden onnistumisten myötä näyttänyt katsomonkin puolelle saakka selkäytimestä tulevalta toiminnalta.

– Olemme kokoajan keskittyneet harjoittelussamme siihen, millä keinoilla saamme maalintekoon lisää terävyyttä ja tylyyttä, Holmström selvensi.

– Yksi iso apu maalien tekemiseen on ollut hienosti yhteen nivoutuneet ylivoimakoostumukset, joilta olemme viimeisissä otteluissamme saaneet tarvitsemiamme tehoja.

Titaanit pääsee jatkamaan hyvää virettään ja pudotuspelipaikan tavoitteluaan tulevalla viikolla, sillä kotkalaiset mittelevät voimiaan niin D-Kiekon, Laser HT:n kuin Raahe-Kiekonkin kanssa.

Pelitahti on siis varsin kova, mutta se ei punanuttuleirissä liiemmin hirvitä, mikäli päävalmentaja Holmströmiä on uskominen.

– Me olemme helvetin kovassa kunnossa ja vain nautimme, kun pääsemme pelaamaan ja haastamaan itseämme!

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon torstaina (3.3.), kun punanutut matkustavat lyhyen ajan sisään toistamiseen Jyväskylään, jossa LähiTapiola Areenalla majaansa pitävä D-Kiekko isännöi kello 19:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.