Miehekäs peliesitys

3.3.2022

D-Kiekko ja Titaanit tarjoilivat arki-illan viihteenä totutun vauhdikkaan sekä tasaisen taiston LähiTapiola Areenan lehtereille saapuneille katsojille. @ Tomi Tiainen – https://www.d-kiekko.com/

Vahvassa kevätvireessä oleva Titaanit kävi torstai-illan kunniaksi toistamiseen lyhyen ajan sisällä Jyväskylässä esittelemässä taitojaan nyt tosin vastustajana olleelle D-Kiekolle. Tiukasti kolmella kentällisellä taistellut punanuttumiehistö ei päästänyt Suomi-sarjan runkosarjataulukon kakkosta todellakaan helpolla, mutta joutui kuitenkin lopulta polvistumaan parempansa edessä maalein 7-4 (2-1, 2-2, 3-1).

D-Kiekko – Titaanit 7-4 (2-1, 2-2, 3-1)

04:51 0-1 Juuso Hoikka (Simo Kauppinen, Rene Hiekkataipale)
06:36 1-1 Henri Niemi (Teemu Paloniemi, Aki Tikkanen)
13:34 2-1 Jesse Jääskeläinen (Taneli Lappalainen, Konsta Jääskeläinen)
20:46 3-1 Aki Tikkanen (Henri Niemi, Jere Riihimäki)
21:16 3-2 Eelis Salovaara (Valtteri Tamminen, Tuomas Lyytikäinen)

D-Kiekko – Manu Lähteenmäki 5+8+8= 21 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 18+8+7= 33 torjuntaa (poissa 57:08-59:52)

Jäähyt:

D-Kiekko 2 x 2min= 4min
Titaanit 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Kolmen perättäisen voiton putkessa ja intoa sekä itseluottamusta täynnä kuin ilmapallo konsanaan torstai-iltana kohti Jyväskylää ja sarjassa kakkosena olleen D-Kiekon kohtaamista suunnannut Titaanit ei kyennyt jatkamaan LähiTapiolan kirkkaissa valoissa samaa menoaan kuin muutama päivä aiemmin.

Tokihan punanutut taistelivat jälleen sen minkä kintereistään irti saivat, tekivät hartiavoimin töitä sekä jättivät kaukaloon kaiken mitä jätettävissä oli, mutta nyt vastus oli sen verran paljon laadukkaampi sekä terävämpi, etteivät kotkalaiset saaneet riittävää määrää tekemiään kiekollisen ja kiekottoman pelaamisen virheitä anteeksi kamppailun nimiinsä viedäkseen.

Sen myötä kolmen erän vääntämisen jälkeen paikan päälle vaivautuneet 96 katsojaa saivat todistaan isäntien 7-4-voittolukemia, jotka olivat näin punaistenkin lasien läpi katsottuina varsin oikeutetut, sillä juuri sen verran parempi D-Kiekko vieraitaan oli.

– Ihan miehekäs peliesitys tappiosta huolimatta, summasi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström taiston tauottua.

– Olemme ottaneet monta steppiä joukkueena ja joukkuepelaamisessa eteenpäin, josta tämä D-Kiekkoa vastaan käyty tasaväkinen taisto oli mielestäni erittäin hyvä esimerkki.

Juuri ottelun tasaisuudesta johtuen Holmströmin mieltä korpesikin se päällimmäinen syy, mikseivät kotkalaiset kyenneet tällä kertaa venymään aina voittoon saakka.

– Teimme tänään vähän liian monta henkilökohtaista virhettä, joista D-Kiekon tasoinen vastustaja ei jättänyt rankaisematta ja niihin lopulta me myös kaaduimme, ”Holle” tokaisi sen suurempia miettimättä.

Titaanit sai peliin jälleen haluamansa alkutahdit, sillä punanutut onnistuivat vajaan viiden minuutin miekkailun jälkeen siirtymään Juuso Hoikan osumalla 0-1-johtoasemaan.

Nyt kuitenkaan vastustaja ei lamaantunut kotkalaisten alkurynnistyksestä, vaan otti pelin haltuunsa ja sen jälkeen punanuttuja vietiinkin koko loppuerä aika lujaa.

– Pääsimme aika helpolla johtoasemaan, sillä mielestäni olimme purjeessa käytännössä koko avauserän D-Kiekon viedessä varsin selvästi etenkin kiekollista pelaamista, Holmström mietiskeli.

Vaikka Titaanit olikin ajoittain aikamoisessa pesukoneessa omalla puolustusalueellaan, jaksoivat kotkalaiset siitä huolimatta maalivahtinsa Niilo Pussisen johdolla puolustaa riittävän hyvin omaa rysäänsä, eikä jyväskyläläisisäntä onnistunut lopulta kuin kahdesti toimittamaan pelivälineen punanuttuveskarin selän taakse.

– Jaksoimme kuitenkin puolustaa ja roikkua pelissä mukana, jonka myötä selvisimme vain kahdella takaiskulla – siihen nähden siis ihan hyvä suoritus puolustussuuntaan, titaanikäskyttäjä kommentoi.

Toiseen erään mentäessä pelin painopiste tasaantui selkeästi, eikä Pussinen joutunut enää läheskään niin paljon hikoilemaan oman veräjänsä suulla, vaan myös vastapäistä uunia turvannut Manu Lähteenmäkikin sai oman osansa vulkanoidun kuminpalasen pysäyttämisiltamasta.

Tästä syystä oli jopa hivenen harmillista, että käytännössä kumpikin D-Kiekon toisessa erässä tekaisema täysosuma tuli titaanipelaajien täydellisen nukahtamisen seurauksena, eivätkä punanutut täten Eelis Salovaaran ja Rene Hiekkataipaleen onnistumisista huolimatta päässeet edelleenkään kotijoukkueen rinnalle maalitalkoissa.

– Maalinteon tukitoimet ovat juuri ehkäpä ne näkyvimmät pelilliset asiat, jotka ovat tekemisessämme parantuneet selkeästi vuodenvaihteen jälkeen, antoi Holmström tunnustusta tehokkaasti viimeistelleille pelaajilleen.

– Tästä syystä emme enää tarvitse otteluissa niin montaa laatupaikkaa maaleja tehdäksemme.

Titaani taittui, muttei katkennut

Kolmella kentällisellä arki-illan vieraskamppailussa matkassa ollut Titaanit jaksoi yllättävänkin hyvin vääntää täydellä miehityksellä kaukaloon rynnännyttä D-Kiekkoa vastaan ja pitää isäntänsä lähes kokoajan varpaillaan.

D-Kiekko ei tämän myötä pystynyt edes kamppailun päätöserässä, kuin oikeastaan vasta aivan sen loppusekunneilla hengähtämään helpotuksesta, sillä punanutut puskivat päälle kaikella tarmollaan, eivätkä suostuneet millään ilveellä myymään nahkaansa halvalla.

Ottelutoimitsijat saivatkin ruuvata LähiTapiola Areenan jumbotronin maalilukemia tasatahtiin ylöspäin D-Kiekon Ville Hakalan sekä rangaistuslaukauksesta verkkoa pöllyttäneen Simo Kauppisen toimesta, jonka ansiosta taistelu ja jännistys tiivistyivät mitä pidemmälle kolmas erä eteni.

Kamppailun ratkaisu näyteltiin lopulta ajassa 56:34 tuomitun kotijoukkueen Jere Riihimäen rangaistuksen aikana, kun hyökkäyspään aloituksen voittaneet punanutut nukahtivat vain nanosekunnin verran, joka puolestaan riitti D-Kiekon Taneli Lappalaiselle alivoimalla suoritettuun läpiajoon kirmaamiseen.

Titaanivahti Niilo Pussisen kanssa kasvokkain pyrähtänyt Lappalainen päätti lopulta pistonsa kuollettavaan tuikkaukseen, siirtäen kotijoukkueen 6-4-johtoasemaan reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Kyseisestä takaiskusta kotkalaiset eivät sitten enää toipuneet kunnolla ja vaikka punanuttuluotsi Henri Holmström ottikin vielä maalivahti Pussisen pois maalinsa suulta sekä haki kuudella viittä vastaan kavennusta, oli D-Kiekko se osapuoli, joka sai vielä kerran nostella käsiä kohti hallin kattoa täysosuman merkiksi.

– Kun rupeat fyysisesti väsymään, niin silloin ensimmäinen asia mikä sakkaa on ajatus, totesi Holmström kolmella kentällisellä urhoollisesti taistelleen ja lopulta 7-4-lukemin kajuuttaan ottaneen joukkueensa päätöserän peliesityksestä.

– Sen myötä sitten tuli muutama kohtalokas ajatuskatkos, muttemme sen syyn taakse haluta mennä – mielestäni kolmas erä oli meiltä kaikesta huolimatta koko ottelun paras erä.

Harmittavasta tappiosta huolimatta Titaanien asema sarjataulukossa säilyi edelleen posin puolella eli pudotuspeliviivan päällä, mutta lisäpisteitä tarvitaan edelleen, jotteivät pelit ja samalla koko kausi päättyisi runkosarjaan.

Kuluvan viikon osalta lisäpisteiden ottamiseen ei kuitenkaan ole enää mahdollisuuksia, sillä punanutut saivat aiemmin torstaina tiedon, että myös Laser HT-kotiottelu on peruttu ja siirretty uuteen ajankohtaan oululaisten keskuudessa vellovan koronavirustartuntaryppään johdosta.

– Siihen nähden vapaa viikonloppu on ihan ok, että tänään riveistä poissaolleet ehtivät toivottavasti parannella itsensä kuntoon ensi viikolle, ”Holle” tuumasi.

– Toisaalta taas, olisihan se kiva ollut pelatakin, sillä teemme viikkotasolla tätä hommaa ja olimme kuluneen viikon harjoittelussa vähän säästelleet voimavaroja edessä olleen kolmen pelin takia.

– Kuten myös tässä asiassa, on kolikolla kuitenkin aina kaksi puolta, kotkalaisluotsi hymähti.

Näin ollen punanuttujen on määrä palata pelihommien pariin vasta ensi viikolla, kun vastaan asettuvat vihdoin ja viimein ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters sekä toivon mukaan vailla sen suurempia terveyshuolia korona kourista selvinneet ja etelään pelaamaan saapuvat Laser HT sekä Raahe-Kiekko.

– Toivottavasti on kolmen pelin päätösviikko runkosarjassa pitää loppuun asti kutinsa – ei tässä oikein muu auta, kuin siihen uskoa ja sitä kohti mennä, Holmström naulasi.

Ottelun kuvakavalkadit ovat katsottavissa Risto Lappalaisen facebook-sivuilla: 1 & 2.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon keskiviikkona (9.3.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa Kokonniemen jäähallissa majaansa pitävä Hunters isännöi kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.