Haukkatrilogian avausosa

8.9.2022

Titaanileirissä rakkaan haukkaparven kolmiosaista kohtaamista odotellaan varsin iloisin ilmein, sillä ainahan sitä on mukavaa pistää riistaruokapeijaiset pystyyn!
Titaanileirissä rakkaan haukkaparven kolmiosaista kohtaamista odotellaan varsin iloisin ilmein, sillä ainahan sitä on mukavaa pistää riistaruokapeijaiset pystyyn!

Perjantai-iltana vajaan kahden viikon mittaiselta pelitauolta Vaasan Koulunäkki Areenallaan takaisin tositoimiin palaava Titaanit saa harjoitusottelusaagansa päätöksessä vastaansa Järvenpään Haukat. Sama lintuparvi on punanuttujen riesana myös viikon päästä käyntiin polkaistavan Suomi-sarjan runkosarjan avauskierroksilla, joten joku voisi jopa odottaa luvassa olevan tietynlainen kolmiosainen näytös.

Titaanien taivallus jääkiekkoilun Suomen Cupissa tuli yhtä tylyllä tavalla päätökseen, kuin vuosi takaperin.

Kotkalaiset laulukuoroon pudottanut Hyvinkään Jää-Ahmat ei kuitenkaan ollut lopulta ainoa harmaita hiuksia punanuttuleiriin aiheuttanut kiusanhenki, sillä karsiutumisen palkintona kylään nimittäin varsin ärhäkkä flunssapöpö, joka on käynyt viime ja kuluneen viikon aikana kutakuinkin kaikki titaanimiehistön jäsenet läpi.

Sen myötä kotkalaisvalmennuksen aatokset pelittömän ajanjakson hyödyntämisestä hivenen kovemman harjoittelun muodossa valuivat aivan täysin sinne kuuluisaan kankkulan kaivoon, sillä reilulla kentällisellä ei juuri mitään kunnon treenejä läpi vedetä.

– Tietysti se harmittaa, että joukkueeseen rankalla kädellä iskenyt flunssa-aalto teki aikeemme kovasta treeniviikosta tyhjiksi varsin tylyllä tavalla – pahimmillaan meillä oli jalkeilla vain kuusi tervettä pelaajaa, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Jälkiviisaana voi siis jopa todeta, että oli vain hyvä asia, ettemme päässeet Suomen Cupissa jatkoon, sillä eihän meillä olisi ollut lyödä pelaajia kaukaloon 3. kierroksen koitoksissa.

Vaikka punanuttujen suunnittelemat hommat menivätkin sairasteluiden ansiosta suhteellisen mönkään, haluaa kotkalaiskäskyttäjä Holmström löytääkin tästäkin koettelemuksesta sen hopeareunuksen.

– Pureskellaan kuitenkin positiivisuuden kautta myös tämä tilanne läpi, eli jos flunssa-aalto jossain kohtaa kautta piti kärsiä, niin se ajankohta oli juuri nyt, eikä esimerkiksi runkosarjapelien jo pyörähdettyä käyntiin, ”Holle” tuumii.

– Lisäksi uskon ja toivon, että yhdellä sun toisella viime viikon lähestulkoon täydellisesti levänneellä kaverilla on energiavarastot nyt aikalailla täynnä.

Koska Titaanit ei päässyt valmistautumisjaksonsa ehkäpä hektisimmässä vaiheessa kunnolla harjoittelemaan, lienee aiheellista pohtia tuleeko kotkalaisten nyt vielä jäljellä olevan viikon aikana yrittää kehittää jonkinlaisia viime hetken kikkoja repertuaariinsa, joilla menetetty treeniviikko saadaan kurottua kiinni?

– Ei tässä kohtaa preseasonia tarvitse enää liiemmin mitään taikatemppuja keksiä saati tehdä, Holmström hymähtää sekä jatkaa samaan hengenvetoon:

– Olemme harjoitelleet keväästä lähtien hyvin ja äijätkin ovat pysyneet kasassa, joten ei muuta kuin luotetaan vain omaan juttuumme sekä mennään eteenpäin!

”Se on mielestäni vain hyvä asia, että pelaajat tulevat heti toisilleen todella tutuiksi”

Kun Suomi-sarjan runkosarjan alkamiseen on aikaa enää käytännössä yksi viikko, ovat siihen osallistuvat joukkueet pelaajistojensa ja valmennuksiensa osalta yleensä varsin hyvin mintissä.

Titaanien kohdalla tämä olettamus pitänee erittäin mainiosti kutinsa, kiitos kuluneen viikon aikana verkkoihin tarttuneiden vahvistusten, sillä kotkalaisjoukkueen muonavahvuuteen liittyneiden hyökkääjä Simo Kauppisen sekä puolustaja Nico Vuorijärven myötä punanutut ovat täysin valmiita kohtaamaan sarjapelien mukanaan tuomat haasteet.

– Olen todella tyytyväinen siihen materiaaliin, joka minulla on nyt käytettävissäni, myhäilee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström naama näkkärillä.

– Täsmävahvistukset Kauppinen ja Vuorijärvi ovat juuri niitä tarvitsemiamme kirsikoita, muuten jo niin kauniin kermakakkumme päälle.

Kolme maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja 17 hyökkääjää käsittävä punanuttumiehistö pääsee vielä kertaalleen hiomaan yhteispeliään sekä kuvioitaan parempaan muottiin, kun harjoituspelirupeaman päätöksessä kotkalaiset iskevät yhteen Vaasan Koulunäkki Areenalle vieraaksi saapuvan Järvenpään Haukkojen kanssa.

Kaudesta 2017–2018 saakka yhtäjaksoisesti samalla sarjatasolla peistä taittaneet Titaanit sekä Haukat ovat toisilleen erittäin tuttuja kiistakumppaneita ja entistä tutummiksi vastapuolen pärstävärkit tulevat edessä olevan reilun viikon aikana.

Joukkueet kun kohtaavat toisensa kolme kertaa putkeen, eli ensiksi harjoitusottelussa Kotkassa ja sitten Suomi-sarjan runkosarjan avauskierroksilla back-to-back –hengessä niin Kotkassa kuin Järvenpäässäkin.

Niin ja ovathan puna- sekä mustanutut ottaneet jo kuluvankin syksyn aikana jo kertaalleen yhteen, Haukkojen oltua elokuun alussa kotonaan mitellyssä treenimatsissa parempi maalein 1-3.

– Tuttu joukkuehan sieltä kenraaliharjoituksessa vastaan asettuu, tokaisee titaaniluotsi Holmström.

Kalavelkojen maksu lienee siis isännillä mielessä, kun kiekko perjantai-iltana mätkähtää jäähän pelin alkamisen merkeissä, mutta lienee järkevää myös olettaa, että Nico Sirviö ohjastamalla haukkaparvella on oma sanansa sanottavana sen suhteen, kuka loppupeleissä vie ja kuka taas vikisee.

– Haukat on hyvin liikkuva ja vahvaa suorahyökkäys- sekä kääntöpeliä harrastava ryhmä, jonka kanssa meidän on totta kai oltava hereillä heti ottelun alusta lähtien, ”Holle” toteaa ykskantaan.

– Ehkäpä heillä ne ongelmat ovat siellä pakistossa ja oman pään pelaamisessa, johon aiommekin iskeä sekä lyödä painetta oikein huolella.

Luvassa on siis näin leikkisästi elokuvatermejä käyttäen Haukkatrilogian ensimmäinen näytös, joka luo varmasti hyvät pohjat reilun viikon päästä odottaviin sarjapeleihin, toisin sanoen siis kyseisen kolmiosaisen teoksen jälkimmäisiin kappaleisiin.

– Se on mielestäni vain hyvä asia, että pelaajat tulevat heti toisilleen todella tutuiksi – juuri sillä tavoin tullaan kaukalossa näkemään hyviä taistelupareja, aivan kuten viime kevään pudotuspeleissä saimme huomata, Holmström naurahtaa.

– En kuitenkaan lähtisi ihan vielä puhumaan mistään asetelmien hausta sen suuremmin – katsotaan sitä pelin osa-aluetta sitten vasta, kun aletaan taistella sarjapisteistä.

Titaanien ja Haukkojen välinen harjoitustaisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla perjantaina (9.9.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 2022–2023!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!