Titaanit jätti aivan kaiken Lapualle

29.1.2023

Titaanit ja Virkiä järjestivät Lapuan sunnuntaissa lopulta sellaisen jännitysnäytelmä, joka ei varmasti jättänyt yhtäkään paikalle saapunutta katsojaa kylmäksi. @ Pasi Suokko – https://suokko.kuvat.fi/
Titaanit ja Virkiä järjestivät Lapuan sunnuntaissa lopulta sellaisen jännitysnäytelmä, joka ei varmasti jättänyt yhtäkään paikalle saapunutta katsojaa kylmäksi. @ Pasi Suokko – https://suokko.kuvat.fi/

Kun annat kaikkesi ja vaikkei se välttämättä riitä haluttuun lopputulemaan, voit silti kulkea pää pystyssä. Edellä mainittu oli juurikin Titaanien saagan nimi Lapuan sunnuntai-illassa, jossa Suomi-sarjan runkosarjataistoa isännöinnyt Virkiä Hockey oli hurjan taistelun jälkeen lopulta piirun verran kotkalaisia parempi maalein 5-3 (1-1, 2-0, 2-2).

Virkiä – Titaanit 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)

05:58 1-0 Matias Pelander (Joel Sund)
06:48 1-1 Joonas Mäkinen (Jaami Jokinen, Henri Saavalainen)
29:51 2-1 Lauri Leino (Tuomas Autio, Markus Piispanen)
37:25 3-1 Jere Autio (Joonas Hantula) AV
41:49 4-1 Markus Piispanen (Tuomas Autio, Joonas Hantula) YV VoM
45:14 4-2 Henri Saavalainen (Joonas Mäkinen, Jaami Jokinen)
52:46 4-3 Jesse Espo (Jaami Jokinen)

59:52 5-3 Henri Väliranta (Eetu Heikkinen) TM

Maalivahdit:

Virkiä – Juho Niku 14+6+15= 35 torjuntaa
Titaanit – Niko Tammi 11+8+8= 27 torjuntaa (poissa 57:44-59:52)

Jäähyt:

Virkiä 2 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 29min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Titaanien kaksipäiväinen vierailu Etelä-Pohjanmaalla ei tuloksellisesti ollut mikään kovin suuri menestys, mutta siitä huolimatta kotkalaisleirissä voidaan katsoa häpeämättä eteenpäin, sillä punanuttujen vajavaisella miehistyksellä niin lauantaina Seinäjoella kuin sunnuntaina Lapuallakin esittämä taistelu oli lähestulkoon täyttä dynamiittia.

S-Kiekolla edeltävänä iltana jatkoajalla taipunut titaanimiehistö joutui pakon sanelemana pistämään Virkiän vieraana pakkansa taas oikein huolella uusiksi, sillä vaivojen vuoksi sivuun jääneiden Eetu Laurinantin, Eetu Salovaaran ja Toni-Pekka Hämäläisen sekä armeijakiireiden takia kesken reissun takaisin Kotkaan palanneiden Wilho Korpelan ja Eetu Mäki-Soinin tilalle oli kyyditetty Rene Hiekkataipaleen, Veeti Kaplaksen ja Valtteri Tammisen kokoinen hyökkäystrio.

– Iso hatunnosto herroille Hiekkataipale, Kaplas ja Tamminen, että he lähtivät aikaisin aamulla henkilöautolla Kotkasta liikenteeseen ja ehtivät näin ollen ajoissa muuta jengiä Lapualle auttamaan, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Sen myötä olikin jo sanomatta selvää, että punanutut joutuivat taistelemaan entistä pienemmällä ryhmityksellä päivän lepotauolta takaisin askiin palannutta, joskin kolmannen pelinsä neljään päivään pelannutta, kotijoukkue Virkiää vastaan.

Moni varmasti epäilikin, että miten Titaanit oikein jaksaa repiä, raastaa ja runnoa toisen fyysisen koitoksen vajaaseen 24 tuntiin, mutta niin vain Holmströmin johtamat joukot näyttivät, että mikä vain on mahdollista, kunhan pelille antaa sekä sielunsa että sydämensä kuin myös aivan kaikki mahdolliset voimavaransa.

– Eihän tämä varmasti ollut yhdellekään pelaajalle fyysisesti helppo viikonloppu, mutta ainakin näytimme aivan kaikille sen, että me emme luovuta missään vaiheessa, titaanipiiskuri totesi.

– Silloin kun olet läsnä ja heittäydyt pelille, on sinulla aina mahdollisuus – tänään me totisesti annoimme omalla tekemisellämme itsellemme sen mahdollisuuden, mutta pienestä se jäi kiinni.

Vaikkei kotkalaisten loppuun asti yrittäminen ja jok’ikisen hikipisaran vuodattaminen, mitä kunkin pelaajan kropasta oli irti saatavissa, auttanutkaan takaisin voittokantaan paluuseen, pystyi isännilleen lopulta niukan 5-3-tappion kärsinyt titaanirevohka olemaan jokseenkin ylpeä suorituksestaan.

– Kyllähän me aivan kaiken tänään Lapualle jätimme – yhdenkään titaanipaitaan -tai takkiin sonnustautuneen ei kyllä tarvitse hävetä tippaakaan, vaikka nyt turpaan tulikin, ”Holle” tuumasi taiston tauottua.

– Tämä oli tuloksen uupumisesta huolimatta yksi kuluvan kauden parhaista vieraspeleistämme.

”Yleisö varmasti viihtyi”

Virkiä ja Titaanit järjestivät sunnuntain alkuillan ratoksi Lapuan Energia Areenalle saapuneille vajaalle 270 katsojalle aikamoisen näytöksen, jossa tunneskaalat aaltoilivat ylös sekä alas.

Tasatahtiin niin pelillisesti kuin täysosumienkin myötä edenneen ja 1-1-lukemiin isäntien Markus Pelanderin sekä tasoituksen vain 50 sekuntia myöhemmin iskeneen Titaanien lainahyökkääjä Joonas Mäkisen tehtailemien maalien myötä päättyneen ottelun avauserän jälkeen Virkiä onnistui ottamaan tahtipuikon haltuunsa keskimmäisen kaksikymppisen aikana.

Lapualaiset tinttasivat toisessa erässä kiekon kahdesti titaanivahti Niko Tammen selän taakse, joista etenkin jälkimmäinen eli alivoimalla syntynyt 3-1-osuma korpesi Titaanien päävalmentajana Henri Holmströmin mieltä, sillä se syntyi omalla alueella tapahtuneen luvattoman helponlaisen kiekonmenetyksen seurauksena.

– Jouduimme vähän pakonkin sanelemana heittelemään äijiä sinne sekä tänne, kun käytettävissä oli siinä kohtaa vain kolme pakkia Leevi Laineen loukkaantumisen ja Jaami Jokisen käytösrangaistuksen vuoksi, kotkalaiskäskyttäjä sanaili.

Punanutut olivat tosiaankin menettäneet erän alkupuoliskolla varsin kyseenlaiselta vaikuttaneen tilanteen jälkeen Jokisen pitkäksi aikaa rangaistujen penkille, ottelun päätuomarina vislailleen Robert Svartbäckin tulkittua titaanipuolustajan taklanneen Virkiän Henri Välirantaa päähän 2+10 minuutin jäähyn arvoisesti.

Kun siihen päälle vielä muutama tovi isäntien Lauri Leinon viivasta tulittaman 2-1-maalin jälkeen Virkiän meritoitunein pelimies, aina Liigassakin saakka kannuksia urallaan hankkinut, Joel Sund päätti vetäistä kovassa vauhdissa kiekkoa päätylankin läheisyydessä hakenutta Lainetta poikittaisella mailalla selkään, pienenivät kotkalaisten jo entuudestaan harvat rivit lähes olemattomiin.

Pitkän pohdinnan jälkeen Svartbäck näytti Sundille lopulta käsimerkein suuntaa pukuhuoneen puolelle selkään taklaamisesta tilastoihin merkityn 5+20 minuutin rangaistuksen myötä. Samaan osoitteeseen talutettiin myös kovan tällin saanut Laine, jonka jalat tuntuivat olevan aivan täyttä makaronia ilmiselvän aivotärähdyksen ansiosta.

Titaanit ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoimaansa, jonka aikana juhli ainoastaan Virkiä, kiitos Jere Aution ajassa 37:25 sujauttaman alivoimaosuman, jonka turvin lapualaiset pääsivät siirtymään kahden maalin karkumatkan kera erätauon viettoon.

Päätöserään aivan kaikkensa ladanneet kotkalaiset saivat heti kättelyssä lisää jääkylmää vettä niskaansa, sillä Virkiä värkkäsi vain 29 sekuntia Rene Hiekkataipaleen ottamasta pikkukakkosesta jo illan neljännen täysosumansa, jonka Markus Piispanen sai miesylivoimalla survoa verkon perukoille.

Kotiyleisö alkoi tässä kohtaa jo viritellä orastavasti voitonlauluja urkuihinsa, mutta Titaanit näytti jälleen kerran, että mikään ei todellakaan ole ohi, ennen kuin paksu leidi laulaa luikahuttaa viimeisen kerran.

Kotkalaiset nimittäin virittivät edellisillan malliin todella hurjan kirivaihteen silmään, joka veti äänekkään lapualaiskatsomon jokseenkin hiljaiseksi.

– Yleisö varmasti viihtyi, vaikka viimeisessä erässä pelko taisikin hiipiä puseroon, kun Virkiä pyrki vain selviytymään meidän menossamme mukana, naurahti Holmström.

Titaanit tuli nimittäin Henri Saavalaisen ja Jesse Espon riparikiekoista laukomilla kavennusnyyteillä jo maalin päähän isännistään, kun peliaikaa oli digitaaleissa vielä jäljellä reilut seitsemän minuuttia.

Kumpaankin kotkalaisten kavennusosumaan esityön teki oivalla pelipäällä läpi viikonlopun ollut Jokinen, jonka terävät kudit eivät millään tarttuneet Virkiä-rysää suojanneen Juho Nikun varusteisiin, vaan kimmahtelivat sopivanlaisesti nälkäisten punanuttuhyökkääjien ulottuville.

Kamppailun viimeisille minuuteille saatiin vielä draaman kaarelle sopivanlainen hitchcock-loppu, kun monessa taiston aikana mukana ollut lapualaispuolustaja Väliranta kampitti itsensä jäähyboxiin pelikellon pysähtyessä aikaan 57:44.

Titaanit otti Välirannan rangaistuksen myötä aikalisän, juoni kuvionsa kuntoon ja veti samalla maalivahtinsa Tammen vaihtoaition puolelle, hakien näin kuudella neljää vastaan pelaten himoitsemaansa tasoitusmaalia.

Kotiyleisö saikin huokailla äänekkäästi punanuttujen myllyttäessä lähes koko kaksiminuuttisen Virkiän kenttäpäädyssä, mutta muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta Niku onnistui pitämään veräjänsä puhtaana.

– Saimme lopun ylivoimamme aikana pidettyä kiekon hyvin alueella ja luotua tekopaikkoja, mutta emme ikävä kyllä onnistuneet kuitenkaan lyömään peliä tasoihin, ”Holle” harmitteli.

Kotkalaisten epäonnistuttua tasoituksen teossa, oli suorastaan runollista, että hetkeä aiemmin roiston roolissa ollut Väliranta sai kunnian karata suoraan rangaistujen penkiltä uittamaan päätylaidasta kimmahtaneen purkukiekon tyhjänä ammottaneeseen titaaniuuniin ja sinetöidä näin iltansa sankarina 5-3-osuman myötä.

– Olihan tämä aivan helvetinmoinen taistelu ja comeback koko joukkueelta, vaikka jouduimmekin vetämään toisen erän puolivälistä lähtien neljällä pakilla Laineen loukkaannuttua, antoi titaaniluotsi tunnustusta omalle miehistölleen.

Vaikka Titaaneille jäi lopulta Etelä-Pohjanmaan vierailulta käteen vain yksi sarjapiste, ei ero 10. sijalla ja ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla köllöttelevään Muik Hockeyhin kasvanut saati kaventunut ollenkaan.

Punanutut ovat edelleen kuusi pinnaa uusikaarlepyyläisiä perässä, kun pelaamatta on vielä kahdeksan runkosarjaottelua. Jaossa on siis vielä 24 pistettä, joista reilut puolet ottamalla voidaan jo alkaa oikeasti puhua sarjapaikan säilytyksestä ilman karsintoja, mikäli Muik Hockey ei nyt piristy vallan hurjaan loppurypistykseen.

– Se on mielestäni aivan selvää, että jos me näin pelaamme jatkossakin, kuin mitä S-Kiekkoa ja Virkiää vastaan, voimme voittaa aivan minkä tahansa vastustajan tässä sarjassa, heitti Holmström pimentyneen Lapuan sunnuntai-illan loppukaneetikseen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (3.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!