”Tämä on pelaajien juhla-aikaa”

19.2.2015

Tätä herkkua on varmasti luvassa, kun Titaanit ja PEPO alkavat viikonloppuna taittaa peistä II-divisioonan Etelä-lohkon puolivälierissä.
Tätä herkkua on varmasti luvassa, kun Titaanit ja PEPO alkavat viikonloppuna taittaa peistä II-divisioonan Etelä-lohkon puolivälierissä.

Titaanit Akatemiaa toista kautta luotsaava ja vuosien varrella monissa liemissä marinoitu päävalmentaja Marko Oksanen odottaa levollisin mielin perjantaina käyntiin pyörähtäviä II-divisioonan Etelä-lohkon pudotuspelikarkeloita.

Syksyllä ensimmäisen kautensa II-divisioonassa aloittanut Titaanit Akatemia asetti niin valmennuksen kuin pelaajakatraankin suulla tavoitteeksi pääsy pudotuspeleihin.

Kyseinen tavoite täyttyikin komeasti jo vuodenvaihtumisen jälkimainingeissa, joten runkosarjaa voinee pitää erittäin onnistuneena suorituksena, vai miten on päävalmentaja Marko Oksanen?

– Pudotuspeleihin pääsy oli minimitavoitteemme ja se täyttyi odotetusti, Oksanen myhäilee.

Runkosarjasta käsiin jäänyttä 3. sijaa ja sen mukanaan tuomaa puolivälierien kotietua tärkeämpänä Oksanen pitää kuitenkin sininuttujen kokonaisvaltaista kehittymistä kuluneen kauden aikana.

– Enemmän olen kuitenkin tyytyväinen pelin kehittymiseen ja eteenpäin menoon, joka joukkueen tekemisessä on runkosarjan aikana näkynyt vähän jokaisella osa-alueella, titaaniluotsi selventää.

– Olemme tehneet asiamme hyvin ja kuulumme ihan oikeutetusti kauttaan runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä jatkavien joukkoon.

Pudotuspelipaikan aikainen varmistuminen antoi kotkalaisvalmennukselle mahdollisuuden testata pelaajiaan entistä paremmin pelitilanteissa. Yhtenä teemana runkosarjan lopulla olikin puolustuspelaamisen tiivistäminen, joka onnistui ajoittain varsin mallikelpoisesti.

– Puolustuspelaaminen on hyvin pitkälti asennepelaamista ja nyt kun alamme pelata vähän isommista asioista, uskon ihan jo sen kautta tarvittavan asenteen löytyvän niin työntekoa kuin etenkin puolustuspelaamista kohtaan, Oksanen toteaa.

– Myös se auttaa paljon, että saamme jalkeille parhaan mahdollisen käytettävissä olevan miehistön.

Nälkä kasvaa usein syödessä, joten minkälaisen tavoitteen Titaanit on kevään pelejä kohtaa asettanut?

– Totta kai tarkoituksemme on pelata niin hyvin kuin ikinä pystymme, mutta menemme kuitenkin pelin kerrallaan eteenpäin ja katsomme kuinka pitkälle rahkeemme lopulta riittävät, toppuuttelee Oksanen.

– Mitään virallisia tavoitteita ei tässä kohtaa ole tarvetta asettaa – tämä on pelaajien juhla-aikaa tästä eteenpäin.

Harvinaista herkkua

”Rautaliigan” puolivälierissä Titaanit saa vastaansa jo runkosarjan aikana neljästi vastaan asettuneen PEPO:n. Vaikka sininutut ottivatkin näistä koitoksesta kolme omiin nimiinsä, ei viikonlopun aikana ”paras kahdesta” -mallilla pelattava sarja tule todellakaan olemaan mikään läpihuutojuttu.

– PEPO on tosiaankin tuttu sekä tietyllä tapaa meille vaikea vastustaja, sillä se on aikalailla samankaltainen sekä pelityylinen joukkue kuin me ja siitä se vaikeus juuri syntyy, kommentoi titaanipiiskuri Marko Oksanen.

– Tiedämme kuitenkin sen, että pystymme voittamaan PEPO:n hyvällä omalla tekemisellämme, mutta voimme myös heille hävitä, mikäli fokus ei kokoajan säily korkeana.

– Ei sieltä mitään helppoja pelejä ole tulossa, mutta uskon vahvasti joukkueeni omaan tekemiseen ja sen avulla lähdemme tätä puolivälieräsarjaa nimiimme hoitamaan, Oksanen sanailee.

Kokenut kotkalaisvalmentaja toivookin kovista panoksista huolimatta pelaajiensa pystyvän nauttimaan edessä olevista hetkistä, sillä pudotuspelikiekko ei varsinkaan Kotkassa ole ihan jokainen keväinen ilmiö.

– Niin kuin tuossa jo aiemmin sanoin, ovat pudotuspelit pelaajien juhlaa ja sen perusteella odotankin, että jokainen pelaaja pääsee nauttimaan näistä peleistä, sillä ne ovat kuitenkin aika harvinaista herkkua, oli se sarjataso sitten ihan mikä tahansa, Oksanen evästää omiaan.

– Sitä kautta toivon, että jokaisen mieleen jäisi hyvä fiilis näistä peleistä, oli se lopputulos sitten ihan mikä tahansa.

Samat teesit pätevät myös kotkalaisen kiekkokansan kohdalla. Nyt jos koskaan kannattaa innostua ja hilata takalistonsa Ilona Areenan lehtereille, sillä luvassa on Titaanien tarjoamana aivan varmasti todella viihdyttävää pudotuspelilätkää.

– Yleisölle ihan sama viesti kuin joukkueelle – nämä pelit ovat sen verran harvinaista herkkua, että niitä kannattaa oikeasti tulla katsomaan, viestittää Oksanen.

– Yksittäiset voitot painavat tässä vaiheessa kautta niin paljon, että kaukalossa kirmaa aivan varmasti entistä enemmän yhteen hiileen puhaltava ja leijonan lailla taisteleva titaanijoukkue, joka haluaa voittaa pelejä sekä tarjota näin kannattajille unohtumattomia elämyksiä!