Akatemia maksoi potut pottuina

7.2.2015

Ottelun alkupuoliskon rangaistusvaikeuksien tuottama tuska muuttui taiston edetessä lopulta Titaanien voitonjuhliksi.

Titaanit Akatemia teki lauantai-iltana todella ison ryöstöretken entuudestaan vaikeaksi vierasluolaksi tiedettyyn Pajulahden jäähalliin. Taiston aikana paljon alivoimaa pelanneet sininutut kampesivat lopulta päätöserässä ensiksi kotijoukkue NASKI:n rinnalle ja laskettelivat lopulta täysin ansaittuun vierasvoittoon maalein 1-3 (1-0, 0-0, 0-3).

NASKI – Titaanit Akatemia 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

06:11 1-0 Aku Laaksonen (Joona Hiltunen) YV
44:14 1-1 Ville Valli (Markus Laakso, Antti Kutvonen)
49:21 1-2 Roope Eerola (Aapo Lampinen, Mikko Lehtinen) YV VoM
59:06 1-3 Aapo Lampinen (Ville Valli) TV

Maalivahdit:

NASKI – Samu Sillgren 18+10+12= 40 torjuntaa (poissa 59:33-60:00)
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 9+7+7= 23 torjuntaa

Jäähyt:

NASKI 6 x 2min= 12min
Titaanit Akatemia 12 x 2min + 1 x 20min= 44min

Titaanit Akatemian lauantainen retki Nastolaan ja tarkemmin ottaen Pajulahden jääpyhättöön sujui todella iloisissa merkeissä.

Edellisellä kerralla kotijoukkue NASKI jalkoihin jääneet sininutut näyttivät nyt isännilleen kaapin paikan, eikä kotkalaisia ottelun aikana tuntunut pahemmin haittaavan edes järkyttävä alivoimapelaamisen määrä, joka kasaantui vieraiden niskaan kahdessa ensimmäisessä erässä.

60 minuutin tiukan tahkoamisen jälkeen hallin valotaululla seisseet 1-3-päätöslukemat olivat varsin oikeutetut, sillä Titaanien onnistui puolustamaa maalivahtinsa Eero Vilkkaan johdolla nastolalaiset lähestulkoon epätoivon partaalle asti.

– Loistava taisteltu koko joukkueelta, hihkaisi sininuttujen peliä yhdessä Jari Multasen kanssa johtanut Toni Lahti.

– Puolustuspelaamisemme toimi hienosti, eikä NASKI päässyt edes lukuisten ylivoimiensa aikana kovinkaan kummoisille maalipaikoille.

Ylivoimamahdollisuuksia isännillä tosiaankin riitti, sillä ottelun tuomaripari Marko VepsäläinenMarko Räikkönen tuntui ensimmäisten 40 minuutin aikana jaettujen rangaistusten perusteella näkevän kaukalossa ainoastaan sinistä väriä.

– Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä ihan hyvin pelissä mukana, vaikkemme toki aivan parhaimmillamme olleetkaan, tuumi titaaniluotsi Lahti.

Titaanit joutui nimittäin tappamaan peräti 10 kakkosta sekä kolme kahden miehen alivoimatilannetta. Kotkalaisten alivoima oli kuitenkin lähes alusta loppuun asti täyttä titaania, sillä sarjan ehdottomasti paras pakkopelimiehistö NASKI ei onnistunut kuin kertaalleen lyömään pikkumustan ohi kotkalaiskassari Vilkkaan.

– Tuomarilinja oli vähän sellainen ja tällainen – välillä tuntui, että jokaisesta hipaisusta lähtee ukko jäähypenkille, totesi Lahti illan tuomarityöskentelystä.

Ketjumuutokset tienä onneen

NASKI-hyökkääjä Aku Laaksosen avauserässä miesylivoimalla laukoma 1-0-johtomaali kesti illan ainoana onnistumisena aina kolmannen erän alkuminuuteille asti, kunnes Titaanit vihdoin ja viimein sai taottua oman kuparisensa rikki.

Tasakentällisin pelin tapahtumia hallinneet kotkalaiset pelasivat paikan Ville Vallille, jonka ringetteviivan tuntumasta laukoma tulinen lyöntilaukaus lennätti kumimuikun niin kovalla voimalla ohi hölmistyneen NASKI-vahti Samu Sillgrenin, että peliväline kimmahti takaraudasta lähes siniviivalle asti.

Vallin tasoituksen jälkeen peli alkoi vääjäämättä kääntyä kotkalaisvalmennuksen toisella erätauolla keittämien käärmekeitosten avulla vieraille ja ei aikaakaan, kunnes jälleen helähti isäntien maalissa.

Tällä kertaa maalintekijänä oli sininuttujen varakapteeni Roope Eerola, joka naulasi limpun ylivoimapelin päätteeksi Sillgrenin selän taa digitaalien pysähdyttyä aikaan 49:21.

– Muutimme kolmanteen erään vähän kentällisiä ja saimme sen myötä jalkoja enemmän liikkeelle – kaveri putosi kyydistä, eikä meillä ollut pelissä enää mitään hätää, selvensi titaanikäskyttäjä Lahti nappiin osunutta taktiikkamuutosta.

Titaanien päästyä taistossa ensimmäisen kerran johtoon, alkoivat kotkalaiset pelata todella fiksusti ja turvata lähinnä omaa maaliaan, ilman mitään sen suurempia kommervenkkeja.

Pitkään ehtikin jo näyttää siltä, että sininutut hyydyttävät isäntänsä aivan totaalisesti, sillä NASKI kiri ei tuntunut millään lähtevän käyntiin.

Loppuun saatiin toki vielä hieman hässäkkää ja tunnetta, kun kamppailun ”pahana poikana” toiminut sekä yhteensä neljä kakkosta tililleen napsinut Jami Miettinen poltti totaalisesti kääminsä kevyesti vihelletystä rangaistuksesta ja puhui itselleen pelirangaistuksen käytöksestä.

Vajaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa tullut alivoima vaihtui lopulta hyvin pikaisesti tasavajaalla pelaamiseksi, kun NASKI-kapteeni Joona Hiltusen kasetti ei kestänyt painetta ja mies koukkasi itsensä niin ikään kahden minuutin istunnolle.

Titaanit käytti häikäilemättömästi hyödykseen kaukalossa lisääntyneen tilan, sillä Aapo Lampinen pääsi ampumaan tiukan taiston päätöslukemiksi 1-3 vain 54 sekuntia ennen summerin soimista.

NASKI yritti vielä tämän jälkeen epätoivoisesti päästä peliin mukaan ottamalla maalivahtinsa Samu Sillgrenin vaihtoaition puolelle ja hakemalla kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta mikään ei enää muuttanut sitä tosiasiaa, että sininutut kävivät harjaamassa mukaansa kolme todella arvokasta sarjapistettä Pajulahden jäähallin lauantai-illasta.

Neljännen perättäisen voittonsa myötä Titaanit vankisti entisestään otettaan runkosarjan 2. sijasta, sillä eroa takana kärkkyvään Kiekko-Vantaa Itään on nyt viisi pistettä.

Se tarkoittaa sitä, että lohipaidoille ei riitä edes täysi pistepotti jäljellä olevista kahdesta pelistään, mikäli kotkalaiset kykenevät runkosarjan päätöskierroksella ottamaan HAKI:lta matkaansa kaksi lisätäkyä.

Titaanit Akatemian valmentaja Toni Lahtea illan taisteluvoitto sekä täysin omissa käsissä oleva sarjatilanne miellytti erityisen paljon.

– Pakko myöntää, että näin makean ryöstöretken jälkeen suussa maistuu hiivaisen vivahteikas ja voittoisa maku!

Lahdella oli myös sotasuunnitelma valmiina sen suhteen, miten sininuttujen viikonloppu jatkuu tästä edespäin.

– Lauantai-ilta jatkuu joukkueen osalta pienellä loppuverryttelyllä, jonka jälkeen lähdemme taittamaan paluutaivalta kohti kaunista Kymiä, titaanipiiskuri tunnelmoi.

Titaanit Akatemia päättää II-divisioonan lohko 1:sen runkosarjarupeamansa tasan viikon päästä lauantaina (14.2.), kun sininutut matkaavat Nummelan jäähalliin, jossa vastaan asettuu kello 19:20 alkavassa koitoksessa HAKI.