Salamat jallitti sininuttuja voittolaukauksilla

7.11.2014

Kuten Titaanien tehotykki Aapo Lampisen ilmeestä näkyy, ei tappio Salamoille ainakaan mansikoilta maistunut.
Kuten Titaanien tehotykki Aapo Lampisen ilmeestä näkyy, ei tappio Salamoille ainakaan mansikoilta maistunut.

Kansallisesta Nenäpäivästä muodostui Titaanit Akatemialle virallinen nenään ottopäivä. Kirkkonummella vierailleiden sininuttujen neljän ottelun mittainen voittoputki napsahti sen myötä poikki, sillä kotkalaiset joutuivat antautumaan lopulta aina voittolaukauskilpailuun venyneessä taistossa kotijoukkue HCK Salamoille maalein 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0).

HCK Salamat – Titaanit Akatemia 3-2 vl (0-1, 2-1, 0-0, 0-0)

15:58 0-1 Ville Valli YV
23:30 1-1 Mikko Junno (Aku Aario)
29:13 2-1 Iippo Suutarinen (Tomi Koskinen, Ari Katavisto)
37:12 2-2 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen) TV
65:00 3-2 Juuso Mansikkamäki VL VoM

Maalivahdit:

HCK Salamat – Lauri Kokko 19+17+12+6= 54 torjuntaa
Titaanit Akatemia – Eero Vilkas 8+11+6+2= 27 torjuntaa

Jäähyt:

HCK Salamat 5 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit Akatemia 6 x 2min= 12min

Toisensa viimeksi kevään 2008 Mestis-karsinnoissa kohdanneiden Titaanien ja Salamoiden jälleennäkemisestä muodostui lopulta tiukka vääntö, jossa ”Rautaliigan” sarjataulukon näyttämät voimasuhteet päästiin heittämään klassisesti romukopan puolelle.

Neljän voiton putkessa ja muutenkin hyvässä myötäisessä Kirkkonummelle matkanneet sininutut saivat nimittäin vastaansa rautaisella kokemuksella marinoidun salamanipun, joka onnistui aiheuttamaan vierailleen harmaiden hiusten ohella myös kuluvan kauden neljännen tappion.

Varuboden Areenan tunnetusti erittäin pienessä askissa mitellyn kamppailun aikana Titaanit piti totuttuun tapaan enemmän kiekkoa ja laukoi siihen päälle selkeästi isäntiään ahnaammin, mutta Salamoiden maalilla seissyt Lauri Kokko ei jatkuvasta kumisateesta juuri hätkähtänyt.

– En nyt suoralta kädeltä voi sanoa, että torjuntamäärä olisi pelkästään vastustajan maalivahdin hyvyyttä, pikemminkin kaveri ei vain ehtinyt tulituksemme alta pois, kommentoi perjantai-iltana kotkalaisjoukkueen peliä johtanut Jari Multanen.

Kyllähän Kokko välillä torjui hienoisella tuurillakin, mutta iso hatunnosto peräti 54 kertaa kahinan aikana kiekon tielle venyneelle häkkärille täytyy siitä huolimatta antaa, sillä hän oli suurin yksittäinen syy sille, että peli ylipäänsä jatkoajalle saati voittolaukauskilpailuun asti venyi.

Hieman jopa puolin ja toisin tunnustelevankin tuntuisessa avauserässä sininutut onnistuivat tekemään ottelun avausmaalin, kun Ville Valli löysi Kokon suojista kiekon mentävän aukon ja vei sen myötä vieraat ylivoimalla 0-1-johtoon.

Tekopaikkoja lisäosumiinkin kyllä piisasi, mutta Titaaneita tuntui pitkästä aikaa vaivaavan pienehkö ”tiikerinsilmän” puute maalipaikoissa. Samaa mieltä oli titaaniluotsi Multanen.

– Meillä oli taas ihan riittävä määrä maalipaikkoja pelin voittamiseksi, mutta viimeistelymme oli tehotonta, Multanen harmitteli.

”Pelillisesti ehyin esityksemme”

Jos Titaanien muutoin varsin mallikelpoisesta pelaamisesta haluaa perjantain osalta hakea parannettavaa, löytyi se toisen erän avauspuolikkaan aikana kaukalossa nähdyistä tapahtumista.

Salamat nimittäin onnistui ensiksi hilaamaan itsensä tasoihin, kun Mikko Junno karkasi puolittaisen vaihtovirheen seurauksena läpiajoon.

Titaanivahti Eero Vilkas sai kilpensä osittain Junnon terävän rannekudin tielle, mutta kiekko pomppasi siitä huolimatta kaaressa häkkiin.

1-1-tasoituksen jälkeen suurinta roolia pelin tiimellyksessä pääsivät puolestaan ottamaan aina yhtä ”ihanat” Suutariset, joista isoveli Immo nappasi ensiksi täysin typerän väkivaltaisuuskakkosen ja tirautti siihen päälle vielä muutaman kyyneleen, jonka myötä ottelun tuomaristo palkitsi miehen 10 minuutin käytösrangaistuksella.

Sen jälkeen olikin sitten vuorossa pikkuveli Iippo, joka kärsi velipoikansa kakkosen ja suoraan jäähyaitiosta vapauduttuaan kävi iskemässä pelivälineen toistamiseen titaanimaaliin Ari Kataviston nappipassista.

Isäntien siirryttyä johtoasemaan joutuivat sininututkin hetken aikaa vetämään henkeä ja punomaan uusia juonia.

Pienimuotoinen tuumaustauko kantoi lopulta hedelmää vajaat kolme minuuttia ennen toista erätaukoa, kun Tomi Inkinen otti kaksi tyylipuhdasta 100-0-aloitusvoittoa.

Ensimmäisellä kerralla Aapo Lampisen kuti napsahti Salamat-vahti Kokon hanskaan, mutta heti perään seurannut uusi yritys venytti nätisti kotijoukkueen maaliverkon kireälle.

2-2-maalin jälkeen Titaaneilla oli vielä huippupaikka siirtyä jälleen johtoon, kun Joni Jokilaa rikottiin läpiajossa, mutta Lauri Kokko nollasi titaanikapteenin patenttiharhautuksen tyylikkäästi hetkeä myöhemmin nähdyssä rangaistuslaukauksessa.

Vieraiden selkeänä tavoitteena oli luistella ja taklata kolmannessa erässä mehut pois isännistään, mutta toisin kuitenkin kävi.

Salamat nimittäin sinnitteli kelvollisesti kotkalaisten vauhdissa mukana ja tarjoutuipa isännille todellinen loistomestarin pelin voittamiseen, sillä Titaanit otti kaksi perättäistä rangaistusta, jonka ansiosta kirkkonummelaiset pääsivät pelaamaan 48 sekuntia viidellä kolmea vastaan.

Sininutut kuitenkin taistelivat uhrautuvasti alivoimansa pois kellosta ja kun lopussa ei enää maalipaikoilla mässäilty, oli edessä aina yhtä arvaamaton jatkoaika.

Äkkikuolema-periaatteella pelatun vitosen aikana Titaanit sai hakea voittomaalia miesylivoimalla Juuso Mansikkamäen koukattua itsensä istunnolle, mutta vieraat eivät saaneet oikein mitään mainittavaa aikaiseksi.

Mansikkamäki saikin lopulta nousta antisankaruuden porteilta illan juhlituksi ratkaisijaksi, kun mies taituroi jatkoaikaa seuranneessa voittolaukauskilpailussa ratkaisevan yrityksen ohi titaanivahti Eero Vilkkaan, taaten näin Salamoille kaksi arvokasta sarjapistettä Titaanien suureksi harmiksi.

Vaikka kotkalaiset kirvelevän tappion Kirkkonummella kokivatkin, oli titaanipiiskuri Jari Multanen siitä huolimatta varsin positiivisella tuulella.

– Tappiosta huolimatta tämä oli pelillisesti ehkäpä kuluvan kauden ehyin esityksemme, Multanen mietiskeli.

Kokeneelta kiekkomieheltä löytyi sanottavaa myös Titaanien perjantai-iltaisesta vastustajasta, joka voitosta huolimatta köllöttää edelleen ”Rautaliigan” Etelä-lohkon jumbopaikalla.

– Salamoista on se sanottava, että joukkue tulee aivan varmasti nousemaan sarjan pohjalta ylöspäin. Tämänhetkinen sijoitus nimittäin valehtelee heidän kohdallaan todella paljon, Multanen kehaisi.

Kovin pitkää aikaa Titaanit ei Salamoille kärsittyä tappiota voi märehtiä, sillä kotkalaiset ovat uudemman kerran ”tulessa” reilun 20 tunnin päästä, sininuttujen matkaillessa faniporukkansa siivittämänä Nastolaan.

– Jos me huomenna pystymme pelaamaan samalla tavalla kuin tänään, niin siinä ei tule olemaan kahta sanaa kumpi kyseisen taiston nimiinsä vie, päätti Multanen juttutuokion itsevarmaan tyyliinsä.

Titaanit Akatemian taistelu II-divisioonan lohko 1:sessä jatkuu heti huomenna lauantaina (8.11.), kun sininutut matkaavat faniporukan kera Nastolassa sijaitsevaan Pajulahden jäähalliin, jossa vastaan asettuu kello 17:30 alkavassa koitoksessa NASKI.