Old time hockey – like Eddie Shore!

12.10.2013

Maalijyvänsä vihdoin ja viimein löytänyt titaanikapteeni Aapo Lampinen vastasi lauantai-illan näyttävimmästä osumasta.
Maalijyvänsä vihdoin ja viimein löytänyt titaanikapteeni Aapo Lampinen vastasi lauantai-illan näyttävimmästä osumasta.

Haminan kuuma lauantai-ilta tarjosi 471 katsojalle todella vauhdikkaan ja III-divisioonatasolle kovatasoisen kiekkonäytöksen. Niin kotijoukkue Kiekkoympyrät kuin vierailevana yhdistelmänä kaukalossa esiintynyt Titaanit Akatemia väänsivät alusta aina kamppailun jännittävään loppuun asti tosissaan ottelun voitosta. Päätöslukemat kirjattiin lopulta punanuttujen kannalta makeaan muotoon 4-5 (1-1, 1-2, 2-2).

Kiekkoympyrät – Titaanit Akatemia 4-5 (1-1, 1-2, 2-2)

07:43 0-1 Tomi Inkinen (Antti Kutvonen, Antti Jormakka) YV
18:46 1-1 Jari Siira (Ville Hämäläinen, Roope Eerola) YV
23:35 1-2 Aapo Lampinen (Tomi Inkinen, Antti Kutvonen) SR
33:14 2-2 Roope Eerola (Niko Suuronen)
34:35 2-3 Miika Vihavainen (Antti Jormakka, Marko Puhakka)
48:00 3-3 Jari Siira (Ville Hämäläinen, Roope Eerola) YV
50:12 3-4 Aapo Lampinen (Antti Kutvonen, Niilo Pussinen)
57:18 3-5 Antti Jormakka (Marko Puhakka, Miika Vihavainen) VoM
59:03 4-5 Roope Eerola (Niko Suuronen)

Maalivahdit:

Kiekkoympyrät – Jani Lavonen 9+27+16= 52 torjuntaa (pois 59:22-60:00)
Titaanit Akatemia – Niilo Pussinen 9+3+11= 23 torjuntaa

Jäähyt:

Kiekkoympyrät 6 x 2min= 12min
Titaanit Akatemia 6 x 2min= 12min

Viimeksi reilut kolme vuotta takaperin Haminan jäähallissa väännetty haminalaisten ja kotkalaisten välinen heimosota sai todellakin arvoisensa toisinnon lokakuisessa lauantai-illassa.

Kovassa vireessä ollut sarjajohtaja KY oli saanut houkuteltua osin Titaanit Akatemian avittamana paikalle seurahistorian ennätysyleisön – 471 katsojaa, jotka pitivätkin heti aloituskiekosta lähtien hurjaa meteliä.

Ottelun alku tosin viivästyi hieman, kun niin koti- kuin vierasjoukkue, tuomarit sekä katsojat kunnioittivat minuutin hiljaisella hetkellä viikolla menehtyneen SaiPa-juniorin muistoa.

Harras alkutunnelma unohtui kuitenkin varsin nopeasti valko- ja punapaitojen alkaessa kisata paremmuudesta kapeaakin kapeammassa Haminan askissa.

– Tällaisia pelejä tarvitaan ehdottomasti lisää tälle tasolle! Tuollainen pelaaminen uppoaa yleisöön ja myös pelaajat joutuvat pistämään itsensä täysillä likoon jokaisessa tilanteessa, hehkutti Titaanit Akatemian pääpiiskuri Marko Oksanen.

Taistosta ei tosiaankaan puuttunut juuri mitään kovatasoisen jääkiekko-ottelun elementtejä, sillä miestä otettiin rehdisti, mutta kovaa lähes taukoamatta ja niin KY-maalilla kiekkoja torjunut Jani Lavonen kuin punanutturysällä hikoillut Niilo Pussinen saivat pistää tämän tästä parastaan pitääkseen maalinsa puhtaina.

Titaanileirissä oli osattu ennakolta varautua isäntien kovaan alkurynnistykseen ja siitä selvittyään kotkalaiset ottivatkin ottelussa tahtipuikon haltuunsa Tomi Inkisen ylivoimalla maalin kulmalta napauttamalla 0-1-johtomaalilla.

– Varoitin ennakkoon omaa joukkuettani, että KY tulee kovalla uskolla ja energialla heti alusta asti neljän kentän voimin päälle – ja niin myös tapahtui, mutta olimme kuitenkin valmiita siihen vastaamaan, Oksanen sanaili.

Kamppailun tasaisuudesta kertoo jotain se, että vieraiden viedessä peliä ja hallitessa pääosin kiekkoa sekä tulittaessa vulkanoitua kuminpalasta kohti KY-vahti Lavosta, tehtiin maaleja kuitenkin veljellisesti vuorotahtiin.

Avauserän lopulla päivänvalonsa saaneen KY:n 1-1-pakkopelitasoituksen piiskasi siniviivalta ex-titaani Jari Siira, johon oman vastauksensa antoi heti toisen erän alkajaisiksi pahantekoon päässyt punanuttujen Aapo Lampinen.

Haminalaiset kuitenkin roikkuivat herkeämättä kotkalaisten menossa mukana ja niin vain toinen ex-titaani Roope Eerola pääsi pistämään pelin jälleen tasoihin digitaalien pysähtyessä aikaan 33:14.

Kauaa ei Kiekkoympyrät saanut tasoitusmaalia juhlia, sillä Miika Vihavainen vei Akatemian kolmannen kerran johtoon vain vajaat puolitoista minuuttia 2-2-maalista.

“Olimme tänään hieman vastustajaa parempia”

Naapurikaupunkien kiekkosoturien välinen tuima taisto sai arvoisensa päätöksen viimeisen kaksikymppisen aikana, jossa kumpikaan osapuoli ei halunnut antaa tuumaakaan vastapuolelle periksi, siitä täysin palkein tappelematta.

Loistavasti läpi kamppailun mukana elänyt yleisö sai ensiksi huutaa äänensä käheäksi Jari Siiran illan toisen henkilökohtaisen onnistumisen myötä, mutta Aapo Lampinen kuittasi jälleen KY:n tasoituksen todellisella ”pyttykerho-osumalla”.

3-4-maalissa Lampinen sai kiekon omalla sinisellä Antti Kutvoselta polkaisten samalla täyteen vauhtiin. Seuraavaksi ”Ankkalinnan Ned Braden” höpötti yksykkösessä vastassa olleen haminalaispuolustajan aivan täydellisesti kebab-kioskille ja päätti lopulta pistonsa tarkkaakin tarkempaan kutiin, joka lennätti kumimuikun KY-rysän oikeaan yläkulmaan ohi voimattoman Jani Lavosen.

Kun vielä Antti Jormakka lisäsi punanuttujen johdon hetkeä myöhemmin kahden maalin mittaiseksi, alkoi varmasti suurin osa hallissa olleista ihmisistä uskoa homman olevan taputeltu.

Mutta mitä vielä – Akatemian heikko pelaaminen hyökkäyssiniviivalla, syötönkatko ja nopea vastaisku avasivat paikan Roope Eerolalle 4-5-maalin tekoon.

– Kahden maalin johtoasemassa meidän olisi pitänyt pelata hieman nöyremmin, mutta sitä nöyryyttä on kokoajan pelaamiseen haettu ja kokoajan parempaan päin olemme menossa, kommentoi titaanikäskijä Marko Oksanen.

Kavennusosuman jälkeen peliin jäi aikaa jäljelle 57 sekuntia, jonka punanutut kuluttivat hallitusti loppuun päästen näin ollen juhlimaan neljättä perättäistä ja joukkueen samalla Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjan piikkipaikalle nostanutta voittoa.

– Mielestäni olimme tänään muutamissa asioissa hieman vastustajaa parempia ja se riitti voittoon, Oksanen tuumi.

Kysyttäessä tarkennusta siihen, millä osa-alueilla Akatemia oli Kiekkoympyröitä parempi, latasi titaaniluotsi vastauksen kuin apteekin hyllyltä konsanaan.

– Maalinteossa olimme tietenkin parempia, mutta kyllähän tuo meidän liike oli pääsääntöisesti kaveria parempaa, Oksanen totesi.

– Välillä toki jäimme hieman turhaan seisoskelemaan, mutta kun saimme liikkeen vaaditulle tasolle, niin veimme peliä aika selkeästi nimiimme etenkin hyökkäyspäässä.

Akatemia oli matkassa 10 kokeneemman ja yhdeksän A-juniori-ikäisen pelaajan turvin, jotka muodostivatkin yhdessä varsin toimivan cocktailin.

– Kyllähän meidän nuorempi kaarti osoitti tänään, että he pystyvät pelaamaan myös näitä pelejä, vaikka haaste kovenee – ja tottahan toki kärkipelaajat ottivat tänään sen roolin kantaakseen, mikä heidän kuuluukin kantaa, tokaisi punanuttujen päävalmentaja Oksanen antaen samaan hengenvetoon ison kiitoksen myös maalivahti Niilo Pussiselle.

– Niilo oli maalillaan, muutamasta takaiskusta huolimatta, tasaisen hyvä.

Titaanit Akatemian taistelu Kymi-Saimaan alueen III-divisioonan alkusarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (13.10.), kun punanutut matkaavat Imatralle, jossa kello 15:30 alkavassa kamppailussa vastaan asettuu Ketterä/SiU.