”Totta kai tuloskuntoa täytyy lähteä parantamaan”

5.9.2023

Titaanit lähtee kuluvan viikon harjoitusotteluissaan lyömään kapuloita vuorenvarmasti kovat haasteet punanutuille tarjoavien Huntersin ja Haukkojen rattaisiin.
Titaanit lähtee kuluvan viikon harjoitusotteluissaan lyömään kapuloita vuorenvarmasti kovat haasteet punanutuille tarjoavien Huntersin ja Haukkojen rattaisiin.

Tulosten valossa hienoista vuoristorataa sarjakauteen tähtäävän valmistautumisjaksonsa aikana huristellut Titaanit kiekkoilee kuluvan viikon aikana vielä kaksi erittäin oivaa harjoituskoitosta. Punanutut saavat nimittäin poikkeuksellisesti Haminan jäähallissa vastaansa asettuvat Porvoon Huntersin ja Järvenpään Haukat, jotka kumpainenkin ovat kotkalaisille sekä tuttuja vihulaisia että todella laadukkaita haasteita oman tason perinpohjaiseen mittaamiseen.

Vaasan Koulunäkki Areenan venyneen laattaremontin vuoksi hieman normaalista poikkeavissa olosuhteissa niin harjoittelemaan kuin pelaamaankin tähän mennessä päässyt Titaanit ei ole halunnut ulkopuolisten häiriötekijöiden liiemmin sotkea omaa Suomi-sarjan runkosarjaan valmistautumistaan.

Vaikka tulokset ovatkin vielä antaneet odottaa itseään, haluaa punanuttujen pääkäskijä Max Walther hakea ennen kaikkea positiivisen tulo- ja näkökulman jo pelattuihin harjoitusotteluihin.

– Olemme saaneet joukkueen kanssa arvokkaita yhteisiä kokemuksia tähän mennessä pelatuissa harjoitusotteluissa, Walther toteaa ykskantaan.

– Minä olen nähnyt miten pelaajat tosipaikassa toimivat ja vastavuoroisesti pelaajat ovat oppineet tuntemaan minun toimintatapojani pelitilanteissa.

Titaanien kolme pelattua harjoituspeliä ovat jokainen olleet toisistaan täysin poikkeavia kuusikymmenminuuttisia, joista vain yksi eli kahta sarjaporrasta alempana vaikuttavaa Kiekkoympyröitä vastaan käyty kahina on päättynyt kotkalaisten voittoon.

Suomi-sarjan kilpakumppaneille kärsityistä tappioista huolimatta punanuttupiiskuri Walther näkee jokaisen pelatun matsin palvelleen omiensa valmistautumista kohti runkosarjan aloitusta.

– Kaikki ovat olleet aika erilaisia otteluita ja hyvä niin, sillä näen sen selkeästi parempana vaihtoehtona, sillä olemme saaneet jokaisesta pelistä omanlaisiaan oppeja sekä näkemystä siitä, mihin suuntaan olemme oman pelaamisemme suhteen menossa, ”Mäkkäri” toteaa.

– Olemme mielestäni nostaneet tekemisemme tasoa kokoajan ja vaikka pelaamisessamme onkin vielä paljon kehitettävää, on siinä näkynyt myös selkeästi niitä asioita, joita olemme harjoituksissa yhdessä jumpanneet.

Voittaminen on tunnetusti keskimäärin mukavampaa puuhaa kuin häviäminen, oli sitten kyseessä pihapeli, harjoituspeli tai sarjapeli.

Tästä syystä Titaanien tarkoituksensa onkin päästä myös oman sarjatason vastustajia vastaan pelattaessa makustelemaan voittojen mukanaan tuomaa hyvänolontunnetta, sillä reilun viikon päästä onkin jo tosi kyseessä ja arvokkaat sarjapisteet illasta toiseen taas jaossa.

– Totta kai tuloskuntoa täytyy lähteä parantamaan, sillä enää ei ole kovin pitkä aika, kun peleistä aletaan taas jakaa pisteitä, Walther muistuttaa.

Peräpää tukkoon – avain menestykseen?

Titaanit uusi niin valmennuksensa kuin osan miehistöstäänkin kuluneen kesän aikana, jonka myötä myös kotkalaisjoukkueen pelitapa on kokenut selkeän muutoksen edeltävästä.

Sen myötä eritoten tuloksellinen anti harjoitustaistoissa on antanut vielä odotuttaa itseään, mutta tietyt pelilliset osa-alueet ja niiden vaatimat korjausliikkeet ovat sitä vastoin tulleet jo varsin hyvin esiin.

Varsinkin punanuttujen oma pää on vuotanut aivan liikaa, josta osoituksena suomisarjalaisvihulaiset eli Hunters ja Haukat ovat nuijineet kumimuikkua titaaninuottaa peräti 15 kertaa 120 minuutin tahkoamisen aikana.

Alaastematematiikalla Titaanien päästettyjen maalien keskiarvo on harjoituspeleissä oman sarjatason joukkueiden kanssa miteltäessä ollut varsin rouhea seitsemän ja puoli, jolla ei kyllä kovin usein pelejä ikävä kyllä omiin nimiin harjata.

– Onhan se [päästettyjen maalien lukema] todella raju ja tuollaisella päästettyjen maalien määrällä, emme tule kyllä yhden yhtä pistettä sarjassa itsellemme sarjapeleissä saamaan, tuumaa punanuttujen päävalmentaja Max Walther.

Juuri tästä syystä Walther aikookin kiinnittää jatkossa entistä suuremman huomion joukkueensa harjoittelussa oman peräpään pitävyyteen, sillä hyökkääminen kotkalaisilta kyllä luonnistuu jo nyt varsin mukavasti.

– Iso fokuksemme on jo kuluvan kuin myös tulevienkin viikkojen osalta keskittynyt puolustuspelaamiseen sekä sen jykevöittämiseen, ”Mäkkäri” selventää.

– On paljon pieniä puolustuspelillisiä asioita, joissa voimme jatkossa parantaa ja joita pystymme selkiyttämään ja olemaan näin ollen aiempaa fiksumpia.

– Hyökkäyspelaamisemme tulee kyllä kantamaan, siitä minulla ei ole mitään epäilyksiä – juuri siksi haluankin rakentaa pelaamisemme vahvan puolustamisen varaan, titaaniluotsi alleviivaa.

Ihan jo siinäkin mielessä harjoitusottelurupeaman päättävät kamppailut niin Pekka Siikalan ohjastaman Huntersin kuin Mikko Juutilaisen liidaaman Haukkojen kanssa toimivat erittäin hyviä testeinä Titaanien puolustuspelaamiselle ja oman maalin varjelulle, sillä niin porvoolaiset kuin järvenpääläisetkin tullevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuulumaan Suomi-sarjan ylempään kastiin eli toisin sanoen juurikin sille tasolle, johon myös punanutut haluavat itsensä nostaa.

– Hienoa, että pääsemme viimeistelemään pelikuntomme kahta erittäin laadukasta suomisarjajoukkuetta vastaan, kotkalaiskäskyttäjä Walther myhäilee.

– On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon olemme tässä harjoituskauden aikana menneet pelillisesti eteenpäin ja miten hyvin kykenemme Huntersin sekä Haukat haastamaan.

Keskiviikkona saati perjantaina ei ole pisteitä jaossa, mutta Titaanit haluaa siitä huolimatta kaataa ”rakkaat” kiistakumppaninsa ja maksella samalla aiemmista kohtaamisista kertyneet kalavelat korkojen kera takaisin.

– Tarkoitus on petrata selkeästi siitä, millä tavoin olemme aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissamme pelanneet ja päästä sen myötä heti pelien alusta lähtien paremmin kiinni siihen kuuluisaan omaan tekemiseemme, Walther tokaisee loppukaneetikseen.

Titaanien ja Huntersin välinen harjoitusottelu polkaistaan Haminan jäähallissa keskiviikkona (6.9.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!

Perjantaina (8.9.) Titaanit puolestaan testaa Haminan jäähalliin vieraaksi saapuvan Haukkojen pelivireen harjoituskahinassa, joka pyörähtää käyntiin kello 19:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!