Titaanit väisti ison luodin

18.11.2023

Kuten kuvassa 5-2-täysosumaa juhlivien titaanipelaajien hymyistä voinee havaita, oli Riemun kaataminen kotikaukalossa punanutuille ensiarvoisen tärkeä asia.
Kuten kuvassa 5-2-täysosumaa juhlivien titaanipelaajien hymyistä voinee havaita, oli Riemun kaataminen kotikaukalossa punanutuille ensiarvoisen tärkeä asia.

Joukkueurheilussa, johon jääkiekko lajina eittämättä kuuluu, voit aina silloin tällöin voittaa yksittäisen pelin, vaikket välttämättä olisi sen aikana kokonaisvaltaisesti se parempi osapuoli. Juuri näin kävi lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa, jonka tiimellyksessä todella ison ja vieläpä suoraan kohti ammutun luodin lopulta väistänyt Titaanit pääsi juhlimaan vieraisilla käyneen Liikunnan Riemun kustannuksella paluutaan takaisin voittokantaan maalein 5-3 (1-0, 1-1, 3-2).

Titaanit – Riemu 5-3 (1-0, 1-1, 3-2)

03:32 1-0 Simo Kauppinen
21:35 2-0 Veeti Kaplas (Eetu Vanhamaa, Miika Herrala)

28:10 2-1 Joel Järvenpää (Léo Heikkinen, Matias Rauvola) YV
40:14 3-1 Leevi Laine (Vili Kolsi, Jaami Jokinen)
45:19 3-2 Léo Heikkinen (Matias Rauvola, Joel Järvenpää) YV
48:10 4-2 Vili Kolsi (Santeri Salminen, Miika Herrala) YV VoM
51:46 5-2 Aleksi Kettunen (Michael Pereira)

57:07 5-3 Matias Rauvola (Arttu Flinck, Santeri Voutilainen)

Maalivahdit:

Titaanit – Niko Tammi 12+16+9= 37 torjuntaa
Riemu – Juuso Laukkanen 15+8+12= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Riemu 4 x 2min= 8min

Edeltävänä viikonloppuna kuluvan kauden pelillisen ja miksei myös osittain asenteellisenkin pohjakosketuksensa Savonlinnassa ottanut Titaanit hyökkäsi lauantaiseen kotiotteluunsa tavoitteenaan oman peli-ilmeensä kirkastamisen ohella pikainen paluu takaisin voittokantaan.

Jälkimmäisessä päämäärässä punanutut lopulta myös onnistuivat, sillä Kotkassa vieraillut Liikunnan Riemu polvistui punanuttujen edessä 5-3-lukemin, mutta tyyli jolla tuiki tärkeät sarjapisteet titaanimiehistön pussukkaan irtosivat, ei lämmittänyt alkuunkaan kotijoukkueen päävalmentajan Max Waltherin mieltä.

– Tekemisemme oli kaikin puolin erittäin laiskaa – olimme eritoten tunnetasolla todella vajaita, Walther summasi.

– Voitosta huolimatta meillä on toistamiseen lyhyen ajan sisään edessä syväanalyysin tekeminen ja joukkuepalaverin pitäminen paikka.

Titaanit kirvelevältä tappiolta ja sitä aina seuraavalta alakulolta pelasti tehokas viimeistely, johon hurjasti taistellut, mutta samaten myös kahmalokaupalla virheitä tehnyt Riemu ei kyennyt kunnolla vastaamaan.

Sen sijaan juuri asennepuolella punanutut jäivät monta kilometriä jälkeen vierasjoukkueena Vaasan Koulunäkki Areenalla esiintyneistä jyväskyläläisistä.

– En nyt äkkiseltään mitään yksittäistä syytä keksi heikkoon peliesitykseemme, mutta kyllä tässä taas joutuu varmasti vähän valvomaan ja miettimään, että mikä mättää, ”Mäkkäri” hymähti harmistuneena.

– Loppuviimeksi tämä on kuitenkin meidän kaikkien yhteinen juttu – sen myötä pitää pelaajienkin kanssa keskustella sekä kysellä, miksei homma luista?

Jos oli kotkalaismiehistön tekeminen lähestulkoon kauttaaltaan vajaata, halusi titaanikäskijä antaa muutamille herroille puhtaat paperit Riemu-kamppailusta.

– Nelosvitjalle ja heidän läpi pelin esittämälleen työmoraalilleen nostan isosti hattua – Valtteri Tammisen, Toni-Pekka Hämäläisen sekä Eetu Laurinantin muodostama hyökkäystrio teki hartiavoimin hommia ja pelasi muutenkin todella simppelin nöyrää lätkää, Walther suitsutti.

Vaihdosta toiseen pelin painopisteen vastapuolen päätyyn painaneen sekä rehvakkaasti röyhineen hyökkääjäkolmikon lisäksi myös titaanimaalia vartioinut ja yhteensä 37 kertaa kiekon tielle iltapuhteensa tuoksinassa ehtinyt Niko Tammi sai osakseen ansaitut kehut.

– Tammi oli jälleen kerran mies paikallaan maalitolppien välissä – hän antaa meille kyllä jok’ikinen ilta mahdollisuuden pärjätä ja voittaa pelejä, kotkalaiskäskijä alleviivasi.

– Tänään ”Taisto” piti meidän vaikeilla hetkillä pelissä kiinni, joten onhan se kyllä vaan erinomainen asia, että meillä on riveissämme tuon tason maalivahti!

”En ole tyytyväinen mihinkään muuhun kuin siihen, että saimme kolme sarjapistettä”

Tehokkaan viimeistelyn lisäksi Titaanien lauantai-iltaisen kotivoiton takeena oli kuhunkin erään saatu ”lentävä lähtö”, joiden aikana punanutut viimeistelivät lopulta yli puolet illan täysosumistaan.

Avausmaalissa Riemu-puolustajan hassin hyökkäyssiniviivalla hyväkseen käyttänyt ja läpiajoon sen myötä kirmannut Simo Kauppinen ei jättänyt laukauksellaan mitään mahdollisuuksia jyväskyläläisveskari Juuso Laukkaselle torjuntaan.

Kyseinen temppu oli, harmi kyllä, koko ensimmäisen erän ainoa valonpilkahdus punanuttujen pelaamisessa sillä sen jälkeen selät suoristuivat ja isännät mitä ilmeisimmin alkoivat luulemaan, että voitto löpsähtää kyllä tästä tilille, aivan kuten ex-presidentti Koiviston Manulle illallinen.

– Tulimme peliin hyvin sisään – taklasimme ja olimme muutenkin erittäin aktiivisia, jonka avulla saimme siirrettyä paineen kaverin kenttäpäätyyn, totesi Titaanien päävalmentaja Max Walther.

– Siinäpä se hyvä suorittaminen sitten meidän osaltamme oikeastaan olikin.

Titaanien lähinnä tyytyessä odottelemaan mitä tuleman pitää, pyrki vierasryöstöaikeissa ollut Riemu toteuttamaan tavoitettaan mitä parhaimmissa määrin, mutta jyväskyläläisten kannalta harmillista oli se, että kotkalaishäkkäri Niko Tammi oli toden totta pelin päällä ja torjui järjestelmällisesti vieraiden lähentelyt pois päiväjärjestyksestä.

Jos jäi ensimmäisen erän suorittaminen Titaaneilta alkua lukuunottamatta piippuun, niin samat sävelet soivat uruissa myös keskimmäisen kaksikymppisen aikana.

Punanuttujen onnistui jälleen heti kättelyssä iskeä kiekko kertaalleen Riemun nuottaan Veeti Kaplaksen taidokkaan ohjauksen siivittämänä, mutta siihen ne hyvät asiat sitten taas jäivätkin.

Vierasjoukkue sitä vastoin jatkoi kovaa taisteluaan sekä yrittämistään, saaden siitä lopulta myös ansaitun palkinnon, kun Joel Järvenpää pääsi lakaisemaan ylivoimapelin päätteeksi valotaululle 2-1-kavennuksen, joka killui siellä kuin ihmeen kaupalla aina toiselle erätauolle saakka.

– Avauserässä olimme alkua lukuunottamatta vartin verran vain pellailemassa ja toisessa erässä emme sitten edes sitäkään, Walther puuskahti tyytymättömänä.

– Pelaamisemme oli pelkkää kellumista eli lähinnä vain tyydyimme odottelemaan, että milloin tulee maali taikka jäähy ja koska on minun vuoroni mennä kaukaloon.

Kolmanteen erään maalin johtoasemasta pääsemään lähteneet kotkalaiset olivat erätauon aikana käyneet tiukkasävytteistä keskustelua pukuhuoneensa uumenissa siitä, minkälaisen muistijäljen joukkue haluaa ottelua seuraamassa olleille vajaalle 400 katsojalle itsestään jättää.

Mitä ilmeisimmin puheet myös tepsivät, sillä Titaanit tuli päätöserään selkeästi terhakammin ja iski jo 14 sekuntin pelaamisen jälkeen Leevi Laineen toimesta maalilukemat 3-1:een.

Punanuttuja ei tuntunut edes häiritsevän Riemun hetkeä myöhemmin ylivoimalla taituroima kavennusmaali, jonka isäksi kuoriutui p-pisteen kaarelta terävällä rannelaukauksella titaaniveskari Tammen yllättänyt Matias Rauvola, sillä kotkalaiset kuittasivat vastapalloon kahden todella tärkeän ja maukkaan täysosuman kera.

Päätöserän puolenvälin tehohetki oikeastaan sinetöikin sen, kumpaan suuntaan voittovaaka oikein taipuu, sillä Vili Kolsin ylivoimalla maalin edustalta sisään survoma ja Aleksi Kettusen miinuskulmasta Riemu-rysän kattoon laukoma nyytti venyttivät maalieron joukkueiden välillä niin suureksi, etteivät jyväskyläläiset enää millään ehtineet siihen jäljelle jääneiden peliminuuttien aikana vastaamaan.

Titaanienkin hivenen terästettyä omaa puolustamistaan ja Tammen poimittua yhtä vaille kaikki maalia kohti tulleet kiekot haltuunsa, päästi Vaasan Koulunäkki Areenan summeri isännät lopulta piinasta ja voitonjuhlat 5-3-lukemiin päättyneen kamppailun jälkeen olivat täten valmiit alkamaan.

– Päätöserään painotimme joukkueen arvoja pelaajille ja saimmekin hyvän startin, mutta siitä huolimatta en ole oikeastaan tyytyväinen mihinkään muuhun kuin siihen, että saimme tästä illasta taskuumme kolme sarjapistettä, tokaisi titaanipiiskuri Walther.

Vaikkei himoittu voitto punanuttujen tilille millään mallikkaalla suorittamisella tärähtänytkään, oli se siitä huolimatta erittäin arvokas lisäys kotkalaisten pistepussiin, kiitos todella tasaisena vellovan sarjatilanteen, joka jo itsessään antaa jokaiselle suomisarjalaiselle vinkin siitä, ettei ohipeleihin ole millään muotoa varaa.

Titaanileirissä onkin pieni itsetutkiskelun ja peilin edessä käymisen paikka, sillä nähdynlainen tekeminen ei tule kyllä jatkossa riittämään yhtikäs mihinkään, varsinkin kun loppuvuoden aikana Kotkaan saapuu vieraaksi toinen toistaan kovempi vierailija.

Punanuttuvalmennuksen ja miksei myös -pelaajistonkin onneksi seuraava ottelu on edessä vasta tasan kahden viikon päästä, joten nyt jos koskaan aikaa on riittävästi pistää palikat niin kaukalon kuin päänuppienkin puolella oikeaan järjestykseen.

– Tulemme käyttämään edessä olevan pelittömän jakson maksimaalisesti hyödyksemme – harjoittelemme kovaa ja laadukkaasti sekä vedämme myös sopivassa määrin happeakin, latasi kotkalaisluotsi Walther tiskiin joukkueensa tulevien viikkojen suunnitelman.

– Toivottavasti löydämme edellä mainittujen keinojen avulla takaisin sen oman pelaamisemme ja alamme suorittaa peleissä taas sarjaan vaadittavalla tasolla.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa SchalesPhoto-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan kahden viikon päästä lauantaina (2.12.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Raahe-Kiekko.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!