”Kaikki on edelleen omissa käsissämme”

18.1.2024

Titaanit ja Pyry tulevat varsin suurella todennäköisyydellä tarjoilemaan Vaasan Koulunäkki Areenalle perjantai-iltana saapuville katsojille jälleen aikamoisen kiekkospektaakkelin.
Titaanit ja Pyry tulevat varsin suurella todennäköisyydellä tarjoilemaan Vaasan Koulunäkki Areenalle perjantai-iltana saapuville katsojille jälleen aikamoisen kiekkospektaakkelin.

Vaikkei viime viikonloppuinen Pohjanmaan reissu mennytkään Titaaneilta niin sanotusti lapaan, on Max Waltherin johtamilla joukoilla edelleen loistava sauma selvittää tiensä tavoitteenaan olevaan Suomi-sarjan ylempään jatkosarjaan. Ryhtiliikkeen on kuitenkin lähdettävä käyntiin heti perjantai-iltaisesta sarjakärki-Pyryn kotikohtaamisesta, sillä vielä varsin tukevasti punanuttujen hallussa oleva paikka kuuden parhaan joukossa ei etenkään Virkiä-sukelluksen kaltaisilla peliesityksillä kovin kauaa kotkalaisten omissa kätösissä enää pysy.

Titaanien edeltävänä viikonloppuna Pohjanmaalle suuntautunut ”ryöstöretki” sai erittäin positiivissävytteisen alun sekä todella sysimustan lopun.

Vaikka kahdesta visaisesta vieraskoitoksesta punanuttujen vyölle tarttuikin kotiintuomisiksi yksi arvokas sarjapiste, ei kotkalaisleirissä liiemmin riemunkiljahduksia kuultu, kiitos täysin vihkoon menneen Virkiä-kamppailun.

Titaanien päävalmentaja Max Walther lupailikin Lapuan pimenevässä sunnuntai-illassa joukkueensa istuvan seuraavaksi yhdessä alas ja pureskelevan perinpohjin sen, miksi näin pääsi todella tärkeässä paikassa käymään.

– Kävimme pelaajiston kanssa pitkän sekä syvällisen juttutuokion Lapualla nähdyn sukelluksen syistä, jonka seurauksena ainakin minulle, ja uskon toki myös, että kaikille muillekin, jäi todella positiivinen fiilis, Walther kommentoi.

– Pelejä tulee kuitenkin tässä kohtaa kevättä eteen sen verta tiiviiseen tahtiin, että katseet on jo käännetty kaikilta osin taas eteenpäin ja meidän on jatkossa tartuttava ainoastaan niihin asioihin, joihin voimme itse edelleen vaikuttaa.

Titaanit ei tosiaankaan mollivoittoisesti sujuneesta vierasturneestaan huolimatta menettänyt oikeastaan muuta, kuin jaossa olleet sarjapisteet, sillä kotkalaisten sijoitus sarjataulukossa säilyi edelleen muuttumattomana, kun pelejä on runkosarjassa enää joukkueesta riippuen jäljellä 5-6 kappaletta.

Piste-erojen ollessa todella niukkoja yksittäistenkin pelien tuloksen nousevat kierros toisen jälkeen arvoon arvaamattomaan, joten muutamalla perättäisellä voitolla saati tappiolla voi olla todella suuri merkitys, kun jakoa aletaan tehdä ylempään sekä alempaan jatkosarjaan suuntaavien joukkueiden välillä.

– Uskon, että ihan jokainen tämän seuran värejä päällään kantava henkilö tiedostaa, mikä merkitys titaaniorganisaatiolle sinne kuuden parhaan joukkoon sijoittumisella oikein on ja se [TOP6-sijoitus] onkin tällä hetkellä meidän ainoa tavoitteemme seuraavien viiden pelimme lopputulemaksi, Walther alleviivaa.

Kuluvan kauden Suomi-sarjan runkosarja on oikeastaan sen alusta aina horisontissa siintävään hamaan loppuun saakka ollut kutkuttavankin jännittävä ja ennen kaikkea aivan tuhottoman tasainen.

Ristiinpelaamista on tapahtunut harva se ilta, eikä yksikään joukkue ole noussut pidemmäksi aikaa paremmuudellaan toisten yläpuolelle, sillä myös alkusyksyn vahvassa liidossa ollut sekä sarjakärkeen itsensä kammennut Pyrykin on viime aikoina osoittanut tavallisen kuolevaisen merkkejä.

Jotta Titaanit pystyisi toteuttamaan tavoitteensa ja sijoittumaan runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon sekä sen myötä ylempään loppusarjaan suuntaavaan revohkaan, on kotkalaisten raavittava vielä tililleen jokunen voitto sekä piste, jotteivät kiivaimmat takaa-ajajat enää voisi edes matemaattisesti punanuttuja ohittaa.

Panoksia ja paineita siis Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla piisaa, oli päällä sitten minkävärinen saati minkälaisella logolla varustettu sotisopa tahansa.

– Jäljellä olevat runkosarjapelit ovat meille iso mahdollisuus, sillä kaikki on edelleen omissa käsissämme ja meillä on hyvä sauma kiinnittää niiden avulla itsemme kuuden sakkiin sekä sen myötä lunastaa paikkamme ylempään jatkosarjaan, ”Mäkkäri” summaa.

– Tulevien kolmen viikon ja viiden pelin aikana meitä mitataankin erittäin tiukasti sen suhteen, miten hyvin pystymme tämän mahdollisuuden hyväksemme käyttämään.

Jos on punanutuilla vielä tekemistä ja taistelemista, jotta hommat kääntyisivät parhain päin, ei lisäpisteiden hamuaminen saa pääpiiskuri Waltherin mukaan käydä liian vakavamieliseksi touhuamiseksi.

– Tekemisemme ei saa missään nimessä mennä liialliseksi puristamiseksi tai pakonomaiseksi toiminnaksi, vaan meidän on pelistä toiseen löydettävä oikeanlainen lataus ja sitä kautta myös rentous suorittamiseemme.

– Meidän on niin ikään pysyttävä niissä asioissa kiinni, joihin olemme koko kuluneen kauden ajan nojanneet ja uskoa siihen, että ne kantavat hedelmää myös tiukissakin paikoissa.

Nokialainen lumi-inferno lipuu jälleen etelärannikolle

Titaanien ”viimeinen vitonen” lähtee edessä olevana viikonloppuna liikkeelle varsin osuvalla tavalla, sillä punanutut iskevät reilun kuukauden sisään toistamiseen Vaasan Koulunäkki Areenallaan yhteen vieraaksi saapuvan ja edelleen Suomi-sarjan runkosarjataulukon piikkipaikkaa hallussaan pitävän Nokian Pyryn kanssa.

Kotkalaisjoukkueen pääkäskijä Max Walther on hieman jopa yllättäenkin erittäin tyytyväinen, että Titaanit saa edeltävän pelinsä pohjakosketuksen jälkeen vastaansa sen todellisen crème de la crème-vihulaisen, sillä nyt punanuttujen taholta ei luulisi olevan pelkoa mistään vapaapäivän vietosta.

– Meidän kannalta katsottunahan se on vain ja ainoastaan hieno juttu, että pääsemme jälleen kovimman mahdollisen haasteen edessä mittaamaan omia kykyjämme sekä näkemään missä me joukkueena tällä hetkellä menemme, Walther tokaisee.

– Varsinkin viime sunnuntaisen pelin jälkeen on jopa hyvä asia, että saamme Pyryn kaltaisen kivikovan jengin vastaamme, sillä se pakottaa meidät lyömään kaiken mahdollisen osaamisemme askiin, mikäli haluamme voitto takataskussa poistua kaukalosta.

Vaikka Pyry onkin kuluvalla kaudella ollut niin voitoissa, pisteissä kuin tehdyissä maaleissakin mitattuna Suomi-sarjan ykkösheppa, ei kotkalaisleirissä kuvia aiota edelleenkään sen suuremmin kumarrella. Terve kunnioitus nimekästä ja tulivoimaista vastustajaa kohtaan on totta kai luonnollista, mutta siihen se vieraanvaraisuus sitten saakin taas kerran jäädä.

Pyrykään tuskin matkailee perjantai-iltana Kotkaan, vain siitä syystä, että peli on merkitty joukkueen kalenteriin, sillä sen verran tuoreessa muistissa nokialaisleirissäkin on varmasti vielä joukkueiden edeltävä keskinäinen taisto, joka päättyi Titaanien 5-2-voittolukemiin.

– Se oli meiltä äärimmäisen laadukas ja ehjä pelisuoritus, titaaniluotsi Walther sanailee.

– Pystyimme joulukuun alun kohtaamisessamme iskemään taktisesti fiksuihin pelillisiin asioihin ja onnistuimme hyvän työmoraalimme kautta puolustamaan todella sitkeästi omaa maaliamme sekä olimme ennen kaikkea todella aktiivisia joka puolella kaukaloa.

Lienee siis selvää, että samat lainalaisuudet ja pelitaktiset asiat ovat myös nyt arvossaan, kun punanutut lähtevät toistamaan temppuaan Toni Rautakorven valmentaman nokialaispumpun kohdalla.

– Meidän ei tarvitse lähteä muuttamaan oikeastaan yhtikäs mitään omassa tekemisessämme tai alkaa keksiä pyörää uusiksi nytkään Pyryä vastaan pelatessamme, ”Mäkkäri” tuumaa.

Titaaneille kärsimänsä tappion jälkeen Pyryn kone yskähteli varsin yllättävästi hivenen pidemmänkin aikaa ja vasta joulutauon jälkeinen SaPKo-kurmootus antoi taas viitteitä paluusta normaaliin päiväjärjestykseen.

Tästä syystä Titaanit ei pääse lähtemään kovasta kotisaldostaan huolimatta ennakkosuosikkina kamppailuun, joskaan se ei tunnu kotkalaisluotsi Waltheria liiemmin haittaavan.

– Altavastaajan asema sopii meille kuin nenä päähän – me kun kuitenkin olemme ennen kaikkea duunariporukka, joka on valmis tekemään töitä sekä laittamaan kaikkensa likoon menestyksen eteen, kotkalaisluotsi selventää.

– Ihan jo siitäkin syystä päämääränämme on tarrata perjantaisessa kotikamppailussamme kiinni niihin pelillisiin asioihin, joissa me olemme hyviä, jonka lisäksi pyrimme myös toteuttamaan säntillisesti ja koko joukkueen voimin niitä yhteisesti sopimiamme juttuja.

Pyrylle jo edeltävällä kerralla komeasti painetta antanut ja nokialaisen lumi-infernon sulattanut kotkalainen kiekkoyleisö halunnee oman suosikkijoukkueensa tavoin aivan varmasti toistaa temppunsa.

Titaanimiehistö toivookin päävalmentajansa Max Waltherin suulla Vaasan Koulunäkki Areenan lehterien pullistelevan titaanikannattajista ja muista paikallisista jääkiekkoilun ystävistä, sillä mikäpä sen parempi loppu perjantaiselle lätkämatsille olisikaan, kuin yhteiset voitonjuhlat niitä sivusta apeina seuraavien pyryläisten kustannuksella?

– Kotiyleisö ja varsinkin uskolliset kannattajamme ovat seisseet läpi kuluneen kauden hienosti takanamme sekä antaneet meille lisäbuustia erityisesti kotikaukalossa pelatessamme, ”Mäkkäri” jakaa kiitosta lehtereiltä käsin titaanipurtta eteenpäin läpi tuulen sekä tuiverruksen puhaltaville titaanifaneille.

– Kevättä kohden tuen merkitys ja sen arvo aina vain nousevat, joten tulemme myös perjantaina tarvitsemaan faniemme omakätisesti tarjoaman ”selkänojan” taaksemme Pyryä vastaan voitosta taistellessamme!

Titaanien ja Pyryn välinen Suomi-sarjan runkosarjakamppailu polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla perjantaina (19.1.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput peliin maksavat 12 ja 8 euroa – alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!