Elias Huovinen palaa punanuttuun – Karhapään ja Laakkosen lainoille jatkoa!

31.1.2024

Viime kaudella HCIK:n riveissä hyökännyt Elias Huovinen palaa takaisin miehelle jo entuudestaan erittäin tuttuun punanuttuun!
Viime kaudella HCIK:n riveissä hyökännyt Elias Huovinen palaa takaisin miehelle jo entuudestaan erittäin tuttuun punanuttuun!

Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan pitkästä aikaa kasvattiseuransa sotisopaan pukeutuvalla Elias Huovisella sekä pakkipäätään lainapestejään pidentäneillä Ilmari Karhapäällä ja Oskari Laakkosella.

Edelleen kynsin ja hampain paikasta Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa kiinni pitävä ja sen lopullista sinetöintiä tulevan viikonlopun (2.–3.2.) viimeisissä runkosarjakoitoksissaan yrittävä Titaanit on solminut loppukauden kattavan pelaajasopimuksen oman kasvattinsa Elias Huovisen kanssa.

– Huovinen kävi jo elokuussa joukkueen jäillä pitämässä tuntumaa yllä ennen Hollantiin lähtöään ja silloin jo keskustelimme hänen kanssaan mahdollisuudesta pelata kevät Titaaneissa, mikäli yhteiset intressimme vain suinkin kohtaavat, toteaa punanuttujen päävalmentaja Max Walther.

– Elias on äärimmäisen fiksu kaveri, joka tuo tullessaan monipuolista osaamista ja rautaista kokemusta miehistöömme – hän on myös täällä jo entuudestaan tuttuna kasvona ja seuran omana kasvattina erittäin tervetullut lisä joukkueemme miesvahvuuteen.

Punanutussa viimeksi nelisen vuotta takaperin nähty Huovinen, 24, on edeltävät kaudet 2020–2023 hyökkäillyt HC Indians Kaarinan riveissä Suomi-sarjassa, kun taas käynnissä olevan sesongin syyspuolisko sujui puolestaan vaihto-opiskelun sekä jääkiekkoilun merkeissä piste-per-peli –tahtiin (14. 8+6= 14p) Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Zoetermeer Pantersissa.

– Huovinen tietää tasan tarkkaan mitä Suomi-sarja pelaajalta vaatii ja sen verran olemme jo ehtineet tässä kuluvan viikon harjoitusten yhteydessä jutella, on hän valmis iskemään kaikkensa likoon ansaitakseen vakipelipaikan hyökkäyksessämme, Walther sanailee.

– Elias on näin valmentajan näkökulmasta katsottuna todella monikäyttöinen pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan niin keskellä kuin myös laidassa sekä ottamaan harteilleen minkä tahansa roolin sekä tuloksentekoyksiköissä että duunariketjuissakin.

Tuttuja lainamiehiä peräpäähän

Hyökkäyskalustonsa vahvistamisen ohella Titaanit on löytänyt vihdoin pitkään etsimänsä pelaajan myös pakkiosastolleen, sillä viime viikonlopun suomisarjakamppailuissa edukseen esiintynyt Ilmari Karhapää siirtyy loppukauden mittaisen lainasopimuksen turvin Joensuun Kiekko-Poikien Mestis-miehistöstä punanuttujen takalinjoille.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Max Walther on syystäkin tyytyväinen, jotta Titaanien pelaajapalapelissä jo hyvän tovin tyhjänä ollut ruutu on saatu vihdoin ja viimein täytettyä Karhapään, 25, muodossa.

– Olemme kutakuinkin koko syksyn ajan etsineet kissojen sekä koirien kanssa yhtä puolustajaa riveihimme, joten olen kyllä todella iloinen, että hakumme tuotti vihdoin ja viimein tuotti tulosta Karhapään muodossa, Walther kommentoi.

– Loppukauden mittainen lainapesti palvelee sekä meitä että Kiekko-Poikia, mutta ennen kaikkea myös ”Imppua” itseään, sillä hänelle on titaanipaidassa iso pelillinen rooli tarjolla, mikäli herran otteet kaukalossa ovat jatkossa vain odotustemme mukaisia.

Niin ikään KooKoon U20 SM-miehistöstä lainalla jo useaan otteeseen punanutussa ollut Oskari Laakkonen nähdään tulevissakin kamppailuissa Titaanien riveissä, sillä 19-vuotiaan puolustajan lainapestiä on seurojen yhteisen sopimuksen myötä jatkettu kestämään 12. helmikuuta saakka.

– Tiedämme tasan tarkkaan mitä saamme – pyrimme jälleen tarjoamaan Laakkoselle peliaikaa ja kehittämään samalla häntä aina vain paremmaksi pelaajaksi, kun taas herra itse haluaa omalla panoksellaan auttaa meitä voittamaan pelejä, titaanipiiskuri Walther summaa.

– ”Ose” on nuoresta iästään huolimatta todella rohkea pelimies, joka uskaltaa käyttää omia vahvuuksiaan hyödykseen myös miesten peleissä, joten on hieno juttu, että saamme nauttia hänen palveluksistaan ainakin siirtotakarajalle asti.