And… here… we… go!

14.8.2015

Tyrät rytkyy ja tanner tömisee – on siis aika avata kiekkokausi myös pelien muodossa!
Tyrät rytkyy ja tanner tömisee – on siis aika avata kiekkokausi myös pelien muodossa!

Titaanit avaa lauantaina kauden 2015–2016 harjoitusottelurupeamansa, kun kotkalaismiehistö matkailee Riihimäelle, jossa se kohtaa viime kaudella II-divisioonan Hämeen lohkossa seitsemänneksi sijoittuneen Peltosaaren Nikkarit.

Elokuun alussa jääharjoittelunsa ryminällä avannut Titaanit pääsee vihdoin myös pelaamisen makuun, kun punanutut iskevät Riihimäen vielä uutuuttaan hohkaavassa jäähallissa yhteen Peltosaaren Nikkarien kanssa.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksasen ohjaama, edelliskaudesta rutkasti muuttunut, kotkalaismiehistö pääsee näin ollen ensimmäisen kerran kuluvana suvena harjoittelemaan yhteisten nuottien soitantaa ehdassa pelitilanteessa ja sekös vetääkin naaman näkkärille.

– Meno on näyttänyt harjoituksissa erittäin hyvältä ja pelaajia on ollut paljon mukana – meillä on päällä hieno kilpailu pelipaikoista, myhäilee Oksanen.

– Tokihan tässä ollaan kuitenkin vielä aivan alkutaipaleella ja opettelemme nyt tekemään asioita sekä toimimaan ryhmässä meidän haluamallamme tavalla.

Mitään kauhean hienoa lätkää ei siis huomisessa kahinassa ole vielä luvassa, kuten ei tähän aikaan vuodesta vielä edes pidäkään olla.

– Se ottaa oman aikansa, että harjoituksissa hiotut kuviot alkavat näkyä pelaamisessa, eikä kukaan vielä voi edes kuvitella tekemisen kauhean valmista olevan – päivä päivältä mennään joka tapauksessa parempaan päin, Oksanen mietiskelee.

Sopimuksettomat pelaajat ja joukkueen toiminta tarkemmassa syynissä

Tuskinpa Ville Kuparisen luotsaama Nikkaritkaan on kaukaloon liukumassa sillä periaatteella, että mikään muu ei merkitse mitään, paitsi lopputulos. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää saada karstat pois koneistoista ja päästä taas pikkuhiljaa kiinni pelaamisen makuun.

– Tärkeintä on saada pelaajille kauden ensimmäinen peli vyölle, sanoo myös titaanikäskyttäjä Marko Oksanen.

– He pääsevät purkamaan parin viikon jääharjoittelun mukanaan tuoman kiiman ja turhan puristamisen pois kintereistään.

Punanutut lähtevät lauantaiselle pelireissulle kolmen täyden kentällisen ja kahden maalivahdin combolla, jossa on mukana muutama vielä vailla titaanisopimusta oleva pelimies.

– Tottahan toki sopimuksettomia kavereita pitää hieman tarkemmalla silmällä seurata ja tehdä sitten tarvittavat ratkaisut joko tämän tai seuraavan viikonlopun jälkeen heidän joukkueessa jatkamisen suhteen, vastaa Oksanen kysymykseen, mitä asioihin hän päävalmentajana aikoo huomenna erityisesti kiinnittää huomiota.

– Sen lisäksi minua kiinnostaa myös muilta osin nyt kasassa olevan ryhmän toiminta, vaikkeivät kaikki pelaajat olekaan huomenna mukana matkassa.

Nikkarien ja Titaanien välinen harjoituskamppailu polkaistaan Riihimäen jäähallissa lauantaina (15.8.) käyntiin kello 15:30 alkaen – otteluun on vapaa sisäänpääsy.