Jokaisen valmentajan painajainen

27.8.2015

Mikko Lehtinen (kesk.) oli kahdella täysosumallaan Titaanien ahnaimpia viimeistelijöitä. © Tanja Kalliosaari – http://tanjakalliosaari.kuvat.fi
Mikko Lehtinen (kesk.) oli kahdella täysosumallaan Titaanien ahnaimpia viimeistelijöitä. © Tanja Kalliosaari – http://tanjakalliosaari.kuvat.fi

Titaanit ja Haukat tarjoilivat torstai-illan kunniaksi Järvenpään jäähallissa peräti 17 täysosumaa sisältäneen maalintekokilpailun, joka tuskin oli loppupeleissä kummankaan joukkueen valmennuksen mieleen.

Haukat – Titaanit 8-9 (4-4, 2-2, 2-3)

03:47 0-1 Aapo Lampinen (Joni Kainulainen, Markus Salminen)
07:04 1-1 Toni Wallenius (Mikko Hyvönen, Tuomo Härmä)
08:02 1-2 Kalle Kolehmainen (Jani Vilkas) YV
09:16 2-2 Harri Alakotila (Tommi Meriläinen, Leevi Leipijärvi)
10:23 3-2 Mikko Hyvönen (Jukka Happonen, Toni Wallenius)
11:15 4-2 Toni Wallenius (Tuomo Härmä)
12:38 4-3 Mikko Lehtinen (Joni Jokila, Topi Paappanen)
17:32 4-4 Ville Myyryläinen (Miro Mänttäri)

22:20 5-4 Mikko Hyvönen (Tuomo Härmä)
24:40 6-4 Harri Alakotila (Matti Kettunen, Jussi Tervakangas)
30:14 6-5 Joni Jokila (Marko Puhakka)
32:55 6-6 Santeri Kunttu (Aapo Lampinen, Joni Kainulainen)
41:05 6-7 Mikko Lehtinen (Topi Paappanen, Joni Jokila)

43:40 7-7 Toni Wallenius (Niklas Aho)
46:36 7-8 Santeri Kunttu (Joni Kainulainen)
57:29 7-9 Joni Kainulainen (Joel Helle, Jani Vilkas) VoM

59:55 8-9 Antti Suominen (Toni Wallenius)

Maalivahdit:

Haukat – Heikki Kokkonen 12+16+10= 38 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 12+7+10= 29 torjuntaa

Jäähyt:

Haukat 1 x 2min= 2min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Viime kaudella kaksi tiukkaa ja vähämaalista koitosta II-divisioonan runkosarjassa vääntäneet Titaanit ja Haukat ottivat lämpimän elokuisen torstai-illan kunniaksi yhteen tällä kertaa harjoituskoitoksen merkeissä.

Molempien joukkueiden valmentajat ja miksei myös maalivahdit olivat varmasti kiitollisia siitä, että kyseessä oli tosiaankin vain harjoitusottelu, sillä kumpaakaan kaukalossa kirmannutta miehistöä ei puolustuspelaaminen tuntunut liiemmin kiinnostavan – ottelu olikin kauttaaltaan kuin jokaisen jääkiekkovalmentajan painajaisunista.

Maalinteko olikin illan sana, sillä verkot pölisivät niin Haukkojen maalivahti Heikki Kokkosen kuin Titaanien virvaveli Niilo Pussisen takana 60 minuutin kamppailun aikana kaiken kaikkiaan 17 kertaa.

– Puolustuspelaaminen oli molemmilla joukkueilla tänään aikalailla hakusessa ja se näkyy tulostaululla, murahti Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen taiston tauottua.

Titaanimiehistön heikohkon oman pään varjelun puolustukseksi on sanottava se, että kotkalaisjoukkue oli matkassa vain kahden normaalisti pakin paikkaa pelaavan kotkalaisjoukkueessa pelaavan pelimiehen voimin ja loput alakerran luudat oli hamuttu mukaan hyökkäysosastolta sekä seuran A-nuorista.

– Selittely on aina turhaa, mutta meiltä puuttui riveistä niin monta vakiokokoonpanon puolustajaa, että kyllähän toimivien kombinaatioiden hakeminen oli sen myötä aika vaikeata, Oksanen mietiskeli.

– Saimme hyvää oppia ja tiedämme nyt tasan tarkkaan mihin asioihin paneutua.

”Ei pelaaminen voi, eikä sen pidäkään olla vielä tässä kohtaa valmista”

Titaanien ja Haukkojen välinen harjoitusottelu oli kutakuinkin ensihetkistä lähtien sekä aina päätössummerin soimiseen saakka vuoronperää nähtyä maalintekokilpailua.

Vierailta tähän show’hun osallistui vuorollaan jokainen neljästä kentällisestä, jonka myötä onnistumisia sateli hyökkäyspäässä laajalle rintamalle.

– Se oli positiivista, että teimme paljon maaleja ja pystymme myös kiekollisena hallitsemaan peliä – ongelmat löytyvätkin tässä kohtaa alaspäin pelattaessa, myönsi kotkalaisjoukkueen pääpiiskuri Marko Oksanen.

Puolustusalueella tähtihetket olivat sitä vastoin hieman vähäisempiä, sillä titaaniveskari Niilo Pussinen jäi etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä täysin yksin, yrittäessään pysäyttää Haukkojen vyörytystä.

Titaanit terästäytyi oikeastaan vasta päätöserässä edes jotenkuten puolustamaan omaa maaliaan ja kun Pussinen siihen päälle napsi suurimman osan isäntien yrityksistä pois, jäi vieraiden hyökkäysosastolle vastuu pelin ratkaisemisesta.

Sankarin viitta aseteltiinkin lopulta Joni Kainulaisen selkään, miehen syötettyä ensiksi Santeri Kuntun aivan oikeaan yläpesään laukoman 7-8-johtomaalin ja viimeisteltyä itse läpiajosta vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa lopulta voittomaaliksi jääneen 7-9-osuman.

Haukat onnistui vielä viisi sekuntia ennen loppua tulemaan maalin päähän, mutta sen lähemmäs järvenpääläiset eivät enää päässeet ja näin ollen Titaanien harjoitusottelurupeaman voittoputki kasvoi jo viiden pelin mittaiseksi.

Vaikka voittaminen aina nastaa puuhaa onkin, ei titaaniluotsi Oksanen siitä liiemmin henkseleitään paukutellut – kokeneella kiekkomiehellä oli sen sijaan jo täysin muut asiat mielessä.

– Seuraavaan harjoitusotteluumme meidän pitää ehdottomasti parantaa puolustuspelaamistamme ja siihen me aiommekin ensi viikon harjoituksissa kiinnittää huomiota, Oksanen kommentoi.

– Meillä on joukkue muuttunut paljon viime kaudesta ja se ottaa aina oman aikansa, että homma lähtee toimimaan – ei pelaaminen voi, eikä sen pidäkään olla vielä tässä kohtaa valmista.

Haukat – Titaanit-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Tanja Kalliosaaren valokuvat-sivustolta.

Titaanit pelaa seuraavan harjoitusottelunsa vajaan viikon päästä keskiviikkona (2.9.), kun punanutut matkaavat KJT Miesten vieraaksi Keravan jäähallissa kello 18:50 alkavaan kamppailuun.