Kokemuksella marinoitu sarjanousija punanuttujen puntariin

1.9.2015

Marko Oksanen marssittaa Keravalla kaukaloon alkuviikon aikana viisikkopuolustamisen saloja harjoitelleen titaanimiehistön.
Marko Oksanen marssittaa Keravalla kaukaloon alkuviikon aikana viisikkopuolustamisen saloja harjoitelleen titaanimiehistön.

Sarjakauden alku lähestyy vääjäämättömästi ja samalla myös harjoituspelit alkavat käydä vähiin. Titaanien seuraava harjoitusvastustaja onkin ennakkoon erittäin mielenkiintoinen sarjanousija KJT Miehet, jota on etukäteisveikkailuissa povattu punanuttujen tapaan II-divisioonan Etelä-lohkon kärkikahinoihin.

Titaanit matkustaa keskiviikkoiltana pitkästä aikaa Keravalle, jossa se kohtaa paikallisessa jääpyhätössä viime keväänä III-divisioonasta ”Rautaliigaan” päävalmentajansa Teijo Schneiderin opeilla ponnistaneen KJT Miehet.

Punanuttuleirissä kokeneen ja monissa liemissä keitetyn ”tulokkaan” kohtaamista odotetaankin, jos ei nyt vesi kielellä, niin ainakin erittäin innostunein fiiliksin.

– KJT Miesten pelaajalista on todella mielenkiintoinen, sillä heillä on riveissään todella paljon kokemusta, sanailee Titaanien pääpiiskuri Marko Oksanen.

– Huominen vastustaja ei välttämättä ole se kaikkein liikkuvin joukkue, mutta pelitaitoa ja osaamista sillä on vaikka muille jaettavaksi.

Mielenkiintoa keravalaisryhmään lisää erityisesti se seikka, että joukkue pelaa Titaanien kanssa samassa II-divisioonalohkossa, joten kotkalaiset saavat nyt ensikosketuksen siitä, mitä sarjapeleissä tuleman pitää.

– Odottavin mielin tässä ollaan ja hienoa nähdä huomenna minkälainen vastus keravalaisporukka loppupeleissä oikein on, Oksanen tokaisee.

Vaikka keskiviikkoinen vastus onkin etukäteishuomiota herättävä, on titaanileirissä siitä huolimatta panostettu alkuviikon harjoittelussa juuri siihen asiaan, joka petti pahiten edellisessä harjoitusottelussa.

– Viisikkopuolustamisen saloja on aika tiiviisti alkuviikon harjoituksissa käyty koko kaukalon mitalla lävitse – on mielenkiintoista nähdä miten harjoiteltu juttu siirtyy itse pelaamiseen, toteaa titaaniluotsi Oksanen.

Titaaneilla on edellisvuosien tapaan kasassa varsin laaja pelaajarinki, jonka ansiosta kotkalaisvalmennus pystyy pyörittämään palettiaan lähes mielin määrin – toki suuri vaihtuvuus tuo myös omat odotetut haasteensa.

– Joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta, joten se ottaa oman aikansa, että asiat loksahtelevat kohdilleen, Oksanen mietiskelee.

– Sen myötä tietyt jutut toimivat harjoituksissa ajoittain ja ajoittain ne taas eivät toimi – yritämme pikkuhiljaa siirtää sovittuja asioita peleihin ja katsomme rauhassa miten se onnistuu.

Kumman voittoputki katkeaa?

Titaanit on pelannut tähän mennessä viisi harjoitusottelua ja voittanut ne kaikki. Myös KJT Miesten saldo kuluvalta harjoituskaudelta on puhdas, sillä keravalaiset ovat kolmesti poistuneet voittajina kaukalosta yhtä monessa ottelussa.

Voittaminen on totta kai aina erinastaa puuhaa, mutta etenkin valmistautumisjakson aikana otteluiden lopputulokselle ei kovinkaan suurta painoarvoa anneta.

– Meillä on edelleen, kuten kaikissa harjoitusotteluissamme tähänkin asti, tavoitteena ajaa omaa pelisuunnitelmaamme sisään, painottaa Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Emme lähde tulostaululle paljoa tuijottelemaan – olemme taas hieman muuttuneella koostumuksella liikenteessä ja päämääränä on pitää oma paketti aiempaa paremmin kasassa.

Punanutut puskevat isäntiensä kimppuun reilun kolmen kentällisen voimin, joten titaanivalmennus on jälleen harrastanut pienimuotoista rotaatiota, kuten tässä vaiheessa kautta kuuluukin tehdä.

– Meillä ei ole tarkoituskaan ihan täyttä nippua vielä peluuttaa, vaan jakaa vastuuta ja peliaikaa tasaisesti kaikille pelaajille, Oksanen selventää pelaajapalettinsa kierrätyksen saloja.

KJT Miesten ja Titaanien välinen harjoituskamppailu polkaistaan Keravan jäähallissa keskiviikkona (2.9.) käyntiin kello 18:50 alkaen – otteluun on vapaa sisäänpääsy.