Kuuden pisteen viikonloppu

8.11.2015

Titaaniveräjällä viikonloppuna urakoinut Oskari Taari oli yksi punanuttujen perättäisten voittojen takuumiehistä.

Titaanit täytti valmennuksen asettaman tavoitteen ottamalla viikonloppuna täyden kuuden sarjapisteen potin omaan pussiinsa. Isänpäivänä Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa PEPO:a vastaan mitelty ”Rautaliiga”-taisto oli aiempaa selkeästi tasaisempi ja se kääntyi lopulta punanuttujen hyväksi toisen erän tehohetken siivittämänä maalein 4-6 (1-2, 1-3, 2-1).

PEPO – Titaanit 4-6 (1-2, 1-3, 2-1)

01:21 0-1 Juho Luukkonen (Aapo Lampinen, Joonas Saarilehto)
13:52 1-1 Antti Hujala (Ville Tynkkynen, Jere Nylund)
19:18 1-2 Joel Helle (Juho Luukkonen, Mikko Lehtinen)
28:04 2-2 Ville Tynkkynen (Leevi Syrjälä, Pekko Jalkanen)
30:46 2-3 Eppu Oksanen (Aapo Lampinen, Tomi Pylväläinen) YV
31:47 2-4 Ville Myyryläinen (Topi Paappanen, Joel Helle)
32:12 2-5 Topi Paappanen (Joni Jokila) VoM
49:43 2-6 Marko Puhakka (Aapo Lampinen, Henri Saukkonen)

57:29 3-6 Topi Riutta (Olli-Matti Rehakka, Valtteri Sundberg)
59:12 4-6 Samuel Laitinen (Samuel Karhula, Pekko Jalkanen) YV

Maalivahdit:

PEPO – Sami Kirvesniemi 10+17+20= 47 torjuntaa (poissa 59:26-59:34)
Titaanit – Oskari Taari 6+12+8= 26 torjuntaa

Jäähyt:

PEPO 9 x 2min= 18min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Kuluneena viikonloppuna kaksi pahnan pohjimmaista II-divisioonan Etelä-lohkon runkosarjassa kohdannut Titaanit ei antanut myöskään lappeenrantalaisen PEPO:n yllättää itseään.

Punanutut olivat isänpäivän kunniaksi Kisapuiston jäähallissa pelatussa kamppailussa selkeästi terävämpinä, kuin lauantaisessa NASKI-kahinassa, ja nappasivat lopulta arvokkaat sarjapisteet matkaansa 4-6-lopputuloksella.

– Meiltä hyvä kokonaissuoritus, varsinkin kun olimme vain kolmella kentällisellä matkassa, myhäili Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen taiston tauottua.

Kokeneen punanuttupiiskurin myhäilyn ymmärsi, sillä kotkalaiset pelasivat oikeasti varsin mallikkaan vieraspelin ja sitä edesauttoi kotijoukkueen selkeästi aiemmasta kovempi hanttiin paneminen, jonka ansiosta peli säilyi tiukkana lähes alusta loppuun asti.

– PEPO oli tänään todella hyvä – heillä on selkeästi tapahtunut herääminen sitten viimekertaisen, antoi Oksanen tunnustusta vastapuolen leiriin.

– He tekivät meidän hommastamme vaikeaa ihan vain pelaamalla hyvin ja siitä isot plussat vastustajalle.

Eilen vaisusti peliin sisään luistellut Titaanit oli sunnuntaina täysin eri maata. Vahva lataus ja nappiin mennyt valmistautuminen poikikin aikaisen avausmaalin, kun Juho Luukkonen kuoletti tyylipuhtaasti rinnallaan Aapo Lampisen laukauksesta kimmonneen riparikiekon ohi hölmistyneen PEPO-vahti Sami Kirvesniemen.

Isännät protestoivat varsin äänekkäästi punanuttujen halvalla syntynyttä 0-1-osumaa, mutta se ei kuitenkaan kääntänyt ottelua viheltäneiden Rasmus Gräsbeckin ja Tuomas Sorsan päätä maalin hylkäämisen kannalle.

PEPO sai epäoikeudenmukaisesta takaiskusta selkeästi lisää henkeä päälle ja kun Titaanit hieman sekoili keskialueella, iski kotijoukkue ylivoimahyökkäyksestä pelin tasalukemiin pelikellon pysähtyessä aikaan 13:52.

Lappeenrantalaisten tasoituksen naulasi pari kautta takaperin titaanipaidassa esiintynyt Antti Hujala, jolle todellisen namupaikan maalintekoon petasi hienolla poikittaissyötöllä Ville Tynkkynen.

Hyvin tilanteessa mukana ollut titaanivahti Oskari Taari venytti jalkansa äärimmilleen, muttei siitä huolimatta kyennyt estämään Hujalan tarkan laukauksen painumista maaliverkon perukoille.

1-1-maalin jälkeen peli tasoittui entisestään ja pitkään näyttikin siltä, että tauolle poistutaan sopuisissa tunnelmissa, mutta punanutut olivat tästä kuitenkin toista mieltä.

Niin vain avauserän viimeisellä minuutilla räpsähti, kun aiemmin maalintekijänä kunnostautunut Luukkonen syötti ja Joel Helle pisti sektorissa ranteet lukkoon sekä kumimuikun nuottaan tyhjää räpylällään haroneen PEPO-kassari Kirvesniemen sekä muun lappeenrantalaisrevohkan suureksi harmiksi.

Erätauon aikana titaanipelaajat imivät Helteen ”pukukoppiosumasta” entisestään lisää virtaa itseensä ja näkyi varsin rujolla tavalla kaukalossa.

Titaanit vei peliä lähes mielin määrin ja tulitti tasaiseen tahtiin limppua kohti isäntien maalia. Sisään asti vulkaaninen kuminpalanen ei kuitenkaan suostunut menemään, kiitos Sami Kirvesniemen mallikkaiden torjuntojen sekä punanuttujen epätarkan sihtaamisen.

Kas kummaa… kun kotkalaisille ei kelvannut, iski PEPO toisen erän ensimmäisestä paikastaan pelin taas tasoihin, kun Ville Tynkkynen sai lapansa väliin Leevi Syrjälän viivasta lähettämään kutiin, eikä titaaniveskari Taari voinut läheltä tulleelle ohjaukselle yhtikäs mitään.

86 sekunnin tehohetki

Kauaa ei PEPO ehtinyt tasoitustaan juhlia, sillä Samuel Laitinen huitoi itsensä jäähyboxiin ja sitten olikin jo aika titaanimerkkisten maalikarkeloiden.

Punanutut pyörittivät näyttävästi pakkopeliään siirtelemällä kiekkoa mieheltä toiselle ja laukomalla aina välillä sitä myös kohti Kirvesniemen vartioimaa lappeenrantalaisveräjää.

Painostus tuotti lopulta myös tulosta, kun Eppu Oksanen veti klassisesti liikkuvat taakse ja pommitti p-pisteeltä pelivälineen voimalla häkkiin sekä Titaanit jälleen johtoon.

Oksanen ”pajavasaramainen” kuti käynnisti Titaanien kannalta mukavan tapahtumasarjan, jonka päätteeksi ero isäntiin oli vain 86 sekunnissa venähtänyt jo kolmeen maaliin, kun sekä Ville Myyryläinen että Topi Paappanen onnistuivat perättäisissä vaihdoissa ohittamaan PEPO-vahti Kirvesniemen.

Nopeassa tahdissa 2-2-tilanteesta 2-5-johtoasemaan siirtyneen vierasjoukkueen päävalmentaja Marko Oksanen oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

– Käytimme ottelun puolivälissä tulleen momentumin hyödyksemme ja teimme paikoista maalit, Oksanen totesi.

– Noin sen pitääkin mennä – silloin kun tilaisuus tulee, niin se pitää käyttää.

PEPO selkeästi lamaantui nopeiden titaaniosumien myötä, eikä ollutkaan ihme, että valkopaitojen pääpiiskuri Veli-Pekka Nutikka kutsui omansa neuvonpitoon.

Nutikka painotti aikalisänsä aikana lappeenrantalaisille uskoa omaan tekemiseen, mutta kaukalon puolella nämä ohjeet eivät toisessa erässä liiemmin näkyneet, sillä Titaaneille tarjoutui vielä lukuisia lisäpaikkoja johtoasemansa komistamiseksi.

Seuraavaa maalimerkintää jouduttiin tosin odottamaan aina päätöserän puolivälin tietämille asti, kunnes Marko Puhakka päästi punanutut lopullisesti piinasta ja laukoi taiston aikana syöttömaisterina toimineen Aapo Lampisen passista jo kotkalaisten kuudennen täysosuman.

2-6-maalin jälkeen Titaanit mitä ilmeisimmin päättivät, että tämä saa riittää ja antoivat lähes suosiolla PEPO:lle pelin hallintakapulan.

Isännät kiittivät tästä mahdollisuudesta ja hivuttautuivat kamppailun viimeisten minuuttien aikana Topi Riutan sekä Samuel Laitisen onnistumisilla jo lähes iskuetäisyydelle, mutta sen lähemmäs PEPO ei enää päässyt.

Lopullisesti lappeenrantalaisten kiri tyssäsi 26 sekuntia ennen päätössummerin soimista, kun Laitinen kaatoi kohti tyhjänä ammottanut rysää kiekon kanssa porhaltaneen Juho Luukkosen ”pikkukakkosen” arvoisella huitaisulla.

Kun Titaanitkaan ei enää ylivoimallaan syttynyt kunnolliseen pyöritykseen, päättyi isänpäivän kiekkokamppailu punanuttujen voitonjuhliin maalein 4-6.

Kotkalaismiehistön päävalmentaja Marko Oksasella oli varsin selkeä näkemys siitä, mikä käänsi pelin sunnuntai-iltana Lappeenrannassa punanuttujen nimiin.

– Siihen toisen erän tehohetkeenhän tämä peli ratkesi ja vaikka kumpikin jaksoi vielä kolmannessa luistella ihan kohtalaisesti, ei ottelun voittajasta ollut enää mitään epäselvyyttä, Oksanen kommentoi.

Toinen perättäinen voitto lämmitti totta kai Oksasen mieltä, mutta myös muutama moitteen sananen punanuttuluotsin suusta päästyi.

– Jos jotain miinusta haluaa hakea, niin se oli PEPO:n lopussa iskemät kavennusmaalit, jotka suoranaisesti annoimme heille, Oksanen mietiskeli.

– Turha kauneusvirhe muuten hyvässä esityksessä, sillä ne olisi hieman säntillisemmällä pelaamisella pystytty ottamaan pois.

Voitto on kuitenkin aina voitto, tuli se sitten minkälaisella esityksellä tahansa ja sen totesi myös kuuden pisteen viikonloppuna joukkueensa kanssa viettänyt Oksanen.

– Saimme tästä pelistä itsellemme sen tärkeimmän eli kolme sarjapistettä kotiin viemisiksi.

Tasaisesti viikonlopun aikana esiintyneestä kotkalaisjoukkueesta esiin nousi yksi kaveri – nimittäin maalitolppien välissä 120 minuuttia urakoinut Oskari Taari.

– ”Osku” on tullut hyvin sisään joukkueeseen ja haimmekin hänelle näillä peräkkäisillä peleillä sitä tarvittavaa tuntumaa jatkoa silmällä pitäen, kehaisi Oksanen maalivahtiaan.

– Eilinen peli oli häneltä todella hyvä ja tänään taas väsymys ehkä hieman lopussa paistoi otteista, mutta kokonaisuutena mieheltä erittäin positiivinen suoritus.

Titaaneille koitti PEPO-pelin tauottua hienoinen tauko peleistä, sillä punanutut ovat seuraavan kerran ”tulessa” vasta vajaan kahden viikon päästä. Tulevat päivät kotkalaiset aikovat päävalmentaja Oksasen mukaan käyttää tiiviisti harjoittelun merkeissä.

– Otamme edessä olevasta pelitauosta täyden hyödyn irti – lisäämme harjoittelun määrää, jolla pyrimme siihen, että se näkyisi positiivisina asioina kevään tärkeissä peleissä, titaaniluotsi sanaili.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu vajaan kahden viikon päästä lauantaina (21.11.), kun HC Giants saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen kello 16:00 alkavassa kamppailussa, jonka otteluisäntänä toimii Sunilan Sisu.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!