Takaisin sorvin ääreen

20.11.2015

Titaanit lähtee hakemaan täyttä pistepottia viikonlopun peleistä ”sapattivapaan” aikana hiottujen kuvioiden avulla.
Titaanit lähtee hakemaan täyttä pistepottia viikonlopun peleistä ”sapattivapaan” aikana hiottujen kuvioiden avulla.

Viime viikonloppuna ”sapattivapaata” pelihommista viettänyt Titaanit on päässyt pienimuotoisen ottelutaukonsa aikana laittamaan niin fysiikka- kuin mentaalispuoltaankin entistä parempaan kuosiin. Punanuttujen harjoituksissa hiomat kuviot pääsevät ensimmäisinä testaamaan Ilona Areenalle saapuva HC Giants sekä Trio Areenalla viikon päätteeksi kohdattava HC Vantaa, joille sarjakärjen kohtaaminen on varmasti yksi vuoden pimeimmän ajan valopilkuista.

Vain kolme vaivaista pistettä kuluvan syyskauden aikana pelaamissaan yhdessätoista II-divisioonan Etelä-lohkon runkosarjakoitoksessa menettänyt Titaanit pitää tiukasti hallussaan sarjajohtajan valtikkaa.

Kotkalaisten eteen viime viikonloppuna osuneen pelitauon myötä Haukat hiipi jo kolmen pisteen päähän iskuetäisyydelle, mutta punanutuille tarjoutuu tulevien päivien aikana hyvä mahdollisuus repiä lisää eroa lähimpiin uhkaajiinsa.

Titaanileirissä eteen osunut tauko peleistä ei aiheuttanut hurraa-huutoja, mutta toisaalta, sen aikana joukkueelle tarjoutui hyvä sauma harjoitteluun sekä aiemmissa taistoissa syntyneiden haavojen nuolemiseen.

– Ei se välttämättä kovin positiivinen asia ole, että tässä kohtaa kautta tiiviinä pysynyt pelirytmi kärsii, sillä ”marraskuun väsymys” hiipii nopeasti niskaan, tokaisee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Toki harjoittelu tekee aina hyvää ja panostimmekin tässä tauon aikana erityisesti fysiikkapuoleen kevättä silmällä pitäen. Vasta kuluneella viikolla olemme taas keskittyneet enemmän pelillisen puolen asioihin.

Onkin mielenkiintoista nähdä miten punanuttumiehistö reagoi pelituntuman hetkelliseen puutostilaan, sillä sekä lauantaina Ilona Areenalla vastaan asettuva HC Giants että sunnuntaina vieraissa kohdattava HC Vantaa, eivät armopaloja liiemmin tule jakamaan, mikäli oma tekeminen ei ole pisteiden metsästystä edellyttävällä tasolla.

– Lauantaina nähdään miten tauko on vaikuttanut pelaamiseemme ja tekemiseemme ylipäänsä – toivottavasti pelirytmi löytyy mahdollisimman nopeasti päälle, virkkoo Oksanen.

– Mitä pidemmälle kautta mennään, sitä tasaisemmaksi sarja käy – helppoja pisteitä ei todellakaan ole enää tarjolla.

Titaaneilla on alla ennen edellisviikonlopun ”sapattiaan” kaksi voitokasta, mutta siitä huolimatta ei niin kovin ehjää ottelua. Punanutut ovatkin joutuneet kohtaamaan pitkän sarjakauden eteen asettamat haasteet ja samalla etsimään ratkaisukeinoja marraskuun aikana helposti päälle iskevään ”kaamosmasennukseen”.

– Oman tekemisen pitäminen hyvällä tasolla pelistä toiseen on totta kai haastavaa, pyörittelee titaanipiiskuri Oksanen.

– Sitä [hyvää pelitasoa] tietenkin aina haetaan, mutta aina se ei vain onnistu, vaikka kuinka yrittäisi.

Erillistä sytykettä ei tarvita

Tulevana viikonloppuna Titaanien on syytä olla enemmän kuin skarppina, sillä vastaan luistelee kaksi ”Rautaliigan” Etelä-lohkon ylemmän kastin joukkuetta.

Sekä HC Giants (sarjassa 4. sijalla) että HC Vantaa (3.) tarjoavatkin punanutuille loistavan haasteen, sillä kumpikin vastustaja haluaa vuorenvarmasti lisätä tililleen sarjajohtajan himoitun päänahan.

– Pirun hyvä, että saamme sarjan kärkipään joukkueita vastaamme, sillä ne sytyttävät aivan eri tavalla, kuin alempana sarjataulukossa olevat vastustajat, hihkaisee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Oksasen ja samalla myös muun punanutturevohkan innostuneisuuden tason ymmärtää, sillä nyt päästään jälleen pelaamaan kotkalaisten suosimaa kiekollista peliä, eikä vain miettimään keinoja pelkästään oman maalin varjeluun Titaaneita vastaan keskittyvien nippujen puolustusmuurien murtamiseen.

– Niitä [kärkijoukkueita] vastaan on tietyllä tapaa helpompi lähteä pelaamaan, sillä ne eivät vain pyri rikkomaan peliä, vaan pelaamaan pitkälti samalla tavalla kiekon kanssa kuin mekin, selventää Oksanen näkökantaansa.

Lauantaina Ilona Areenalle saapuva sarjatulokas HC Giants on syksyn aikana tehnyt kaikille harvinaisen selväksi, että ketään ei ole lähdetty nöyristelemään, vaan tarkoitus on ollut osoittaa faktaksi se, että joukkue kuuluu tälle sarjatasolle.

Tasokasta pelaajapalettia luotsaavat Kari Mäkitalo ja legendaarinen Marko Jantunen ovat onnistuneet hienosti myymään omat ajatuksensa pelistä joukkueelleen, jonka myötä hollolalaiset pitävät tiiviisti kiinni keväällä pelattavien pudotuspelien kotietuun oikeuttavasta sarjasijoituksesta.

– HC Giants on meille silti vähän vieras tuttavuus, vaikka olemme heitä vastaan syksyn aikana jo muutamaan otteeseen pelanneet, toteaa titaanikäskijä Oksanen.

– Hollolalaiset ovat kuitenkin osoittaneet ihan jo sarjasijoituksensakin pohjalta olevansa hyvä ja laadukas vastustaja, jonka pelaamisen taso on parantunut kokoajan.

Titaanit joutuu siis kotiyleisönsä edessä iskemään pöytään parasta osaamistaan, jotta HC Giants joutuisi poistumaan kotimatkalle tyhjin käsin.

Samalla kotkalaisvalmennus joutuu myös hieman jo ennakkoonkin miettimään sitä, millä tyylillä kannattaa vastuuta pelaajistolleen jakaa, jotta paukut riittävät hyvään suoritukseen viikon päättävällä Vantaan vierailulla.

Punanutut kun matkailevat sunnuntaina Trio Areenalle ”iltavalaistuksessa” pelattavaan kamppailuun, jossa kotkalaisia isännöi joukkueiden edellisen kohtaamisen kalavelat kernaasti takaisin makselemaan pyrkivä HC Vantaa, joka on entisen liigajyrä Paul Högbackan komennossa päässyt varsin hyvään vireeseen.

– HC Vantaa on ollut odotetun kova joukkue – sitä he olivat jo viime kaudella ja ovat sitä myös nyt, kommentoi punanuttupiiskuri Oksanen.

– Helppoja pelejä ei siis tosiaankaan ole tiedossa, mutta lähdemme siitä huolimatta kuutta sarjapistettä niistä hakemaan.

Jotta täyden pistepotin kairaaminen haastavista kahinoista onnistuisi, on kokeneella titaaniluotsilla varsin yksinkertainen ohje joukkueelleen:

– Tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja, ei se sen monimutkaisempaa ole, naulaa Oksanen naama peruslukemilla.

Titaanien ja HC Giantsin välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (21.11.) käyntiin kello 16:00 alkaen.

Otteluisäntänä Sunilan Sisu. Liput kamppailuun maksavat 6 & 3 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (22.11.) punanutut matkustavat puolestaan Vantaan Trio Areenalle, jossa kello 19:50 alkavassa ”Rautaliiga”-koitoksessa vastaan asettuu HC Vantaa.