Lohi ui punanuttujen pyydykseen

12.12.2015

Jani Vilkkaan päätöserän alussa ampuma 3-2-osuma jäi lopulta tiukan ja viihdyttävän taiston voittomaaliksi.
Jani Vilkkaan päätöserän alussa ampuma 3-2-osuma jäi lopulta tiukan ja viihdyttävän taiston voittomaaliksi.

Titaanit päätti vuoden 2015 kotiottelunsa tyylillä. Pelinsä jälleen normaaliin kuosiin saaneet punanutut näyttivät, miksi joukkue keikkuu vankasti II-divisioonan Etelä-lohkon piikkipaikalla. Ilona Areenalla lauantai-iltana vieraillut HC Vantaa jaksoi kilpaluistella isäntiensä kanssa vajaat kaksi erää, jonka jälkeen kotkalaiset menivät menojaan ja laskettelivat makeaan 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) –kotivoittoon.

Titaanit – HC Vantaa 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

11:59 1-0 Joel Helle (Juho Luukkonen)
15:55 1-1 Matias Nousiainen TV
22:52 1-2 Aki Ronkainen (Kalle Sipilä)
26:55 2-2 Mikko Lehtinen (Markus Laakso, Joni Jokila)
42:33 3-2 Jani Vilkas (Juho Luukkonen, Joel Helle) VoM
45:27 4-2 Joni Kainulainen (Santeri Kunttu, Ville Myyryläinen)


Maalivahdit:

Titaanit – Oskari Taari 11+10+11= 32 torjuntaa
HC Vantaa – Toni Tammi 19+18+17= 54 torjuntaa (poissa 58:09-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
HC Vantaa 4 x 2min + 1 x 10min= 18min

Jos oli Titaanien pelaaminen edellisviikonloppuna Keravalla jokseenkin väkinäistä, ei kyseisestä ”vaivasta” ollut Ilona Areenalla enää tietoakaan. Lauantaina Kotkaan matkaillut sarjakolmonen HC Vantaa tarjosi punanutuille loistavan vastuksen, muttei lopulta voinut paremmalleen yhtikäs mitään.

Titaanien liike ja pelitempo olivat pitkästä aikaa sitä luokkaa, jollaista harvoin II-divisioonatasolla näkee. Kotkalaismiehistö halusi oikeasti pestä kasvonsa kotiyleisönsä edessä ja teki sen todellakin tyylillä.

Ei ollut kovin suuri ihme, että punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen myhäili tyytyväisyyttään taiston tauottua.

– Tämä oli koko joukkueelta ehdottomasti yksi kauden parhaita ja samalla myös ehjimpiä 60 minuutin suorituksia, kehaisi Oksanen.

– Teimme viikon aikana oikeita asioita harjoituksissamme – haimme pelaamiseemme nöyryyttä sekä kurinalaisuutta ja se näkyi tänään.

Titaanien vahva peliesitys sai aimo annoksen lisäpontta siitä, että vastassa oli ennakkoon laadukkaaksi tiedetty vastustaja, jonka pelityyli on kuin lähes peilikuva punanuttujen vastaavasta.

– HC Vantaa on ehdottomasti tämän sarjan parhaimpia sekä pelaavimpia joukkueita, antoi titaaniluotsi rehdin tunnustuksen vierasjoukkueelle.

Ilona Areenan kapeassa kaukalossa mentiinkin kahden ensimmäisen erän aikana kummankin joukkueen toimesta sellaista haipakkaa, että heikompaa saattoi jo jossain välissä alkaa huimata.

Kun vielä kiekkokin pysyi varsin näppärästi pelaajien lavoissa, sai lehterit täyttänyt reilu 300-päinen yleisö nähtäväkseen erittäin viihdyttävän ja kovatasoisen ”Rautaliiga”-matsin.

– Kaukalossa oli tänään kaksi pelillisesti erittäin samantyylistä joukkuetta ja se toi tekemiseen oman vaikeutensa, perkasi Oksanen.

– Samasta syystä pelin taso nousi korkealle, sillä kumpikin pyrki kokoajan pelaamaan kiekolla, eikä vain rikkomaan vastapuolen peliä.

Vauhdikkaan ottelun maalinteon avasi vajaan 12 minuutin kohdalla Joel Helle, joka naulasi tavaramerkkirannarillaan pelivälineen p-pisteen tietämiltä varmasti verkkoon ohi voimattoman HC Vantaa-vahti Toni Tammen.

Vieraiden tasoitus tuli avauserän lopulla, kun titaanipuolustajan omalla alueella sattunut harhasyöttö napsahti Matias Nousiaisen lapaan, eikä tämä jättänyt avautunutta tilaisuutta hyödyntämättä.

Vantaalaiset onnistuivat siirtymään heti toisen erän alussa johtoon, kun titaanivahti Oskari Taari pompsautti Kalle Sipilän viivankudin karat eteensä ja paikalle porhaltanut Aki Ronkainen kiitti sekä iski kumimuikun nuottaan.

Titaanit ei takaa-ajoasemasta kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jatkoi nöyrää työntekoaan ja se kantoi ajassa 26:55 ansaittua hedelmää, kun puolestaan Mikko Lehtinen nosti rystyltä Markus Laakson viivakudista seuranneen paluukiekon komeasti yli vantaalaishäkkäri Tammen oikean olkapään.

Työ kiitti tekijäänsä

Lehtisen laukoman 2-2-tasoitusmaalin jälkeen pelin painopiste alkoi vääjäämättömästi siirtyä entistä tukevammin vierasjoukkueen päätyyn, ja vain heikko viimeistelytarkkuus sekä Tammen loistotorjunnat pitivät lukemat muuttumattomina.

Titaanit löi pökköä pesään sen minkä ehti yleisen syyttäjän tapaan, mutta ei tuntunut millään löytävän kiekon mentävää reikää hurjasti maalillaan taistelleen vantaalaisvahdin suojista.

Punanuttujen kova painostus alkoi toisen erän lopussa näkyä varsin selvästi raskasrakenteisemman sekä isäntiään pienemmällä pelaajakatraalla liikkeellä olleen HC Vantaan pelaamisessa ja tästä syystä olikin lähinnä vain ajankysymys, koska taivas löisi seuraavan kerran tulta.

– Pystyimme kokoajan luomaan painetta puolustajiin ja väsyttämään vain reilulla kolmella kentällisellä matkassa ollutta vastustajaa, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Summeri pelasti kaverin toisessa erässä, mutta saimme kolmannessa jatkettua samaa aktiivista liikettä ja sittenhän se peli kääntyi meille.

Päätöserään pukukopista voitontahtoisena sekä päämäärätietoisena sännännyt titaanimiehistö pisti heti tivolin pystyyn HC Vantaan päätyyn ja se tosiaankin kannatti.

Jani Vilkas ehti jo missata ketjukavereiden petaaman täysin varman maalipaikan, ennen kuin mies kiepautti itsensä uudemman kerran kiekko lavassaan sota-alueelle ja naulaten sen nasulisti reppuun lohipaitaveskari Toni Tammen haroessa epätoivoisesti tyhjää maalinsa suulla.

Vieraat eivät olleet ehtineet kunnolla edes toipua Titaanien järjestämästä myllytyksestä, kun jälleen helähti. Nyt karkin napautti pussiin Joni Kainulainen, joka pääsi maalin edessä käsiksi oman laukauksensa ripariin ja nosti sen pienestä kulmasta Tammen selän taa.

4-2-osuman jälkeen punanutut pystyivät entisestään nostamaan oman työmoraalinsa ja luistelunsa tasoa, eikä HC Vantaalle tarjoutunut sen myötä enää juuri ollenkaan paikkoja vastaiskuihin.

Vasta taiston loppuminuuteilla vieraat saivat edes jonkinlaisen kirin aikaiseksi, kun Tammi ovelana kettuna liukui kovaa vauhtia maalin eteen luistelleen Kainulaisen eteen ja hankki näin joukkueelleen ylivoiman.

Kiekko kyllä pyöri tämän jälkeen Titaanien päädyssä varsin vinhasti, mutta huipputontteja vieraat eivät pakkopelinsä myötä aikaiseksi saaneet ja loput taas hoiti kotkalaismaalin kahden takaiskun jälkeen umpeen muurannut Oskari Taari.

Punanuttujen puolustettua johtoasemassa säntillisesti ja kiekkojumalienkin katsottua joukkuetta suopealla silmällä viimeisen minuutin paineen alla, ei vantaalaishyökkääjä Niko Vähäsarjan laukoma kiekko kimmonnut ylärimasta sisään, vaan väljemmille vesille.

Näin ollen Titaanit palasi ansaitusti takaisin voittokantaan 4-2-lopputuloksen siivittämänä.

– Tiesimme, että työnteon jatkuessa samana, tulee palkkio aivan varmasti ja niinhän siinä myös kävi, kommentoi Oksanen tyytyväisenä kolmannen erän peliesitystä.

Maukas kotivoitto antaa punanuttujen varmasti entisestään lisää pontta sunnuntaille, jotta kotkalaismiehistö saisi myös Nastolassa samanlaisen ryöhän päälle, kuin kotikaukalossaan.

– En usko sen olevan mikään ongelma – joukkueessa on hyvä tekemisen meininki päällä, joten tästä on hyvä jatkaa tavoitteena olevan kuuden pisteen viikonlopun tavoittelua, sanaili titaanipiiskuri Oksanen.

– NASKI ei varmasti kotonaan anna mitään ilmaiseksi, mutta kunhan keskitymme vain olennaiseen sekä pelaamme omaa peliämme, niin eivätköhän pisteet lähde Nastolasta meidän mukaamme.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (13.12.), kun punanutut matkustavat Nastolassa sijaitsevaan Pajulahden jäähalliin, jossa majaansa pitävä NASKI isännöi kello 14:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.