”Paras mahdollinen vastustaja”

18.2.2016

Ilona Areenalla juhlistetaan lauantaina "Rautaliigan" runkosarjan päätöstä Ladies Night –teemaillan ja Tomi Pylväläisen titaaniuran 300. ottelun merkeissä!
Ilona Areenalla juhlistetaan lauantaina "Rautaliigan" runkosarjan päätöstä Ladies Night –teemaillan ja Tomi Pylväläisen titaaniuran 300. ottelun merkeissä!

Titaanit taputtelee II-divisioonan Etelä-lohkon runkosarjakamppailut päätökseen, kun kotkalaiset isännöivät lauantaina Ilona Areenalle vieraaksi saapuvaa HC Vantaata. Ottelun yllä leijuu vahva pudotuspelikiiman katku, sillä kumpikin osapuoli haluaa aivan varmasti saada itselleen parhaat mahdolliset lähtökohdat kevään tärkeisiin koitoksiin.

Titaanien varmistettua jo aikapäiviä sitten ”Rautaliiga”-lohkonsa runkosarjan ykköstilan, odotti moni joukkueen iskevän vaihteensa vapaalle. Näin ei ole kuitenkaan käynyt ja siihen löytyy varsin käypä selitys.

Punanutut haluavat kauden tärkeimpien taistojen lähestyessä nimittäin olla parhaassa mahdollisessa tikissä niin pelillisesti kuin henkisestikin, eikä silloin voi paljoa vapaailtoja vietellä tai juna ajautuu hyvin nopeasti sivuraiteelle.

– Joukkue on hyvin tietoinen siitä missä me tällä hetkellä menemme, eikä pelaajia tarvitse tämän seurauksena erikseen tässä kohtaa kautta enää motivoida, selventää Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen joukkueen sisällä vallitsevaa mielialaa.

Keväisten tuulten ja auringon luodessa lempeän yhteissointunsa maan ylle, alkavat myös otteluiden tärkeysasteet etenkin jääkiekossa kasvaa aina vain suurempiin sfääreihin.

Tästä syystä joukkueet ja yksittäiset pelaajat terästävät otteitaan kuin taikaiskusta, sillä kukapa ei haluaisi iskeä kaikkea peliin, kun on mahdollista saavuttaa jotain suurta.

– Se on jännä juttu, että kauden kohokohdan lähestyessä kaikkia rupeaa joukkueen eteen pelaaminen ja itsensä likoon laittaminen aina kiinnostamaan ihan eri malliin, toteaa Oksanen.

– Niin se vaan näissä pudotuspelit sisältävissä lajeissa aina menee, että suuri osa kaudesta saatetaan pelailla vähän kuin puolivaloilla, mutta sitten kun ne oikeat pelit alkavat lähestyä, terävöityy tekeminen ihan kaikilla mahdollisilla osa-alueilla.

Titaanit antoi oivan osoituksen korkealla pysyneestä suoritustasostaan viime lauantaina, kun punanutut iskivät niin ikään vailla suurempia panoksia pelanneen sekä jo pudotuspelejä odotelleen HC Giantsin kumoon komean esityksen kera.

Kotkalaiskäskyttäjä Oksanen näkeekin runkosarjan päättymisen nostavan vain entisestään kierroksia titaanimiehistön koneistossa.

– Uskon tämän näkyvän myös lauantaina positiivisena asiana meidän tekemisessämme, aivan kuten se näkyi jo HC Giants-ottelussa viikko takaperin, titaaniluotsi kommentoi.

Titaanit tarvitseekin positiivisen tekemisen meiningin ja vahvan ”yhteen hiileen puhaltamisen” –mentaliteetin vallalle myös lauantaina, sillä Ilona Areenalle matkaava HC Vantaa on yksi Etelä-lohkon kovimmista vastustajista.

– Meillä on ollut kauden aikana todella tiukkoja vääntöjä HC Vantaan kanssa ja se kuuluu myös niiden kärkijoukkueiden kastiin, jotka mahdollisesti asettuvat pudotuspeleissä meitä vastaan, sanoo Oksanen.

Vantaalaiset varmistivat edeltävänä viikonloppuna 5. sijansa sarjassa, joten myös lohipaidoille edessä oleva koitos tulee olemaan hyvä mittari sen suhteen, missä joukkue tällä hetkellä menee ja mikä on sen tahtotila kevään karkeloiden alla.

Vieraiden mielissä pyörii oletettavasti myös tieto siitä, että Titaanit saattaa asettua vastaan myös pudotuspeleissä, jonka myötä henkinen yliote olisi hyvä ottaa haltuun lähes keinolla millä hyvänsä.

– Kyllä tähänkin otteluun on sanottava samat sanat, kuin edelliseen – nyt haetaan ennakkoasetelmia pudotuspelejä silmällä pitäen, paaluttaa Oksanen.

– Runkosarjan viimeinen kotipeli on tarkoitus hoitaa mallikkaasti, jotta meillä on HC Vantaasta voitto alla, mikäli kohtaamme toisemme vielä pudotuspeleissä.

Titaanileirissä motivaation puutteesta ei edes tarvitse mainita, sillä kotkalaiset tietävät tasan tarkkaan, että lauantaina on lyötävä lähes kaikki mahdollinen likoon, jotta lohipaidat joutuvat lähtemään tappio niskassaan tyhjin käsin kotimatkalle.

– HC Vantaa runkosarjan viimeisessä ottelussa on meille lähes paras mahdollinen vastustaja, myhäilee punanuttupiiskuri Oksanen tyytyväisenä.

– Tiedämme vastapuolen pelityylin, jonka myötä kyyti kaukalossa tulee olemaan kovaa molemmin päin – varmasti vauhdikas peli luvassa.

Ladies Night –teemailta pitää sisällään historian havinaa

Jääkiekkokauden yksi kohokohdista, perinteiset siirtotakarajan hulinat, lyötiin säppiin kuluvan viikon maanantaina 15.2.2016 kello 23:59:59.

Myös punanutut tunnustelivat siirtomarkkinoita mahdollisten lisävahvistusten toivossa, mutta lopulta tultiin siihen tulokseen, ettei pelaajien lukumäärää ole järkeä enää kasvattaa vain pelkästä hankkimisen ilosta.

– Tottahan toki jokainen valmentaja haluaa aina vahvistuksia joukkueeseensa, myöntää Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Meidän hankintapolitiikkamme ei kuitenkaan tällä haavaa ole enää se perinteinen ”hinnalla millä hyvänsä” – resurssimme ja tarjonta eivät kohdanneet, joten nyt mennään näillä.

Tällä tempulla seura- ja valmennusjohto halusivatkin viestittää hyvää työtä tehneelle miehistölle täyden luottonsa, jonka avulla Titaanit menee toivon mukaan kevään karkeloissa aina sinne päätyyn asti.

– Meillä on kasassa hyvähenkinen ja laadukas joukkue – katsoimme, ettei meidän kannata vain hankkimisen takia lähteä lisäämään pelaajamäärää joukkueessamme, sillä selkeitä profiilipelaajia ei ollut tarjolla, Oksanen kommentoi.

Nyt kasassa olevalle titaanijoukkueelle lyödään lauantaina HC Vantaan kohtaamisen ohella toinenkin haastava tehtävä, joka on hallin lehtereillä sankoin joukoin peliä seuraavien naisten sekä tyttöjen viihdyttäminen ja lajin heille tunnetuksi tekeminen.

Titaanit nimittäin järjestää runkosarjan päätöskierroksen kotiottelunsa yhteydessä maailmalla tunnetuksi tulleen Ladies Night –teemaillan, jonka seurauksena kaikki kauniimman sukupuolen edustajat pääsevät ilmaiseksi seuraamaan ”Rautaliiga”-taiston tapahtumia sekä viihdyttämään itseään Ilona Areenalta muulla ohjelmatarjonnalla.

– Uskoisin tämän olevan hyvä markkinointapahtuma lajille täällä Kotkassa, sanailee titaaniluotsi Oksanen.

– Toivotaan, että naiset löytävät tiensä hallille ja tulevat seuraamaan edesottamuksiamme sekä tutustumaan muuhun oheisohjelmaan.

Jotta viihtyvyys olisi taattua, tulee myös illan pääesiintyjien iskeä parhaat herkkunsa tiskiin.

– Tästäkin syystä odotuksissa on hyvä peli, jotta erityisesti ne, jotka eivät niin kauhean aktiivisesti jääkiekkoa seuraa, pääsisivät hyvin mukaan tunnelmaan ja kaukalon tapahtumiin, naulaa Oksanen.

Otteluun on odotettavissa kuluvan kauden suurin yleisömäärä ja se osuukin todella sopivaan ajankohtaan. Lauantaina tehdään nimittäin titaanihistoriaa, sillä kotijoukkueen varakapteeni Tomi Pylväläinen pelaa uransa 300. runkosarjaottelun Titaanien sotisovassa.

Kyseisellä tempulla 32-vuotias Pylväläinen kirjoittaakin nimensä isoin kirjaimin punanuttujen historian kirjan lehdille.

– 300 pelatun pelin saaminen samassa seurassa täyteen on todella hieno saavutus ihan millä sarjatasolla tahansa, eikä siihen kovin helposti moni tule vastaisuudessakaan yltämään, täräyttää kaiken Titaanien seurahistorian aikana nähnyt päävalmentaja Marko Oksanen.

Kokeneen kiekkomiehen Pylväläistä kohtaan osoittamaa arvostusta kuvaavat varsin hyvin seuraavat sanat:

– Tomi on omassa kategoriassani kuulunut aina aivan valmentamieni pelaajien kärkikastiin – hän on edelleen joukkueemme pakiston suurin päällikkö, Oksanen tuumii sen suurempia miettimättä.

– ”Törrö” on seuran omia kasvatteja ja etenkin se, että hän halusi viime kaudella tulla pitkän tauon jälkeen mukaan auttamaan sekä tukemaan Titaaneita, lämmittää sydäntä.

– Jos jokin asia harmittaa miehen pitkän uran kohdalla, on se, että hän oli välillä poissa Titaanien riveistä, sillä muuten niitä pelattuja pelejä löytyisi vyöltä ainakin 700 kappaletta, titaanikäskyttäjä hymyilee.

Illan juhlituimmalle sankarille tarjoutuu merkkihetkensä lisäksi oiva mahdollisuus laittaa sydämet läpättämään myös katsomon puolella, sillä alun seremonioiden jälkeen monen peliä seuraavan katseet kiinnittyvät varmasti entistä herkemmin numerolla 20 pelaavan punanuttusoturin otteisiin.

Titaanivalmennus ei aio tässä kohtaa suitsia varakapteeniaan sen suuremmin, kunhan omat perushommat hoituvat siinä samalla normaaliin tyyliin.

– Se jääköön miehen ihan omaan valintaan, naurahtaa Oksanen.

– Mikäli hän haluaa lähteä sitä kautta markkinoimaan itseään, niin nythän siihen tarjoutuu oiva tilaisuus. Niihin peliliikkeisiin ”Törrö” ei kuitenkaan valmennukselta tule ohjeistusta saamaan.

Titaanien ja HC Vantaan välinen II-divisioonan runkosarjan päätöskierroksen ottelu polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (20.2.) käyntiin kello 16:00 alkaen.

Otteluisäntänä toimii Players Sports Bar Kotka.

Ottelu on Ladies Night –teemailta, joten kaikille kauniimman sukupuolen edustajille on ilmainen sisäänpääsy Ilona Areenalle.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!