Tilastojen taikaa: Titaanit – HC Vantaa

1.3.2016

Tulevana viikonloppuna ratkotaan "Rautaliigan" Etelä-lohkon kevään 2016 finaalijoukkueet! © Lotta Lehti
Tulevana viikonloppuna ratkotaan "Rautaliigan" Etelä-lohkon kevään 2016 finaalijoukkueet! © Lotta Lehti

Jatketaanpa perinteisen kevät-trendin mukaisesti tilastojen vilkuilua myös II-divisioonan Etelä-lohkon pudotuspelien välierätaistot ensi viikonloppuna keskenään mittelevien Titaanien ja HC Vantaan osalta.

”Rautaliigan” Etelä-lohkon pudotuspelit ovat edenneet välierävaiheeseen, jossa katseet erityisesti Kotkan ja Vantaan taholla kiinnittyvät Titaanien sekä HC Vantaan välienselvittelyyn, kun taas Keski-Uusimaa menee täysin sekaisin Haukkojen ja KJT Miesten ottaessa yhteen jäädytetyllä taistelutantereella.

Lauantaina Vantaan Tikkurilassa sijaitsevalla Trio Areenalla oman välieräsarjansa käyntiin polkaisevat ja sunnuntaina sen Kotkan Ilona Areenalla paketoivat siis runkosarjan voittaja Titaanit ja 5. sijalle selviytynyt HC Vantaa, joka muistetaan Etelä-lohkon edelliskevään mestariyhdistelmänä (silloin tosin nimellä Kiekko-Vantaa Itä).

Punanutut ja lohipaidat iskivät runkosarjassa neljä kertaa yhteen ja vaikka Titaanit lopulta veikin jokaisen kohtaamisen nimiinsä, ei peleistä tosiaankaan puuttunut vauhtia, jännitystä saati tiukkoja tilanteita.

Tämän seurauksena edessä olevasta ”paras kahdesta”-sarjasta onkin syytä näin ennakkoon odottaa todella viihdyttävää ja II-divisioonatasolle laadukasta mittelöä, sillä kotkalais- ja vantaalaismiehistöt ovat Etelä-lohkon kaksi selvästi kovakuntoisinta sekä luisteluvoimaisinta ryhmää.

Runkosarjassa joukkueet ottivat toisistaan siis neljästi mittaa ja pelit menivät niin, että ensiksi pelattiin kahdesti Vantaa ja sen jälkeen kahdesti Kotkassa.

Titaanien ja HC Vantaan kuluvan kauden keskinäiset koitokset aloitettiin lokakuun alussa (3.10.) Trio Areenalla, josta punanutut kävi hakemassa kolmannen erän nousun myötä Santeri Kuntun osumalla makean 4-3-vierasvoiton.

Sama tahti oli askelten myös marraskuun lopulla (22.11.), kun kotkalaiset juottivat jälleen karvasta kalkkia isännilleen Juho Paavolan sivaltaessa niin ikään kamppailun päätöserässä Titaanit 5-4-voittoon vieraskaukalossa.

Tämän jälkeen karavaani siirtyi Kotkaan, jossa päivää ennen joulutauon alkamista (13.12.) väännetty kahina kääntyi taas kerran kolmannessa erässä punanuttujen nimiin, Jani Vilkkaan ja Joni Kainulaisen siivittäessä joukkueensa 4-2-kotivoittoon.

Taisteluparin runkosarjarupeamille -sekä kohtaamisille saatiin oiva päätös helmikuun 20. päivä, sillä Titaanien järjestämän Ladies Night –tapahtuman oli Ilona Areenalle saapunut kauden silloinen ennätysyleisö (470 katsojaa), joka siivitti isännät – kuinkas muuten – kolmannessa erässä ratkaisevalle karkumatkalle Mikael Cederbergin, Ville Myyryläisen ja Juho Luukkosen naulattua vuorotahtiin limpun HC Vantaan rysään 4-1-lukemiin päättyneessä ottelussa.

Jos tästä nyt jonkinlaista osviittaa voisi vedellä, niin lohipaitojen olisi jostain keksittävä keinot sille, etteivät punanutut kykenisi välierissä kääntämään pelejä itselleen normaalin peliajan viimeisen kaksikymppisen aikana.

Toki se on muistettava, että nyt pelataan kuitenkin ihan eri pelejä ja HC Vantaa näyttikin jo puolivälierissä, että täältä pesee ja tarvittaessa linkoaa, lähettämällä GrIFK:n tylysti kesälomille kahden selkeän voiton myötä.

Titaanit voi puolestaan keskittyä levollisin mielin vantaalaisten kohtaamiseen, sillä punanutut paransivat pelaamistaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan HCK Salamoita vastaan pelatuissa puolivälierissä.

Nyt kun suurimmat jännittämiset ja karstat on saatu koneistosta pois, voivat kotkalaiset ammentaa lisävoimaa välieriin siitä tiedosta, että HC Vantaa on edelleen kaadettavissa omalla laadukkaalla pelaamisella, aivan kuten keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa sen osoittivat.

Ilmassa on näin klišeisesti sanottuna ”suuren urheilujuhlan tuntua”, joten edessä olevia välierätaistoja ei tulevana viikonloppuna kannata Vantaalla saati Kotkassa jättää missään nimessä väliin!PARHAAT PISTEMIEHET JOUKKUEIDEN RUNKOSARJAKOHTAAMISISSA


Titaanit – Eppu Oksanen 4. 1+4= 5p, Ville Myyryläinen 4. 3+1= 4p & Santeri Kunttu 4. 3+1= 4p
HC Vantaa – Jaakko Savolainen 4. 3+1= 4p, Matias Nousiainen 4. 1+2= 3p & Aki Ronkainen 4. 1+2= 3p


TITAANIT


Joukkueen kotisivut: www.titaanit.fi
Kotipaikkakunta: Kotka
Vastuuvalmentaja: Marko Oksanen
Kapteeni: Topi Paappanen

Miten puolivälierät sujuivat: Titaanit – HCK Salamat 6-1 & 9-2
Tehdyt maalit: 15
Päästetyt maalit: 3
Rangaistusminuutit: 18
Yleisökeskiarvo: 510

Paras pistemies puolivälierissä: Miro Mänttäri 2. 0+5= 5p
Paras maalintekijä puolivälierissä: Aapo Lampinen, Juho Luukkonen & Tomi Salovaara (2)
Jäähykuningas puolivälierissä: Ville Myyryläinen (4min)
Eniten pelannut maalivahti puolivälierissä: Oskari Taari 1. pmk 1.00 / 96,77 % & Niilo Pussinen 1. pmk 2.00 / 91,67 %


HC VANTAA


Joukkueen kotisivut: www.hc-vantaa.fi
Kotipaikkakunta: Vantaa
Vastuuvalmentaja: Paul Högbacka
Kapteeni: Aki Ronkainen

Miten puolivälierät sujuivat: GrIFK – HC Vantaa 1-5 & 2-5
Tehdyt maalit: 10
Päästetyt maalit: 3
Rangaistusminuutit: 28
Yleisökeskiarvo: 125

Paras pistemies puolivälierissä: Niko Vähäsarja 2. 3+2= 5p
Paras maalintekijä puolivälierissä: Niko Vähäsarja (3)
Jäähykuningas puolivälierissä: Sebastian Vuoritsalo (10min)
Eniten pelannut maalivahti puolivälierissä: Jere Högbacka 2. pmk 1.50 / 96,51 %ETELÄ-LOHKON PUDOTUSPELIEN PELAAMISTAPA 2015–2016


”Rautaliigan” Etelä-lohkon pudotuspelit pelataan tänäkin keväänä läpi niin sanotusti typistettynä versiona.

Tämä tarkoittaa sitä, että kussakin pudotuspelivaiheessa (puolivälierät, välierät ja finaalit) voittaja ratkaistaan kahden keskinäisen ottelun yhteispistemäärällä.

Voitosta saa kaksi (2) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen.

Mikäli yhteispisteet ovat kahden 60 minuuttia kestävän ottelun jälkeen tasan, seuraa 20 minuutin mittainen ja neljällä neljää vastaan pelattava jatkoerä, jossa ei ole äkkikuolema-periaatetta.

Jos joukkueiden paremmuutta ei jatkoeränkään aikana saada selville, ratkaistaan voittaja voittolaukauskilpailun avulla.

Pudotuspelisarjojen ”kotietu” määräytyy siten, että runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa päättää aloittaako se sarjan kotona vai vieraissa.
 

IT'S PLAYOFF TIME, BABY!