Ensimmäinen sopimusrypäs uunista ulos

3.5.2016

Niilo Pussinen vartioi punanuttujen veräjää myös syyskuun puolivälissä käyntiin polkaistavalla Suomi-sarjakaudella 2016–2017.
Niilo Pussinen vartioi punanuttujen veräjää myös syyskuun puolivälissä käyntiin polkaistavalla Suomi-sarjakaudella 2016–2017.

Titaanit on solminut ensimmäiset pelaajasopimukset syyskuun puolivälissä käyntiin polkaistavalle Suomi-sarjakaudelle 2016–2017.

Keväällä Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, Suomi-sarjaan, noussut Titaanit on aloittanut punanuttujen pelaajakoordinaattoriksi päävalmentajan paikalta siirtyneen Marko Oksasen ja tuoreen pääkäskijän Mika Piispasen johdolla uuden miehistönsä rakentamisen.

Kaksikko on käynyt tiukalla seulalla läpi viime kauden titaanijoukkueessa esiintyneitä pelaajia, jonka seurauksena ensimmäinen sopimusnippu pitänee sisällään seitsemän kotkalaiselle kiekkoyleisölle varsin tuttua nimeä.

– Suunnitelmanamme oli lähteä kasaamaan joukkueen runkoa jo edelliskaudella titaanipaitaa kantaneista pelaajista, Piispanen kommentoi.

– Nyt julkaistu seitsemän nimen rypäs pitää sisällään hyvän miksauksen nuoruuden intoa ja kokemuksen mukanaan tuomaa varmuutta.

Yksivuotiset pelaajasopimukset tehneet ”seitsemän titaaniveljestä” ovat maalivahti Niilo Pussinen, puolustajat Kalle Kolehmainen ja Ville Äijälä sekä hyökkääjät Juuso Löppönen, Eppu Oksanen, Miro Mänttäri ja Aapo Lampinen.

– Lähtökohtana oli, että pyrimme rakentamaan hyvin paikallispainotteisen ryhmän – tämä ensimmäinen nimilista antaa siihen jo hyvää osviittaa, selventää Piispanen joukkueen rakentamisessa käytössä olevaa taktiikkaa.

– Tulevat sopimusjulkistukset tulevat varmasti noudattelemaan samaa linjaa, mutta tottahan toki pitää muistaa sekin, että tulemme varmasti tarvitsemaan myös muualta lähtöisin olevia pelaajia riveihimme.

”Aapon jatkaminen on meille todella tärkeä asia”

Titaanien julkaisema seitsikko kuului koko edelliskauden ajan, seuran A-nuorissa pelannutta 21-vuotiasta puolustaja Ville Äijälää lukuun ottamatta, punanuttujen runkopelaajiin.

Niilo Pussinen, 20, kantoi päävastuun II-divisioonan runkosarjassa kotkalaismiehistön maalin suulla ja tilastoi kevään pudotuspeleissä tililleen sarjan parhaan torjuntaprosentin 96,30.

Kalle Kolehmainen iski runkosarjassa pelaamissaan 15 ottelussa 11 (3+8) tehopistettä ja jatkoi hyvää virettään myös pudotuspeleissä, joissa 20-vuotiaan puolustajan tilille merkittiin kuuteen koitokseen tehot 1+3.

Hyökkääjäduo Juuso Löppönen, 21, ja Eppu Oksanen, 20, kuuluivat koko viime ajan kauden punanuttujen tehokkaimpien pelaajien kastiin. Löppönen takoi runkosarjassa 23 otteluun 31 (14+17) ja Oksanen 26 ottelussa 32 (6+26) tehopistettä. Kevään kuudessa pudotuspelissä Löppönen iski tehot 2+2 ja Oksanen puolestaan 1+3.

Miro Mänttäri piti puolestaan runkosarjassa kynttiläänsä vielä vakan alla, pelaten yhdeksän peliä ja tehden niissä tehot 2+4. Pudotuspeleissä ilmiliekkeihin syttynyt 22-vuotias keskushyökkääjä operoi sitä vastoin reilun piste-per-peli keskiarvolla, nakuttamalla kuuteen kamppailuun seitsemän (1+6) tehopistettä.

Nimensä jo neljännen kerran Titaanien tarjoamaan jatkosopimukseen sorvanneelle Aapo Lampiselle syyskuun puolivälissä alkava Suomi-sarjakausi 2016–2017 on viides punanutussa. Kokeneen ja urallaan kovemmissakin sarjoissa marinoidun 30-vuotiaan konkarin jatkaminen oli päävalmentaja Piispaselle todella mieltäylentävä uutinen.

– Aapon jatkaminen on meille todella tärkeä asia, sillä hän pystyy ihan jo vuosien pelikokemuksensa sekä oman esimerkkinsä voimalla johtamaan nuorta joukkuettamme ja se kyky nousee kovassa sarjassa arvoon arvaamattomaan, toteaa punanuttujen päävalmentaja Mika Piispanen.

Jok’ikisellä Titaaneissa viettämällään kaudella joukkueen ”isojen tykkien” joukkoon kuulunut Lampinen summasi runkosarjassa 22 otteluun 17+15 tehopistettä. Pudotuspeleissä kokeneen sotaratsun tehotahti kiihtyi vielä napsun verran lisää, sillä kuusi taistoa tuottivat hyökkääjän tilille 10 (3+7) täppää.

– Nyt kun pää on saatu pelaajasopimusten saralla niin sanotusti ”auki”, on tästä huomattavasti helpompi ja mukavampi lähteä jatkamaan joukkueen rakentamista, varsinkin kun perustus on valettu vakaalle pohjalle, hymyilee Piispanen tyytyväisenä.
 

TITAANIEN KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ KAUDELLE 20162017!

OLE NOPEA JA VARAA OMASI!