Huntersista Kymen Sanomat –turnauksen herra

27.8.2016

Kymen Sanomat –turnaus alkoi Titaanien osalta kirvelevällä Hunters-tappiolla...
Kymen Sanomat –turnaus alkoi Titaanien osalta kirvelevällä Hunters-tappiolla...
...jatkui iloisemmissa merkeissä D-Kiekon kustannuksella...
...jatkui iloisemmissa merkeissä D-Kiekon kustannuksella...
...ja päättyi lopulta tiukkaan sekä tasaiseen vääntöön Pyryn kanssa.
...ja päättyi lopulta tiukkaan sekä tasaiseen vääntöön Pyryn kanssa.

Lauantaina Ilona Areenalla mitelty neljän Suomi-sarjajoukkueen harjoitusturnaus piti sisällään kuusi kovaa kamppailua. Isäntäjoukkue Titaanien kohtaloksi jäi lopulta kunniakas 3. sija, kun taas kaikki pelinsä voittanut Porvoon Hunters pokkasi mukaansa mestaruuspystin ennen toiseksi tullutta Nokian Pyryä ja viimeiseksi jäänyttä jyväskyläläispumppu D-Kiekkoa.

Järjestyksessään kuudes Kymen Sanomat –turnaus oli kaikille Ilona Areenan kaukalossa ahertaneille joukkueille – Titaanit, D-Kiekko, Hunters ja Pyry – raskas, mutta samalla sitäkin antoisampi ”lätkärupeama”.

Parhaiten kaikista kaksieräisistä koitoksista selviytyi porvoolaispumppu Hunters, joka poimi plakkariinsa jokaisen vastustajansa päänahat sekä niitten myötä myös turnauksen mestaruuspokaalin.

Lauantaipäivän isäntänä toiminut Titaanit joutui tällä kertaa tyytymään 3. sijaan, sillä punanuttujen edelle kunniataulukossa onnistui Huntersin ohella kiilaamaan Pyry, kun taas kaikki kamppailunsa hävinnyt D-Kiekko jätettiin tylysti viimeiseksi.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mukaan tappio-voitto-tappio –tahdilla kotiyleisönsä edessä esiintyneiden punanuttujen ei missään nimessä tarvitse hävetä esityksiään.

– Kokonaisuutta peilaamalla saimme jälleen huomata sen, että pystymme tällä sarjatasolla 5vs5-pelissä kamppailemaan tasapäin ihan ketä vastaan tahansa, totesi Piispanen.

– Pienet asiat ratkaisevat ja juuri niissä se rutiinitaso on vielä tässä vaiheessa kautta kääntänyt pelejä vastustajille.

Harjoitusturnaukset ovat hyvin pitkälti sarjatasosta riippumatta hyviä paikkoja valmentajille katsastaa läpi omaa pelaajakatrastaan sekä samalla kokeilla peleissä erinäisiä juttuja ja kommervenkkejä.

Myös titaanivalmennus käytti tämän sauman hyväkseen ja sai sen myötä omaan tietopankkiinsa lisää arvokasta dataa titaanipaidan lauantain peleissä päälleen pukeneista pelimiehistä.

– Päivän paras anti oli ehdottomasti se, että pääsimme pyörittämään käytännössä koko pelaaja-arsenaaliamme ja kokeilemaan erilaisia ketjukoostumuksia, Piispanen tuumi.

– Näimme kenellä yhteispeli kulloistenkin ketjukaverien kanssa toimi ja kenellä taas ei.

– Myös pelaajien roolitus selkiytyi sarjapelejä silmällä pitäen aika hyvin – nyt tiedämme entistä paremmin missä kunkin kaverin vahvuudet ovat, punanuttupiiskuri kommentoi.

Se on käynyt jo aiemmissakin harjoituskoitoksissa Titaanien kohdalla selväksi, että kotkalaisryhmä on totisesti hyvässä fyysisessä kunnossa ja samaa faktaa halusi myös Piispanen alleviivata.

– Siitä on annettava iso kiitos joukkueelle, josta 80-90 prosenttia pelasi kaikki kolme peliä, että jaksoimme loppuun asti kamppailla tasapäisesti vastustajien kanssa, emmekä missään kohtaa luovuttaneet, ”Pise” kehaisi omiaan.

– Olemme fyysisesti oikealla tiellä ja kunhan saamme pieniä pelillisiä asioita vielä viilattua kuntoon, niin kyllä tästä ihan hyvä kausi vielä kaikkinensa tulee.

Päivään mahtui sekä ala- että ylämäkiä

Titaanit avasi turnauksen ottamalla yhteen ”paikallisvastus” Porvoon Huntersin kanssa. Oliko syynä sitten pelin aikainen aloituskellonaika (klo 10:00) vai mikä, eivät punanutut tuntuneet saavat omaa tekemistään vaaditulle tasolle oikein missään vaiheessa kamppailua.

Hunters sitä vastoin oli heti alussa hereillä, kirmaten välittömästi parin maalin karkumatkalle. Titaanien onnistui kyseinen takaa-ajoasema vielä kuroa umpeen, mutta sitten vieraat iskivät uudelleen isompaa vaihdetta silmään ja menivät menojaan.

– Fyysisesti olimme valmiina, mutta henkisesti emme olleet ytimessä, selvensi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen porvoolaisten 2-5 (2-3, 0-2) –voittoon päättynyttä Kymen Sanomat –turnauksen avausottelua.

– Hunters kokeneena Suomi-sarjajoukkueena sen kyllä hyväkseen ja teki ylivoimalla voittoon tarvitut maalit.

Kirvelevän tappion jälkeen punanutut saivat seuraavaksi vastaansa D-Kiekon. Nyt kotkalaisten koneet jauhoivat ensimmäisestä vaihdosta alkaen täydellä teholla ja se tepsi, sillä jyväskyläläiset jäivät isäntiensä jalkoihin lopulta maalein 3-1 (1-0, 2-1).

– D-Kiekkoa vastaan pääsimme jälleen omaan hyvään tekemiseemme kiinni ja pystyimme ylläpitämään sitä koko pelin ajan, ”Pise” myhäili tyytyväisenä.

– Siitä tempusta täydet pisteet joukkueelle, sillä sen avulla saimme tilillemme täysin ansaitun voiton.

Turnauksen päätöstaisto ei puolestaan kovin suureksi spektaakkeliksi enää noussut, etenkin kun Hunters oli aiemmassa pelissä varmistanut mestaruutensa. Näin ollen Titaanien sekä Pyryn välille jäi ratkottavaksi kumpi kaksikosta on toinen ja kumpi taas kolmas.

Raskas rypistys näkyi selvästi kummankin osapuolen otteissa, sillä kauneudet loistivat poissaolollaan ja niin kotkalaiset kuin nokialaisetkin painoivat kaukalossa menemään lähes puhtaalla tahdonvoimalla.

Tasaisen kahinan ratkaisuksi koitui lopulta punanuttuhyökkääjä Santeri Kuntun ajassa 27:23 potkaisusta saama ottelurangaistus, joka ainakin kotkalaisvaihtoaitioon näytti varsin epäoikeudenmukaiselta tuomariratkaisulta.

Kuntun ulosajosta seuranneen pitkän alivoiman aikana Pyry onnistui iskemään kiekon kahdesti kotkalaisnuottaan ja viemään näin ollen homman nimiinsä 1-3 (1-1, 0-2) –lukemin.

– Turnauksen viimeinen peli oli kahden hieman jo väsyneen joukkueen taisto, joka ratkesi siihen, että vastustaja pystyi meitä rutinoituneempana pysymään enemmän kiekossa kiinni, mietiskeli Piispanen.

– Se johti siihen, että liikkeen lopahtaessa jouduimme rikkomaan ja ottamaan jäähyjä, jotka Pyry käytti armotta hyväkseen.

Yhteenvetoa kaikista peleistä kysyttäessä, löytyi titaaniluotsilta kommenttipussukasta varsin metka vastaus.

– Tämä päivä oli meiltä niin sanotusti hidas kiihdytys huippuunsa, johon me D-Kiekko-ottelussa pääsimme ja sitten pikkuisen väsymyksen seurauksena tulimme sieltä alas, Piispanen sanaili.

Entäpä miten tästä mennään taas eteenpäin?

– Tässä on nyt sen verran rankka rypistys takana, että sunnuntai menee jok’ikisellä joukkueen jäsenellä ihan vain levon merkeissä, ”Pise” kertoi punanuttujen viikonlopun jatkosuunnitelmista.

Kauaa eivät kotkalaiset ehdit kuitenkaan henkeä vetää, sillä harjoitukset jatkuvat ensi viikon alussa ja treenipelit keskiviikkona.

– Maanantaina ja tiistaina sitten taas harjoitellaan ja keskiviikkona pelataan jälleen kotona, kun KJT tulee vieraisille Kotkaan, kertasi punanuttukäskyttäjä miehistön tulevan viikon ohjelmaa.

– Silloin kaukalossa tullaan taas näkemään raikkaalla jalalla ja oman tekemisen ytimessä pelaava Titaanit!

KYMEN SANOMAT –TURNAUKSEN TULOKSET:

TitaanitHunters2 – 5
D-KiekkoPyry0 – 1
Titaanit D-Kiekko3 – 1
PyryHunters1 – 2 vl
HuntersD-Kiekko10 – 1
TitaanitPyry1 – 3

 

KYMEN SANOMAT –TURNAUKSEN KUNNIATAULUKKO:

1.)Hunters
2.)Pyry
3.)Titaanit
4.)D-Kiekko


Kymen Sanomat –turnauksen kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona (31.8.), kun punanuttujen vieraaksi Ilona Areenalla kello 19:00 alkavaan kamppailuun saapuu KJT.