”Nöyrästi, vaan ei nöyristellen”

6.9.2016

Heinolan Peliitat tarjonnee Aapo Lampiselle ja muulle titaanimiehistölle juuri tähän saumaan todella mainiosti sopivan haasteen.
Heinolan Peliitat tarjonnee Aapo Lampiselle ja muulle titaanimiehistölle juuri tähän saumaan todella mainiosti sopivan haasteen.

Ilona Areenalla mitellään keskiviikkoiltana kauan odotettu harjoitustaisto, kun viimeksi reilut seitsemän vuotta takaperin Kotkassa esiintynyt Heinolan Peliitat saapuu testaamaan Titaanien nykyisen vireen. Titaanileirissä Mestis-vierasta odotetaan kylään luonnollisesti vesi kielellä, sillä punanutuille tarjoutuu nyt jos koskaan todella oiva mahdollisuus oman pelillisen tasonsa mittaamiseen.

Titaanien harjoitusottelut alkavat vääjäämättä käydä vähiin ja sehän tietää taas sitä, että Suomi-sarjan runkosarjan aloitus alkaa olla ovella. Tästä syystä kotkalaismiehistön pitäisi saada pelaamisensa sille mallille, että se on todellakin valmis, kun pisteistä aletaan tosissaan pelata.

Punanuttujen päävalmentaja Mika Piispasen mukaan kuluvalla viikolla vastaan asettuvat harjoitusvastukset palvelevat mitä parhaimmissa määrin Titaanien tavoitteita saada oma pelaaminen riittävään hyvään kuosiin, sillä mikäs sen parempi onkaan, kuin lähteä haastamaan ennakkoon kovempia joukkueita.

– Sanoin tuossa joukkueelle jo ennen jääharjoituksien alkua, että nämä kuluvalla viikolla eteen tulevat pelit ovat jokaiselle pelaajalle isoja mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, Piispanen kommentoi.

Titaanit kohtaa keskiviikkona Ilona Areenalle vieraaksi saapuvan yhteistyöseuransa Heinolan Peliitat, kun taas perjantaina punanutut matkustavat Imatralle, jossa pelattavassa kenraaliharjoitusottelussa kotkalaisia isännöi Ketterä.

– Meillä on lyhyen ajan sisään kaksi harjoituspeliä kovia vastustajia vastaan, joita vastaan meidän pitää lähteä pelaamaan nöyrästi, vaan ei nöyristellen, veistelee Piispanen.

– Tämä ihan siitä syystä, koska nöyrällä ja kovalla asenteella sekä omalla työnteollamme saamme varmasti hyvät pelit aikaiseksi.

Kotkassa viimeksi keväällä 2009 pelaamassa käynyt Peliitat tulee olemaan Titaaneille todellinen ”miehuuskoe”, sillä Mestiksen runkosarjan aloitukseen valmistautuva heinolalaismiehistö hyökkää aivan saletisti parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan punanuttujen kimppuun.

Sen myötä kotkalaisten onkin paras lähteä puolustuspelaamisen kautta valmistautumaan edessä olevaan otteluun ja samaa mieltä on myös titaaniluotsi Piispanen, jonka mukaan kyseinen pelin osa-alue on edelleen kaiken muun ohella yksi lisäharjoitusta vaativista asioista.

– Pelissä on paljon eri osa-alueita, joita meidän pitää vielä ennen sarja-avausta harjoitella ja käydä niiden hienouksia läpi, mutta kyllähän se voitosta pelaaminen lähtee aina liikkeelle vankasta puolustuspelaamisesta, ”Pise” sanailee.

– Joten se lienee yksi tärkeimmistä elementeistä, mikä meillä pitää olla kunnossa, kun reilun viikon päästä runkosarjapelit alkavat.

Peliittojen tarjoaa puolustuspelin ja oman maalin varjeluun oivan avun, sillä suurella todennäköisyydellä heinolalaiset tulevat huomenna olemaan eritoten kiekollisessa pelissä se hallitsevampi osapuoli.

– Voimme varmasti varautua jo etukäteen siihen, että tietynlainen kiekonhallinta saattaa olla vastustajalla, Piispanen evästää omiaan.

– Pystymme kuitenkin omalla hyvällä pelaamisellamme, aggressiivisella liikkumisellamme ja karvaamisellamme, tekemään kaverin illasta vaikean sekä samalla tappelemaan myös ottelun voitosta.

Vanhat kiistakumppanit, nykyiset yhteistyökumppanit

Ilona Areenalle keskiviikkona pitkästä aikaa saapuva Peliitat on yksi Mestiksen mielenkiintoisimmista yhdistelmistä. Joukkueesta löytyy vaihtopenkin takaa rautaista kokemusta aina NHL-, A-maajoukkue- kuin liigaympyröistäkin asti, sillä päävalmentaja Marko Tuomaisen adjutantteina toimivat Santeri Heiskanen ja Jani Keinänen ovat varmasti tuttuja nimiä jääkiekkoa seuraaville tahoille.

Pelaajapuolella taas ”Tylyn kaupungin” joukkuetta liidaavat yksi Suomen toiseksi korkeimman sarjatason tulivoimaisimmista puolustajista Christian Silfver sekä kokenut hyökkääjäkapteeni Ville-Matti Koponen. Kun tähän lisätään vielä titaanikasvatti Aki Vainio, joka palaa huomenna takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa, saa Titaanit olla todella tarkkana vierasjoukkueen kanssa kaukalossa kisaillessaan.

– Peliitat on nuorekas ja tosissaan töitä paiskiva joukkue, joka haluaa menestyä Mestiksessä, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Siitä on vierähtänyt jo aika monta vuotta, kun Kotkassa on Titaanien vieraana esiintynyt noinkin kovatasoinen vastustaja, kuin mitä Heinolan Peliitat on.

Titaanien ja Peliittojen elokuun alussa virallistaman seurayhteistyösopimuksen myötä tullaan joukkueiden välillä näkemään kuluvalla kiekkokaudella todella paljon kanssakäymistä etenkin pelaajapuolen asioiden saralla.

Ensimmäinen konkreettinen todiste tästä saatiin jo tiistai-iltana, kun Titaanit tiedotti saavansa Peliittojen sopimushyökkääjä Jesse Peltosen riveihinsä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Keskusteluyhteys onkin molempien seurojen johto- sekä valmennusportaiden välillä ollut vilkasta jo keväästä asti ja se tulee varmasti tiivistymään entisestään, jahka sarjapelit niin Suomi-sarjassa kuin Mestiksessäkin polkaistaan toden teolla käyntiin.

Punanuttujen pääpiiskuri Piispanen myöntääkin olleensa lähes päivittäisessä yhteydessä Peliittojen virkaveljensä Tuomaisen kanssa.

– Olemme keskustelleet ”Veken” kanssa paljon yksittäisistä pelaajista sekä seurojemme välisen yhteistyön mukanaantuomista mahdollisista pelaajavaihdoksista, ”Pise” selventää ja jatkaa:

– Pelillisistä asioista emme ole juurikaan vielä puhuneet, mutta ehkäpä senkin aika koittaa vielä mitä pidemmälle kausi etenee.

Titaanileirissä keskiviikkoillan koitoksen alla on toiveikkaan odottava ilmapiiri sen suhteen, että Ilona Areenan lehterit täyttyisivät ensimmäisen kerran kuluvan syksyn aikana punanuttujen edesottamuksia seuraamaan saapuvista ihmisistä.

Kotiin jääminen kun ei tällä kerralla voi enää ainakaan jäädä kiinni vastustajan hajuttomuudesta tahi värittömyydestä.

– Tämä on monelle meidän pelaajallemme hieno mahdollisuus päästä pelaamaan Mestis-joukkuetta vastaan, joten se on jo yksistään todella iso motivaattori sekä näyttämisen halua lisäävä tekijä, titaaniluotsi Piispanen tokaisee.

– Se on varmaa, ihan jo vastus huomioiden, että pelin taso tulee olemaan hyvä ja viihdyttävää jääkiekkoa on katsojille luvassa!

Titaanien ja Peliittojen välinen harjoitusottelu polkaistaan Ilona Areenalla keskiviikkona (7.9.) käyntiin kello 19:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 5 euroa TERVETULOA!
 

TITAANIEN KOKOONPANO 7.9.2016 @ KOTKA


# 18 Santeri Kunttu – # 77 Roope Lantta C – # 6 Aapo Lampinen A
# 60 Kalle Kolehmainen – # 16 Marko Puhakka

# 25 Juho Luukkonen – # 21 Jesse Hurme – # 24 Ville Myyryläinen
# 8 Jani Vilkas – # 55 Jere Kola

# 36 Juuso Löppönen – # 10 Eppu Oksanen – # 9 Jere Lifländer
# 3 Markus Salminen – # 33 Henri Saukkonen

# 88 Joni Jokila A – # 12 Miro Mänttäri – # 44 Niko Lakimo

# 35 Niilo Pussinen
( # 30 Joel Luhtanen )