”Jokainen vastustaja on meille kova haaste”

23.9.2016

Titaanit lähtee rohkeasti ja omiin vahvuuksiinsa visusti luottaen haastamaan viikonloppuna eteen asettuvia vastustajia.
Titaanit lähtee rohkeasti ja omiin vahvuuksiinsa visusti luottaen haastamaan viikonloppuna eteen asettuvia vastustajia.

Suomi-sarjasirkus jatkuu Titaanien osalta jälleen kahdella ottelulla, kun punanutut matkustavat lauantaina Pyryn vieraaksi Nokialle sekä isännöivät vastavuoroisesti sunnuntaina Ilona Areenalle saapuvaa porilaisyhdistelmä Karhu Hockey Teamia. Luvassa on siis kaksi kovaa koitosta, joista on omalla vahvalla tekemisellä raavittavissa lisätäytettä pistepussukkaan.

Onhan se vaan niin pirun hienoa todeta, että Titaanit pelaa jälleen Suomi-sarjassa!

Viime viikonloppu osoitti viimeistään kaikille kotkalaisjoukkueen jäsenille sekä sitä seuraaville sen, että nyt punanuttujen jokaisessa ottelussa ovat panokset sen verran suuret ja vastus sitä luokkaa, ettei pelkällä paikalle saapumisella ole enää voittoja saati pisteitä saatavissa.

Toki välillä jokaiselle joukkueelle sattuu niin sanottuja ”ohipelejä”, joissa mikään ei onnistu ja vastapuoli on yksinkertaisesti parempi.

Toivottavaa kuitenkin olisi, että Titaanien kohdalla kyseiset lätkäehtoot olisivat tämän kauden osalta tässä, sillä Ketterän tarjoileman tervetulotoivotuksen kaltaisia ryöpytyksiä ei kovin montaa kärsisi ottaa, jottei oma itseluottamus liiaksi kärsisi.

Toisaalta taas Ketterän antama muistutus uuden sarjan vaatimustasosta toimi loistavana opetuksena, sillä seuraavana päivänä vastaan asettunut VG-62 jäi selvästi näyttöhaluisen titaanimiehistön jalkoihin. Kolikolla on siis jääkiekkoilussakin aina kaksi puolta.

– Aika kaksijakoinen avausviikonloppuhan se kieltämättä oli, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen kolme pistettä tuottaneita Suomi-sarjan avauskierroksen otteluita.

– Sarja alkoi Imatralla poikien ylijännittämisellä ja tulos oli sen mukainen, kun taas kotiavauksessa pääsimme heti alusta lähtien omaan tekemiseemme kiinni ja sekin näkyi lopputuloksessa.

Kaksi hyvin erilaista peliä sekä lopputulosta antoivat kotkalaisvalmennuksen selkeän kuvan mikä joukkueen pelaamisessa mättää ja mitä taas kannattaa hioa entistä toimivammaksi.

– Olemme edelleen kaikilla mahdollisilla pelin osa-alueilla ”vaiheessa” – pelin kuntoon saaminen on tunnetusti pitkä prosessi ja olemme siinä vasta alkumetreillä, muistuttaa Piispanen.

– Kamppailu- ja viisikkopelaamista olemme nyt kuluneella viikolla erityisesti harjoitelleet ja niissä meidän pitää ehdottomasti olla jatkossa kovempia sekä parempia.

– Luisteluvoiman käyttöäkään emme saa missään nimessä unohtaa, sillä se on yksi suurimmista vahvuuksistamme, ”Pise” paaluttaa.

Titaanit pelasi ennen runkosarjan alkua ison läjän kovatasoisia harjoitusotteluita, joissa vastustajat olivat Peliittoja lukuunottamatta samoja, kuin mitkä asettuvat kuluvan kauden aikana vastaan.

Runkosarjan alettua kävi kuitenkin selväksi, että oman pelaamisen ja etenkin työnteon tasoa pitää vielä nostaa, jotta voittoja tippuisi myös vastaisuudessa laariin.

Nyt nimittäin jokainen joukkue lyö itsensä täysillä likoon illasta toiseen, kun panoksensa on hyvän mielen lisäksi myös arvokkaat sarjapisteet.

– Ei se päässyt yllättämään, toteaa Piispanen kysymykseen yllättikö sarjapelien selkeästi kovempi vaatimustaso jollain lailla nuoren titaanimiehistön.

– Kun pelissä on oikeasti voittajalle jokin palkinto, joka tässä kohtaa on jaossa olevat sarjapisteet, on selvää, että niistä taisteltaessa jokainen pelaaja kasvaa sen ”kuuluisan 10 senttiä” normaalista.

Piispasen mukaan ei ole mitenkään outoa, että ”ilmaisia lounaita” ei ole enää runkosarjassa tarjolla yhdellekään joukkueelle.

– Totta kai se panos muuttaa myös otteluiden luonnetta.

– Nyt kaikki ovat enemmän niin sanotusti ”sisällä pelissä” ja tunteet ovat pinnassa, koska jokainen tiedostaa sen, ettei sitä palkintoa (l. pisteitä) kukaan vie enää ottelun päättymisen jälkeen pois.

Kuvia on turha kumarrella

Titaanit aloittaa edessä olevan viikonlopun savottansa lauantaina Nokialla, jossa vastaan asettuu jo Kotkassa elokuun lopulla mitellyssä Kymen Sanomat –turnauksessa jokseenkin tutuksi tullut Pyry.

Sami Karppisen ja Janne Ojasen luotsaamaa nokialaismiehistöä on pitkin kesää ja alkusyksyä veikkailtu yhdeksi Suomi-sarjan voittajasuosikeista, eikä odotusarvoja vähennä yhtään se, että Pyry vankisti alkuviikosta peräpäätään reilun 600 liigaottelun kokemuksen omaavalla Antti Bruunilla.

Meritoituneen peräpään luudan ohella nokialaisilta löytyy riveistään muitakin urallaan Liigassa pelanneita pelimiehiä, mutta se ei Titaaneita suuremmin hätkähdytä.

– Pyryltä taitaa tällä haavaa löytyä riveistään sellaisia pelimiehiä, joilla on vyöllään enemmän pelattuja liigapelejä, kuin joltain pääsarjassamme pelaavilta joukkueilta yhteensä, hymähtää Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Se ei kuitenkaan kerro mitään tämän päivän tilanteesta ja siitä missä nyt mennään.

Vaikkeivät punanutut raskaasti aseistettua vastustajaansa pelkää, on sitä syytä kunnioittaa ja ottaa kivikova haaste vastaan sen arvolle sopivalla tavalla sekä pyrkiä sekoittamaan Pyryn paketti visusti omiin pelillisiin vahvuuksiin luottaen.

– Tottahan toki on selvää, että Pyryllä on kokemusta ja kiekollista taitoa todella paljon, johon meidän pitää pyrkiä vastaamaan vahvalla luistelulla ja paineistuksella, selventää Piispanen.

– Tilan ja ajan pois ottaminen vastustajalta, nousee arvoon arvaamattomaan lauantain vieraspelissä.

– Se on myös selvä juttu, että puolustuspelaamisemme on oltava hyvällä tasolla, mikäli meinaamme Pyryn voittaa, ”Pise” painottaa.

Jos tarjoaa Pyry kovan haasteen Titaaneille, niin samaa voi sanoa sunnuntaina Kotkaan matkustavan Karhu HT:n osalta. Porilaispumppu näytti jo viime kaudella olevansa todella yllätysvalmis, tulivoimainen ja tarvittaessa veemäinen porukka, joten punanuttujen on syytä valmistautua kotikaukalossaan todelliseen kiekkosotaan.

Karhu HT:lta löytyy niin ikään joukkueestaan läjäpäin Liigassa ja Mestiksessä pelanneita pelimiehiä sekä yksi kotkalaiselle kiekkoyleisöllekin erittäin tuttu kasvo. Nimittäin Titaaneissa vuosien varrella 242 virallista sarjapeliä tahkonnut Ville Valli nähdään kuluvalla kaudella karhunutussa.

Vallin on määrä pelata vihulaisen riveissä myös sunnuntaina Ilona Areenalla, joten kotkalaiset saavatkin pistää niin kaukalon kuin katsomon puolella parastaan, jotta ”Kokemäen Keisarin” paluuottelusta tulisi monella tapaa ikimuistoinen spektaakkeli.

– Tässä sarjassa jokainen vastustaja on meille kova haaste, oli sen riveissä sitten liigakokemusta tai ei, tokaisee titaanipiiskuri Piispanen.

– Kyllä me samoilla eväillä iskemme Kotkaan saapuvan Karhu HT:n kimppuun, kuin millä Nokiallakin on tarkoitus pelata.

Punanuttuluotsi painottaa, ettei sillä saa olla oikeastaan minkäänlaista eroa, pelaako Titaanit sitten koti- vaiko vieraskaukalossa.

– En näe, että olisimme sen passiivisempia tahi aggressiivisempia, pelasimme sitten kotona saati vieraissa, Piispanen kommentoi.

– Olivat puitteet tai kaukalo minkäkokoinen tahansa, pitää meidän oman perustekemisemme päälle rakentaa menestyksemme ydin.

– Meidän pitää pystyä käyttämään illasta toiseen omia vahvuuksiamme 110-prosenttisesti, jotta saamme aikaan hyvän lopputuloksen, evästää ”Pise” omiaan.

Titaanien viimelauantaina kotiavaus sai kerättyä Ilona Areenan lehtereille 420 silmäparia, jotka pitivätkin kamppailun aikana totutusti hyvää meteliä katsomon puolella.

Kotkalaiskäskyttäjä Piispasen mukaan on selvää, että kotijoukkue saa kannattajiltaan lisää energiaa ja mies toivookin jatkossa yleisömäärän kasvavan ja menon vain entisestään kiihtyvän.

– Kotipeleissä on totta kai selvää, että pelaajille tulee tietynlainen lisäbuusti tekemiseen ihan ilman erillistä sanomista, sillä kaikki haluavat esiintyä edukseen ja voittaa omien tuttujen edessä pelatessaan, Piispanen sanailee.

– Kannustus luo pelaajille hienon fiiliksen pelata ja antaa lisävoimia tappelussa niistä kuuluisista viimeisistä senteistä, eli ei muuta kuin jatkossakin vain lisää höpinää tötteröön!

Punanutut matkustavat lauantaina (24.9.) Nokialle, jossa kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Pyry.

Sunnuntaina (25.9.) Titaanit puolestaan mittelee Ilona Areenalla voimiaan porilaisen Karhu HT:n kanssa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan poikkeuksellisesti käyntiin jo kello 15:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroa TERVETULOA!