”Kadoksissa” olevaa kotivoittoa metsästämässä

11.11.2016

Titaanit lähtee viime viikonloppuna vahvaan vireeseen äityneen Jesse Hurmeen johdolla metsästämään ”kadoksissa” olevaa kotivoittoa.
Titaanit lähtee viime viikonloppuna vahvaan vireeseen äityneen Jesse Hurmeen johdolla metsästämään ”kadoksissa” olevaa kotivoittoa.

Titaaneilla on edessä olevan viikonlopun aikana ohjelmassa vain yksi ottelu ja kun sekin pelataan vielä Ilona Areenalla, ei punanutuille koidu ylimääräistä rasitusta edes matkustamisen suhteen. Tästä syystä Kotkaan saapuva Joensuun Kiekkokopla saakin vastaansa nälkäisen titaanimiehistön, joka metsästää tililleen reilun kuukauden päivät ”kadoksissa” ollutta kotivoittoa.

Titaanit on kuluneiden vajaan kahden Suomi-sarjan runkosarjakuukauden aikana ollut yhdessä porilaisen Karhu HT:n kanssa tiiviimpään tahtiin otteluita urakoineista joukkueista.

Punanutut ovat tähän mennessä tahkonneet, yhtä poikkeusta lukuunottamatta, kahden pelin viikkotahtia, joka on etenkin tiukkojen tappioiden hetkellä näkynyt seuraavan päivän suorituksessa lievänä rasituksen mukanaan tuomana tuskastumisena.

Nyt kuitenkin edessä on kaivattu muutos peliohjelmaan, sillä kotkalaiset viettävät edessä olevat viikonloput visusti kotona ja pelaavat siihen päälle vain kaksi ottelua, joista ensimmäinen on luvassa huomenna Kiekkokoplan saapuessa ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana vierailulle Kotkaan.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen on tyytyväinen sen suhteen, että tunnetusti synkän marraskuun keskellä punanutuille avautuu harjoittelun ja levon oikeanlaisella yhdistelmällä oiva paikka henkisen vireystilan parantamiseen.

– Meillä on tähän alkuun ollut peliohjelma aika ruuhkainen, joten tekee hyvää ihan henkiselläkin puolella vetää välillä yhden pelin viikkotahtia ja samalla se mahdollistaa myös monipuolisemman sekä kovemman harjoittelun, Piispanen kommentoi.

Titaaneille tarjoutuu tärkeiden kotiotteluidensa aikana myös mahdollisuus iskeä aivan koko osaamisensa ja samalla voimavaransa peliin, ilman pelkoa seuraavana päivänä odottavasta uudesta rypistyksestä.

– Saamme nyt tulevien parin viikon aikana ladattua niin sanotusti kaikkemme tiskiin yhteen iltaan, kun meidän ei tarvitse säästellä mitään seuraavan päivän peliä varten, punanuttupiiskuri sanailee.

– Uskon, että tämä näkyy joukkueessa hyvänä peli-intona, kun kaikki tiedostavat sen, ettei nyt tarvitse säästellä yhtikäs mitään.

Titaanien alkukausi on ollut ohdakkeinen, mutta jos jätetään laskuista pois avauskierroksella Ketterältä saatu kylvetys, ovat kotkalaiset kyenneet jokaisessa ottelussaan taistelemaan kutakuinkin tasapäin voitosta kulloisenkin vastustajansa kanssa.

– Tiedostamme sen hyvin itsekin, että pelilliset edellytyksemme ja tapa, jolla pelaamme tekevät yhteensovitettuina sen, että jokainen tämän sarjan vastustaja joutuu ahtaalle meidän kanssamme, toteaa Piispanen.

– Haastavinta tässä koko prosessissa on kuitenkin se, että saamme pelilliset asiat toimimaan jok’ikinen ilta 100-prosenttisesti ja samaa pätee myös niihin kulloinkin pelaavassa kokoonpanossa olevaan 21 pelaajaan.

”Rollen” ja ”Rymyn” odotetut paluut

Mitään riemumarssia ei lauantai-illan koitoskaan tule Titaanien taholta olemaan, mikäli punanutut luulevat vain paikalle saapumisen riittävän tällä hetkellä Suomi-sarjan jumbosijaa miehittävän Kiekkokoplan kaatamiseen.

Joensuulaiset ovat sijoitustaan parempi joukkue, joka hieman ennen sarjan alkua ohjaksiin hypänneen entisen titaanipelaaja -ja valmentaja Timo ”Rolle” Turusen johtamana tulee aivan varmasti Kotkaan vierasryöstö mielessään.

Titaanit sai jo oivaa esimakua Kiekkokoplan yllätysvalmiudesta reilu kuukausi takaperin ”susirajalla” pelatussa ottelussa, jossa useaan otteeseen jo lähes sillassa ollut joensuulaisjoukkue nousi kerta toisensa jälkeen mukaan voittotaisteluun, jääden kuitenkin lopulta nuolemaan näppejään, punanuttujen vietyä kolme pistettä mukaansa 4-3-lopputuloksen siivittämänä.

– Joensuussa pelatussa ottelussa alkupuolisko meni aikalailla meidän pillin mukaan tanssiessa ja vaikka loppua kohti kaveri pääsikin peliin mukaan, pystyimme voiton siitä kohtaamisesta itsellemme klaaraamaan, muistelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen joukkueiden edellistä kamppailua.

Kovin mieltä ylentävistä lähtökohdista Kiekkokopla ei pääse ensiesiintymistään kotkalaiselle kiekkoyleisölle tekemään, sillä joensuulaiset ovat neljän ottelun mittaisessa tappiokurimuksessa.

Onkin mielenkiintoista nähdä rikkooko koplaluotsi Turunen alkukauden ajan joukkueelleen lähes kaikki kaikessa olleen ykkösvitjansa Petja Summanen (4+10) – Joonas Hyttinen (6+9) – Perttu Lappalainen (6+8), jotta esimerkiksi ex-titaanisentteri ”Rymy”-Eetu Rissasenkin saisi vierelleen ratkaisuihin pystyvän pelimiehen.

Jotain joensuulaisten on joka tapauksessa keksittävä sekä muutettava omassa tekemisessään, jotta orastava tappioputki menisi Kotkan illassa poikki ja samalla ero edellä meneviin joukkueisiin kaventuisi nykyisestä pienemmäksi.

– Kiekkokoplan saldona on vain yksi voitto kahdeksasta viimeisestä ottelusta, eikä itseluottamus varmasti heidän puolella kovin korkealla ole, joten siihen pitää ehdottomasti iskeä, Piispanen paaluttaa.

– Meidän on ottelun alusta alkaen heilutettava tahtipuikkoa kotikaukalossamme, jonka avulla pystymme viemään peliä sekä samalla tappamaan pelihuumorin kaverilta.

Mikäli Titaanit Piispasen suunnitelmissa onnistuu, tarjoutuu kotkalaisille erinomainen mahdollisuus komistaa omaa kotisaldoaan, joka ennen tulevaa lauantaita ei kovin kaksiselta näytä.

Punanutut ovat nimittäin tähän mennessä pelaamissaan seitsemässä kotiottelussa kyenneet ottamaan tililleen vain yhden kolmen pisteen voiton ja viimeisin titaanijuhliin päättynyt kahina Ilona Areenalla on niinkin kaukaa, kuin lokakuun alusta Riemun jouduttua poistumaan kotimatkalle 5-4-lukemiin päättyneen voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Parannettavaa siis tosiaankin piisaa ja tätä parannusta vaativa kotkalaisyleisö aivan varmasti omiltaan odottaa, jotta jo neljän pelin mittaiseksi venynyt kotitappioputki saataisiin pistettyä poikki.

– En usko pelaajien ottavan tuloksellisesti heikosti sujuneiden kotipelien seurauksena sen suurempia paineita kotiyleisön edessä pelaamisesta kuin normaalisti, kotkalaiskäskyttäjä mietiskelee.

– Onhan se silti päivänselvä asia, että meidän pitää saada kotiotteluidemme kurssi kääntymään, mikäli mielimme uskottavasti taistella jaossa olevista paikoista pudotuspeleihin.

”Pise” vartookin lähestulkoon vesi kielellä oman miehistönsä saavan edessä olevan Kiekkokopla-kamppailun aikana askelmerkit siihen järjestykseen, että joensuulaisille ei pelin jälkeen jää käteen muuta kuin pelkkää kokemusta.

– Se on yleensä aika metka juttu kuinka suuri merkitys yhdellä voitolla voi oikein olla – jos ja kun onnistumme voiton lauantaina ottamaan, niin se voi vapauttaa meidät jatkossa sellaiseen lentoon, jota ei Ilona Areenalla ole aiemmin nähty!

Titaanien ja Kiekkokoplan välinen Suomi-sarjan runkosarjakohtaaminen polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (12.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroa TERVETULOA!