Ei kahta ilman kolmatta?

18.11.2016

Ilona Areenan ”lauantailöylyistä” on lupa odottaa rutkasti lämpöä sisältäviä lätkätsembaloita.
Ilona Areenan ”lauantailöylyistä” on lupa odottaa rutkasti lämpöä sisältäviä lätkätsembaloita.

”Kotiapinat” olkapäiltään viime viikonloppuna pudotellut Titaanit lähtee jatkamaan nousujohteista virettään tulevana lauantaina, kun punanutut saavat Ilona Areenalle vieraakseen paria pykälää sarjataulukossa ylempänä olevan D-Kiekon. Kotkalaismiehistön tärkein tavoite tulee olemaan paluu omalle hyvälle pelilliselle tasolle, jonka avulla kolmannen perättäisen voiton ottaminen Suomi-sarjassa helpottuisi huomattavasti.

Titaanit pääsee lähtemään toiseen perättäiseen yhden kotiottelun viikonloppuunsa kotkalaisjoukkueelle kuluvan kiekkokauden osalta hieman oudoista lähtökohdista.

Punanutuilla on nimittäin alla kaksi suoraa kolmen pisteen voittoa, joista viimeisin tuli vajaa viikko sitten Kotkassa vierailleen Kiekkokoplan kustannuksella.

Ei ole siis kovin suuri ihme, että ilmeet titaanileirissä ovat tällä hetkellä varsin aurinkoisia, sillä urheilussahan voittaminen on aina keskimäärin mukavampaa puuhaa kuin häviäminen.

– Tottahan toki tässä on ihan hyvä fiilis alla, kiitos kahden perättäisen voittopelin, mutta valmentajana pitää pystyä katsomaan myös vähän isompaakin kuvaa, toppuuttelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Vaikka saimmekin edellisestä ottelustamme voiton mukanaan tuomat kolme pistettä haltuumme, olemme alkukauden aikana useasti ottaneet nokkaamme huomattavasti paremman peliesityksen jälkeen.

Piispanen on huomiossaan enemmän kuin oikeassa, sillä Titaanien pelaaminen ei Kiekkokoplan isäntänä mitään kovin kaksista ollut.

Punanutut olivat kuitenkin riittävän tehokkaita omissa tekopaikoissaan ja kun vieraiden maalinteko sakkasi pahemman kerran, väisti kotkalaisjoukkue hiuksenhienosti kohti tulossa olleen ”luodin”.

Tästä syystä titaanivalmennus onkin kuluneen viikon harjoitusten aikana pyrkinyt hiomaan joukkueensa pelaamista tiiviimmäksi ja pitänyt samalla vireystilaa sopivalla tavalla yllä. Se kun on päivänselvää, ettei edellisviikonlopun peliesityksellä heru edessä olevasta koitoksesta muuta kuin kokemusta.

– Ykkösprioriteettimme tulevana lauantaina on kotivoiton ohella saada parannettua oman tekemisemme laatua selkeästi Kiekkokopla-koitoksesta ja nostaa pelaamisemme takaisin sille korkealle tasolle, jolla tiedämme pystyvämme suorittamaan, paaluttaa titaanipiiskuri Piispanen.

Varsinkin ottelun alku näyttelee kotikaukalossa suurta roolia – jollei siihen saada päälle kunnon alkuryöhää, menee oman pelaamisen uomiin asettumisessa yleensä haluttua pidemmän aikaa ja tällöin mahdollisuudet ovat saattaneet huveta jo olemattomiin.

– Joukkue havahtui aivan varmasti viime viikonloppuna siihen, ettei peli lähtenyt tavoitteiden mukaan käyntiin, ”Pise” kommentoi.

– Sen myötä mietimme yhdessä asioita ja tulimme siihen lopputulokseen, ettei fyysiseen valmistautumiseen tarvitse suurempia muutoksia tehdä, vaan kyse on enemmän henkisen puolen asioista.

”Mikäs sen parempaa viihdettä pimeissä marraskuun illoissa onkaan...”

Ilona Areenan ”lauantailöylyihin” vieraaksi saapuva D-Kiekko on alkukauden aikana suoriutunut omasta peliurakastaan inasen verran Titaaneita tuloksellisemmin.

Jyväskyläläiset ovat nimittäin keränneet pelaamistaan peleistä 19 pistettä, jotka oikeuttavat tällä haavaa 11. sijaan Suomi-sarjan runkosarjataulukossa, kun punanuttujen vastaavat lukemat ovat 18 pistettä ja 13. sija.

Jo nämä tilastolliset faktat luovat oivat lähtökohdat kahden tasaisen joukkueen kohtaamiseen ja lisää pontta tälle ajattelulle antaa elokuussa Kymen Sanomat –turnauksessa mitelty kamppailu, joka ratkesi lopulta tiukan taistelun jälkeen Titaanien eduksi maalein 3-1.

Nyt pelataan kuitenkin tärkeistä sarjapisteistä, eikä muutaman kuukauden takaisilla harjoituspeleillä ole enää tuontaivaallista merkitystä.

Päivän kunto ja halu voittaa sekä pistää itseään likoon ratkaisevat, joten punanuttujen on syytä iskeä työhaalarit kunnolla niskaansa, sillä Keski-Suomesta on aivan varmasti tulossa taistelunhaluinen vierasjoukkue pisteitä ryöstämään.

Jari Tapperin luotsaama D-miehistö Mestis-seura JYP-Akatemian kanssa tekemänsä yhteistyön myötä yksi Suomi-sarjassa eniten eri pelaajia kuluvan kauden aikana kierrättänyt joukkue.

Vaikka nimet jyväskyläläisten pelaavassa kokoonpanossa ovatkin taajaan vaihtuneet, ollaan kotkalaisleirissä siitä huolimatta varsin hyvin hajulla, minkälainen vastus lauantai-iltana Ilona Areenalla luistelee vastaan.

– Kyllä tässä on tullut D-Kiekonkin otteita tutkittua, joten täysin tuntematon vastustaja ei lauantaina Kotkaan ole tulossa, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– He ovat omissa otteluissaan pelanneet varsin kaksijakoisesti ja se on suorastaan silmiinpistävää, ettei D-Kiekon tilillä ole tähän mennessä pelatuista seitsemästä vieraspelistä kuin vaivainen voitto.

D-Kiekon edellinen vierasvoitto on tosiaankin jo reilun puolentoista kuukauden takaa, muttei sen saa antaa liiaksi hämätä, sillä vieraat saapuvat Kotkaan itseluottamusta mitä luultavimmin isosti kohottanut HCIK-kotivoitto takataskussaan.

Titaanien onkin siis syytä pistää parastaan peliin, jotta jyväskyläläiset joutuisivat poistumaan kotimatkalle tyhjin käsin ja mikälin kotkalaiskäskyttäjä Piispasta vain on uskominen, tulee näin myös tapahtumaan.

– D-Kiekko ei helpotusta kehnoon vierassaldoonsa tule lauantaina saamaan. Jotta varmistamme tämän, pitää meidän saada heti ottelun alusta lähtien sellainen hönkä päälle, että kaverin selkäranka napsahtaa poikki jo ensimmäisen erän aikana, ”Pise” naulaa itsevarmana.

Ilona Areenalla vierailevan D-Kiekon lisäksi kaukalossa nähdään tuttujen titaanikasvojen lisäksi myös kaksi hieman ”tuntemattomampaakin” pelimiestä, kun pääasiassa punanuttujen A-nuorissa syksyn aikana esiintyneet hyökkääjät Panu Laitinen ja Juho Paavola hyppäävät mukaan edustusmiehistön pelaavaan kokoonpanoon.

– Laitinen ja Paavola olivat jo kesällä mukana harjoitusringissämme ja he ovat muutenkin olleet kokoajan tarkkailun alla Nuorten Mestistä pelatessaan, selventää Piispanen.

– Koen, että niin Panulle kuin Juhollekin avautuu nyt hieno paikka näyttää omia taitojaan ja tuoda samalla lisäapuja koko joukkueen pelaamiseen.

Titaaniluotsi Piispanen odottaa kotkalaisen kiekkokansan lähtevän lauantaina isosti liikkeelle, sillä punanutuilla on jälleen sen verran tärkeä kotiottelu kyseessä.

Se lienee jo sanomattakin selvää, että niin Laitisen, Paavolan kuin muunkin punanuttujoukkueen pelifiilis paranee, mikäli tunnetusti kovaääniset sekä omiaan uskollisesti ottelusta toiseen tukevat titaanikannattajat luovat Ilona Areenalle sellaisen atmosfäärin, jossa vierailijan ei ole mukava pelata saati edes haaveilla voittavansa.

– Mikäs sen parempaa viihdettä pimeissä marraskuun illoissa onkaan, kuin lähteä katsomaan livenä, kun oman kaupungin joukkue taistelee tärkeistä Suomi-sarjapisteistä, tokaisee Piispanen.

– Se ei todellakaan ole tuulesta temmattu juttu, että kotiyleisön omilleen osoittama tuki tuo kaukaloon mukaan sen ”kuudennen kenttäpelaajan”!

Titaanien ja D-Kiekon välinen Suomi-sarjakoitos polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (19.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen. Liput otteluun maksavat 8 ja 5 euroa TERVETULOA!
 

OSALLISTU JOULUPUU-LAHJAKERÄYKSEEN JA TEE HAAVEISTA TOTTA!