Tavoitteena kuuden pisteen potti

15.12.2016

Syyskauden huipennus on edessä, joten nyt ei enää tarvitse säästellä yhtikäs mitään!
Syyskauden huipennus on edessä, joten nyt ei enää tarvitse säästellä yhtikäs mitään!

Suomi-sarja taistellaan joulutauolle kuluvan viikonlopun aikana. Titaanien kohdalla se tarkoittaa kahta kivikovaa koitosta, joissa punanutut kohtaavat perjantai-iltana Ilona Areenallaan ”paikallisvastus” Porvoon Huntersin ja paketoivat seuraavana päivänä kuluvan syyskauden VG-62:sen vieraana Naantalin Aurinkoareenalla.

Kulunut syksy on ollut kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle palanneelle titaanimiehistölle jokseenkin tapahtumarikas.

Matkan aikana punanuttujen tielle on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiä, mutta tärkein asia on eittämättä se, että nuori kotkalaisjoukkue on oppinut kaiken tähän mennessä kokemansa ja näkemänsä avulla komeasti ”Suomi-sarjatalon tavoille”.

Marraskuusta lähtien Titaanit on esittänyt jo sen verran vahvoja otteita erityisesti kotihallissaan, että unelma pudotuspeleistä elää edelleen täysin realistisena. Tosin viime sunnuntain kaltaisia mahalaskuja, kuten vieraspeli Kiekkokoplaa vastaan oli, ei voi enää tapahtua, tai muuten pleijarijuna puksuttaa viheltäen punanuttujen ulottumattomiin.

– Se oli selkeä alisuoritus – voittamisennälkä puuttui, hymähtää Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen, kun mieheltä kysyy uudemman kerran mielipidettä Joensuussa läpsytellystä koitoksesta.

– Kävimme ennen tiistain jääharjoituksia joukkueen kanssa asian läpi ja yhteinen mielipide on se, että vastaava ei enää kuluvan kauden aikana tule toistumaan.

Toivoa sopii, että Titaanit otti tuosta synkästä reissusta opikseen, sillä kuten jo aiemmin mainittiin, kovin paljon ”löysiä” kotkalaiset eivät voi pahimmille kilpakumppaneilleen enää antaa.

– Kaikkihan lähtee aina pelaajista itsestään liikkeelle ja kaikki varmasti tiedostivat, etteivät saaneet Joensuussa itsestään riittävästi irti, Piispanen kommentoi ja jatkaa:

– Totta kai myös valmennuksen tehtävä on huolehtia siitä, että joukkue on valmis pelaamaan ja taistelemaan voitosta.

Valmennuksen ohjeistusta ja psyykkausta Titaanit tulee totisesti edessä olevana viikonloppuna tarvitsemaan, sillä jaossa on jälleen iso kuuden pisteen kasa, joista punanutut ottaisivat mieluusti jokaisen omaan pussukkaansa.

Perjantai-iltana Ilona Areenalla miteltävä, järjestyksessään neljäs, ”paikalliskamppailu” Porvoon Huntersia vastaan on jälleen niitä taistoja, joissa kotkalaisten veri totisesti punnitaan.

Hunters on tällä hetkellä Titaaneita sarjassa kolme sijaa ja 11 pistettä edellä, joten mitään kevyestä kenttälounaasta ei tosiaankaan ole kyse, vaikka Tero Määtän johtamat joukot pari viikkoa takaperin Kotkassa kävivätkin ottamassa kajuuttaan niin edestä kuin takaakin.

8-4-voitto Huntersista onkin yksi punanuttujen käynnissä olevan viiden kotivoiton putken helmistä, joissa Titaanit on totisesti näyttänyt mikä merkitys raivokkaasti kannustavalla yleisöllä on joukkueen otteisiin ihan jo sen suhteen, minkälaisella asenteella kotkalaiset ovat kannattajiensa valvovien silmien edessä esiintyneet.

– Se on tietenkin hyvä asia, ettei joukkuetta tarvitse erikseen sytyttää kotipeleihin, hymyilee titaanipiiskuri Piispanen.

– Pelaajat ovat tiedostaneet niiden merkityksen ja tehneet sen myötä kotihallistamme vieraille ilkeän paikan pelata.

Titaanit on viidestä edeltävästä kotiottelustaan poiminut itselleen 13 pistettä 15:sta mahdollisesta. Kyseessä on todella komea lukema, mutta kun siihen yhdistää mukaan edeltävien vieraspelien saldon (kolme perättäistä tappiota), ei ole ihme, että punanutut majailevat edelleen pudotuspeliviivan alapuolella.

– Pelkästään kotipeleissä hyvin pelaaminen ei riitä mihinkään – meidän pitää ehdottomasti kiinnittää lisää huomiota vieraissa pelaamiseen, jotta niistäkin alkaisi irrota pisteitä matkaan, ”Pise” paaluttaa.

Kaikki peliin!

Titaanit on tällä hetkellä kolme pistettä jäljessä viimeisellä pudotuspelipaikalla oleilevasta HCIK:sta.

Lienee siis sanomattakin selvää, että mikäli punanutut haluavat konkarivalmentaja Pekka  ”Rocky” Rautakallion legendaarisen heiton mukaan ”hyvät kyttäysasetelmat” kevätkaudelle, on niin Huntersin kuin VG-62:senkin kaaduttava ja mielellään vielä normaalin peliajan puitteissa.

Tämä on totta kai helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos Mika Piispanen saa pumpattua suojattinsa samanlaiseen transsitilaan, kuten edellisessa ”paikalliskahinassa”, joutuu Hunters jälleen todelliseen testiin Ilona Areenan kapeassa kaukalossa.

– Uskon, että viime kohtaamisemme avauserä oli ehkä kuluvan kauden kovin ”koulu”, johon Hunters on joutunut, Piispanen tokaisee.

– Sen myötä lienee selvää, että heillä on erikoislataus päällä perjantain peliä silmällä pitäen, jottei vastaava pääsisi toistumaan.

Hunters on varmasti nälkäinen ja innokas kostamaan edellisen nöyryytyksen, mutta kiitos Joensuun kyykkäyksen, myös Titaanien tahtotaso, voitonnälkä ja näyttämisen halu ovat jälleen varmasti aivan tapissa.

Oman osansa punanuttujen vireeseen tulee tekemään äänekäs kotkalainen kiekkoyleisö, joka varmasti janoaa kotijoukkueen tavoin porvoolaisten kustannuksella jatkoa komealle kotivoittojen sarjalle.

– Tappelemme edelleen kynsin ja hampain pääsystä pudotuspeleihin, joten yleisön tuki on enemmän kuin tarpeen, lyö Piispanen lisää vettä myllyyn.

– Kotipelimme ovat siinäkin mielessä hienoja tapahtumia katsojille, että he pystyvät konkreettisesti omalla kannustuksellaan auttamaan nuorta joukkuettamme kaukalossa aina vain entistä kovempaan liitoon.

Odotusarvoltaan lämpimän ja täynnä tapahtumia olevan perjantaitaiston jälkeen Titaanit ei vielä pääse hengähtämään, sillä edessä on reissu Lounais-Suomeen ja tarkemmin ottaen Naantaliin, jossa punanuttuja odottaa paikallinen suuruus VG-62.

Sami Vireen valmentama naantalilaismiehistö on tullut Titaaneille kuluvalla kaudella jo tutuksi, sillä kotkalaiset kepittivät ”sudeettiturkulaiset” heti runkosarjan alussa selkein 6-1-lukemin.

Kyseiseen kamppailuun ei voi kuitenkaan enää liiemmin palata, sillä kumpikin osapuoli on sen jälkeen paiskonut rutosti hommia ja mennyt paljon eteenpäin niin pelillisesti kuin muutenkin.

– Kyseessä oli kolme kuukautta takaperin pelattu kauden toinen sarjapeli, joten tuskinpa saamme samanlaista VG-62:sta enää vastaamme, sanoo Piispanen.

VG-62 kuuluu niihin joukkueisiin, jotka povattiin ennen kauden alkua Titaanien päävastustajiin pudotuspelipaikoista taisteltaessa. Aivan tähän kastiin naantalilaiset eivät ole vielä kyenneet, sillä eroa jo pelkän sarjasopimuksen uusimiseen oikeuttavaan 12. sijaan on tällä hetkellä seitsemän pistettä.

– VG-62 on yllätyksiä täynnä oleva joukkue, joka pystyy hyvänä päivänään erityisesti kotonaan voittamaan ihan kenet tahansa, Piispanen kommentoi.

– Sen takia meidän pitääkin saada jo ensimmäisestä erästä lähtien päälle kotipeleistämme tuttu ”lentokeli”, jonka avulla pystymme aivan varmasti lyömään isännät kanveesiin.

Suurin syy naantalilaisten sarjataulukon alakastissa killumiselle löytyy tilastoja tutkimalla, jotka kertovat karua kieltään VG-62:sen tuloskunnosta – 10 edellistä ottelua ovat tuottaneet tilille yhtä monta tappiota ja vain yhden vaivaisen sarjapisteen.

– Tässä sarjassa ei ole ensimmäistäkään helppoa iltaa luvassa – viime sunnuntainen Kiekkokopla-kamppailu oli meille tästä todella hyvä muistutus, toppuuttelee Piispanen mahdollisten ennakkoasenteiden muodostamista lauantaista vastustajaa kohtaan.

– Vaikka vastaamme asettuu jälleen karsintaviivan alla majaileva joukkue, löytyy naantalilaisiltakin taitotasoa niin paljon, ettei meillä yksinkertaisesti ole varaa edes prosentin vertaa höllätä omaa tekemistämme.

– Mikäli voittaa tahdomme, on meidän kyettävä lyömään pöytään 110-prosenttinen suoritus, ”Pise” naulaa.

Jotta Titaanien tavoite Naantalissa toteutuisi, on kotkalaisjoukkueen oltava valmis tappelemaan heti ensimmäisestä sekunnista lähtien kovalla asenteella ottelun voitosta. Valmistautumisen on siis vihdoin ja viimein myös vieraissa osuttava siihen kuuluisaan nappiin.

– Sovimme pelaajien kanssa yksissä tuumin, että tulemme tekemään pieniä muutoksia otteluun valmistautumiseen, jottei aiemmista vieraspeleistä tuttu kaava toistuisi, tuumii punanuttuluosti Piispanen, muttei suostu kuitenkaan kertomaan sen enempää.

Jäljellä on siis kaksi peliä, vähintään 120 minuuttia kovaa taistelua, jokunen sata kilometriä linja-autossa sekä mukavaa yhteiseloa joukkuetoverien kesken ennen ”joululomalle” ryntäämistä.

Nämä faktat ovat omiaan vakuuttamaan ihan jokaiselle titaanimiehistön jäsenelle sen, että nyt ei tarvitse enää säästellä yhtikäs mitään, sillä kinkun ääressä on sitten taas aika ladata akut tulevien koitosten varalle.

– Täyttä pistepottia lähdemme ilman muuta viikonlopulta hakemaan ja sen avulla joulukin näyttää varmasti valoisammalta, evästää Piispanen.

– Eipä meillä oikein muunkaanlaista tavoitetta voi olla kuin kuusi pistettä, jotta pääsisimme joulutauon jälkeen lähtemään hyvistä asetelmista kohti kevätkautta – nyt pistetään ihan kaikki peliin, mitä palkeistamme irti saamme!

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjan runkosarjakoitos polkaistaan Ilona Areenalla perjantaina (16.12.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Otteluisäntänä toimii K-Market Siltis ja liput peliin maksavat 8 ja 5 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (17.12.) punanutut matkustavat puolestaan Naantalissa sijaitsevalle Aurinkoareenalle, jossa kello 17:30 alkavassa Suomi-sarjaottelussa vastaan asettuu VG-62.