Vaihtelu virkistää

29.12.2016

Juho Paavola ja muu Lappeenrantaan suunnistava titaanimiehistö haluavat aivan varmasti päättää kuluvan kiekkovuoden voitokkaissa merkeissä.
Juho Paavola ja muu Lappeenrantaan suunnistava titaanimiehistö haluavat aivan varmasti päättää kuluvan kiekkovuoden voitokkaissa merkeissä.

Vaikka Suomi-sarjapelit ovatkin tällä hetkellä tauolla, ei Titaanit ole missään nimessä jäänyt vain odottamaan niiden jatkumista saati lepäillyt laakereillaan. Punanutut ovat käyttäneet joulutauon kovaan harjoitteluun, joka saanee ansaitsemansa huipennuksen kuluvan viikon perjantaina Lappeenrannassa, jossa kotkalaiset iskevät harjoitusottelun merkeissä yhteen SaiPan A-nuorten SM-liigamiehistön kanssa.

Sarjatauko tietää yleensä jääkiekkoilun alemmilla portailla sitä, että joukkueet ottavat sen suurimmilta osin loman kannalta. Suomi-sarjassakin saattaa joku porukka vielä kuluvallakin kaudella suosia vanhanliiton tyyliä, mutta Titaanit ei tähän joukkoon kuulu.

Kotkalaismiehistö onkin pyrkinyt käyttämään pelitauon maksimaalisesti hyödykseen harjoittelemalla varsin kovaa ihan jo kevään tärkeitä pelejä silmällä pitäen, jottei homma jäisi ainakaan fysiikasta kiinni.

– Tauon aikana suurin asia on meille ollut ja tulee edessä olevien päivienkin aikana edelleen olemaan se, että pystyisimme entisestään vahvistamaan fysiikkapuoltamme, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Pelkkä kova joukkueharjoittelu jäällä ei kuitenkaan pidä yllä pelituntumaa saati sopivanlaista kiimaa, joten Piispanen päättikin yhdessä Lappeenrannan SaiPan A-nuorten valmennusduon Janne Mälkiän ja Veli-Pekka Nutikan kanssa sopia kuluvan vuoden lopulle ”pienen lisäporkkanan” harjoitusottelun muodossa.

Titaanit siis tosiaankin mittelee perjantai-iltana voimiaan Nuorten SM-liigassa pelaavan lappeenrantalaisjoukkueen kanssa Kisapuiston legendaarisessa jäähallissa.

– Joulun ja vuodenvaihteen pyhät tuovat kaikille useamman päivän huilitauon pelihommista, joten harjoitusottelu SaiPaa vastaan toimii meille todella hyvänä pelituntuman ylläpitona, sillä Suomi-sarja jatkuu kuitenkin jo reilun viikon päästä, kertaa Piispanen syitä sille, mikseivät punanutut laakereillaan juuri lepäile.

– Pelaaminen on tässäkin lajissa kuitenkin se paras tapa harjoitella itse peliä, jonka myötä perjantainen koitos osuu suunnitelmiimme kuin nyrkki silmään.

Harjoitusottelu joulun ja uudenvuoden välipäivinä on jo sinällään erittäin mielenkiintoinen lisä arkisen aherruksen lomaan.

Kun kyseisessä koitoksessa vastaan asettuu vieläpä sellainen joukkue, jota Titaanit saati suurin osa kotkalaismiehistön pelaajista ei ole aiemmin edes kohdannut, nousee mielenkiinto entistä korkeammalle tasolle.

– Mitä olen ennakkotietoja onnistunut SaiPasta onkimaan, saamme vastaamme kutakuinkin parhaan miehistön, jota vastustajalla on askiin heittää, toteaa titaaniluotsi Piispanen.

SaiPan paras miehistö pitänee luonnollisesti sisällään varsin nuoren revohkan, sillä vanhimmat A-nuorten SM-liigassa pelikelpoiset pelimiehet saavat kuluvan kauden aikana täyttää korkeintaan 22 vuotta.

Titaanit saa siis jäädytetyllä ja aidatulla taistelutantereella vastaansa varmasti intoa piukassa olevan vastustajan, joka mitä luultavimmin haluaa näyttää miesten peleistä kokemusta omaavalle vierailijalle sen kuuluisan kaapin paikan.

– Perjantaista kamppailua voi hyvällä omallatunnolla kuvata nuorten joukkueiden kohtaamiseksi, sillä eipä se meidänkään pelaajiston keski-ikä kovin paljoa yli A-nuorten vastaavaa ole, ”Pise” muistuttaa.

Koska kaukaloon astelee kaksi tunnollisesti jo keväästä asti töitä tehnyttä ja sitoutunutta ryhmää, voi niiden kohtaamisesta odottaa varsin vauhdikasta näytöstä.

– Tiedämme, että kun saamme vastaamme hyvin harjoitelleen A-nuorten joukkueen, on tulee ottelussa nähtävä jalkanopeus ja pelitempo olemaan todella kova, Piispanen kommentoi.

– Nämä seikat olivatkin nimenomaan isoimpia prioriteettejä, kun mahdollista harjoituspelivastusta joulutauolle mietimme, sillä kyseessä ovat juuri ne samat vahvuudet, joihin meidän pelaamisemme on kokoajan nojannut.

– Tästä syystä SaiPa-kamppailu on meille todella hyvä mittari sekä kyseisten juttujen ylläpidon kannalta erittäin tärkeä asia, tuumii kotkalaiskäskyttäjä.

”Aina sellainen pieni jännitysmomentti ja lisäinto päällä”

Titaanit on joulutaon aikana saanut myös sairastupaansa hieman tyhjemmäksi, sillä muun muassa luottopuolustaja Miro Mänttäri on palannut jo täysipainoisen harjoittelun pariin.

Tästä huolimatta punanutut eivät aivan vakiokokoonpanollaan Lappeenrantaan ole matkaamassa, sillä joukkueen kokeneemmalle kalustolle on jo hyvissä ajoin myönnetty hieman pidempi vapaa pelihommista.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita missäään nimessä sitä, etteivätkö kotkalaiset saisi jalkeille iskukykyistä ja isäntäänsä SaiPaa koville laittavaa miehistöä.

Vaikkei Kisapuiston jää tulekaan perjantaina narskumaan Aapo Lampisen tai Joni Jokilan luistinten alla, tilkitsee Titaanien A-nuorista mukaan tositoimiin ponnistava viisikko (Oskari Salminen, Erkka Huttunen, Vertti Vuoksiala, Kalle Paavilainen ja Juho Paavola) aivan varmasti konkareiden tyhjäksi jättämiä aukkoja mitä parhaimmissa määrin.

– Saamme riveihimme todella motivoituneita ja näyttöhaluisia pelimiehiä, joten tämä toimii oivana signaalina myös A-nuortemme suuntaan sen suhteen, että edustusjoukkueeseen on omien pelisuoritusten avulla mahdollista nousta mukaan, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen tyytyväisenä.

Titaanit marssittaa siis Saimaan rannoille nuoren ja nälkäisen ryhmän, jolle SaiPan niistäminen käy saletisti todella hyvästä sekä tärkeästä harjoituksesta.

Tärkeintä on kuitenkin se, että punanutut kykenevät pelaamaan ehjä 60-minuuttisen ja noudattamaan valmennuksen joukkueelleen koko syyskauden ajan sisäänajamaa pelitapaa.

– Totta kai pelaamisessa pitää aina pystyä pieniä asioita parantamaan sekä jämäköittämään, mutta silti näen, että tärkeintä meille on Lappeenrannassa oman tekemisemme kokonaisvaltaisuuden ja pitkäjänteisyyden eteenpäin vieminen, ”Pise” naulaa.

Moni varmasti ajattelee ennakkoon, että panoksen puuttuessa, ei Titaanien ja SaiPan välillä käytävä harjoitusottelu ole normiläpsyttelyä kummoisempi kahina. Titaaniluotsi Piispanen on kuitenkin vahvasti eri mieltä asiasta.

– Siinä on aina sellainen pieni jännitysmomentti ja lisäinto päällä, kun vastaan asettuu sellainen joukkue, jota et normaaleissa sarjapeleissä kohtaa, Piispanen selventää omaa näkökantaansa.

– Uskon, että kumpikin osapuoli syttyy huomenna laittamaan kaikkensa likoon, koska kyseessä tosiaan on niin meille kuin SaiPallekin suhteellisen tuntematon vastustaja.

Eli toisin sanoen, minkälaista taistoa Kisapuiston lehtereille vääntäytyvän lätkän ystävän on lupa odotella?

– Illasta tuskin tulee tunnetta, väriä saati räiskyntää puuttumaan, vaikka kyseessä onkin pelkkä harjoitusottelu, ennustaa Piispanen.

– Pelistä tulee varmasti myös todella vauhdikas ja se kumpi saa järjen pysymään paremmin omassa tekemisessään mukana, on luonnollisesti vahvoilla.

SaiPan A-nuorten ja Titaanien välinen harjoitusottelu pyöräytetään Kisapuiston jäähallissa perjantaina (30.12.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Kelta- ja punanuttujen välienselvittelyyn on vapaa sisäänpääsy, joten nyt kaikki kannattajat vain rohkeasti Lappeenrantaan kannustamaan Titaanit vierasvoittoon!