Pleijarijuna puksuttaa!

4.2.2017

Eipä ollut HC Indians Kaarinastakaan pysäyttämään hurjavireisen titaanimiehistön voittomarssia.
Eipä ollut HC Indians Kaarinastakaan pysäyttämään hurjavireisen titaanimiehistön voittomarssia.

Titaanien hurja keväinen liito sen kuin jatkuu jatkumistaan. Nyt punanuttujen vahvan vireen sijaiskärsijäksi joutui HCIK, joka pisti Kaarinan jäähallissa mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjaottelussa vierailleen kampoihin sen minkä pystyi, muttei lopulta voinut paremmalleen yhtikäs mitään. Kotkalaisten viides perättäinen voitto kirjattiin täten aikakirjoihin lukemin 2-6 (1-0, 1-1, 0-5).

HCIK – Titaanit 2-6 (1-0, 1-1, 0-5)

11:47 1-0 Eetu Vento (Johannes Lehto, Gregor Husko)
25:23 2-0 Mikko Huhto (Waltteri Saaristo, Konsta Pöyhönen)
28:03 2-1 Santeri Kunttu (Jesse Hurme, Kalle Kolehmainen) SR
43:47 2-2 Aapo Lampinen (Ville Väinölä, Niilo Pussinen) YV
53:28 2-3 Elmeri Kotro (Ville Väinölä, Roope Lantta) SR VoM
55:12 2-4 Joni Jokila (Aapo Lampinen, Ville Väinölä)
58:05 2-5 Joni Jokila (Jere Lifländer) YV
58:37 2-6 Joni Kallio (Santeri Kunttu, Marko Puhakka) YV


Maalivahdit:

HCIK – Eemeli Sivonen 16+18+16= 50 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 10+13+9= 32 torjuntaa

Jäähyt:

HCIK 9 x 2min= 18min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Varsinais-Suomeen ja tarkemmin ottaen Kaarinaan kuluvan viikonlopun vierasreissunsa suunnannut Titaanit lähti ryöstöretkelle vain yksi päämäärä mielessään.

Punanuttujen tarkoituksena oli kammeta vielä ohutta pudotuspelihaavettaan elätellyt kotijoukkue HC Indians Kaarina tylysti nurin, poimia mukaansa kolme sarjapistettä ja varmistaa näin ollen oma paikkaan pleijarijunassa.

Tässä tavoitteessa Titaanit myös onnistuikin lopulta varsin komeasti, mutta helpolla täysi pistepotti ei missään nimessä Kotkaan lähtenyt.

HCIK pisti nimittäin ottelun avauspuolikkaan aikana oikein kunnolla vierailleen kampoihin ja ehti aiemman keskinäisen koitoksen mukaisesti karata jälleen muutaman osuman mittaiselle karkumatkalle, ennen kuin punanuttujen koneet lähtivät kunnolla käyntiin.

– Maalipaikkojen määrää jos katsoo, niin kyllähän meidän olisi tämä kamppailu pitänyt ratkaista jo paljon aiemmin, rupatteli Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen taiston tauottua.

– Joskus se kuitenkin vain vaatii useamman paikan, ennen kuin kiekko alkaa upota verkkoon.

Titaanit tosiaankin loi ottelun avauspuolikkaan aikana ison läjän oikeinkin maukkaita tekopaikkoja, mutta kiekko ei tuntunut millään löytävän tietään ohi isäntien maalitolppien välissä seisseen Eemeli Sivosen.

HCIK sitä vastoin kävi nakkaamassa kertaalleen niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä punanuttujen hienoisten höntyilyjen jälkeen ylivoimahyökkäysten päätteeksi pelivälineen ohi kotkalaiskassari Niilo Pussisen, joka varmasti manasi pitkään mielessään omiensa toilailuja.

Pussinen nimittäin torjui niin Eetu Vennon 1-0- kuin Mikko Huhdon 2-0-osumaan johtaneissa tilanteissa ensiksi läpiajon, muttei voinut enää toisesta aallosta tulleelle jatkokudille yhtikäs mitään.

– Kohdallemme on osunut kuluvan kauden aikana useita vastaavanlaisia pelejä, joissa vastapuoli on ensiksi karannut johtoon ja me olemme sitten kirineet ensiksi rinnalle sekä lopulta voittoon, Piispanen sanaili.

Sama käsikirjoitus tuntui olevan vallalla myös Kaarinan kiekkoillassa, sillä kahden maalin takaa-ajoasemaan jäätyään titaanipelaajat selkeästi katsoivat vaihtoaitiossa toisiaan ja pistivät kuin yhteisen sanattoman sopimuksen mukaista lisää vauhtia kintereisiinsä.

Peli- ja luistelutempon nosti tepsi kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin, sillä kotijoukkue putosi lähes välittömästi kotkalaisten kelkasta ja etenkin Santeri Kuntun läpiajosta niittaaman 2-1-kavennuksen jälkeen kaarinalaiset menivät suoranaisesti paniikkiin kokoajan iholle pyrkineiden punanuttujen pistäessä vaihdosta toiseen täyden tivolin pystyyn HCIK:n kenttäpäädyssä.

– Peli oli tietyllä tapaa kokoajan meidän hallinnassamme, vaikka olimmekin jo pahimmillaan kahden maalin tappioasemassa, ”Pise” kommentoi.

– Koko joukkue kuitenkin uskoi kokoajan vakaasti siihen, että viimeistään päätöserässä pistämme tämän pelin pakettiin ja eipä sitä sitten paljon tyylikkäämmin voinut enää tehdä.

Kevään kovat pelit kutsuvat

Maalin perässä kolmanteen erään suunnannut titaanimiehistö oli tauon aikana päättänyt, että nyt ei jätetä enää mitään sattuman varaan, vaan tiputetaan HCIK välittömästi kelkasta.

Viimeinen kaksikymppinen ei ehtinytkään vanhentua kuin vajaat neljä minuuttia, kunnes Eemeli Sivosen vartioimassa HCIK-maalissa rävähti oikein kunnolla.

Isäntien väärästä vaihdosta saama rangaistus koitui kohtalokkaaksi, kun punanutut pistivät pelin suoran hyökkäyksen voimalla tasoihin.

Maalivahti Niilo Pussinen pysäytti oman maalinsa takana kiekon puolustaja Ville Väinölälle, joka polkaisi itsensä vauhtiin ja odotti juuri sopivaa hetkeä, kunnes napautti tarkalla syötöllä Aapo Lampisen vyörymään kohti kotijoukkueen maalia.

Lampinen harhautti edessä seisseen kaarinalaispuolustajan nenän edestä kiekon lusikkapuolelle ja huomasi samalla, ettei kunnon väylää sota-alueelle avautunut, joten kokenut kehäkettu täräyttikin legendaarisen videopeli bladesofsteelin tavaramerkkiä mukailleen rystylämärin avulla kumimuikun komeasti aivan oikeaan yläkulmaan.

2-2-osuman seurauksena HCIK-leirissä ilmiselvästi todettiin, että eihän tässä voi mitään, sillä kaveri tulee väkisin ohi.

Näin myös kävi, sillä inkkarien veren haistanut nälkäinen titaanilauma jatkoi kovaa painostustaan, loi tilanteita ja pommitti kiekkoa kovaan tahtiin kohti Sivosen rysää, mutta hurjasti taistellut kaarinalaisvahti piti kuin ihmeen kaupalla omansa näennäisesti mukana voittotaistelussa.

Lopulta vääjäämätön kuitenkin tapahtui, eikä loistavasti torjunut Sivonenkaan kyennyt sitä luonnollisesti yksin estämään – Titaanit nimittäin runnoi väkisin itsensä ensimmäisen kerran pelissä johtoasemaan, digitaalien pysähtyessä Kaarinan jäähallissa aikaan 53:28.

Illan kolmannen punanuttukihauksen kirjautti nimiinsä Ville Väinölän viivakudin karoille ensimmäisenä rynninyt Elmeri Kotro, joka sai lakaista lähes maaliviivan tuntumasta pelivälineen voimalla verkkoon ja nostaa sen jälkeen kädet kohti kattoa.

Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan satoi vain reilut puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Eppu Oksasen avauserässä sattuneen loukkaantumisen myötä uuteen uskoon mennyt Titaanien kakkosvitja Joni JokilaJere LifländerAapo Lampinen syötteli pomminvarman tekopaikan synnyinkaupungissaan pelanneelle Jokilalle, jolla oli helppo työ siirtää vieraat jo 2-4-johtoon.

– Epun loukattua ikävästi itseään, jouduin hieman sotkemaan ketjujamme, tyytyi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen toteamaan lopulta neronleimaukseksi osoittaunutta vetoaan.

Kyseisen kolmikon mellastus ei todellakaan jäänyt vielä tähän, sillä Jokila sai vain hetkeä myöhemmin taiteilla tällä kertaa ylivoimapelin päätteeksi jo toisen henkilökohtaisen täysosumansa ja nostaa sen avulla koko kauden maalimääränsä ”kymppikerhoon”.

– Oksasen riveistä putoamisen takia myös ylivoimalle piti iskeä viisikko, joka ei ole sitä yhdessä liiemmin harjoitellut – touhu pysyikin tästä syystä odotetun yksinkertaisena ja tuloskin oli sen mukainen, myhäili Piispanen tyytyväisenä.

Koko kolmannen erän ottavana osapuolena ollut kotijoukkue turhautui selkeästi punanuttujen ilakoinnista sekä oman kuntonsa totaalipettämisestä ja napsi loppuun vielä muutaman penaltin, joiden avulla Titaanit pisti vielä kertaalleen maaliverkon huutamaan hoosiannaa.

Nyt nimensä maalintekijöiden armoitettuun muistikirjaan pääsi rustaamaan Joni Kallio, joka jysäytti p-pisteen kaarelta sellaisen tykin vastakiekkoon, ettei HCIK-vahti Eemeli Sivonen ehtinyt edes sitä kuuluisaa kissaa sanoa, ennen kuin limppu oli jo häkissä.

Kallion pommittama 2-6-osuma jäi samalla koko kamppailun viimeiseksi maalimerkinnäksi, joten summerin soidessa kotkalaiset pääsivät juhlimaan viidettä perättäistä kolmen sarjapisteen pottia sekä sen avulla varmistunutta paikkaansa Suomi-sarjan pudotuspeleissä.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen olikin joukkueen yhteisen tavoitteen varmistumisen myötä yhtä hymyä.

– Sanoin tuossa äsken pojille kopissa, että eihän paljon loistavampaa tilannetta voi olla, sillä syksyllä asettamamme yhteinen tavoite täyttyi jo neljä kierrosta ennen runkosarjan päätöstä, ”Pise” maiskutteli.

– Pudotuspelipaikka on nyt osaltamme varma, joten kyllähän se tuntuu aivan pirun hyvältä!

Titaanien lunastettu piljettinsä pleijarijunaan, oli kotkalaispoppoon mielissä heti uuden tavoitteen asettaminen jäljelle jääneisiin runkosarjapeleihin.

– Nousimme taulukossa jälleen yhden pykälän ylöspäin sijalle seitsemän, joten kyllähän me jatkossa siitä lähdemme liikkeelle, että emme enää alaspäin tule, vaan pyrimme kurottamaan vieläkin ylemmäs ennen runkosarjan päättymistä, kertoi Piispanen tuoreen tähtäimen sisällöstä.

Punanutuille tarjoutuukin heti sunnuntaina loistava mahdollisuus kammeta itseään entistä parempiin asemiin sarjataulukossa, sillä kotkalaiset saavat kotihalliinsa vieraaksi omasta sarjapaikastaan vielä tiukasti kisaavan Joensuun Kiekkokoplan.

– Joukkueessa on tällä hetkellä vallalla niin positiivinen ja omaan hyvään tekemiseen uskova ilmapiiri, etten näe mitään syytä sille, miksei voittoputkemme jatkuisi myös huomisessa kotiottelussa, täräytti titaanipiiskuri Piispanen itsevarmana.

Huomenna kovaäänisen kotiyleisön eteen luistelevan punanuttulauman nimeämisen kotkalaiskäskyttäjä jätti vielä muhimaan, sillä suunnitelmiin saattaa tulla vielä muutoksia, kiitos luottosentteri Eppu Oksasen loukkaantumisen.

– Turha alkaa tässä vaiheessa sen enempää arvailemaan, vaan katsotaan huomenna mikä Epun pelikunto oikein on ja tehdään sen jälkeen päätös pelaavasta kokoonpanosta, mietiskeli Piispanen loppukaneetikseen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (5.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Joensuun Kiekkokopla.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!