Kunnialla loppuun asti

26.2.2017

Titaanien ja Ketterän välinen Suomi-sarjan puolivälieräsarja oli alusta loppuun asti tiukkaa sekä pudotuspelien arvolle ennen kaikkea sopivaa rehtiä vääntöä.
Titaanien ja Ketterän välinen Suomi-sarjan puolivälieräsarja oli alusta loppuun asti tiukkaa sekä pudotuspelien arvolle ennen kaikkea sopivaa rehtiä vääntöä.

Titaanien hieno ”tulokaskausi” jääkiekkoilun Suomi-sarjassa tuli tiensä päähän sunnuntai-iltana Imatralla mitellyn puolivälieräsarjan 3. osaottelun päätyttyä isäntien juhliin. Kotijoukkue Ketterä marssi jälleen tiukkaa vastarintaa tehneen punanuttumiehistön yli lopulta maalein 2-0 (2-0, 0-0, 0-0) ja nappasi sille oikeutetusti kuuluneen piljetin välieriin yhteisvoitoin 3-0.

Ketterä – Titaanit 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

08:28 1-0 Jarno Lippojoki (Joona Jääskeläinen, Jesse Juntheikki) YV VoM
08:41 2-0 Ondrej Mikula (Juho Mättö) TV

Maalivahdit:

Ketterä – Santeri Lipiäinen 8+2+4= 14 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 20+14+15= 49 torjuntaa (poissa 59:32-60:00)

Jäähyt:

Ketterä 2 x 2min= 4min
Titaanit 5 x 2min + 1 x 10min= 20min

Kulunut kiekkoviikko on Kaakkois-Suomessa, tarkemmin ottaen niin Kotkassa kuin Imatrallakin tarjonnut unohtumattomia elämyksiä sekä Titaanien ja Ketterän menossa mukana eläville sekä joukkueiden otteita seuraaville tahoille.

Eikä vähiten siitä syystä, että nämä kaksi ”rakasta kiistakumppania” järjestivät viiden päivän sisällä omilla toimillaan kolme hienoa Suomi-sarjan puolivälieräkoitosta, joissa väännettiin yhteensä 180 minuuttia jännittävää, kovatasoista ja eritoten viihdyttävää pudotuspelilätkää.

”Paras viidestä” –tyylillä pelattavissa ottelusarjoissa jyvät erottuvat tunnetusti akanoista ja niin kävi myös tälläkin kerralla.

Ketterä marssi lopulta tyylipuhtaasti välieriin voitoin 3-0, mutta mistään helpolla saavutetusta jatkopaikasta ei tässä kohtaa voida puhua sanallakaan – sen verran selvästi imatralaiset joutuivat parasta osaamistaan tiskiin iskemään, punanutut kepittääkseen.

Vaikka sunnuntaina Spa Areenalla taistelu 3. osaottelu oli ehkäpä pelillisesti eniten Ketterän heiniä, ei 745 katsojan edessä kaikkensa kaukaloon jättäneen titaanimiehistön tarvitse missään nimessä hävetä 2-0-lukemiin päättyneen kamppailun esitystään.

– Numerot olivat niin tämän illan ottelussa kuin koko ottelusarjassakin täysin oikeutetut – kyllä Ketterä oli selkeästi parempi ja ansaitsi paikkansa jatkopeleihin, myönsi rehdisti Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Eilinen hurja vääntö Kotkassa oli selvästi puhaltanut osan titaani-ilmapallon sisuksissa olleesta ilmasta pihalle, eivätkä punanutut täten enää yhtä raivokkaasti jaksaneet ahdistaa nimekästä isäntäänsä.

Kun vielä Ketterä nakutti avauserässä 13 sekunnin sisällä kiekon kahdesti taas kerran huikean iltapuhteen pelanneen ja peräti 49 torjuneen kotkalaisvahti Niilo Pussisen selän taakse, alkoi todellinen taistelu niin itse pelin kuin myös ottelusarjankin voitosta olla taputeltu.

Titaanit kyllä yritti jälleen loppuun asti ja laittoi imatralaiset tekemään hommia täyden peliajan, mutta vain 14 torjunnalla selvinnyt Ketterä-vahti Santeri Lipiäinen pääsi tällä kertaa suhteellisen helpolla.

Punanutuilla kun ei ollut oikeastaan yhtään kunnollista maalipaikkaa, jollei sellaiseksi sitten laske vajaat viisi minuuttia ennen taiston päätöstä tullutta Aapo Lampisen teutarointia isäntien maalin edessä ja sen jälkeistä sutaisua sivuverkkoon.

– Ketterä pysyi tänään vahvasti kiekossa kiinni ja puolusti hyvin, emmekä me saaneet sen seurauksena oikein missään vaiheessa hyökkäyspeliämme kunnolla käyntiin, totesi Piispanen.

Ikävästä ja samalla koko kuluvan kauden päättäneestä tappiosta huolimatta, kotkalaisluotsi kehotti omiaan nostamaan päät pystyyn ja olemaan ylpeä suorituksestaan.

– Edelleen iso hatunnosto koko joukkueelle – jaksoimme tässäkin ottelussa puolustaa kovalla intensiteetillä sekä vääntää ja taistella aivan loppuun asti, jakoi ”Pise” tunnustusta pelaajilleen.

– Kun pääsee sanomaan, että kaikki mahdollinen jätettiin jäälle, on silloin selvää, että parasta lyötiin pöytään.

”Enempää en voi edes omiltani vaatia”

Runkosarjassa peräti 215 kertaa vastapuolen maaliverkkoa pöllyttänyt Ketterä joutui puolivälieräsarjan aikana tyytymään Titaanien pihdeissä ollessaan vain kahdeksaan täysosumaan kolmessa ottelussa, joten jo se oli omiaan saamaan punanuttujen päävalmentaja Mika Piispasen positiiviselle mielelle.

– Eihän tässä voi muuta kuin ylpeä olla noista jätkistä!

– Pelasimme kolme tiukkaa peliä sarjan ylivoimaista mestarisuosikkia vastaan, joten enempää en voi edes omiltani vaatia, titaanipiiskuri suitsutti.

Mitä taas Titaanien osalta sunnuntai-iltaan päättyneeseen kiekkosesonkiin tulee, jatkoi Piispanen samoilla linjoilla kuin tähänkin asti.

– Syväanalyysi kuluneesta kaudesta tulee ehkä tässä vielä myöhemmin, mutta kuten olen jo aiemminkin sanonut, oli tämä rupeama meiltä kokoajan nousujohteista tekemistä, ”Pise” sanaili.

– Se, että pääsimme ensimmäisellä kaudellamme pudotuspeleihin ja saimme elää sekä hengittää viikon verran tätä pelaajien juhla-aikaa oli se iso palkinto, jonka sitoutunut ja pyyteetöntä työtä illasta toiseen tehnyt joukkueemme oli ehdottomasti ansainnut.

– Toivottavasti nämä nyt yhdessä läpi käymämme kokemukset antavat hienoa jatkumoa ensi kautta varten, kotkalaiskäskyttäjä kommentoi tyytyväisenä.

Vaikka pelit päättyivät vasta tähän iltaan, on Titaanien taustoilla paiskittu jo hartiavoimin hommia tulevaa silmällä pitäen ja samalla kartoitettu pelaajistoa ensi kaudeksi.

Punanutut tulevat kokemaan pari luonnollista menetystä lopettavien pelaajien osalta sekä samalla myös muutamia harmillisia, mutta sitäkin ymmärrettävämpiä poistumia opiskelun myötä Kotkan tomut taakseen jättävien kaverien muodossa.

– Meillä on ensi syksynä jalkeilla vuoden kokeneempi joukkue, sillä tulemme näillä näkymin saamaan kasaan hyvän rungon tämän kauden pelaajista, kotkalaiskäskyttäjä Piispanen selvensi.

– Totta kai luonnollisia poistumia tulee joka kevät, mutta niiden tilalle meidän pitää vain sitten löytää uusia vastuunkantajia.

– Tiedämme tasan tarkkaan minkälaisia pelaajia tarvitsemme sapluunaamme toteuttamaan ja se taas helpottaa omalta osaltaan joukkueen rakennusprosessia, ”Pise” paalutti.

Ensimmäisen kautensa Titaanien vaihtopenkin takana häärinyt 42-vuotias lappeenrantalainen halusi vielä erikseen antaa kiitokset kahdelle kokeneelle konkarille, jotka jo hyvissä ajoin ilmoittivat niin seura- kuin valmennusjohdolle ja muulle punannuttumiehistölle kuluvan kevään olevan viimeinen kilpakiekon parissa.

Kyseessähän olivat kotkalaisjoukkuetta jo pitkään edustaneet hyökkääjät Aapo Lampinen ja Joni Jokila.

– Aapo oli iso henkinen johtaja nuorelle joukkueellemme ja hänen merkityksensä menestyksekkäässä kaudessamme oli erittäin suuri, kiitteli Piispanen monissa liemissä uransa aikana marinoitua Lampista.

– Kun tähän lisätään vielä se, että ”Api” kykeni vanhoilla päivillään viemään joukkueen sisäisen pistepörssin nimiinsä, on siinä jo itsessään oiva esimerkki nuoremmille pelaajillemme pitkäjänteisen työnteon merkityksestä.

– Jonin meille kaikille näyttämä periksiantamattomuus ja taistelutahto ovat sellaisia avuja, joista jokainen joukkueemme jäsen toivottavasti ammensi itselleen arvokasta oppia, titaaniluotsi huomautti.

– En sitten tiedä, oliko se ”Jogin” kohdalla sittenkin hieman hätäinen päätös lopettamisen suhteen, sillä hän veti uransa päätteeksi todellisen elämänsä kauden ja iski kymmenkunta maalia.

Eikä Piispanen unohtanut myöskään niitä, jotka ottelusta toiseen tarjosivat vankkumatonta tukeaan nuorelle kotkalaisjoukkueelle.

– Kannattajille on totta kai annettava todella iso kiitos, ”Pise” myhäili.

– Meillä on mahtava kotiyleisö, joka aidosti kannustaa omiaan – se merkitsee todella paljon nuorille pelaajille.

– Vaikka kausi on pitkä ja sinne mahtuu niin ylä- kuin alamäkiäkin, muistavat kannattajat olla myös niillä vaikeillakin hetkillä joukkueen tärkeänä tukena, Piispanen tokaisi.

Samaten kiitokset lähtivät niille tahoille, jotka omilla toimillaan antoivat titaanimiehistölle mahdollisuuden pelata Suomi-sarjatason jääkiekkoa rannikkokaupungissa.

– Yhteistyökumppaneille ja taustatoimijoille iso kiitos siitä, että he omalla tekemisellään mahdollistavat pelaamisemme Suomi-sarjassa, Piispanen kiitteli.

– Toivottavasti hienosti sujunut kautemme tuo jatkossa sekä uusia tukijoita että taustatyöntekijöitä mukaan tähän yhteiseen juttuumme.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Ketterän Youtube-kanavalta.

Titaaniluotsi Mika Piispasen ottelun jälkeiset kommentit ovat katsottavissa Ketterän Youtube-kanavalta.

Iso kiitos kuluneesta kiekkokaudesta 2016–2017 kaikille titaanikannattajille ja
yhteistyökumppaneille sekä joukkueen parissa töitä paiskineille tahoille!