”Jatketaan siitä mihin viime kaudella jäimme”

29.8.2017

Titaanit testaa keskiviikkoiltana Porvoossa miteltävässä harjoitusottelussa ”paikallisvastustajansa” ja viime kaudesta ryhmäänsä nuorentaneen Huntersin tämänhetkisen pelivireen.
Titaanit testaa keskiviikkoiltana Porvoossa miteltävässä harjoitusottelussa ”paikallisvastustajansa” ja viime kaudesta ryhmäänsä nuorentaneen Huntersin tämänhetkisen pelivireen.

Titaanit käynnistää harjoitusottelurupeamansa viimeisen kolmanneksen, kun punanutut matkailevat Porvooseen ja ottavat mittaa ”paikallisvastustaja” Huntersista. Kotkalaiset pääsevät matkaan hyvillä mielin ja voitto alla, joten Kokonniemen jäähallissa miteltävästä kamppailusta on vara odottaa varsin vauhdikasta näytöstä.

Viime viikonloppuna kuluvan kiekkokauden kotitaistonsa avannut Titaanit jätti raikkaiden ja mallikkaiden esitysten jälkeen aivan saletisti hyvän fiiliksen pelejä seuraamassa käyneiden katsojien aivopoimuihin. Punanutut pistivät aivan tasapäin kampoihin yhteistyöseuralleen Ketterälle, häviten pelin lopulta erikoistilanteisiin.

FPS taas sai tuta Titaanien vimman, jonka seurauksena kotkalaisia aiemmin kaukalon puolella kurmoottaneet forssalaiset joutuivat lähtemään kotimatkalle synkin mielin sekä jatkoaikatappio niskassaan.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen on painottanut heti alusta lähtien omilleen, että vaikkei vielä jaossa olekaan sarjapisteitä, lähdetään jokaista peliä toden teolla voittamaan, eikä vain kuluttamaan aikaa jäädytetylle leikkikentälle.

Otteluiden voittamisen ja oman joukkueensa pelaamisen kehittämisen ohella punanuttuluotsin mielenkiinnon ovat saaneet osakseen täksi kaudeksi Kotkaan jalkautuneet uudet kasvot, jotka ovatkin jo ehtineet esiintyä edukseen Titaanien sotisovassa.

– Tässä pelattujen harjoitus- ja Suomen Cup-pelien aikana on alkanut saada jo kuvaa siitä, minkälaisia pelimiehiä nämä meidän uudet kaverit oikein ovat, virkkoo Piispanen.

– Ennakko-odotuksemme ovat osuneet lähes nappiin, sillä jokainen uusista kavereista on osoittautunut ihan kelpo pelaajaksi ja he sopivat mainiosti vaalimaamme pelisapluunaan.

Uusien pelaajien lisäksi Piispanen on muun valmennusryhmänsä kanssa keskittynyt hiomaan joukkueensa jo edelliskaudelta hyväksi havaittua pelityyliä aina vain timanttisempaan formuun sekä pyrkinyt samalla lisäilemään myös uusia mausteita keitokseensa.

– Mitä taas pelillisiin asioihin tulee, niin onhan meillä lähtötaso ollut täysin eri kuin vuosi takaperin, vertaa ”Pise” nykyhetken viime syksyn tilanteeseen.

– Meidän ei ole täytynyt aivan niin ruohonjuuritasolta lähteä kaikkia asioita hiomaan, vaan olemme voineet vahvistaa viime kauden tekemistä ja sitä tuomaan ajan kanssa uusia asioita lisää pelaamiseemme.

Titaanit on valmistautumisjakson puolivälin krouvin tietämillä ehtinyt viettää aikaa jäällä niin harjoitusten kuin pelienkin merkeissä jo monen monta tuntia.

Ensimmäisen puoliskon sisältämän tiiviin ottelutahdin ansiosta Piispanen on adjutantteineen ja pelaajineen päässyt paneutumaan edeltävällä kaudella ongelmia aiheuttaneisiin epäkohtiin, joista yksi suurimmista oli kahden perättäisen pelipäivän jälkimmäinen koitos sekä erityisesti siihen valmistautuminen.

– Pelaaminen tiukassa tahdissa tulee myös Suomi-sarjan runkosarjassa olemaan se homman ydin, joten tämä on mielestäni ollut meidän kannaltamme ihan hyvä järjestely, kiittelee titaaniluotsi tiukkaa treenipeliohjelmaa.

– Varsinkin edelliskaudella se kakkospäivä oli meille ongelmallinen, ei kuitenkaan fyysisesti, vaan mentaalisesti.

Pienillä muutoksilla sekä pelin eri osa-alueisiin liittyviin asioihin kohdistuneilla painotuksilla Titaanit onkin saanut itsestään irti selkeästi aiempaa enemmän irti ja se jos mikä on miellyttänyt Piispasen mieltä.

– Olemme nyt tässä valmistautumisjakson aikana pyrkineet panostamaan kakkospäivän pelien valmistautumiseen sekä ensimmäisten erien lähtöihin, jotta olisimme hivenen väsyneinäkin pirteitä sekä valmiita pelaamaan heti kun kiekko tippuu jäähän, ”Pise” kommentoi.

– Nämä yritykset ovat onnistuneet todella hyvin ja toivottavasti pystymme samaan myös sarjapeleissä.

Pelin opiskelu jatkuu Porvoossa

Pitkästä aikaa vain yhden ottelun viikkoa viettävä Titaanit pääsee päävalmentajansa Mika Piispasen mukaan keskittymään hivenen löysemmästä pelitahdista johtuen aiempaa enemmän itse harjoitteluun ja eritoten erikoistilanteiden treenaamiseen.

– Neljän ensimmäisen jäällä olo viikon aikana kuorma tuli pelien muodossa ja nyt meillä on taas vara kiristää treeniruuvia ennen runkosarjarypistyksen alkua, toteaa Piispanen ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Olemme tiettyjä 5-5-pelaamisen eri osa-alueita jauhaneet harjoituksissa tässä muutamien viikkojen ajan, mutta paljon on edelleen vielä opiskeltavaa ja treenattavaa, jotta olisimme valmiita kohtaamaan Suomi-sarjan meille jälleen eteen tarjoamat haasteet.

Tappiollisen Cup-taiston jälkeen, joka ratkesi viimekädessä Ketterän selkeästi kovempaan ylivoimaosaamiseen, Piispanen sanailikin, että nyt on aika alkaa oikein tosissaan pistää sekä yli- että alivoimapeliä kuntoon.

– Erikoistilannepelaaminen näyttelee edelleen erittäin isoa roolia, kun pisteistä pelataan ja totta kai niin yli- kuin alivoimapelaamisen harjoitteluun pitää aikaa sekä panostuksia uhrata riittävän paljon, ”Pise” naulaa.

Alkuviikosta jo kuvioitaan entistä ehommiksi hieronut pääsee testailemaan oppejaan käytännössä, kun keskiviikkoillan lätkäpläjäyksessä vastaan kotikaukalossaan luistelee männäkaudella 6. sijalle Suomi-sarjassa sijoittunut ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

– Mielenkiintoista nähdä uudistunut Hunters kaukalossa – sieltä on paljon kokeneempaa kaartia poistunut riveistä ja he ovat sen myötä kokeneet tietynlaisen nuorennusleikkauksen, tokaisee titaanikäskyttäjä Piispanen.

– Uskon, että saamme vastaamme viime vuodesta selvästi jalkavamman porvoolaisryhmän, jonka pelivirettä lähdemme ilolla mittaamaan.

Vaikka vastaan asettuukin jälleen kerran joukkue Suomi-sarjan terävimmän kärjen tuntumasta, ei Titaanit aio lähteä liiemmin  nöyristelemään saati pyytelemään Huntersilta anteeksi olemassaoloaan.

Tarkoituksena on täten taas kerran pelata omiin vahvuuksiin perustuvaa, viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa, joka on osoittanut toimivuutensa useampaankin otteeseen.

– Oma peruspelaamisemme sekä tekemisemme on jo alkusyksyn aikana tahkoamissamme peleissä ollut laadukasta ja sen myötä meidän tulee pyrkiä kyseinen taso säilyttämään korkeana myös Porvoossa, rupattelee punanuttupiiskuri Piispanen.

– Se on selvää, että meidän vahvuutemme piilevät edelleen kovassa luistelu- ja pelitempossa sekä kaukalon eri osa-alueilla tapahtuvassa paineistamisessa, joten niitä on odotettavissa myös Porvoon illassa.

Titaanit ja Hunters pelasivat edeltävän kauden aikana toisiaan vastaan yhteensä kuusi kertaa harjoituspelit mukaan lukien. Näistä porvoolaiset vievät nimiinsä kolme ensimmäistä, mutta kelkka kuitenkin kääntyi sesongin edetessä, jonka myötä punanutut porskuttavat tällä hetkellä kolme perättäisen voiton putkessa keskinäisten kohtaamisten osalta.

Kotkalaisluotsi Piispanen haluaakin lähettää virkaveljelleen Tero Määtälle ja muulle Hunters-miehistölle selkeän viestin ennen huomista kamppailua.

– Jatketaan keskiviikkona siitä, mihin viime kaudella jäimme!

Huntersin ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan Kokonniemen jäähallissa keskiviikkona (30.8.) käyntiin kello 19:20 alkaen – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.