Ennakkoasetelmien hakua

5.9.2017

Titaanien agendana on ”peitsien kalistelun” lomassa hakea kuluvalla viikolla tuntumaa Suomi-sarjan runkosarjassa kohdattaviin päävastustajiinsa.
Titaanien agendana on ”peitsien kalistelun” lomassa hakea kuluvalla viikolla tuntumaa Suomi-sarjan runkosarjassa kohdattaviin päävastustajiinsa.

Kaikkinensa yhdeksän kamppailua sisältänyt Titaanien harjoitusottelurupeama tulee kuluvan viikon aikana tiensä päähän, punanuttujen ”kalistellessa peitsiään” Ilona Areenalla vierailevien Huntersin ja Kooveen kanssa. Kotkalaisjoukkueelle tarjoutuu oiva mahdollisuus ennakkoasetelmien hakuun sarjapelejä silmällä pitäen, sillä niin porvoolaiset kuin tamperelaisetkin tulevat suurella todennäköisyydellä olemaan Mika Piispasen luotsaaman titaanimiehistön päävastuksia syyskuun 23. päivä alkavassa Suomi-sarjan runkosarjassa.

Viime viikonlopun taukoa harjoituspeleistä pitänyt Titaanit sai rauhassa nuoleskella pieniä haavojaan ja parannella kolhujaan sekä valmistautua harjoituspelijaksonsa viimeiseen tositestiin, joka pitänee sisällään kaksi kivikovaa koitosta.

Kun tähän mennessä jo seitsemän kamppailua elokuun aikana urakoineet punanutut saavat kuluvan viikon päätteeksi kääntää katseensa kohti syyskuun lopulla edessä siintävää Suomi-sarjan runkosarjan avausviikonloppua, tuskin kukaan pääsee sanomaan, etteivätkö kotkalaiset olisi saaneet vöilleen riittävää määrää erilaisia kokemuksia ennen tosipelien alkua.

Samaa mieltä on myös Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen, jonka mukaan pelit niiden panoksista riippumatta ovat lähtökohtaisesti niitä paikkoja, joissa pelaajat päästään aina laittamaan toden teolla puntariin.

– Harjoituspelit ovat juurikin niitä otteluita, jotka valmistavat parhaiten sarjaa varten, Piispanen painottaa totinen ilme kasvoillaan.

– Tähän mennessä pelaamissamme treenimatseissa on näkynyt erittäin paljon hyviä juttuja – joukkue on toteuttanut kaukalossa juuri niitä asioita, joita haluan sen pelitapamme mukaisesti tekevän.

Punanuttujen pelaaminen onkin ollut jopa silmiinpistävästi huomattavasti valmiimpaa, kuin mitä se oli edeltävänä syksynä. Syykin tähän on selvä – joukkueen yhdessä pysynyt runko on vuoden verran kokeneempi kohtaamaan Suomi-sarjan eteen heittämät haasteet.

Kotkalaiskäskyttäjä Piispanen tahtookin omiensa jatkavan käytännössä siitä, mihin se on aiemmissa otteluissaan jäänyt – tekemään jäällä yhdessä harjoituksissa hinkattuja asioita ja noudattamaan tiukasti hyväksi havaittua pelisapluunaa.

– Toivoa sopii, että sama trendi jatkuu myös kahdessa viimeisessä harjoitusottelussa, jotta olemme sitä myöten aina vain valmiimpia sarja-avaukseen, ”Pise” tokaisee.

Sarjapelien alkuun on siis enää aikaa vajaat kolme viikkoa, joten tässä kohtaa kautta aivan kaikki ei vielä voi olla valmista, vai kuinka?

– En edelleenkään tahdo alkaa perkaamaan yksittäisiä pelin eri osa-alueita julkisesti, Piispanen kommentoi.

– Parantamisen varaa löytyy lähestulkoon aina kaikesta mahdollisesta – tässä lajissa vain taivas olevan rajana, kun aletaan tosissaan miettiä asioiden kehittämistä entistä korkeammalle tasolle.

Yksi osa-alue ainakin on selvästi aiempaa paremmassa kuosissa, sillä Titaanien sairastuvalla ei ole enää kuin alaraajavammaansa vielä jonkin aikaa kuntouttava Juho Luukkonen.

– Kun nyt sanon tämän, pitää samalla koputtaa kuvainnollisesti puuta, sillä kyllähän se [l. sairastuvan tilanne] näyttää tällä hetkellä todella hyvältä, hymähtää titaaniluotsi Piispanen.

– Luukkosta lukuunottamatta kaikki edeltävien viikojen aikana sivussa olleet pelaajat ovat jälleen rivistössä mukana, sillä Jere Kolakin palasi taas takaisin jääharjoittelun pariin.

”Mitä parhain testi harjoituspelirupeamamme päätteeksi”

Titaanit iskee käynnissä olevan kiekkoviikkonsa aikana kahden jo aiemmin harjoituskautensa aikana kohtaaman vihulaisen kanssa yhteen treenipelien merkeissä.

Keskiviikkona Kotkaan vieraisille saapuva Hunters on päävalmentajansa Tero Määtän johdolla onnistunut edelliskaudesta uusimaan selkeästi joukkuettaan sekä muuttanut pelitapaansa jalkavampaan suuntaan.

Titaanit saikin tästä ”kitkerän maistiaisen” tasan viikko takaperin Porvoossa, jossa siipirikkoiset kotkalaiset tekivät kivuliaan hätälaskun jäänpintaan, isäntien kylvettäessä punanuttuja kovalla kädellä 5-0-lukemiin päättyneen taiston aikana.

Nyt on kuitenkin edessä uusi päivä ja samaten uusi mahdollisuus, jonka Mika Piispasen revohka haluaakin saletisti käyttää kotikaukalossaan ja uskollisten kannattajiensa valvonnan alla kalavelkojen maksuun ”paikallisvastustajalleen”.

– Suurin juttu keskiviikon pelissä on eittämättä se, että saamme nyt jalkeille täyden miehistön ja pääsemme sen ansiosta hyökkäämään täydellä teholla Huntersin kimppuun, toteaa Piispanen pelin lähtökohdista.

Toinen iso pähkinä titaanimiehistön purtavana on ehdottomasti se, miten joukkue asennoituu ja samalla valmistautuu pelaamaan arki-iltana. Keskellä viikkoa pelatut ottelut, kun ovat tuntuneet olevan punanutuille välillä aikamoista tervanjuontia raskaan työ- ja koulupäivän päätteeksi.

– Meidän täytyy pyrkiä panostamaan otteluun valmistautumiseen aiempaa enemmän paukkuja, jotta saamme oikeanlaisen taistelutahdon päälle, ”Pise” naulaa.

– Tätä on harjoiteltava ihan jo senkin vuoksi, että myös sarjassa meillä tulee olemaan muutamia arkipelejä ohjelmassa, joissa ei ole varaa antaa yhtää tasoitusta vastustajalle millään osa-alueella.

Itse Hunters-kahinasta Piispanen odottaa varsin perinteistä näytöstä.

– Tuskinpa Hunters pääsee meitä tai me heitä mitenkään enää yllättämään, sillä olemme jo todella tuttuja vastuksia toisillemme, kotkalaiskäskyttäjä sanailee.

– Kaikkinensa näen tämän kuitenkin olevan meille oman kotiyleisömme edessä erinomainen paikka kasvojen pesuun ja sen me tulemme myös tekemään!

Jottei Huntersissa olisi tarpeeksi väännettävää yhdelle viikolle, mittelee Titaanit toisenkin kovan vastustajan kanssa voimiaan muutaman päivän sisällä. Ilona Areena kun sykkii myös lauantaina, sillä punanuttujen harjoituspelijakson avannut Koovee tulee klassisesti myös päättämään kyseisen rupeaman.

Elokuun alussa kotkalaiset olivat ”Dynamoa” vieraissa etevämpiä ja hakivat Tesomalla pelatusta ottelusta 3-1-vierasvoiton.

Tällä kertaa Jyrki Rantalan suojatit tuskin tyytyvät nahkaansa kovin helpolla myymään, sillä siitä pitävät jo huolen joukkueen hyökkäystä Pyrystä vahvistamaan hankitut Antti Hildén, Henri Sandvik ja Mika Niemi sekä vanhat tutut ”kilpuristarat” Jimi Palanto ja Mikko Sulonen, joita ei aiemmassa kamppailussa kaukalon puolella nähty.

– Koovee on muuttunut paljon sitten viime näkemän, sillä he ovat kuluneen kuukauden aikana täydentäneet isolla kädellä niin taito- kuin rutiinipuoltaankin, Piispanen mietiskelee.

– Aiemmin ennakoimani fakta pitänee Kooveen kohdalla entistä enemmän kutinsa – he tulevat olemaan yksi Suomi-sarjan kärkiporukoita yhdessä JHT:n ja Pyryn kanssa.

– Jo senkin puolesta tämä on meille mitä parhain testi harjoituspelirupeamamme päätteeksi, ”Pise” tuumii.

Titaanivalmennuksella -ja joukkueenjohdolla oli harjoituspelikalenteria rakentaessaan selkeä päämäärä sille, minkälaisia vastustajia valmistautumisjakson aikana halutaan kohdata.

Kyseinen tavoite onkin käynyt pelattujen treenipelien aikana harvinaisen selväksi – punanutut tahtoivat iskeä yhteen mahdollisimman kovien Suomi-sarjajoukkueiden kanssa, jotta sarjan kärjen taso tulisi välittömästi tutuksi ja samalla päästäisiin hakemaan ennakkoasetelmia itse runkosarjakohtaamisiin.

– Aivan varmasti näissä otteluissa on jo haettu ja tullaan vielä hakemaan asetelmia sarjapelejä silmällä pitäen, Piispanen sanoo ja jatkaa:

– Halusimme nimenomaan FPS:n, Huntersin ja Kooveen harjoituspelivastustajiksemme, sillä tiedostimme, että juuri näiden joukkueiden kanssa tulemme toivottavasti tappelemaan tiukimmin samoista sijoituksista Suomi-sarjan runkosarjassa.

Titaanien ja Huntersin välinen Suomi-sarjan harjoituspeli polkaistaan Ilona Areenalla keskiviikkona (6.9.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (9.9.) Titaanit puolestaan testaa Ilona Areenalla vierailevan Kooveen pelivireen kello 14:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjan harjoitusottelussa.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroa TERVETULOA!